10 yıllık hekimim. Devletin bana verdiği maaş: 1350 TL. Nöbet parası: 200 tl. (15 nöbet tuttuğum halde 4 nöbet parası aldım yıllarca.) ve döner sermaye alıyorum. (1003 tl). Beyin cerrahıyım. Hiçbir hastadan 1 tl para almış değilim. İnsani duygularım ve onur ve de gururumu yitirmeden hala halkımıza hizmet vermekteyim. 1,5 yıl önce ev aldım. 10 yıllık kredi çektim. Hiç param yoktu. 112 milyarlık evin 100 milyarını banka kredisi çektim. (banka müdürü kıyak yaptı doktoruz diye.) 12 milyarını elden borç aldım. Özel hasta bakmıyorum. Özele gel muhabbeti yok yani anlayacağınız. Aldığım maaş iyi para. Nereden baksan 2500 tl. ve bu para 10 yıldır aldığım en yüksek meblağ. Ancak: hükümet bundan 5 yıl önce doktora 5-6 milyar para veriyorum demeye başladı. Neden ben hiç göremedim o parayı. Şimdiki hesaplarda da 6,5 milyar tamamen traş. Yalan. 1350 maaş 1000 döner sermaye alıyorsan 2000 maaş 350 döner sermaye alacaksın. Hesap bu kadar.
Benim gibi çalışan binlerce doktor arkadaşımız var. Her meslekte olduğu gibi çürük yumurtalar da mevcut. Onları da allah ıslah etsin.
Geçen hafta içinde 2 tane insanın hayatını direk olarak kurtardım. Günlük yaptığım ameliyatları saymayalım. 2 hasta ölmek üzereyken geldiler ve ben onları bugüne kadar ki bilgi beceri ve el manipülasyonumla yaptığım ameliyat sayesinde hayata dönderdim. Bu ameliyatı yapmasaydım veya orada olmasaydım bu hastalar öleceklerdi. Bu hastaların kalan hayatlarını yaşamak için neyi var neyi yoksa bana vereceklerilni biliyorum. Çünkü ölücekken ölmeyen insan bundan sonraki hayatını sırf yaşayayım diye yaşar. Para da olmasa 3 nefes fazladan almak en büyük zenginlik bu insanlara göre. (ZAmanı gelince hepimizin anlayacağı üzere).
İkinci olarak şanssızlık dolayısıyla zarar gören bir hastanın açacağı tazminat davasından ödenen tazminat miktarları çok yüksek. 500 milyar tazminat davası. Nasıl ödeyeceksin. Sen de hata yapma diyebilirsiniz. Fakat hata yapmanıza gerek yok tıpta. Bir hasta tamamen sizin dışınızda nedenlerden dolayı zarar görebiliyor. 6 yıllık tıp eğitimim ve 10 yıllık doktorluğum boyunca anladığım en büyük hesap 1+1 in sonucu 2 çıkmıyor. Adli açıklarımız da var. Kolaylıkla cezalandırılabilirsiniz.
Neyse uzattım. Doktorlar düşman değil arkadaşlar . Sizin babanız kardeşiniz anneniz veya sizden birisi.
Saygılar