Bir deli kuyuya taş atar kırk akıllı çıkarmaya uğraşır
buradaki deli ben oluyorum arkadaşlar kimse üzerine alınmasın
Şimdi;
konuyu açarken amacımız referandumda bir grup yada kitlenin görüş ve fikirlerini beyanla duyurmak ve konu hakkında tartışmak idi.Oysa tartışmaların yönü yine dini temellerin üzerine oturtulmuş.Dikkatimi çeken ise aleviler hakkında 2 grup hiç bir yorum yapmamış.Kaz gelecek yer misali,alevilerin siyasi görüşlerine hiç bir eleştride bulunulmamış olması ilginçtir.
Dini temelleri neye dayanırsa dayansın (gözümde dini açıdan bir etnik topluluk kabul ettiğim aleviliği) siyasi boyutunda aleviler yer yer en milliyetçi topluluk yer yerde (alevilerin içinde bile gruplaşma vardır) çıkar uğruna bölücülüğün propagandasının yapıldığı merkez olarak görmekteyim.
İşin dini yönünün tartışılması gereken bölüm İslam ve İnsan bölümüdür.
Siyasi boyutunda ise;
millet ve devlet menfaatlerine aykırı buldukları bir referandumda HAYIR oyu vereceklerini açıklamaları demokratik haklarından gelmektedir.Demokrasi aşığı hükümetimiz,başbakanınız ve aynı görüşleri paylaşan siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların ve siz değerli forum üyelerinin alevileri eleştirmelerini,demokrasi kavramına yapılmış bir baltalama olarak niteliyorum.
Dersim halkını chp ve o günün liderlerine karşı alenen kışkırtan,toplumda infial yaratacak olayları yeniden alevlendirmeye çalışan bir hükümet ve bunun başbakanı varken,
biz istediğimiz kadar demokrasiden bahsedelim
Lütfen konuyu dini temelleri ile değil siyasi boyutuyla tartışınız.
Yoksa ne derdini anlatanı anlayabiliriz,ne de karşı çıkanı.
HAYIR'lı forumlar dilerim