тнєĵøкєя;5267987' Alıntı:
Kaç komutan bir ülke kurtarmıştır ?
Her komutanın yaptığını yaptı demişsin ya hani
Kaç komutanın bir ülkeyi kurtardıktan sonra arkasından bu kadar laf edildi ?
O da bir insandı demişsin Hz. Muhammed insan değil miydi ?
Peygamberler benim bildiğim insanların içinden seçiliyodu.
Peygamberler hatasızdır ve insan olma özelliklerinin yanında Allah(c.c) tarafından kendilerine bahşedilen özellikler vardır. En basitinden Hz. İsa(s.a.v) ölüleri diriltiyordu. Peygamberler insanlar arasından seçilmiyor zaten dünyaya peygamber olarak gönderiliyorlardı, bunu bir müddet bilmiyorlardı o ayrı.
Şimdi gelelim kaç komutan ülke kurtardı soruna.
Ülke kurtaran o kadar çok komutan varki, dünya sadece ülkemizden ibaret değil.
sadece bir savaşla ülke kurtarılmaz, sen ülkenin komutanını öldürecek kişiyi, öldürürsün ve ülkeni kurtarmış olursun en basitinden. Bak mesela Kazım Karabekir'den açtım konuyu devamını da ondan getireyim. Kazım Karabekir paşa Doğu Cephesi komutanıydı ve itilaf devletlerine silahlarını teslim etmemiş tek birlik onun birliğiydi. O, o gün silahları teslim etmiş olsaydı Kurtuluş savaşında kullanılacak silah kalmayacaktı, Mustafa Kemal'i tutuklasaydı bugün belki de "Türkiye Cumhuriyeti" olmayacaktı. Ben demiyorum ki onun sayesinde. Hayır kesinlikle bir tane değil adı duyulmamış yüzlerce komutan var bu savaşın kazanılmasını sağlayan.
Mustafa Kemal olmasaydı bu vatan gene de kurtulacaktı ki bunu reddeden tarihci olamaz, benim kemalist hocam bile bu kanıda.
M.K Atatürk'ün büyüklüğü zaten ülke kurtarmakla değil, Cumhuriyet kurulmasında çok büyük katkısı olduğu için öne çıkar.
Biz zaten bu sayede bir çok müslüman ülkesinin imrendiği bir ülkeyiz. Biz bunu 90 yıl önce yaptık onlar yapmak için uğraşıyorlar hala.
Bu yaptıkları dahi Mustafa Kemal'i insan olmanın ötesine geçirmez. Zaten mesafe bu sev say koru ama tabulaştırma,tapma.
Bugün Mustafa Kemal tartışılamıyor neden? Çünkü kanunen yasak. Kişiye özel yasa olan 3 ülke var bunlardan birisi de biziz, diğerleri İran ve K. Kore.
Her yasak kendi isyancısını doğurduğundan dolayı bugün M.K'i yanlış tanıyan bir çok insan var. Sen söz ettirmiyorsun, o isyancı tutuyor yalan yanlış şeyler konuşuyor hakkında. Sen inat o inat. Ondan sonra en ufak bir şey söylediğimizde "o da insandı" diye, bu sefer o isyancıyla aynı katagoriye sokularak düşman ve yobaz ilan ediliyorum. İşte benim dile getirmeye çalıştığım bu. Ona insani vasıfların üstünde değerler vermek çok yanlış.