2 sim kartı aynı anda tek telefonda kullanmak ?

BeşiktAşkı

New member
Reaction score
0
evet arkadaşlar böyle bir olay duymuştum BİRLEŞTİRME yapılıyormuş.bu olay nedir ne değildir kullananlar varmı aramızda tavsiye edermi.Aslında benim aklım pek almadı bunu...yani bende bi telsim bide turkcell var ben onları nası aynı telefonda kullanabilicem aynı anda açık olucaklar lütfen biri şu olayı açıklasın yapmam lazım bunu!!! :(

arkadaşım benim bildiğime göre olay öyle deil.tele 2 sim girişi yapıolar ve sen 2 sim kartınıda oraya takıyosun acarken telsim yada turkcell die secim yapıp acıyosun.tek avantajı teli acıp bi turkcelli tak bi telsimi tak olmucak.ama tabi benimde aklım almasada senin dediğin gibi bişeyde olabilir

Ya duyduğuma göre ya o sistem yada iki sim kartı bir karta yüklemek telefonu bozabiliyormuş.dandik bir telefona yapacaksan olabilir.

evet arkadaşım bende internette gördüm sistem sim kartı kesip ikiz kart yapmakla aynı fakat aparat biraz değişik takıldığında ikisininde aynı anda aktif olduğunu söylüyorlar 50 ytl diyor güvenemedim...

arkadaşlar ben sordum olay şu İKİ KARTI KESİYOLAR SONRASINDA Bİ ALET VAR ELLERİNDE ORAYA BİRLEŞTİRİYOLAR SONRA SEN O ALETİ ALIYOSUN SİM KART GİRİŞİNE TAKIYOSUN TELEFONUN SONRASINDA AÇIKCA TELEFONU AYARLARA GİRİP ORADAN İSTEDİĞİNİ SEÇİYOSUN KULLANMAK İSTEDİĞİNİ...AMA 2 Sİ AYNI ANDA AÇIK OLAMIYORMUŞ MAALSEF

BU İŞLEMİN FİYATI 25.YTL ADAMDA Bİ SORUN ÇIKMAZ DEDİ BANA NE YAPICAĞIMA KARAR VEREMEDİM

Evet iki sim kartı birleştirme olanağı var.Hangi telefoncuya gidersen makul bir ücrete yaparlar :d

Bende bole bise yaptırmayı dusunuorum cift hattım war iki tane sim kart takma yeri eklettirip ole kullanmayı dusunuorum telefonum 6630 bi zarar werirmi bu konuda tecrübesi olan biri yane kullanmıs olan biri warmı

Arkadaslar benim duydugum seylere gore bu çift sim kart olayı dubai de varmıs
ordaki operatorler anlasarak boyle bi uygulamaya gitmisler ve boyle telefonlar uretmisler.
ben boyle duydum.
ama 2 kartı tek karta kırdırabilirsiniz ama birisi kapanıyo sanırım...

Kartiniza Yazik Edersinizaz KullandiĞiniz Karta Ucuz Bi Telefon Almak Daha Akilci Yahu:)))
Gerek Yok Ayni Anda İk İhat AÇik Olana Kadar BÖyle İŞlere Gİrmeyİn Derİm...

Arkadalar surdan duyduk demeyın ustasın dan dınleyın
2 Sım kartı bırlestırmek aslında yararlı degıl sıze kafa yedırır!!!
ILK ONCE NASIL YAPILDIGINI ANLATAYIM
elımızde bır pense var ve bu pensenın ucunda sımkart gırıcek yuvası olan ıkı tane karsılıklı demır var bu pense sımkartın altın rengı olan ıse yarayan kısmını keser!! ıkı sımkartı kestıkten sonra bır demır parcası vardır o parcanın soket lerıne sımkartlarını yerlestırırız!!! olur sıze tek hatta 2 sımkart!!! Am bu sıze sorun cıkartır fazla ıse yarar bısey degıldır tamam guzel bırsey ama yarısından bır cogu bır sure sonra bozulur!!! bozulduktan sonra 2 sımkartıda kullanamazsınız kısaca ben telefoncuyum bu arada tahtakale de sıze tavsıyem BUNU YAPMAYIN SIMKARTLARA YAZIK OLUR !!!

Aslnda bundan 1.5 sene once turkiyede soyle birsey vardı bizim elimizde bir adet sim reader vardı ve bu sim reader simkartınızın icindeki ozel sifreyi okuyordu mski ve ki kodlarını bu kodlar 32 ve 18 karekterli idi biz bu kodları alıp elimizdeki 6 adet sim kart hafızasına sahip bir simkart a ozelbir menu ile yukluyorduk be tekefonu kapatmadan 1 simden 2.3.4.5.hatta6. sim e gecebiliyordunuz ama bu aralar yukleme yaptıgımız kartlar piyasada bulunmadıgından artık yapılmıyor
kesme işine gelince sevgili telefoncu arkadasımızın dedigi gibi 2 kartın ortasındakı bakır levhaları cıkartılıp 1 sim kart buyuklugunda metal bir simkart a koyabilirler ama saglıklı degil
su soruya gelince 2 sim kartı tek telefonda calıstırabilmeniz icin modumuzun soyledigi gibi ya gsm oparatorleri dubayide oldugu gibi kendi aralarında anlasmalı yadaoyle bir ozellligesahip olan bir telefon piyasaya surulmeli her telefonda anten swich ve pfeo vardır benlar telefonunzun sebekeye baglanmalarını saglar bunlardan telefonun icinde 2 ser adet olmalı ki calısa bilsin bunlar olsa bile o telefonun ya bataryası elimiz kadar buyuk olmalı yada sarzı 18 saat felan gitmeli buda olmaz ozaman sadec tek secenek kalıyor oda gsm op larının kendi aralarında anlasmaları buda su anda bukadar rekabet ortamında imkansı........ The end...

Bu olayı zamanında hatunun birine ders vermek için kullanmıştım.hatunun kartını 1 yarım saatliğine ödünç almıştım sim kartını kopyalayım kartını geri verdim.bu saatden sonra hatunun tel stand by pozisyondayken benim tel aktifti.kısaca ona gelen mesajlar ve aramalar onun hattını açık tuttuğum sürece bana geliodu.günde 2 saate yakın sürece hatunun telefonunu ele geçiriodum ama onu ruhu bile duymuodu.
neyse bu kısa anektottan sonra Silver ve gold olmak üzere 2 adet geniş kapasiteli sim kart var bunlardan bir tanesini alıp (ben silver kullanmıştım gold biraz daha pahalıydı o zaman)arkadaşımın geliştirdiği el yapımı bi reader (telefoncularda bu cihaz var)ile Turkcell yada Telsim hatları (gerekli yazılımıda herhangi bi yerden edinerek örneğin internet)bilgisayara okutuyoruz okuttuğumuz turkcell yada telsim hatların şifrelerini silver carda kopyalıyoruz.ancak hatların pin numaralarını bilmek şart pin kodu istemese bile telefon..sim kartınızın kesilmesine gerek yok 8 hatta kadar tek kartta toplayabılıosunuz.

Bu silver card ın bir özelliği telefona yedek menü atması oradan istediğin hattın (örneğin turkcell faturalı hat 1, turkcell kontorlu hat 2,telsim kontörlü hat 3 )hat 1 secildiğinde tel kapanıp açılıp hat1 im pin kodunu ister girersiniz ve turkcell faturalı olan hattınız açılır.250 sms 250 tel kaydı gibi özellikleri vardı.en güzel tarafı kartınız kesilmediği için elinizde bir yedek kart olması bunun neresi güzel diecek arkadaşlarada cevabım şudur;silver cardı ve yedek olan hattın 2 sinide aynı anda 2 telefona takın 2 side açık görünür ancak hangisini saniye farkıylada olsa geç açtıysanız o telefon aktiftir.yani kartın örneğin numarasını bir başka telefondan tuşladığınızda telefonlardan hangisi sonra açıldıysa o telefon çalacaktır.diğer telefonu aktif konuma getirmek içinde kontörlü ise kontör sorgulaması yada birini çaldırıp kapatma yani arama yapmak yeterli olacaktır.

farklı 2 şehirdeki 2 arkadaş ortaklaşa aldığımız telsim hattımızla sabaha kadar 4 saat o 4 saat de ben olmak üzere bedava konusuyoduk ve telsim uyuyodu. telsim o zaman 12 den sabaha kadar bedava idi. neyse detay isteyen arkadaşlara bilgi aktarımı yapabilirim.

ben kullanıyorum hiç bir sıkıntısı yok.telefonum 7610 yaklaşık 1 yıldır bu sistemi kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.aynen anlatılan gibi 2 sim kartı kesip bir aletin içine tek kart şeklinde koyuyorlar.sim kart yuvasına talıyorsun.
fiyat 2.5 ytl.

bu olay yeni değil bayadır varda bana bi mail gelmişti onda aynı anda 4 hattın dördüde açık olabliyor diyodu (o zamanlar aria vardı tabii) 75 euro istiyolardı ama inanmadım sonrada çıkmadı aslı yokdu herhalde

bu tür uygulamalarda telefonun beyni ölür.böyle şeylere girmeyin.ayrıca bu yapılan işlemler telefonunuz arıza yaptığında garanti dışı olmasına yol açıyor.paranıza yazık.telefonunuzu çöpe atmış olursunuz.

arkadaşım hic tavsiye etmem söyleyim bizim arkadaşın iki hatta gümbürtüye gitti...yani dikkat et..veya yaptırma hic ugrasma...

uyanınnnnnnnnnn

sim karlar ölmüyo arkadaşlar bu iş sim kartsızda yapılabilio........

bakın bende iki hat yani iki simkart bir chip(simkart büyüklüğünde )sim yuvasına sim kart gibi yerleştiriyorum . sadece bir hat etkin durumda. ama telefonu kapatıp açtığımda diğer hattıma otomatik olarak geçiyor yaklaşık 4 aydır kullanıyorum telefn k750i. bir aksilikle karşılaşmadım. ne işe yarıyor derseniz telefonu açıp ikide bir hat değişikliği yapmıyorum o kadar tabiki iki hattıda birlikte kontrol etmek ii olurdu ama yok zannımca buralarda. araştırma yaptım biraz ama bilmiyorum genede

tel. için fazla yararlı değil ama birde nerede yaptıracağınıza dikkat edin arkadaslar

ben 2,5 yıldır kullanıyorum 2 sim kartımıda kesip sadece cip kısımlarını metal bir aparata koydular tek bir sim kart görünümünde.ayrıca birçok tel.de denedim hiç bir sorun çıkmıyor.sadece 2 sim kartada ayrı şifre koyman gerek.bozulmada olmadı.samsung,sony ericson ve nokiada sağlıklı çalışıyor.maliyetide çok uygun.ayrıca zamandan tasarruf ediyorsun kardeş.
tavsiye ederim

Geri