Bu olayı zamanında hatunun birine ders vermek için kullanmıştım.hatunun kartını 1 yarım saatliğine ödünç almıştım sim kartını kopyalayım kartını geri verdim.bu saatden sonra hatunun tel stand by pozisyondayken benim tel aktifti.kısaca ona gelen mesajlar ve aramalar onun hattını açık tuttuğum sürece bana geliodu.günde 2 saate yakın sürece hatunun telefonunu ele geçiriodum ama onu ruhu bile duymuodu.
neyse bu kısa anektottan sonra Silver ve gold olmak üzere 2 adet geniş kapasiteli sim kart var bunlardan bir tanesini alıp (ben silver kullanmıştım gold biraz daha pahalıydı o zaman)arkadaşımın geliştirdiği el yapımı bi reader (telefoncularda bu cihaz var)ile Turkcell yada Telsim hatları (gerekli yazılımıda herhangi bi yerden edinerek örneğin internet)bilgisayara okutuyoruz okuttuğumuz turkcell yada telsim hatların şifrelerini silver carda kopyalıyoruz.ancak hatların pin numaralarını bilmek şart pin kodu istemese bile telefon..sim kartınızın kesilmesine gerek yok 8 hatta kadar tek kartta toplayabılıosunuz.
Bu silver card ın bir özelliği telefona yedek menü atması oradan istediğin hattın (örneğin turkcell faturalı hat 1, turkcell kontorlu hat 2,telsim kontörlü hat 3 )hat 1 secildiğinde tel kapanıp açılıp hat1 im pin kodunu ister girersiniz ve turkcell faturalı olan hattınız açılır.250 sms 250 tel kaydı gibi özellikleri vardı.en güzel tarafı kartınız kesilmediği için elinizde bir yedek kart olması bunun neresi güzel diecek arkadaşlarada cevabım şudur;silver cardı ve yedek olan hattın 2 sinide aynı anda 2 telefona takın 2 side açık görünür ancak hangisini saniye farkıylada olsa geç açtıysanız o telefon aktiftir.yani kartın örneğin numarasını bir başka telefondan tuşladığınızda telefonlardan hangisi sonra açıldıysa o telefon çalacaktır.diğer telefonu aktif konuma getirmek içinde kontörlü ise kontör sorgulaması yada birini çaldırıp kapatma yani arama yapmak yeterli olacaktır.
farklı 2 şehirdeki 2 arkadaş ortaklaşa aldığımız telsim hattımızla sabaha kadar 4 saat o 4 saat de ben olmak üzere bedava konusuyoduk ve telsim uyuyodu. telsim o zaman 12 den sabaha kadar bedava idi. neyse detay isteyen arkadaşlara bilgi aktarımı yapabilirim.