Akp'Ye Oy VeReNLeRe BiRKaÇ SoRU

Bunlar %99,9 bile olsalar bu sorulara içtenlikle cevap veremezler.

Önce size şu soruyu sorarlar. Bana bir şey olmayacak değil mi? Ondan sonra bülbül kesilirler.

Humeyni yi seviom, İngilizler daha sempatik, Almanya kazansa da olura kadar götürürler. Mazallah.

Bunlar %99,9 bile olsalar bu sorulara içtenlikle cevap veremezler.

Önce size şu soruyu sorarlar. Bana bir şey olmayacak değil mi? Ondan sonra bülbül kesilirler.

Humeyni yi seviom, İngilizler daha sempatik, Almanya kazansa da olura kadar götürürler. Mazallah.

eger o fatih altaylının tuttugu kadından bahsediyorsan asıl Akpliler Türkiye'yi sizden cok sevenlerdir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur..o kadınında parayla yaptıgı cok belli

eger o fatih altaylının tuttugu kadından bahsediyorsan asıl Akpliler Türkiye'yi sizden cok sevenlerdir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur..o kadınında parayla yaptıgı cok belli

Ben o kızı falan tanımam, benim ülkemde içten içe Atatürk e düşmanlar varmış. Benim derdim onlar. :goz:

Fatih Altaylı nın tuttuğuymuş, kaç paraya tutmuş. Fiyatını bileyim de bende Bush a birkaç bir şey söyletcem.:durdurun

tamam aybüke ama .parayla yapmış diyorsunda .geçen gün tv lerde bazı tarikat cemaatlerin önde gidenlerine soruyorlar o kızın söylediği şeyleri kızdan tek farklı yani kızdan daha zeki oldukları için konuşmalar biraz daha zekice ama aynı yönde

şimdi bu chp liler yada dincilere artık sıcak bakmayan kesim bunlar da böyle konuşunca bunların hepsi aynı düşüncesine kapılıyor .işte böyle dincilerin yanında olmamak lazım.onlara da karşı durmak lazım inanan bir müslüman olarak .bunu yapmazda burda hala birilerini savunursanız sizin hakkınızda da aynı düşünmeye başlıyoruz .anlaşamıyoruz sonra

evet ben akp ye oy verdım 25 yasındayım buzamana kadarki bütün siyasetçileri başta gördüm ama bi halt yaptıklarını görmedim evet verdim çünki hayatımda ilk defa iktidar parti gördüm evet verdim inandığım için verdim ATATÜRK sevgisi içimde bi başkadır o bizim ULU ÖNDERİMİZ LİDERİMİZDİR insandaki anne baba sevgisi nasılsa bendeki ATATÜRK sevgiside okadar bilmem anlatabildimmi humeynimi yüzünü bile resmini dahi görmedim hiçte umrumda değil namaz kılmama oruç tutmama kimse engel değil ama sana bişey diyimmi bu sorularına cevap veriyorum çünki saçma sorular olmuş sen yanlışı şurda yapıyosun milletin dini duygularıyla bunları bağdaştırmaya calısıyosun bence yanlış sen burda kadı dediğin eskiden varmış şimdi hakimler var hangi hükümet bu zamana kadar amerikaya rest çekmiş ben görmedim hukuk sistemi benden yana hiç olmadıkı suçlu suçunu işliyor ertesi gün dışarda suan bıle oyle sen kesin chp lisin belli ben akp ci falan değilim ama oy verdım onlara bence yanlısı partıcılıkle yapıyoruz biz sen su partıye oy vermıssın ben buna vermişim gecin bunları kardeşim kim iyi ise aklın vicdanın ne dıyosa gıt ona ver banane demokrasi dediğin bu değilmi zaten madem sen okadar demokrasiden yanasın neden milletin sectiğini hazmedemiyosun ilkelerden bahsediyosun ATATÜRKÜN ilkelerini cıkarıp chp nın kendi 6 okunu anayasaya soktugunuda bılıyosundur umarım yani anlıycan siyaseti boşver sen keyfine bak ne yapcan kım kıme oy verırse versın snane banane ............................

Elhamdüllah müslüman birisiyim. Sosyalist değilim, gerici değilim. Rica ediyorum ne müslümanlığı gericilikle ne AKP yi müslümanlıkla bir tutmayalım. Zaten bunlar gibi sömürücü kimselerin müslüman kesimi sömürmesinden dolayı müslümanlara gerici yobaz ibaresi takılmadı mı ?

Evet elhamdülillah müslümanım, modernim, çağdaşım ve emin olun AKP den sizlerden çok daha fazla nefret eden biriyim.

Ya bırakın artık bu işleri Türkiye'yi ne ben ne siz kurtaracaksınız. merak etmeyin ne şeriat gelir bu ülkeye ne de humeyni siz korkmayın ortalıgıda cok fazla karıstırıyorsunuz.

soru : hiç özeleştiri yaptınız mı ?
cvp : hayır
sebep : çünkü size hiçbir zaman eleştri yapma öğretilmedi. her zaman olanı kabullenme öğretildi.

işinize gelmeyen bir yasa çıkarıldığında boynunuzu büküp kabullendiniz
neden ?

çünkü din eleştriye her zaman kapalı , eleştrilmek yasaklanmıştır.

ve şimdi de bunu hayatınıza empoze etmişsiniz.

ve öyle yaşınıyor hayatlar...

dinime küfreden bari müslüman olsa!

Can Ataklı somuş cevaplıyım bende bari
maç öncesi stresimi alır belki :p

İŞTE SORULAR

* Atatürk’ü seviyor musunuz?

Evet, her insanın ülkesini kuran insanı sevmesi normaldir.

* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz?

Hayı, aksine kurduğu bu ülkeyle "komadaki bu milleti kendine getirdiğine" inanıyorum

* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz?

Kesinlikle karşısında olurum.
Böyle düşünenlerin Türkiye'de ne işi var? Gitsin İngiltere vatandaşı olsun

* Humeyni sizin için daha mı önemli?

Humenyi'nin benim gözümde bir değeri yoktur,Fatih Altaylı nın programına çıkan gerizekalı gibi Atatürk le Humeyni yi kıysalayacak halimiz yok.Atatürk bu ülkeyi bağımsızla aydınlığa ve özgürlüğe taşıdı küllenmiş imparatorluğun üzerine gencecik bir cumhuriyet ilan etti, Humeyni denilenin ülkesini ne hale getirdiği bugün ortada, Atatürk'ü sevmeyipte Humeyni yi sevenlere sadece acırım.

* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu?

Hayır hiç bir zaman olmadı, fırsat buldukça giderim bazen arkadaşlarımla giderim bazen kendim giderim bu değişir

* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu?

-Hayır kesinlikle öyle bir engelleme ile karşılaşmadım, karşılaşanı da duymadım

* Oruç tutmanız tepki gördü mü?

-Hayır, insanlar oruç tutanı veya tutmayanı ayırt etmiyorlar çevremde, sınav zamanlarında oruç tutmamam gerektiği yönünde insanların düşüncelerini duyuyorum

* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu?

-Açık söylemek gerekirse hiç zekat vermedim, maddi gelirim olmadığı için böyle bir yükümlülüğüm yok ancak elimden geldiğince yoksul insanlara yardımcı olurum

* Hacca gidebiliyor musunuz?

-Kısmet olmadı, ama gitmem için Suudi hükümetinin kontejyanından başka da engel yok
kısmet olursa bir iş bulup çalışınca giderim

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı?

-Yaşım itibarı ile edeni kanunla işim olmadı henüz

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz?

-Hayır

* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız?

-Değilim haftada iki gün tail var zaten bi tanesinden neden rahatsız oluyum?

* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz?

-Hayır, ailem ve çevremdekilerle birlikte neşeyle kutlarız, kurban bayramında sokakta kurban kesenler dışında hiçbir olumsuz durumla da karşılaşmadım

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliryor musunuz?

-Evet evimde var

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz?

-Evet her yerde satılıyor istediğim zaman edinebilirim

* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz?

-Hayır, peçeli kadın fesli erkek görmek istemem

* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz?

-Müslüman olduğum için evet, diğer dini inançlara sahip olanlar ne yapıyor bilmiyorum açıkçası

* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı?

Engellerden ziyade kardeşimin artık sünnet olması gerektiği yönünde aileden talepler var :D

* Mevlit okutabiliyor musunuz?

Evet ailemde okuyan var çok şükür ihtiyaç olunca okutacak birini aramıyoruz

* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz?

-Hayır burası gayet güzel bir şehir başkent için, taşınmasını isteyenlerin amacı gayet
açı k ve nettir sanırım, Osmanlı gibi devlet oldukta başkenti taşıması kaldı, kafaladaki bu saçma düşünceler kelimenin tam anlamıyla taklitçiliktir, Osmanlı öyle yaptı doğrudur Osmanlı böyle yaptı doğrudur, peki beyinden yoksun adam Osmanlı Devleti niye yıkıldı o zaman? Osmanlı Devleti nin dönemin koşullarına göre izlediği gerçekçi ve rasyonelist politkanın doğruluğunu savunuyorum fakat Yavuz Sultan Selim döneminin sonuna kadar,
ondan sonrasını savunanlara bir anlam veremiyorum, sadece Atamız oldukları için doğrularını ve yanlışlarını ayırt etmekten kaçıp sürekli översek bir yere varamayız, Osmanlı başkenti neden İstanbul'u yapmış onu bilen birisi zaten Ankara'dan başka bir yeri başkent olarak göremez.

* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız?

-Kesinlikle değilim, Türkiye'nin temel çizgisi budur, cumhuriyetin değişmez nitelikleri bunların kaldırılması veya değiştirilmesi söz konusu olamaz, Osmanlı'danTürkiye'ye ümmetten-millete geçeli 85 yıl oldu, onun için artık hayalperestlikten uzak durmak lazım
hala Osmanlı modelini isteyenler var acıyorum, yangını kömürle değilde kurumla yakmaya çalışmak kadar saçma bu, yıkılmış devletin bitmiş sistemin peşinden koşuyorlar, anlamak zor

* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz?

-Hukuk sistemi yavaş çalışıyor, ancak mahkemelerin benim veya çevremdekilerin hakkını yediğine şahit olmadım henüz

* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız?

-Oldu olacak bi de halife çıksın piyasaya :hhmanD

* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi?

-Hayır, kadınlar insandır, insanlara ticari mal muamelesi yapılamaz

* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz?

-Sorguluyorum ve duydukça üzülüyorum, yolsuzluklara bulaşanların dinden imandan dem vurarak insanları kandırması ise çok daha üzücü

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?

Hayır değilim, iktisat okuyan birisi olarak genel ekonomik tablodan oldukça hoşnutsuzum

* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?

İnanmıyorum, ülke dar kalıplara sıkıştırıldığı ve idareden anlamayan bazı çıkarcıların elinde olduğu sürece, bunun alternatifleri de aynı şekilde berbat politikalar izleyecekleri için
gelecek için umutlu olmam söz konusu değildir, tek umudum milletin bir gün uyanacağıdır

* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

En basitinden benzin fiyatlarının zamlanarak yaklaşık 3.50 YTL olduğu bir ülkede bunun ekonomiye iyi etkisi oalcağını düşünmek olsa olsa AKP amigoluğu olur
Benim kendime ait bir kazancım yok ancak ailemden, çevremden gözlemdiğim ve de makroekonomik rakamlardan anladığım kadarıyla ekonomi kısa vadede hiç iyiye gitmiyor
orta vade de belirsizliklerle dolu ama reel üretimin artmayacağı açık olduğu için olumsuz bir beklentim var

* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız?

Duyarım, bağımsız ülkeler kendi kararlarını kendileri verirler, ancak Amerika'nın gücü karşısında eğilen yöneticiler sayesinde kararları Amerika veriyor ve bu durum beni oldukça rahatsız ediyor, insanların büyük çoğunluğu kendisini Amerikan karşıtı olarak tanımlarken Amerika'nın en sevdiği adama oy atıyorlar bu da ilginç bir millet olduğumuza kanıttır

* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz?

Evet kesinlikle, dediğim gibi dışarıdan gelen baskı ve dayatmalardan rahatsızım ve de ülkenin başında bunların karşısında Türkiye'nin hakkını savunacak bir anlayış göremiyorum

* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?

Hayır, gidip kendi ülkesini şikayet eden Dışişleri Bakanı ile, dış dünya karşısında dik durulduğunu söylemek yalancılıktır.Büyük güçlerin elinde oyuncak olmayı kendine yedirebilen, askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde sesini çıkaramayan ve Amerikan askerlerinin sağlığına duacı olan bir iktidar ile bu ülkenin dış dünya karşısında dik durduğu söylenemez.İzlenen politka rasyonel bir dış politika değildir.

* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?

Kar edilenlerin satılmasını doğru bulmuyorum, kar edilmeyenlerin de revize edilmeden yangından mal kaçırır gibi satılması yanlış, yabancılara bankaların büyük yüzdelerini satmak finans sektöründe büyük riskleri doğuracaktır ve de Telekom gibi büyük şirketleri tekel oalrak yabancıya satmak yapılabilecek en büyük yanlıştır

* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?

herkes bakabileceği kadar çocuk yapsın ama
2 den fazlasına lüzum yoktur bence

Akp'Ye Oy VeReNLeRe BiRKaÇ SoRU

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3100432' Alıntı:
Can Ataklı somuş cevaplıyım bende bari
maç öncesi stresimi alır belki :p

İŞTE SORULAR

* Atatürk’ü seviyor musunuz?

Evet, her insanın ülkesini kuran insanı sevmesi normaldir.

* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz?

Hayı, aksine kurduğu bu ülkeyle "komadaki bu milleti kendine getirdiğine" inanıyorum

* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz?

Kesinlikle karşısında olurum.
Böyle düşünenlerin Türkiye'de ne işi var? Gitsin İngiltere vatandaşı olsun

* Humeyni sizin için daha mı önemli?

Humenyi'nin benim gözümde bir değeri yoktur,Fatih Altaylı nın programına çıkan gerizekalı gibi Atatürk le Humeyni yi kıysalayacak halimiz yok.Atatürk bu ülkeyi bağımsızla aydınlığa ve özgürlüğe taşıdı küllenmiş imparatorluğun üzerine gencecik bir cumhuriyet ilan etti, Humeyni denilenin ülkesini ne hale getirdiği bugün ortada, Atatürk'ü sevmeyipte Humeyni yi sevenlere sadece acırım.

* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu?

Hayır hiç bir zaman olmadı, fırsat buldukça giderim bazen arkadaşlarımla giderim bazen kendim giderim bu değişir

* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu?

-Hayır kesinlikle öyle bir engelleme ile karşılaşmadım, karşılaşanı da duymadım

* Oruç tutmanız tepki gördü mü?

-Hayır, insanlar oruç tutanı veya tutmayanı ayırt etmiyorlar çevremde, sınav zamanlarında oruç tutmamam gerektiği yönünde insanların düşüncelerini duyuyorum

* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu?

-Açık söylemek gerekirse hiç zekat vermedim, maddi gelirim olmadığı için böyle bir yükümlülüğüm yok ancak elimden geldiğince yoksul insanlara yardımcı olurum

* Hacca gidebiliyor musunuz?

-Kısmet olmadı, ama gitmem için Suudi hükümetinin kontejyanından başka da engel yok
kısmet olursa bir iş bulup çalışınca giderim

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı?

-Yaşım itibarı ile edeni kanunla işim olmadı henüz

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz?

-Hayır

* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız?

-Değilim haftada iki gün tail var zaten bi tanesinden neden rahatsız oluyum?

* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz?

-Hayır, ailem ve çevremdekilerle birlikte neşeyle kutlarız, kurban bayramında sokakta kurban kesenler dışında hiçbir olumsuz durumla da karşılaşmadım

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliryor musunuz?

-Evet evimde var

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz?

-Evet her yerde satılıyor istediğim zaman edinebilirim

* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz?

-Hayır, peçeli kadın fesli erkek görmek istemem

* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz?

-Müslüman olduğum için evet, diğer dini inançlara sahip olanlar ne yapıyor bilmiyorum açıkçası

* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı?

Engellerden ziyade kardeşimin artık sünnet olması gerektiği yönünde aileden talepler var :D

* Mevlit okutabiliyor musunuz?

Evet ailemde okuyan var çok şükür ihtiyaç olunca okutacak birini aramıyoruz

* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz?

-Hayır burası gayet güzel bir şehir başkent için, taşınmasını isteyenlerin amacı gayet
açı k ve nettir sanırım, Osmanlı gibi devlet oldukta başkenti taşıması kaldı, kafaladaki bu saçma düşünceler kelimenin tam anlamıyla taklitçiliktir, Osmanlı öyle yaptı doğrudur Osmanlı böyle yaptı doğrudur, peki beyinden yoksun adam Osmanlı Devleti niye yıkıldı o zaman? Osmanlı Devleti nin dönemin koşullarına göre izlediği gerçekçi ve rasyonelist politkanın doğruluğunu savunuyorum fakat Yavuz Sultan Selim döneminin sonuna kadar,
ondan sonrasını savunanlara bir anlam veremiyorum, sadece Atamız oldukları için doğrularını ve yanlışlarını ayırt etmekten kaçıp sürekli översek bir yere varamayız, Osmanlı başkenti neden İstanbul'u yapmış onu bilen birisi zaten Ankara'dan başka bir yeri başkent olarak göremez.

* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız?

-Kesinlikle değilim, Türkiye'nin temel çizgisi budur, cumhuriyetin değişmez nitelikleri bunların kaldırılması veya değiştirilmesi söz konusu olamaz, Osmanlı'danTürkiye'ye ümmetten-millete geçeli 85 yıl oldu, onun için artık hayalperestlikten uzak durmak lazım
hala Osmanlı modelini isteyenler var acıyorum, yangını kömürle değilde kurumla yakmaya çalışmak kadar saçma bu, yıkılmış devletin bitmiş sistemin peşinden koşuyorlar, anlamak zor

* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz?

-Hukuk sistemi yavaş çalışıyor, ancak mahkemelerin benim veya çevremdekilerin hakkını yediğine şahit olmadım henüz

* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız?

-Oldu olacak bi de halife çıksın piyasaya :hhmanD

* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi?

-Hayır, kadınlar insandır, insanlara ticari mal muamelesi yapılamaz

* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz?

-Sorguluyorum ve duydukça üzülüyorum, yolsuzluklara bulaşanların dinden imandan dem vurarak insanları kandırması ise çok daha üzücü

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?

Hayır değilim, iktisat okuyan birisi olarak genel ekonomik tablodan oldukça hoşnutsuzum

* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?

İnanmıyorum, ülke dar kalıplara sıkıştırıldığı ve idareden anlamayan bazı çıkarcıların elinde olduğu sürece, bunun alternatifleri de aynı şekilde berbat politikalar izleyecekleri için
gelecek için umutlu olmam söz konusu değildir, tek umudum milletin bir gün uyanacağıdır

* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

En basitinden benzin fiyatlarının zamlanarak yaklaşık 3.50 YTL olduğu bir ülkede bunun ekonomiye iyi etkisi oalcağını düşünmek olsa olsa AKP amigoluğu olur
Benim kendime ait bir kazancım yok ancak ailemden, çevremden gözlemdiğim ve de makroekonomik rakamlardan anladığım kadarıyla ekonomi kısa vadede hiç iyiye gitmiyor
orta vade de belirsizliklerle dolu ama reel üretimin artmayacağı açık olduğu için olumsuz bir beklentim var

* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız?

Duyarım, bağımsız ülkeler kendi kararlarını kendileri verirler, ancak Amerika'nın gücü karşısında eğilen yöneticiler sayesinde kararları Amerika veriyor ve bu durum beni oldukça rahatsız ediyor, insanların büyük çoğunluğu kendisini Amerikan karşıtı olarak tanımlarken Amerika'nın en sevdiği adama oy atıyorlar bu da ilginç bir millet olduğumuza kanıttır

* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz?

Evet kesinlikle, dediğim gibi dışarıdan gelen baskı ve dayatmalardan rahatsızım ve de ülkenin başında bunların karşısında Türkiye'nin hakkını savunacak bir anlayış göremiyorum

* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?

Hayır, gidip kendi ülkesini şikayet eden Dışişleri Bakanı ile, dış dünya karşısında dik durulduğunu söylemek yalancılıktır.Büyük güçlerin elinde oyuncak olmayı kendine yedirebilen, askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde sesini çıkaramayan ve Amerikan askerlerinin sağlığına duacı olan bir iktidar ile bu ülkenin dış dünya karşısında dik durduğu söylenemez.İzlenen politka rasyonel bir dış ticaret politikası değildir.

* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?

Kar edilenlerin satılmasını doğru bulmuyorum, kar edilmeyenlerin de revize edilmeden yangından mal kaçırır gibi satılması yanlış, yabancılara bankaların büyük yüzdelerini satmak finans sektöründe büyük riskleri doğuracaktır ve de Telekom gibi büyük şirketleri tekel oalrak yabancıya satmak yapılabilecek en büyük yanlıştır

* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?

herkes bakabileceği kadar çocuk yapsın ama
2 den fazlasına lüzum yoktur bence

cevaplamakla iyi etmişsin de adam soruları AKP'ye oy verenlere sormuş... :durdurun yoksa sen de mi gizli AKP'lisin...:goz:

CAN Ataklı diye bir gazeteci?
Can Ataklı’yı bilirsiniz. Son dönemde Vatan Gazetesinde boy gösterdi. Bir sürü duraktan sonra nihayet kendisine bir liman bulabilmesi şaşırtıcı. Az sonra Cana Ataklı ile ilgili alıntılayacağım satırlar, Can Ataklı’nın gazeteci olarak hayatını devam ettirmesinin tuhaflığını açıkça ortaya koyuyor.

Malûm olduğu üzere Türkiye’de en önemli seçimlerden birisi olarak 1995 Genel seçimleri kabul edilir. O seçimlerde, Refah Partisi büyük bir atılım yaparak Türkiye’nin birinci partisi olmuş, bu başarı da, Türk siyasetinin sonraki dönemini derinden etkilemişti. O güne kadar düzen partilerinin arasında geçen iktidar paylaşımı, ilk kez el değiştirerek Refah’ın etkin olduğu bir düzene evrilmişti. Türk siyâsetini incelemek isteyenler için öncesi ve sonrasıyla o seçim çok önemlidir.

Refah Partisi’nin ve İslâmcı dalganın yükselişe geçtiğini ilk fark edenler, gazeteciler ve sosyal bilimciler oldu. Ancak bu akademisyenlerden ve gazetecilerden ancak bir kısmı bu yükselişi açıkça ortaya koyabildiler. O dönemki tavırlarıyla bu gelişimi fark eden ve dikkatle takip edenler arasında Ruşen Çakır, Prof. Dr. Nilüfer Göle isimlerini anmak gerek.

Bir de, bu yükselişi ve Refah fenomenini algılayamayacak kadar gerçeklerden kopuk cahil takımı var. Refah Partisi’ni, “Siz gelirseniz içkiyi yasaklayacak mısınız?” veyâ “Ama ABD size izin vermez ki!” aralığında değerlendirenler, elbette Refah’ın yükselişini ve Türkiye’de siyasetin nereye gittiğini bir türlü anlayamadılar. Bu cehâletlerinden ötürü de, o dönemde, tıpkı şu anda olduğu gibi, sade suya tirit yazılar yayımlayıp durdular.

Bugün Vatan Gazetesinde köşe kapmış büyük Türk analisti Can Ataklı da, işte bu cahil takımındandır. 1995 seçimleri öncesinde, seçim sonuçları ile ilgili Can Ataklı’nın tahminini vermek, durumu daha iyi açıklayacaktır. Çok uzatmadan Can Ataklı’nın 1995 Aralık seçimleri ile ilgili tahmin yazısını dikkatlerinize sunayım:

“Refah bu seçimlerde birinci olmayacak. Oyları normalde yüzde 16-17’dir. 20’lere tırmanması ise sürprizdir. Seçimin birincisi DYP olacaktır. DYP’nin ANAP’a 5-6 puan fark yapacağını sanıyorum. CHP son haftanın tırmanan partisi DSP ile başa baş olur, ama bana göre CHP öne geçer.”

Bence Can Ataklı’nın yazdıkları çok açık. Birinci DYP olur ve ANAP’a 5-6 puan fark atar. İkinci ANAP olur. Üçüncü Refah Partisi olur ve yüzde 16-17 civarlarında oy alır. CHP ve DSP başa baştır, ama CHP seçimden önde çıkar. Peki sonuçlar nasıl çıkmıştı 1995 seçimlerinde? Aradan 13 yıl geçtiğine göre hatırlatmakta fayda var: “1995 Aralık seçim sonuçlarına göre, birinci parti, yüzde 22 ile RP; ikinci parti, yüzde 19.7 ile ANAP; üçüncü parti, yüzde 19 ile DYP; dördüncü parti, yüzde 14.7 ile DSP ve beşinci parti de, yüzde 10.7 ile barajı kıl payı geçen CHP oldu.”

Lütfen, Can Ataklı’nın tahminleri ile seçim sonuçlarını bir kez daha kıyaslayın. Tutan tek bir tahmin bile yok. Normalde bu tahmini yaptıktan sonra bu sonuçlarla karşılaşan kişinin ne yapması gerekir? Özür dilemesi, hadi onu yapmadı diyelim, susup oturması ve olayın unutulmasını beklemesi gerekir. Ama Can Ataklı öyle yapmıyor. Yukarıdaki tahminini seçim sonrasında söz konusu ederek, tahminlerinde öyle büyük bir sapmanın olmadığını iddia ediyor. Bakın Can Ataklı ne diyor seçim sonrasında kaleme aldığı bir değerlendirme yazısında:

“Şimdi bu tabloya (seçim sonuçlarına) bakınca, hangi noktalarda yanıldığımı saptamak istiyorum. Yanılgı sadece Refah’ta var.” Evet, yanlış okumadınız. Can Ataklı’ya göre sadece Refah’ta yanılmış; diğerlerinde sorun yok. Can Ataklı tahminlerini haklı çıkarmaya devam ediyor: “Gelelim ANAP ve DYP’nin konumuna. Tahmin tabloma bakıldığında sanki önemli ölçüde bir sapma var gibi görünüyor. Ancak buna katılamıyorum. Çünkü seçim sonuçlarına sağlıklı olarak baktığımda, benim yazdığım gün DYP’nin gerçekten ANAP’ın 4-5 puan önünde olduğu, ama bazı basın yayın organlarının yayınladığı hayali anketler sonucu özellikle İstanbul’da halkın büyük bir bölümünün fikrini sandık başında değiştirdiği anlaşılıyor.”

Diyecek söz var mı? Can Ataklı’nın hâlâ Türkiye’de yazarlık yapması, hele de iyice çetrefilleşen siyâsî süreçte fikrine başvurulan bir kişi olması ne kadar da vahim! Üstelik hiçbirisi tutmayan tahminlerini ele aldığı yazısında bakın Can Ataklı bir de ne demiş: “Yıllardır seçim izleyen ve hep siyasi haberlerin içinde olan biri olarak, kamuoyunun nabzını tutma yeteneğimiz, normal bir vatandaştan daha sağlıklı oluyor.”

Can Ataklı ne zaman televizyona çıksa ve peş peşe analizler koysa ortaya, hep bu tahmini ve sonrasında yaptığı açıklamalar gelir aklıma. Gazetecilerin işlerine ve dolayısıyla halka güven vermemelerinin altında yatan, bu küçük örnektekinin genel bir görünümünden başka bir şey değil. Özel olarak söylemek gerekirse, işte bu adamların yazarlık yaptığı bir gazete VATAN. Elbette Başbakanlıktan da, Genelkurmay’dan da zılgıtı yerler bu yayıncılıkla. Ama Zafer Mutlu-Aydın Doğan çiftinden çıkacak gazetenin, bu tür bir çizgisi olmasından daha tabi ne olabilir ki?

Kaynak : Boyuthaber

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı? ( akp lilerin tarikatcilarin şeriatcilarin hayatini zehir etmiştir.. neden mi onlar sariği cüppeyi kara peçeyi dinin gerekliliği sayıyorlarda ondan..

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz? ( hiç bir akp li yada tarikatci şeriatci ne türkçeyi sever nede eski türkçeyi.. onların sevdiği tek yazi arapcadir.. araplari kardes olarak görürler müslüman olarak görürler.. türklerden ise nefret ederler.. hiç bir zamanda türküm diyemezler.. sadece rte ninde dediği gibi vatandasiyim diyebilirler..

bunlar bence gereksiz sorular kardes.. çünkü akp nin tayyipin abd ullah gülün akp li millet vekillerinin ve onlara oy veren insanların savunanların icraatleri belli... balık baştan kokar.. sen ne dersen de onlar türklüğü deil arplılığı seviyorlar.. yorma bosuna kendini...

Sorduğunuz sorular çoğunlukla dinle ilgili.Ayrıca bir kaç insanın hatası bir partiye mal edilemez.Humeyni'yi seviyorum diyen o sefil kız henüz Humeyni'nin kim olduğunu bilmeden ortalıkta medya maymunluğu yapıyordur.Recep beyin nüfusumuzun artmasını istemesi günümüz koşullarına göre pek mantıklı değil.Fakat gelecekte nüfusumuz artış hızıız gerçekten büyük bir azalma gerçekleştirecek ve yaşlı nüfus artıcak.Bu günden yapılan teşvik gelecek için bir yatırım.Ayrıca dış dünyaya karşı dik bir duruşumuz olmasaydı Irak'tan çekildiğimizi george bush yatağından kalktığında öğrenmezdi.İş Atatürk'ü sevmekle bitmiyor.Özellikle sol kesim her hatasından sonra Atatürk'ün arkasına sığınmaya çalışıyor.Atatürk yalnız onlara aitmiş gibi bir izlenim veriyorlar.Atatürk bu milletin,hepimizin!

Ben şahsen akp ye oy veren herkezi tarikat olarak görüyorum ve bakın illaki bi çıkarları vardır benim çevremde öyle çünkü Akp ye oy verenlerin Türklüğündende şüphe ediyorum...

ђєάVєηśįś;3103527' Alıntı:
Ben şahsen akp ye oy veren herkezi tarikat olarak görüyorum ve bakın illaki bi çıkarları vardır benim çevremde öyle çünkü Akp ye oy verenlerin Türklüğündende şüphe ediyorum...

Farzetki AKP'ye oy veren herkesin tarikat üyesi(tarikat değil) olduğunu varsayalım eeeeeee neeeeeeeeeeee olacak?
Böyle abuk sabuk yorumlar.
Peki sen Türk olduğunu ispat et...

Farzetki AKP'ye oy veren herkesin tarikat üyesi(tarikat değil) olduğunu varsayalım eeeeeee neeeeeeeeeeee olacak?
Böyle abuk sabuk yorumlar.
Peki sen Türk olduğunu ispat et...

Bana sakın Akp yi savunmaya kalkma pişman ederim seni Akp yüzünden işimden oldum ben bunlar kadar adi insanlar görmedim dinmiş ne dini be din iman yok bunlarda ülkeyi sömürüyolar bana sakın akp yi savunma Ben türk oğlu türküm bu ülke için canımı veririm tamam mı...

cevaplamakla iyi etmişsin de adam soruları AKP'ye oy verenlere sormuş... :durdurun yoksa sen de mi gizli AKP'lisin...:goz:

Akp ye oy vermedim ama dediğin gibi cevaplamakta fayda var =)

konuya seviyeli yorumlar atılırsa seviniriz

Geri