Daha fazla gurur ile Türkün bayragini dalgalandirmasini ögrendik.
Ben Avrupadan baktigim icin sunu diyebilirim. Dünyaya geldigimden beri Türkün degerini Avrupada bu kadar hissetmedik.
Ilk defa üniversitelerin yogunlugunu, ögrencilere kiymet verilisi, yollarin cok hizli gelismesini, havaalanlarinin yalniz Istanbula degil baska yerlerede yapilmasini, gerektiginde boyunu bükük degilde Amerikaya bile dis gösterebilecegimizi ögrendim.
Davul zurnayla PKK yüzünden Iraka girmeden önce Amerikanin nasil hareket edecegini bilemedigimiz halde, korkmadan girdik yassa be. Buna devlet derim buna asker derim.
Sosyal hizmetler degismi, herkes istedigi hastaneye gidebiliyor. Tek memurlarin hakki olan kaliteli hastaneye normal halkinda gidebilmesi onlari delirttigini ögrendik.
Ac sefil olanlara yardim edildi ve emeklilik baglandi, tabi aralarinda buna hakki olmadan kullananlarda var, tek o kontrolü devlet daha iyi gelistirmesi gerekiyor.
Neyi mi ögrendik?
Benim Tükiyede istedigim Cumhurbaskanini, istedigim Baskanimi secebilecegimi ögrendik.
10 seneye kadar kurulan cürük sistemin milletime yarari olmadigini, sömürdügünü, dünyaya düsman ettigini ama o sistem artik gecmislerin sistemi olup düzeltilebilecegini ögrendik.
Bagiripta laiklik elden gidiyor diyenlerinde eski sistemden yararlandigini, Türkiyeyi artik sömürüp rüsvet ile islerini yaptiramadiklari icin sahsi degerlerinden sokaklara ciktiklarini ögrendik.
Artik Türkiyede basarisiz olup, 50 sene yangelip yatmakla milletin oyunu kapamiyacaklarini ögrendik.
Neyimi ögrendik, Tayyip ile Gül ün millet icin hizmet verdiklerini, yaptigi gayretleri yalniz koltuk icin olmadigini ögrendik. Misal Tayyip Basbakan olamayisin Gül Basbakanlik yaptiginda. Geri geldiginde Tayyibe yerini bosaltmasinda. Cumhurbaskani Tayyib olabilecekken Gül Cumhurbaskani secilmesinde.
Baska kisilerin eline o koltuk gececek, gece gündüz demeden ugrasip o koltuga rekabet göstereceklerin kellesini ucururlardi.
Neyimi ögrendik?
Baykalin ne Basbakanlik nede Cumhurbasbakanlik koltuguna oturamayacagini ögrendik.
Ayrica o gecmislerin adimi oldugunu ve 20 yüzyilda öyle kisilerin zamani gectigini ögrendik.
Ha sunu unutmayalim, CHP üyeleri bile Baykalin basarisizligindan onu tahtindan indirmek istedikleri halde gücleri yetmedigi ve ancan o rahmetli olursa onun koltugu bosaltacagini ögrendik.