Aileye herşey anlatılır mı ?

onlar üzüleceğine ben üzilim diyorum

hpv virus benim bir kiz arkadasimda vardi ve rahim agzi kanserine yol acti...dünyasi yikildi..ama simdi güzel haberi vereyim;iyilesti ve eseri bile kalmadi...Ailene sebebini anlatmasan bile dolayli yoldan anlat ve tedavine bak derim..Gecmis olsun

hastaLığı biraz araştırdım önceLikLe geçmiş oLsun diyeyim,inşaLLah en yakın zamanda şifa buLursun ama iyi düşün bunu kendinde bi Leke oLarak görme ve aiLene gönüL rahatLığıyLa açıL tedavini yaptır yani hayat senin hayatın,kıymetini biL..

çok iyisin arkadaşlar burdan yazmanız bil eyeter çok iyisiniz çok saolun

Arakadaşlar bu olayı aileme nasıl anlatım yol gösterebilirmisiniz...

Hala anlatamadın mı?
Bak kardeş, onu ancak sen bilirsin. ailenin nasıl tepki vereceğini sen bilirsin. Üzülürler diyosan evet üzülürler ama onlar ailen destekerini esirgemezler. buna çok ihitiyacın olacak

kesinlikel çok ihtiyacım var ailemin desteğine...
nasıl anlatacağımı bilmiyorum ne diyecem ben böle böle şüpheli ilşki yaşadım sonra böle mi oldu diyecem

30 yaşına gelmişsin artık kimseye hesap vermene gerek yok.Güzelce anlatırsın derdini tasanı, gerekli tedavini görürsün iyileşirsin.Herkesin başına herşey gelebilir, utanmana gerek yok.Bir an önce tedaviye başlaman gerekli.Aile bireyleri arasında kendini en yakın gördüğün kişiye anlat derdini, o gerisini halleder diye düşünüyorum.Saklanılacak birşey yok çünkü bunda.İnşallah bir an önce sağlığına kavuşursun....

inşallah ama çok zor be güzel kardeşim çok zor...:(

eğer hastalığınız kronikse ve bulaşma ihtimali varsa bunu ailene uygun dille uygun zamanda anlatman iyi olur. ama zordur anlatması bunu da üstlenmen gerek. yahut eğer hastalığınız kronik değil ve akutsa bulaşma gibi ihtimali yoksa anlatmadan ve sağlığına dikkat ederek atlatmayı dene. iyi günler

yalan söyleme bu onlar da güvenini kaybetmene yol açar. her ne olursa olsun dürüst davran. ama hata olduğunu, çok üzgün olduğunu anlat.

peki nasıl söylim baba gel seninle bişey konuşmak istiyorum mu dim....
sonra geldiğinde anlatım mı
yani nasıl bir taktik izlemeliyim....

Anladığım kadarıyla ailenle aranda iletişim sıkıntın var.
Bunun için akşam yemeğinden sonraki zamanı seç, rahat olacaklardır. Evet önce babana açıkla durumu. yalnız konuşabileceğiniz bi odaya geçin. sakin başla, önce söyleyeceğin şeyler için çok üzgün olduğunu, bi hata yaptığını ve baban olduğu için desteğine ihitiyacın olduğunu başka kimseden yardım isteyemeceğini söyle bu onu daha bi sakinleştirir. yani ona bu yaşta bile ihtiyaın olduğunu hissettirirsen tepkisi çok olmaz. başından anlatmaya başla seni buna yönlendiren sebepleri de anlat. erkek olduğu için halinden anlayacaktır. önce nasıl yaptın falan filan der ama, sen kafanı yerden kaldırma üzgün ve çaresiz görün. o haline dayanamaz ve bişey demez. yani bunu dene.

Anladığım kadarıyla ailenle aranda iletişim sıkıntın var.
Bunun için akşam yemeğinden sonraki zamanı seç, rahat olacaklardır. Evet önce babana açıkla durumu. yalnız konuşabileceğiniz bi odaya geçin. sakin başla, önce söyleyeceğin şeyler için çok üzgün olduğunu, bi hata yaptığını ve baban olduğu için desteğine ihitiyacın olduğunu başka kimseden yardım isteyemeceğini söyle bu onu daha bi sakinleştirir. yani ona bu yaşta bile ihtiyaın olduğunu hissettirirsen tepkisi çok olmaz. başından anlatmaya başla seni buna yönlendiren sebepleri de anlat. erkek olduğu için halinden anlayacaktır. önce nasıl yaptın falan filan der ama, sen kafanı yerden kaldırma üzgün ve çaresiz görün. o haline dayanamaz ve bişey demez. yani bunu dene.

Katılıyorum En Mantıklısı Bu :001_rolleyes:

ana babanın tutumuna da baglı, ama önce arkadasların ile konusmayı dene

anladım çok teşekkür ederim bir deneyecem bakalım ama çok zor benim için çok saolun arkadaşlarım

Anlatılır tabii onlar senin anan baban

ewet kardeşim çok anlatmak istiyorum ama beceremiyorum çok tedirginim çok utanıyor ve korkuyorum

Bu İşi Yaparken Ailene Danıştın Mı Hayır,
Peki Niye Onlara'da Söyleyip Huzursuz Edesin Ki,
Bu Senin Sırrın Olsun Senle Kalsın,
Diyosanki Ben Kendi Sırrımı Tutamam O Ayrı,
Tedavisini Olursun Olur Biter.

Geri