Ya hocam hiçbir şeyi atlamamışsınız yaa!!!! Kim bu yazının sahibi bilmiyorum ama, fevkalâde güzel hazırlanmış ve acayip duygulandım okurken!! Valla o zamanlar kare kare tekrar canlandı aklımda!! 80'leri bilmem ama 90'lar çok güzeldi bee!!!! Bana göre tam bir eskiden-yeniye geçiş dönemiydi!! Çok ama çok teşekkürler bu güzel, anlamlı ve bir o kadar da beni hüzünlendiren yazı için!!
Top oynamakla geçen bir günün ardından, bizimkiler ile süren …
Eski dizilerden "Bizimkiler"in üstüne tanımam?? Dizide en çok "Katil, Kapıcı (dizideki ismini hatırlayamadım) ve bir de Abbas"ı severdim O bir tane "Yönetici" vardı ondan nefret ederdim!!
Birisinin aldigi futbol topuna hayran hayran bakmak
Böyle çocukları hiç sevmezdim!!! Futbol topları var ya, hemen kendilerini bir şey sanıp havalnırlardı, şerefsizler istedikleri gibi takımdaki kişileri seçerler, kendi kendilerine kurallar koyup kendılerine göre kuralları çıkarırlardı!!
Topun bahçeye kaçmasi ve birkaç hafta sonra geri verilmesi.
Şimdi düşünüyorum da bir türlü mantıklı bir cevap bulamıyorum!!!! Neden hemen o olayın akşamında veya en fazla bir gün sonra top alınmazdı ki!! 5-10 gün beklenirdi. Artık birinin Abisi, Annesi, Babası gitsin de o topu behçenin sahibinden rica etsin de onlar da geri versinler!!
Turbo nun içinden çıkan arabaları biriktirmek.
Benim acayip çoktu o araba resimlerinden. Ve inanır mısınız ben de hâlâ durur o araba resimleri!!
Komsu kizlarina aşık olup açilamamak.
Ahh.... Ahhh!!!!! Hiç açmayın o eski konuları!!!
Gameboy oynamak.
Game-boy alacak kadar zengin olunmadığı için tetrisle yetinmek
Almanya da yaşayan benle yaşıt olan amcamın oğlu Almanya dan getirmişti bir game boy. Mortal Kombat oyunu vardı hiç unutmam!!!! Görünce şok olmuştum!! Bana "al sen de oyna" diyecek diye dört gözle beklerdim!!
Leblebi tozu, minti, mabel, para çikolata , kola sakızı , tipi tip, turbo , pembo çiğnemek
Bunlardan "leblebi tozu" ve "kolalı sakız"ı tek geçerim özellikle "leblebi tozu" nun verdiği zevki anlatmak için kelimler yetmez!!!! Hani anlatılmaz yaşanır derler ya, aynen öyle bir zevk!!!
Bakkaldan alınan çokokrem tüpünü 1 sıkışta ağzına dolduruvermek
O güzelim yumuşacık, çokokremin dişlerine değdiğindeki verdiği mutluluk....... Ve bir sıkışta ağzına dolduruvermek......... Ben bu tattan aldığım hazzı anlatmak için buna uygun bir kelime bulamadım, bulamam da!!!!! Hani anlatılmaz yaşanır demiştim ya bu da onlardan biri!!!!!!
… çatapat , kiz kaciran , torpil demek
Bizim oralarda "çıtır pıtır" diye geçerdi ismi çok severdim ama benim favorim torpildi!!!! Tuğanın içinde patlamatmak acayip zevkliydi!!
Her gün yeni bir plastik top almak demek
Ya arkadaş şerefsizler şu topları da bi kaliteli yapmazlardı ki!!!!
Sadece pazarlari yikanmak
Bilmiyorum herkes için bu böyle geçerli miydi ama en azından kendim için söyleyebilirim "EVET". Ve şimdi düşünüyorum da neden acaba pazarddan pazara yıkanırdı çoçuklar, ama bir türlü cevabını bulamıyorum!! Annelerimze zor mu geliyordu acaba??
Mahalle kavramını en son yaşayanlardan olmak. sokakta misket, kuka, uzuneşşek,birdirbir oynayan son kuşak olmak. evden çıkmayan bilgisayar bebeleri haline gelmeden çocuklugunu yaşayabilmiş,son dönemin bir üyesi olmak, sokakta büyüyüp bilgisayar kölesi olmamış son nesil olmak demek.. mahalle kavrami demek. çocukluğunu sokakta mahallede geçirebilmiş ama gene de bilgisayarı uzaylı sanmayan yegane nesil. geçiş dönemi çocukları...
İşte burası mükemmeldi hocam!!!! Bu kadar doğru sözün üstüne ne denirki??