Abdullah Gül de Kürdistan dedi
Abdullah Gül şaşırttı!
Kuzey Irak yönetiminden ilk defa "Kürdistan bölgesel yönetimi" olarak bahsetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine Bağdat'a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Gül'ün ziyareti, işgalin ardından Bağdat'a yapılan en üst düzey ziyaret niteliğini taşıyor. Gül, Bağdat'tan başka bir kente gitmeyecek.
Cumhurbaşkanı Gül, Bağdat'a giderken uçakta gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Uçakta bulunan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, CNN TÜRK'e Gül'ün değerlendirmelerini aktardı. Gül, Kuzey Irak yönetiminden ilk defa "Kürdistan bölgesel yönetimi" olarak bahsetti.
kaynak
Cumhurbaşkanı Gül 'Kürdistan' dedi
"Ne diyeceğim? Kendi anayasalarında yazıyor"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak’a giderken uçakta, "Kuzey Irak Yönetimi" yerine, ilk defa "Kürdistan Bölgesel Yönetimi" dedi. Bir gazeteci “Kürdistan mı dediniz?” diye sorunca Gül “Ne diyeceğim? Kendi anayasalarında yazıyor” yanıtını verdi.
kaynak
müslüman cumhurbaşkanı seçtik diyenler kürdistanın meşrulaştırmasına son hızla devam eden abdullah gül için hala aynı şeylerimi düşünüyorlar ..alın size müslüman cumhurbaşkanı.diğerleri hristiyandı ya nasılsa :saskin
sanane başka ülkenin topraklarından zaten kuzey ırağa istediğimiz zaman giriyoruz bide şunu niye yazmadın onu söyle hatta hemen yaz abudullah gülün pkk hakında orda söylediklerini
bence hemen konuyu editle
Bakın hele şuna !!!
Başka ülkenin toprakları diyor....O başka ülke dediğin,Abdullah Gül'ün tabiriyle Kürdistan.
Peki Kürdistanın sözde haritasını gördün mü sen ?
Bak bakalım orada kimin toprakları varmış.
http://ku.wikipedia.org/wiki/Wêne:Kurdish_lands_92_cropped.jpg
Tanıdık geldi mi ???
O gördüğün Türkiye'yide içine alan topaklar, şehit kanıyla sulandı.Babanızın malı değil o topraklar !!!!
sanane başka ülkenin topraklarından zaten kuzey ırağa istediğimiz zaman giriyoruz bide şunu niye yazmadın onu söyle hatta hemen yaz abudullah gülün pkk hakında orda söylediklerini
bence hemen konuyu editle
sanane o zaman benim neyi yazıp neyi yazmadığımdan :goz:
kuzey ırağa istediğimiz zaman girmiyoruz yanlışın var .daha doğrusu eskiden giriyorduk .şimdi condolize rice ın iki dudak arasından çıkan sözle giriyoruz akp sayesinde .sözün bittiği yerdeyiz dedikten sonra aylarca orduya izin veremeyen akp yi ne çabuk unuttun .rıce den emir geldikten sonra ve onların istediği kadar durabildik anca hatırlamanı isterim ..
ABDdulllah pkk hakkında istediğini söylesin .geçmişte refahta görev yaptığı pkk lı veya yandaşı vekilllerle önce aynı çatı altında durmamalıydı .gecmişinde de pkk lılarla ve yandaşlarıyla samimiyetini iyi biliyoruz .sen boşver orda söylediklerini ...
ver pkk yı al kürdistanı anlayısını savunuyor ABDullah ..bunu hala savunabiliyorsunuz ya bisey demiyorum size .allah ıslah etsin sizi .
anayasalarında yazıyor ne ne diyeceğim diyor .ermenistan anayasasındada ağrıdağını kendi topraklarında gösteriyorlar .gel o zaman ağrı dağınıda ver ermenistana sıkıyosa :saskin
öyleye asker kafasına göre davranamıycak artık
hükümetten izin gelirse giricek evet sözün bittiği yer burası
yabancı devletin topraklarına parlamento izinnini aldığı sürece asker girer parlementoda türk parlemtosudur abd değil ama biz kimin abd ci kimin kürtçü olduğunu biliriz yıllarca kardeş kardeşi düşman edenleride biliriz ve bu kan siz istesenizde istemesenizde durucak pkk bitecek ve sizin gibi ergenekon yandaşları da ağzınız açık durup izliyceksiniz
Sen Türkiyesin Büyük Düşünnn![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene
Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur
asker darbelerin dışında hiç bir şeyde kafasına göre davranmamıştır .biraz araştır öyle gel .
hükümetten izin geldiği zaman giriyordu eskiden ama şimdi abd den izin gelirse girebiliyor .akp nin basiretsiz teslimiyetçi anlayışı yüzünden .bunu söylemek işinize gelmiyor değilmi .:goz:
kardeş kardeşi vurmamalı bunu hepimiz savunuyoruz .ama bu ülkede gözü olan kardeşim değil babam olsa alnının ortasından vururum .vatanın bekası için kardeş katli caizdir bizim anlayısımıza göre .ve bizim ergenekonla tek alakamız destan boyutundadır .birilerini işkembeden karalamaya kalkma ...
sen türkiyesin büyük düşün diyen tayyiple yine ne mutlu türküm diyemeyen tayyibi savunmak nasıl bir duygu acaba ??
![]()
bakkk sseni bi daha uyarıyorumm benim hakkımda bilip bilmeden kendi kendinme yorum yapma
ben oy falan kullanmadım o esnada pkk ile çatışıyoduk günlerimi uykusuz telsiz başında geçirdim
sana o bölgenin isminin nerden geldiğinide kopyaladım....
son olarak snein matığında düşünürsek Sen hala tc yazıyosun kürdistan kelimesinide benden çok sen kullandın ÜŞENMEDEN 3 KERE KÜRDİSTAN DEDİN HALA TÜRKİYE CUMHURİYETİ demedin al ben dedim ben o kelimeyi kullanadım kullanmamayda çalıştım tanımda yazanı ben değil wikipedia yazmış...
daha benim hakkında kelimelere bakarak yorum yapma şahsıma... öle bi hakkın yok hem gerçek hayatta hem burda..
hala aynı yerdesin. benim yazdıkalrımdan zerre kadar bir şey anlamışsın.
ben kısa ve net olarak şunu diyorum.
bir partinin yandaşı olmak o partinin , yöneticilerinin yaptığı herşeyi körü körüne inanmak yapılanları alkışlamak değildir.
30 yıldır bu ülkenin kıbrısı 1 tek ülkeye tanıtmak için yapmadığı cambazlık kalmadı.
ama gel gör ki daha 2 gün önce senin askerdeyken nöbet başında kendi canından çok sevdiğin vatanı korurken senin vatanına saldırmak için gelen adamları besleyen büyüten koruyan kollayan adamalrı tanımak, ülkendeki muhalefet partilerini muhattap almadan gidip ordaki sözde yönetimin başkanını dış işleri temsilcisini muhattap almak benim kanıma dokunuyor.
eğer senin kanına dokunmuyorsa ortada senin açından bir yanlış var demektir.
ama sakın yanlış anlama bu vatan hainliği gibi bir şey değil. olayları yanlış değerlendirmektir sadece.
ve sana bir tavsiye eğer ciddiye alınmak istiyorsan tehdit etmeden konuşursan iyi olur.
şimdiye kadar haberlerde kürdistan bölgesel yönetimi denmiyormuydu zaten
al wikipedia tanımı
Bu madde Irak Cumhuriyetinin Kürdistan Bölgesel Hükûmeti hakkındadır. Irak'ın kuzeyinde yer alan Kürdistan adlı coğrafi bölge için Kürdistan (Irak) ve başlığın diğer anlamları için Kürdistan (anlam ayrım) maddesine bakabilirsiniz.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak'ın kuzeyindeki bölgelerini kapsayan ve Bağdat´a bağlı olan özerk bölge. Nüfusları tartışılan ve bölge yönetimince azınlık statüsü verilmiş olan Kürtler, Asuriler, Türkmenler ve Süryaniler bu bölgede yaşamaktadırlar.
orjinal ismi
حكومه تى هه رێمى كوردستان
Hikûmetî Herêmî Kurdistan
ne zaman tc topraklarındaki herhangi bi yer için o tabiri kullanır o zaman hep beraber yüzüne tükürürüz
öyle biişi olmuş havasına sokmaya çalışömayın boşuna adam oraya pkk yı baskı altına almaya gitti... ondan konuşuğp onu tartışalım azından çıkan kelimeleri değil...
güney doguda da bölgesel kürt yönetimi isterlerse ne diyeceksiniz sayın gülcüler.o zaman cümleyi nasıl çevireceksiniz bakalım.
şimdi çok kısa ve net bir soru geliyor sıkı dur :durdurun
xfles78´isimli üyeden Alinti Mesaji göster
güney doguda da bölgesel kürt yönetimi isterlerse ne diyeceksiniz sayın gülcüler.o zaman cümleyi nasıl çevireceksiniz bakalım.
xfiles dostum teşekkür ederim .güzel bir soru :clap
ancak o zaman da wikipedia bilmem ne bi şekilde kılıfına uydururlar meraklanma :goz:
şimdiye kadar haberlerde kürdistan bölgesel yönetimi denmiyormuydu zaten
al wikipedia tanımı
Bu madde Irak Cumhuriyetinin Kürdistan Bölgesel Hükûmeti hakkındadır. Irak'ın kuzeyinde yer alan Kürdistan adlı coğrafi bölge için Kürdistan (Irak) ve başlığın diğer anlamları için Kürdistan (anlam ayrım) maddesine bakabilirsiniz.
Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak'ın kuzeyindeki bölgelerini kapsayan ve Bağdat´a bağlı olan özerk bölge. Nüfusları tartışılan ve bölge yönetimince azınlık statüsü verilmiş olan Kürtler, Asuriler, Türkmenler ve Süryaniler bu bölgede yaşamaktadırlar.
orjinal ismi
حكومه تى هه رێمى كوردستان
Hikûmetî Herêmî Kurdistan
ne zaman tc topraklarındaki herhangi bi yer için o tabiri kullanır o zaman hep beraber yüzüne tükürürüz
öyle biişi olmuş havasına sokmaya çalışömayın boşuna adam oraya pkk yı baskı altına almaya gitti... ondan konuşuğp onu tartışalım azından çıkan kelimeleri değil...