Akp'Ye Oy VeReNLeRe BiRKaÇ SoRU

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
AKP ve yandaşları, maddi olarak beslenen kimi Batılı gazetecilerin makalelerinin de desteği ile Türkiye’de “keskin bir kamplaşma” olduğu görüşünü yaymaya çalışıyor. Hatta bunu “kan davasına” bile benzetiyor.

Türkiye’nin elbette çelişkileri vardı, anlaşmazlıkları hatta kıyasıya kavgaları da vardı. Ama Türkiye, Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde “kan davası” olarak nitelenecek bir kamplaşmaya girmedi.

Ne zaman ki AKP iktidar oldu, dış destekli bir “ılımlı İslam” dayatmasıyla Türkiye’de derin uçurumlar olduğu; kamplaşmanın ve gerginliğin sürekli arttığı konuşulmaya başlandı.

Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri ile hesaplaşmak ve intikam alarak Türkiye’yi bir “İslam devletine” dönüştürmek isteyen zihniyet bu “kamplaşma” söylemiyle beslenmeye ve gücünü artırmaya çalışıyor.

Bir bakan kalkıp “Atatürk bir günde dini yaşamımızı değiştirdi” diyebilecek kadar ileri gidebiliyor.

Oysa, Türkiye’de çok küçük bir radikal İslamcı kesim dışında herkes Cumhuriyet’le ve Atatürk devrimleriyle barışık yaşıyor 85 yıldır. Bu ülke insanı laik yaşam biçimi ile de dini inançlarının gereklerini yerine getirme konusunda da ciddi sorunlar yaşamadı.

AKP’nin tepe yönetimi bana göre çok ciddi bir yanılma içinde. Sanıyorlar ki AKP’ye oy veren yüzde 47, tıpkı kendileri gibi düşünüyor, Türkiye’yi böyle şekillendirmek istiyor. Bu böyle değil. Elimde elbette bir araştırma yok ama çevremde AKP’e oy verenleri biliyorum ve diyebiliyorum ki “Yüzde 47, AKP’nin aslında Türkiye’nin yüzde beşini temsil eden, ama ülke yönetiminin yüzde 90’ına egemen olan tepe yönetimi gibi düşünmüyor.”

Ve yine diyorum ki AKP’nin ve Türkiye’nin başında olan bu yüzde 5 olmadığında, geri kalan AKP Türkiye gerçeğidir. Bunu kimse inkâr edemez. Bu görüşümü son seçimlerde oyunu AKP’ye verenlerle paylaşmak için bazı sorular sormak istiyorum.

Dilerim AKP’ye oy verenler bu sorulara kendi içlerinde vicdanlarının sesini dinleyerek ve kendilerini kandırmadan cevaplar versin. Bu sorulara verecekleri vicdani cevaplar, AKP’ye oy verenlerin aslında AKP’nin tepe zihniyetinin Türkiye’yi götürmek istedikleri noktaya varmak isteyip istemediklerini de ortaya koyacaktır.

İŞTE SORULAR

* Atatürk’ü seviyor musunuz?

* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz?

* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz?

* Humeyni sizin için daha mı önemli?

* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu?

* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu?

* Oruç tutmanız tepki gördü mü?

* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu?

* Hacca gidebiliyor musunuz?

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı?

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz?

* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız?

* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz?

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliryor musunuz?

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz?

* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz?

* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz?

* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı?

* Mevlit okutabiliyor musunuz?

* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz?

* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız?

* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz?

* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız?

* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi?

* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz?

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?

* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?

* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?

* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız?

* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz?

* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?

* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?

* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?

( Can Ataklı - 25 Haziran 2008 )

Konu akp'den açılınca %47 diye feryat filan bağıranlar bu soruların hepsine evetmi diyor ?
Yoksa bu %47 hepsine evetmi diyor ?
Biri banada açıklayabilirmi ?

bütün sorulara tek cevap verebilebiliyor :D ya evet ya hayır:D
ama arkadan kaçanlar partisine oy verenlere bu soruyu sorarken ilk önce kendimize şu soruyu sormalıyız bu adamların şuuru yerinde mi?

Arkadaşım bu sorulara evet ya da hayır dememiz seni ne ilgilendiriyor?
Sizi bu kadar rahatsız ettiğine göre AKP'den çok korkuyorsunuz.
Evet ben 'OYUMU AKP'YE' verdim...
Burası demokratik bir ülke isteyen istediğine verir.
Ben merak ediyorum, acaba sen hangi partiye oy verdin.

Arkadaşım bu sorulara evet ya da hayır dememiz seni ne ilgilendiriyor?
Sizi bu kadar rahatsız ettiğine göre AKP'den çok korkuyorsunuz.
Evet ben 'OYUMU AKP'YE' verdim...
Burası demokratik bir ülke isteyen istediğine verir.
Ben merak ediyorum, acaba sen hangi partiye oy verdin.

şu sorulara mantıklı birer cewap verecek akp yanlısı yok mu...kusura bakma da senin bu mesajın direk kaçış kendinden kaçış...ya da şu şekilde cewap wer ülkenin sorularlada belirtildiği üzere bu durumundan memnunmusunuz...haydi...çarpıtmadan abes cewaplar wermeden...bekliyoruz

Öncelikle yukarıda sayılan sorularla kişilerin AKP'ye oy vermelerin ne alakası var.
İkincisi sizin hoşlanmadığınız sorulara evet hoşlanacağınız sorulara hayır dediğimi farzedin.
E o zaman ne olacak...
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk sırayı ne alıyor biliyor musunuz?
Fizyolojik ihtiyaçlar; yani yeme, içme vb. temel ihtiyaçlar.
Yani şu anda vatandaş aç. Önce ekmek diyor...Peki bu açlık nereden geliyor ve neyden kaynaklanıyor?
At gözlüğüyle bakanlar direk AKP diyeceklerdir. Evet şu anda onlar bu ülkeyi yönetiyor peki ya daha önceki yıllar. Bu halk ne zaman zengindi veya zengin oldu? (1930'lu yıllardan bu yana)
Öncelikle açlığın sebebini araştıralım... Çok tembeliz, niye üretemiyoruz?

elimizde bişey mi kaldı önceden birazda olsa üretiyorduk şimdi bütün fabrikalar satıldı nasıl üretecen ?

Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı? sorusuna hayır diyorum. 5 yıldır karıyı boşayamıyorum..

elimizde bişey mi kaldı önceden birazda olsa üretiyorduk şimdi bütün fabrikalar satıldı nasıl üretecen ?

Arkadaşım üretkenlik derken makine ya da fabrikayı kastetmiyorum ki.
Fikir olarak, iş olarak ve dahası insanlık adına ne ürettik.
Tamam herşey kabul...
SUÇLU AKP OLSUN...
Peki en son fikir olarak ne ürettik kendimize faydalı olabilecek( Bu sorum herkese)
Ben hiçbirşey üretemedim...

Bende İskilipli Atıf Hocanın asılmasına Hayır diyenlerdenim.
Bu tüm sorularını yanıtlar nitelikte,
Chp veya başka bir partinin amerkan yanlısı olmadığını nerden çıkardın.

Can Ataklı ya sorular

- Eski Yurtbank ın sahibi hortumcu Balkanerlerden aldığın rüşvetleri unuttun mu? Önce aldınığını inkar edip mahkemelerce ispatlanınca hayır işinde kullandım dedğin günleri unuttunmu.
- Sonra Star medya Grubunda yayın başkanı olup İmarbank hortumcusu Cem Uzanın borozanını çaldığını unuttunmu
-Şimdilerde eski Etibank hortumcusu Zafer Mutlunun borozancılığını devam ediyosun.

Arkadasımız bence cok guzel sorular sormus madem bunlara cevap verecek bırısı yok nıye sacma sapan cevap verıyor sunuz neden hıc bır akplı soruları cevaplamıyor dıyeceksınız kı zorunlumuyuz vb. madem zorunlu vb. degılsıınız hıc cevap yazmayın daha ıyı baska olayları katmayın bence sorulara cevp verecek olan yazsa daha ıyı olur bundan sonra tebrıkler arkadsım guzel sorular...........

maslow caslow yazmışsın sonra onu kast etmiyorum sen ne dediğini bilmiyosun

Bilmiyorsan google aç bir arattır kelimeyi o zaman öğrenirsin.
Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum.
İkincisi AKP'ye oy vermiş biri olarak sorduğunuz sorular çokta önemli değil.
Çünkü bunun yazılar günde yüzlerce kez yazılıyor.

* Atatürk’ü seviyor musunuz?
Atatürk'ü tabii ki de seviyorum.
* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz?
Hayır. ne travması ya.
* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz?
Kesinlikle hayır hangi şartlarda olursa olsun Türklüğümden vazgecmem özgürlük Türk insanının kanında vardır.
* Humeyni sizin için daha mı önemli?
Tanımıyorum bile.
* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu?
Evet annem. kız başına gitme diyor :D
* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu?
Çok şükür okulda bile kılıyorum.
* Oruç tutmanız tepki gördü mü?
Asla. bu çevreyle alakalıdır.
* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu?
Çok şükür benim zekatımıda babam veriyor. ve hiç bir sıkıntıyla karşılasmadık. etrafımızda o kadar yardıma muhtaç kişiler var ki..
* Hacca gidebiliyor musunuz?
Para biriktirip önce annem ve babamı yollarım. inşallah banada nasip olur.
* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı?
Henüz öyle bir problemim olmadı. ama eğer ileriki zamanlarda böyle bir problemle karşılasırsam Akp hükümeti başımızda olursa ki inşallah, çok kolay olacaktır.
* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz?
Şuanda o dersi zaten görüyorum. Arapçayı bildiğim için çok zor gelmiyor. Ama tabii ki de Türkçe.
* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız?
Yoo çok memnunum ailemleyim,geziyoruz valla. =)
* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz?
Elhamdülillah çekmiyoruz. Bir tek yakınlarımız burada değil o da nasip, kısmet meselesi.
* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliyor musunuz?
Evet. İki tane Kur'an-ı Kerim var, biri Türkçe mealli. diğeri normal Arapça yazılı geniş harfli.
* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz?
Evet. çok şükür gerek kaldıgım yurtlarda gerekse evimde var.AlLah kitabından bizi ayırmasın.
* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz?
Yoo farketmez. günümüzdeki kadınlar biraz dikkat etse ..
* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz?
Çok şükür hiç cenaze kaldırmadım yani bi yakınımı kaybetmedim. ama bununda kolaylıkla sağlanabilecegini biliyorum.
* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı?
Hayır. sadece kendisi bağrıyor işte..
* Mevlit okutabiliyor musunuz?
Evet. Tüm komşular geliyor.. Ayy sonrada evi ben topluyorum =)
* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz?
Avrupa birliği için başkentin avrupa topraklarında olması gerekiyormuş.. istanbul olabilir. ama bizi ab ye falan almazlar .. =)
* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız?
Hayır bu bizim yönetim biçimimizdir. bunları kimse değiştiremez tabii..ancak bunlar değiştirilirse o zaman çok kötü şeyler olur.
* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz?
yaa şu katillere magandalara falan cok cok yüksek cezalar verilmesi gerekiyor. inşallah Akp hükümeti buna da bi çözüm bulacaktır.
* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız?
boş bir soru böyle birşey kesinlikle olamaz.
* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi?
Hayır tabii ki de.
* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz?
yapanında yardakçılık edeninde Allah cezasını versin.
* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?
Evet.
* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?
Evet çok şükür bana bu güveni veren bir hükümetim var.
* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?
Evet.
* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız?
onları ancak devlet büyükleri bilir ben hükümete güvenirim ama her istediği yapılmıyor amerikanın.
* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz?
evet ama bunlara inşallah bir çözüm bulunur
* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?
Evet özellikle Tayyip gibi bir başbakanımız varken sırtımız yere gelmez Allah'ın izniyle.
* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?
Yabancılara satılmasının nedenini öğrende gel. yabancı sermaye için satılıyor ve doğru buluyorum.
* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?
tabiikide evet en az üç inşallah kadınlar biraz sıksın bir yerlerini dogursun en azından 2 cocuk olsun tek çocugun sonu kötü bence.

oldu mu?

Can Ataklı ya sorular

- Eski Yurtbank ın sahibi hortumcu Balkanerlerden aldığın rüşvetleri unuttun mu? Önce aldınığını inkar edip mahkemelerce ispatlanınca hayır işinde kullandım dedğin günleri unuttunmu.
- Sonra Star medya Grubunda yayın başkanı olup İmarbank hortumcusu Cem Uzanın borozanını çaldığını unuttunmu
-Şimdilerde eski Etibank hortumcusu Zafer Mutlunun borozancılığını devam ediyosun.

ya önce o sormuş sen bir cevaplada ondan sonra soru sorma sırası hakkı sana geçsin.soruya soruyla karşılık vermenizin nedeni çaresizlik olması gerek

Geri