Abdullah Gül de Kürdistan dedi

yüce_türk

Banned
Reaction score
0
Abdullah Gül de Kürdistan dedi

Abdullah Gül şaşırttı!

Kuzey Irak yönetiminden ilk defa "Kürdistan bölgesel yönetimi" olarak bahsetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine Bağdat'a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Gül'ün ziyareti, işgalin ardından Bağdat'a yapılan en üst düzey ziyaret niteliğini taşıyor. Gül, Bağdat'tan başka bir kente gitmeyecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Bağdat'a giderken uçakta gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Uçakta bulunan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, CNN TÜRK'e Gül'ün değerlendirmelerini aktardı. Gül, Kuzey Irak yönetiminden ilk defa "Kürdistan bölgesel yönetimi" olarak bahsetti.

kaynak

Cumhurbaşkanı Gül 'Kürdistan' dedi

"Ne diyeceğim? Kendi anayasalarında yazıyor"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak’a giderken uçakta, "Kuzey Irak Yönetimi" yerine, ilk defa "Kürdistan Bölgesel Yönetimi" dedi. Bir gazeteci “Kürdistan mı dediniz?” diye sorunca Gül “Ne diyeceğim? Kendi anayasalarında yazıyor” yanıtını verdi.

kaynak

müslüman cumhurbaşkanı seçtik diyenler kürdistanın meşrulaştırmasına son hızla devam eden abdullah gül için hala aynı şeylerimi düşünüyorlar ..alın size müslüman cumhurbaşkanı.diğerleri hristiyandı ya nasılsa :saskin

şimdiye kadar haberlerde kürdistan bölgesel yönetimi denmiyormuydu zaten

al wikipedia tanımı

Bu madde Irak Cumhuriyetinin Kürdistan Bölgesel Hükûmeti hakkındadır. Irak'ın kuzeyinde yer alan Kürdistan adlı coğrafi bölge için Kürdistan (Irak) ve başlığın diğer anlamları için Kürdistan (anlam ayrım) maddesine bakabilirsiniz.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak'ın kuzeyindeki bölgelerini kapsayan ve Bağdat´a bağlı olan özerk bölge. Nüfusları tartışılan ve bölge yönetimince azınlık statüsü verilmiş olan Kürtler, Asuriler, Türkmenler ve Süryaniler bu bölgede yaşamaktadırlar.

orjinal ismi

حكومه تى هه رێمى كوردستان
Hikûmetî Herêmî Kurdistan

ne zaman tc topraklarındaki herhangi bi yer için o tabiri kullanır o zaman hep beraber yüzüne tükürürüz
öyle biişi olmuş havasına sokmaya çalışömayın boşuna adam oraya pkk yı baskı altına almaya gitti... ondan konuşuğp onu tartışalım azından çıkan kelimeleri değil...

ne yani haberde öyle dedi diye normalmi oldu yani.ayrıca bölgesel kürt yönetimi deniyor bölgesel kürdistan yönetimi denmiyor ..

bölgesel kürt yönetimi kuzey ırak yönetimi dendiğini duydum ama bölgesel kürdistan yönetimi dendiğini senden duyuyorum ...

bize bir kürt kedisi bile vermiyeceğini söyleyen türkiyeyi başımızdakiler yüzünden dünyaya madara eden çapulcu barzaniyi talabaniyi tanırsan olacağı bu

kerküğe müdahale ederseniz diyarbakıra müdahale ederim diyen barzani itine kırmızı halıyla karşılama yapan akp zihniyetinden hersey beklenir ..

tek kelimeyle yazıklar olsun .yazıklar olsun hala olayın üstünü wikipedia bilmem neyle örtmeye çalışanlarada

kürdistan bölgesel yönetimi

ne zaman tc topraklarındaki .

ben senin bu yazdığına yani neden böyle yazdığına bir anlam vermedim.

tc

vay beeeee

baya emek harcamışsın

alkışlıyorum:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin

yüce_türk cevabını cumhurbaşkanından aldın heralde ben aslında böyle bir ifade kullanmadım dedi....

2. side eğer dağdaki pislikleri temizlerse görürsün sen...Biz her türlü bölücü kürtçülükle mücadelemizi veririz yeterki dağdaki itlerini yaşatmasın devletimiz...

ben senin bu yazdığına yani neden böyle yazdığına bir anlam vermedim.

tc

vay beeeee

baya emek harcamışsın

alkışlıyorum:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin

çok seviyorsunuz değilmi kelime oyunlarını değilmi tam doğru olsun diye kopyalayıp yapıştırdım türkiye cumhuriyeti yerine tc kısaltması kullanılınca vatan haini olunmuyor terbiyeni takın... uslübuna dikkat et... bu vatana benim canım feda...

çok seviyorsunuz değilmi kelime oyunlarını değilmi tam doğru olsun diye kopyalayıp yapıştırdım türkiye cumhuriyeti yerine tc kısaltması kullanılınca vatan haini olunmuyor terbiyeni takın... uslübuna dikkat et... bu vatana benim canım feda...

terbiyesizlik etmedim ben asıl sen biraz sakinleş.

neden yazdığın bir şeyi başkası aynen yazınca bu akdar sinirleniyorsun onu anlamadım

bir zamanlar sözde kürdistan denilen bölgeye şimdi kürdistan bölgesel yönetimi diyorsunuz

ve yüzbinlerce atamızın kanıyla sulanmış toprağa tc diyorsun

ben bunun nedenini anlayamadım sadece
ve sana sordum neden diye

bunun vatan hainliğiyle falan alakası yok

sadece oy verdiğiniz kişilerin yaptığı yanlışlara ortak olmanız gerekmiyor

oy verdiniz diye göbekten bağlanmadınız

oy verdiğiniz kişişlerin her yaptığı her söylediği size doğru gelmeyebilir. gelmeside düşünülemez zaten

ama savunacağım derken kırmayın bütün bardakları

bu vatanın

ucundan satsak

seçimi kazanmak için yeterli olur

sanırım

durmak yok yola devam...............................?

Muha satmıyolar dedikerinizide gördük...Sorosla her zaman görüşmeye açıklarmışşşşşş....Bunların dertleri millet değil sadece devlet...Elit kebab bunlar,az kaldı alayı harcanacaklar...

Adam kafasına sıkıyo madem,itin gömeceği yerimi şaştı...Adı derin devletse kuyusu 20 metre olmazzz ....Amma velakın aynı devlet cıkıp mumcuya sıkıyosa,sahte şeriatcı doğurup devlete "eğer" takıyorsa bu vatan sevdasını aşar....Biz bu ülke için kahpeye sıkanın arkasındayız...

azcık gayret
tahminim kuracakları devletin eşbaşkanları eşbaşkan yardımcıları bakanları bakamayanları şimdiden bellidir
apo itinide başına getirirsiniz olur biter
hatta seçim sisteminizi bile ithal edebilirsiniz

ne günlere kaldık
üç beş çapulcu ha
galiba kırmızı çizgilerimizin yerine gül pembesi çizgilerimiz var artık

arkadaşlar normal işler bunlar yapanlara göre normal bize göre anormal :) dikkat ederseniz, zana apo ib... sinin 2010 da aramızda olucak diye konuşması var, hatırlayın geçenlerde oldu, artı tüm pkk lılara af çıkarma olayları var, niye kürdistan kurulsun, oraya gitsinler, sonra 3.5 bin olan karışık kökenli pkk ordu olarak karşımıza çıksın, umarım böyle olmaz milli birisi çıkarda işlerini bozar böyle düşünenlerin, ben sadece bu ortamda ALLAH a havale ediyorum vatan hainlerini, kimse bunlar ALLAH belasını versin ,ben illa o şu bu demiyorum, ama bela okuyorum bunlara hainlere,,,,,,,,,,

şehitlere KELLE

Apo 'ya SAYIN...........................................................

normal olarak BOP için çalışmanın karşılığında

kurulacak devletin başınada

hanım köylü (siirt) biri gelir

yüce_türk cevabını cumhurbaşkanından aldın heralde ben aslında böyle bir ifade kullanmadım dedi....

2. side eğer dağdaki pislikleri temizlerse görürsün sen...Biz her türlü bölücü kürtçülükle mücadelemizi veririz yeterki dağdaki itlerini yaşatmasın devletimiz...

adamın ne dediği belli değil ki kardeşim ...bir ülkenin cumhurbaşkanına yakışırmı bu tür konuşmalar ...sen şimdi olaya bak ;

Cumhurbaşkanı Gül 'Kürdistan' dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bağdat’a giderken uçaktaki gazetecilerle sohbeti sırasında Kuzey Irak için “Kürdistan” ifadesini kullandı. Bunun üzerine bir gazeteci “Kürdistan mı dediniz?” diye sorunca Gül “Ne diyeceğim? Yunanistan, Makedonya’ya Makedonya demiyor diye biz de demiyor değiliz. Irak Anayasası’nda ne yazıyorsa o. Kendi anayasalarında yazıyor.

kaynak

"Kürdistan" ifadesini kullanmadım

Irak'ta yaptığı konuşmada Kuzey Irak bölgesi için 'Kürdistan' ifadesi kullandığı iddia edilen Abdullah Gül konuya açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Aslında ben o söylediğiniz ifadeyi (Kürdistan) kullanmadım, ama benim burada söylediğim şekilde bu bir gerçek. Irak'ın kendi içerisinde Irak'ın birliğine ve bütünlüğüne en çok önem veren ülke Türkiye'dir. Irak'ın içerisinde de kendi anayasalarına göre Irak'ın kuzeyinde bir yerel Kürt yönetimi vardır. bunu söyledim. Onların o başbakanlarıyla da görüşme yaptım'' dedi.

kaynak

birinde ne diyeceğim anayasalarında yazan neyse o diyor .sonrada tepki alınca ben öyle demedim böyle demeye getirdim diyerek akrobatik hareketler sergiliyor ..

dağdaki teröristleri bu zamana kadar destekleyen talabani barzani köpekleri ne oldu da şimdi desteklemez oldular .köpekliğini yaptıkları amerika istediği için pkk biterse biter .abdullah gül isterse bitmez meraklanma sen ..öyle olmuş olsaydı abdullah gül 50 tane partiden vekil oldu daha önceden bitirirdi bitirebilseydi .şimdi amerika bazı şeylere izin verdi diye bunu abdullah gülün akp nin başarısı gibi görmek kadar ahmaklık olamaz .bunu tutupta onların başarısı gibi göstermeye kalkmasın kimse ..

pkk lık bisey kalmadı ki zaten .pkk nın istediği bütün şeyleri akp sırayla meclisten geçiriyor .kürtleri bizden ayrıştırmak için pkk nın ne kadar istediği şey varsa hepsini akp devlet eliyle yapıyor .sizde kalkıyorsunuz hala bunları destekliyorsunuz .ne için ? sözde müslüman diye .siz bilirsiniz istediğiniz gibi davranmakta özgürsünüz ancak farkında olmadan bu ülkeye zarar veriyorsunuz bunuda biliniz .

ya arkadaşlar böle bişey olabilr mi kürdistam diye bi devlet olmaz ama cumhurbaşkan kürdistan diye tanıdı bu ülkeyi anlamadım walla ulu önderimiz mustafa kemal atatürk zamanında kurulması için elinden geleni yaptı ama atatürk yaşıyo olsaydı eminki hakkını helal etmezdi

pardon kurulmaması için

ahaa buraya yazıyorum

pkk nın silah bırakması için ırakın kuzeyi kürt devleti olarak resmen tanınacaktır .

lozanla kazandığımızı kaybedip ne musulda nede kerkükte hak iddea edemeyeceğiz

Türk Yurtlarını kürt çapulculara bırakacağız.

bunların olacağını 5 yıldır yazıyorlar

daha sonra sıra bölünmez bütünlüğümüz eyalet süsüyle parçalanma projesi hayata geçirilecektir.

terbiyesizlik etmedim ben asıl sen biraz sakinleş.

neden yazdığın bir şeyi başkası aynen yazınca bu akdar sinirleniyorsun onu anlamadım

bir zamanlar sözde kürdistan denilen bölgeye şimdi kürdistan bölgesel yönetimi diyorsunuz

ve yüzbinlerce atamızın kanıyla sulanmış toprağa tc diyorsun

ben bunun nedenini anlayamadım sadece
ve sana sordum neden diye

bunun vatan hainliğiyle falan alakası yok

sadece oy verdiğiniz kişilerin yaptığı yanlışlara ortak olmanız gerekmiyor

oy verdiniz diye göbekten bağlanmadınız

oy verdiğiniz kişişlerin her yaptığı her söylediği size doğru gelmeyebilir. gelmeside düşünülemez zaten

ama savunacağım derken kırmayın bütün bardakları

bakkk sseni bi daha uyarıyorumm benim hakkımda bilip bilmeden kendi kendinme yorum yapma

ben oy falan kullanmadım o esnada pkk ile çatışıyoduk günlerimi uykusuz telsiz başında geçirdim

sana o bölgenin isminin nerden geldiğinide kopyaladım....

son olarak snein matığında düşünürsek Sen hala tc yazıyosun kürdistan kelimesinide benden çok sen kullandın ÜŞENMEDEN 3 KERE KÜRDİSTAN DEDİN HALA TÜRKİYE CUMHURİYETİ demedin al ben dedim ben o kelimeyi kullanadım kullanmamayda çalıştım tanımda yazanı ben değil wikipedia yazmış...
daha benim hakkında kelimelere bakarak yorum yapma şahsıma... öle bi hakkın yok hem gerçek hayatta hem burda..

Sayın Yandaşlar Bu Mevzuda Bari eleştirim iyi yapmamış, en azından hoş olmamış deyin.
Bu sizin yaptığınız yandaşlığın da ötesinde, ne denir bilmiyorum..

ne zaman tc topraklarındaki herhangi bi yer için o tabiri kullanır o zaman hep beraber yüzüne tükürürüz

Zaten iş o raddeye geldiğinde iş işten geçmiş olacak

Seneyede doğu illerinin devir teslim işlemleri başlar artık.

Bu kadar askerimiz niye şehit düştü madem, niye milyarlarca dolarımız gitti biri çıksın açıklama yapsın.

Bu Arap ve Kürt partisinin , Temsil ettiği zihniyetin En Üst Makamdan TesCilidir .
Doğuda 1 karış toprak vermemek için Şehit olan Vatan Evlatlarının , Kemikleri sızlıyordur .
ABDullah Gül kime hizmet ettiğini açıkça belli etmiştir .
ABD Emperyalizminin kucağındaki hükümet Obama'ya kıyak yapmak Adına kürdistan'ı yakında tanıyacaktır .
Türkiye giderek içinden çıkılmaz bir hal alırken hala doğru yolu görmeyen Türk halkı bunların peşinden koşmaktadır .
Durmak tok Ülkeyi Parçalamaya Devam !

Bir Türk Evladı olarak Hakkımı bu ülkenin Çıkarlarını gözetmeden kendi cebini dolduran , ülkeyi karış karış ABD'ye peşkeş çeken hükümete HELAL ETMİYORUM !
Öldükleri zaman Ahirette beni beklesinler , Hakkımı almak için iki elim yakalarında olacak !

Geri