“Danıştay’ın Türk Milleti” hangi galakside yaşıyor?

türban konusunda hiçkimsenin bilgisi yok fkri çok arkadaşım alayı yazıyo çiziyo herkez inandığı tarafa çekiyo dini olarak bayanların örtünmesininde yine ortada nedeni yok bissürü varsayım varki oyıllarda erkeklerinde kafalarını örtündüğüne göre edeple falanda alakası yok gibi aslıda bence bütün dert inançtan özgürlükten öte M.Kemalin cumhuriyetini çürütme planı gibi

bu arada ben senin yazılarından avatarından kişiliğinle ilgili şeyler yazabilirim yıllarca okudum şimdi bunu kullanıyorum seninde birikimin bilgin varsa bukonuda yaz belkide sendende bilmediğim bişii öğrenrim. örneğin benim avatarımda gözüne çarpması gereken elhareketiyken sen dekolteye takılman ilginç mesela

Milleti içi boş cümleler kurmakla suçlayan sen
İçinin boşluğunu hep göstermek zorundamısın

Bu adamın yazdıklarını köşe yazısı diye okuyanlara gülüyorum diye bir cümle sarfedeceksin
Sonra da her gün bütün yazılarını okurum diyeceksin
Şimdi gülünmesi gereken kim?

Yahu alıyorsun eline klavyeyi yazdıklarını süsüyorsun da süslüyorsun
Bir kitap falan yaz kelimelerle oynamayı seviyorsan
Ama okumak okuduğunu anlamak yorumlamak ayrı bir meziyet
Keyfi kendi istediğin şekle sokma yazılanları
Oku idrak et ondan sonra yoruma dök

Tam islamcı demogojisi.
"Bu adamın köşe yazılarını okuyanlara gülüyorum"
derken tüm yazının içeriğinde bahsettiğim, bu adamın yazısını okuyan ve inanan, görüşlerini destekleyen,

senin tabirin ile "hasan karakaya'nın kendini okutturabildiği kişilere"

gülüyorum.

Yoksa ben Hasan Karakaya'yı okuyorum ama bana kendini okutturamıyor. Sadece güldürüyor.

Eskiden islamcıların da bir düzeyi vardı. Hakkı adaleti vardı. Bir görüş savunurken bile belirli ahlak kurallarına saygı ilkelerine bağlı kalırlardı.

Hasan Karakaya ve benzerleri ile görüyorum ki, islamcılar sürekli belden aşşağı çalışan türbanı ülkenin ahlak sorunu haline getirmek için çırpınan bir seviyesizlik içinde.

Görüyorsun ki aklı başında insanlara kelime oyunları ile üstünlük sağlıyamıyorsun.

Bence sen güzel bir kitap yaz, ben son derece sade ve edebi olmayan bir dille yazıyorum. Benim için kelimeler değil ne anlattığım önemli. Ama siz kavram kargaşasından çıkar sağlamayı, cümleleri olduğu anlamlarını saptırıp rant sağlamayı meslek haline getirmişsiniz.

türban konusunda hiçkimsenin bilgisi yok fkri çok arkadaşım alayı yazıyo çiziyo herkez inandığı tarafa çekiyo dini olarak bayanların örtünmesininde yine ortada nedeni yok bissürü varsayım varki oyıllarda erkeklerinde kafalarını örtündüğüne göre edeple falanda alakası yok gibi aslıda bence bütün dert inançtan özgürlükten öte M.Kemalin cumhuriyetini çürütme planı gibi

bu arada ben senin yazılarından avatarından kişiliğinle ilgili şeyler yazabilirim yıllarca okudum şimdi bunu kullanıyorum seninde birikimin bilgin varsa bukonuda yaz belkide sendende bilmediğim bişii öğrenrim. örneğin benim avatarımda gözüne çarpması gereken elhareketiyken sen dekolteye takılman ilginç mesela

ehl-i sünnettenmisin?
hangi ilimLeri aldın?
Kaç islami eserin var ha eserin yok ise hangilerini okudun?
Bırak eser yazmayı okumayı hayatında hangi ayet-i kerimenin
mealini tefsirini okudun çözümledin?

E bunların hiç birinin sende olmadığından emin olarak
Şimdi sen hangi vasıfla açıkıp herkes kendi fikrini söylüyor
Kimsenin bilgisi yok diye ahkamlar kesiyorsun?

digiklan
bir demogojidir tutturmuş gidiyorsun
herşeyden önce o alıntı cümlenin muhattabı sen değilken
kendini konuya balıklama müdahil ettin
hiç bir dediğimizi yorumlayamıyor kendi dediğin tarafa çekiyorsun
her yazdığıma demogoji diyor hiç bir fikri beğenmiyorsun
e sonra da ahlaktan bahsediyorsun

hemen her gün okuduğunu söyledin az önce?
Nasıl olcak şimdi
Sana kendini her gün okutuyorsa eğer bir şekilde dikkatini çekmiş
Kendin için de üzül ama sadece Karakaya okuduğun için değil :)
Acaba bu yazıyı görmezden gelip her seferinde
Yazarın tarzını kendisini eleştirmek burdan mı geliyor?

dikkatimi çekti evet
pkk terörü konusunda "Bolu Beyi'nin zulmü olmasa, Köroğlu olur muydu?" demesi dikkatimi çekti.Bunu yazmasına rağmen nasıl oluyorda hala yazmasına izin veriliyor bu da dikkatimi çekti.
eğer şerefsiz terör örgütü pkk yı köroğlu olarak, Türkiye Cumhuriyet'i Devletini de Bolu beyi olarak göstermesi kabul edilebilecek bir görüşse(?!?)
ya da başka köşe yazarlarına "sidikli" diye hitap etmesi bazı boş kafaları eğlendiriyorsa(?!?)
veyahutta bugünkü yazısında eski siyasetçilerden Demirel'in üreme fonksiyonunu kaybetmiş olmasıyla dalga geçmesi kabul edilebilecek bir yaklaşımsa(?!?)
yani hepsini ahlaki değerlere ve evrensel gazetecilik ilkelerine uygun buluyorsanız,
gözleriniz kapalı olarak Karakaya avukatlığı yapmaya devam edebilirsiniz

yok eğer değilse sırf Vakit yazarı olduğu için "dini savunuyoruz" refleksiyle böyle manasız bir çabaya giriyorsanız;bu insanların İslam'ı temsil eden veya İslamiyeti savunan kişiler olmadığını da anlamanız lazım.

yazıyı görmezden gelipte deme
bunlar Karakaya'nın üzerinde yazabileceği nadir konulardandır
eğer Karakaya köşesinde haftada en az 5 gün boyunca laiklik ile ilgili atıp tutmadan
haftada bir kez ona buna sataşmadan,
ayda en az 4-5 kere orduyaya orduya olmazsa Yargıtay'a,Danıştay'a vb. devlet kurumlarına çamur atmadan,
Mayıs, Eylül aylarında aralıksız olarak 1 hafta boyunca darbe çığırtkanlığı ve duygu sömürüsü yapmadan
yazı ya-za-maz

çünkü bu kadar sığ bir zihniyet ve bu kadar dar bir bakış açısı ile
her olayın altında "Dinimize saldırılıyor, din elden gidiyor,darbe geliyor" paranoyaklığıyla desteklediğini sandığı boş fikirleri bundan ötesini yazmasına izin vermez.Zaten Karakaya'nın da bunlardan ötesini yazmak gibi bir niyeti de yoktur.Sadece gelişen güncel olaylara göre başlıkları ve sözcükleri değiştirip aynı masalları yazar hergün.Kendi kafasında oluşturduğu ırkçı ,yobaz ve tektipçi "azınlığı" da Türk milleti diye tanımlamak zahim bir hatadır ve de katiyen gerçeği yansıtmaz!

Peki buna rağmen Karakaya'yı niye her gün okuduğum kısmına tekrar gelecek olursak:

Acaba Karakaya nasıl bir provakasyon kokulu yazılar yazacak diye merak ediyorum.
Din, laiklik, türban ,çıkarcı demokrasi ve akp yandaşlığı ,muhalefet karşıtlığı
"ilkeleri" çerçevesine bağlı kalarak, daha ne kadar yazabilecek acaba diye merak ediyoum
Acaba neyi bahane edipte masum insanları hedef tahtasına koyacak diye merak ediyorum

bilmem anlatabildim mi???

Bolu Beyi'nin zulmü olmasa, Köroğlu olur muydu?
Bu küçümsenemeyecek kadar büyük bir suçlama terör örgütüne köroğlu Türkiye Cumhuriyeti Devletini Bolu beyi olarak gösteren yazıyı bugüne kadar hiç okumadım
Okuduğunu idda eden bizleride aydınlatsında cidden böyle bir durum varmı bilelim

Edit:Bahsi geçen yazı bu olsa gerek
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=397230

Bolu Beyi'nin zulmü olmasa, Köroğlu olur muydu?
Bu küçümsenemeyecek kadar büyük bir suçlama terör örgütüne köroğlu Türkiye Cumhuriyeti Devletini Bolu beyi olarak gösteren yazıyı bugüne kadar hiç okumadım
Okuduğunu idda eden bizleride aydınlatsında cidden böyle bir durum varmı bilelim

Edit:Bahsi geçen yazı bu olsa gerek
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=397230

hayır bahsi geçen yazı Karakaya'nın daha önceki bir tarihte yazdığı bir yazıdır.bu değil yani
ama bu yazıda da geçmişteki yazısına benzer yaklaşımını görebilmek mümkün!!!
terörist olduklarını kabul eder bir havada yazıyor yazısını ama hala çıkıpta
Demek oluyor ki;
Burada, "zulme isyan" var!.. Burada "baskı ve despotluğa başkaldırı" var!..
Ona "devlet gözüyle" bakıp, "hain, eşkıya, terörist" deyip, işin içinden çıkmak kolay da, işin bir de bu boyutu var!..
diyebiliyor!!! :mad:

geçmişte yazdığı o yazıyı okuduktan sonra tekrar bulamadım, ancak hergün vakit yazarlarının yazılarını veren malum sitede geçmişteki Karakaya yazıları içinde bulanabilme ihtmali var(açıkçası Karakaya'nın saçmalıklarını aramak için harcayacak vaktim yok fazla, ancak bu cümle daha önce bunu okuyan pek çok kişi tarafından teyit edilebilir. zaten kendisi de linkini verdiğin konuda benzer lafları tekrar yazmış)

bırakalım da Karakaya hakkındaki kararı yazıları okuyanlar versin derim

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2706808' Alıntı:

dikkatimi çekti evet
pkk terörü konusunda "Bolu Beyi'nin zulmü olmasa, Köroğlu olur muydu?" demesi dikkatimi çekti.Bunu yazmasına rağmen nasıl oluyorda hala yazmasına izin veriliyor bu da dikkatimi çekti.
eğer şerefsiz terör örgütü pkk yı köroğlu olarak, Türkiye Cumhuriyet'i Devletini de Bolu beyi olarak göstermesi kabul edilebilecek bir görüşse(?!?)
ya da başka köşe yazarlarına "sidikli" diye hitap etmesi bazı boş kafaları eğlendiriyorsa(?!?)
veyahutta bugünkü yazısında eski siyasetçilerden Demirel'in üreme fonksiyonunu kaybetmiş olmasıyla dalga geçmesi kabul edilebilecek bir yaklaşımsa(?!?)
yani hepsini ahlaki değerlere ve evrensel gazetecilik ilkelerine uygun buluyorsanız,
gözleriniz kapalı olarak Karakaya avukatlığı yapmaya devam edebilirsiniz

yok eğer değilse sırf Vakit yazarı olduğu için "dini savunuyoruz" refleksiyle böyle manasız bir çabaya giriyorsanız;bu insanların İslam'ı temsil eden veya İslamiyeti savunan kişiler olmadığını da anlamanız lazım.

yazıyı görmezden gelipte deme
bunlar Karakaya'nın üzerinde yazabileceği nadir konulardandır
eğer Karakaya köşesinde haftada en az 5 gün boyunca laiklik ile ilgili atıp tutmadan
haftada bir kez ona buna sataşmadan,
ayda en az 4-5 kere orduyaya orduya olmazsa Yargıtay'a,Danıştay'a vb. devlet kurumlarına çamur atmadan,
Mayıs, Eylül aylarında aralıksız olarak 1 hafta boyunca darbe çığırtkanlığı ve duygu sömürüsü yapmadan
yazı ya-za-maz

çünkü bu kadar sığ bir zihniyet ve bu kadar dar bir bakış açısı ile
her olayın altında "Dinimize saldırılıyor, din elden gidiyor,darbe geliyor" paranoyaklığıyla desteklediğini sandığı boş fikirleri bundan ötesini yazmasına izin vermez.Zaten Karakaya'nın da bunlardan ötesini yazmak gibi bir niyeti de yoktur.Sadece gelişen güncel olaylara göre başlıkları ve sözcükleri değiştirip aynı masalları yazar hergün.Kendi kafasında oluşturduğu ırkçı ,yobaz ve tektipçi "azınlığı" da Türk milleti diye tanımlamak zahim bir hatadır ve de katiyen gerçeği yansıtmaz!

Peki buna rağmen Karakaya'yı niye her gün okuduğum kısmına tekrar gelecek olursak:

Acaba Karakaya nasıl bir provakasyon kokulu yazılar yazacak diye merak ediyorum.
Din, laiklik, türban ,çıkarcı demokrasi ve akp yandaşlığı ,muhalefet karşıtlığı
"ilkeleri" çerçevesine bağlı kalarak, daha ne kadar yazabilecek acaba diye merak ediyoum
Acaba neyi bahane edipte masum insanları hedef tahtasına koyacak diye merak ediyorum

bilmem anlatabildim mi???

sen beni anlamamışsın ki bana meramını anLatasın
vakit gazetesini hiç okumadım Karakayanın taraftarı değiLim
Kime ne ile destek verir kime ne ile karşıtlık eder umrum dışı..
Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir
Adam hep yanlış adam olsa çok güzel bir yazı yazmış
Sen cevap olarak adamın şahsiyetini maneviyatını yorumluyorsun
bu adamı okuyanlara gülüyorum üzülüyorum diyorsun
Bende sana diyorum ki şu veya bu sebeble sende okuyorsun
Ve o yüzden diyorum ki kendin için üzüldüğün tek nokta Karakaya okuman olmasın
Bazen sığlarda takılıyorsun derinlere git fleç
Bir adamın bir yazısına katılmak ona ömür boyu biat etmek değildir

sen beni anlamamışsın ki bana meramını anLatasın
vakit gazetesini hiç okumadım Karakayanın taraftarı değiLim
Kime ne ile destek verir kime ne ile karşıtlık eder umrum dışı..
Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir
Adam hep yanlış adam olsa çok güzel bir yazı yazmış
Sen cevap olarak adamın şahsiyetini maneviyatını yorumluyorsun
bu adamı okuyanlara gülüyorum üzülüyorum diyorsun
Bende sana diyorum ki şu veya bu sebeble sende okuyorsun
Ve o yüzden diyorum ki kendin için üzüldüğün tek nokta Karakaya okuman olmasın
Bazen sığlarda takılıyorsun derinlere git fleç
Bir adamın bir yazısına katılmak ona ömür boyu biat etmek değildir

benim bir görüş bildirmememden şikayetçi oluyorsun
eğer okursan yazdıklarım diğer mesajlarımda gayet açık olarak ortada
konuda ille de Karakaya'nın Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşanla ilgili yazdıklarına yorum yapmak zorunda değilim yani.(ne kadar saçmaladığıyla ve mahkeme kararlarına saygısızlığıyla ilgili roman bile yazılabilir aslında ama ne benim buna harcayacak kadar ölü zamanım yok malesef, yazdıklarının pek çoğu tekrardan ibaret olduğu için bende aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum çünkü bu cidden kıymetli zamanımı öldürmekten başka bir şey olamaz.Karakaya'nın yazılarının verildiği diğer konulara yaptığım yorumlarımdan bile bu konuya cevap olabilecek yazılar çıkacağına adım gibi eminim.)

Karakaya'nın yazısına katılırsın/katılmazsın,
biat edersin/etmezsin orası da beni pek alakadar etmez
ama forumda benzer görüşte bulunan kişilerin Karakaya'yı, gerçekçilik,objektiflik ve mantıksallığı baz alarak değilde, basit bir taraf tutma ve hatta amigoluk yapma heyecanıyla desteklediklerine çok kez şahit oldum ve de bu yüzden konuyla ilgili mesajlarımı yazarken bu gözlemi yansıtmamda bir yanlışlık görmüyorum.bu gözlemimle ilgili çeşitli örneklere ulaşmak istersen Karakaya'nın forumda verilen yazılarına (sanki kendileri yazmış gibi) aksatmadan destek veren ve bu konulara teşekkürü eksik etmeyen üyeleri görebilirsin.

sığlarda derinlerde takılıyorsun gibi imalı ve bir o kadarda alaycı olan yaklaşımına forum içinde verebilecek bir cevabım yoktur.bu yöndeki yorumuna tek söyleyebileceğim mesajlarını forum kurallarına riayet ederek yazman gerektiği ve kimin sığlarda kimin derinlerde takıldığı vb. anlamsız cümleleri kendine saklaman gerektiğidir.

Eğer ki yazdıklarımın içeriği (örneğin Karakaya'nın kişilere yönelik seviyesiz yaklaşımı) ile ilgili birşey söylemeyeceksen tartışmayı burda keselim.Çünkü benim kimseye cevap yazıp zeytinyağı olmak ya da laf geçirmek, alaycı imalarda bulunmak gibi bir niyetim yok.Daha da önemlisi bu kadar ölü zamanım yok.Yok eğer tartışalım diyorsan Karakaya avukatı taklidi yapmayı bırakıp yazdıklarıma cevap yaz ki tartışacak bir konu olsun ortada

Zaten sizin tek derdiniz

Cumhuriyet elden gidiyor aman aman yetişin dostlar demek

arkadaşım bu cumhuriyet tek sizin Cumhuriyetiniz mi ki her seferinde başörtüsü olayı bahane bunlar Cumhuriyeti çürütme planı yazıyorsunuz

Cumhuriyetine sahip çıkmak mı istiyorsun önce Cumhur una sahip çık başörtülü kızkardeşlerimizde cumhurlar arasında yaptığın saçma sapan yoruma bak ya

bunların tek derdi "M.Kemalin cumhuriyetini çürütme planı gibi" yazmışsın bu ne ya siz Cumhuriyeti tapuladınız mı siz olduğu kadar bizim de Cumhuriyetimiz ikide bir Cumhuriyet elden gidiyor demeyin ya sanki gerçekmiş gibi

Kocasının hitabet şekli ile cevabını almış..
Nasıl olsa alışkın küfürbaz sohbetlerde yer almaya... Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş..
Çok sükür ki bunun gibi densizlere artık nefret, tiksinme, acıma duyguları ile bakılıp
'Allah Islah Etsin' deniliyor... Demeyenleri de biliyoruz. Arada bir Tandoğan ve Çağlayanda
görüyoruz.. Havalar ısınsın hele yine çıkarlar ortaya..

Konuyu açan arkadaş Danıştay’ın Türk Milleti” hangi galakside yaşıyor? diye sormuş.Cevabı basit Türk milleti Atalarının bıraktığı topraklarda yaşıyor da bağımsız(!) yargı uzun süredir Rusya bozkırlarında ikamet etmekte.Bide oraları malum genelde soğuk olduğundan bir ihtimal komünizm giribine de yakalanmış olabilirler...Acil şifalar diliyoruz...

@incubus hala müslüman geçinmeye devam mı ediyorsun..sarfettiğin onca hakarate,sızlattıgın onca kemiğe rağmen..sen biliyorsun nerde ne konustugunu..hatırlamak istersen yardımcı olurum.

anayasaya ''aykırı'' şeyleri uygulamıyor diye teröristlerle bir tuttunuz rektörleri,bilim adamlarını..karalama kampanyaları başlattınız..kukla ziya özcanın icazet alıpta rektörlere dagıttıgı hükümet kararına elbet birisi dur diyecekti anyasaya aykırı oldugu için..şimdi konyada sakaryada buna ragmen türbana izin veriliyor..yazsanıza yine terörist rektörler diye!

Rektörlere rektörist demeyle dinden çıkıyor halihazırda hayatta olan rektörlerin kemiklerini sızlatıyor olsam dahi-ki İslamiyette Allah'ın ayetine düşman olmuş kişilerin kemiklerini sızlatmak dinden çıkma sebebi değildir
Yinede öyle dahi olsa Benim müslümanlığıma dil uzatabilcek kişi sen değilsin haddini edebini takın

Ve yine yazıyorum bugüne kadar hiçbir tükürdüğümü yalamadım
Ülkeyi pkk Kürt türk diye bölmeye çalışıyor bu rektör efendilerde hala Anayasaya aykırı diyerek komik duruma düştüğünüz ama anayasanın aslına birebir uyan kendilerininde bunu çok iyi bildiği Tesettürlü kardeşlerimizin eğitim haklarını elinden alarak ülkeyi başı açık başı kapalı diye bölüyorlar
O yüzden ha terörist
ha Rektörist ..!

İstersen 2093 Msjımın herbirini ayrı ayrı incele bu bulduğunu zannettiğin şeyden çok daha ağır kelimeler kullandım bugüne kadar Belki malzeme çıkar sizin gibilere

Ama ne senin nede başka bi yaratılmışın haddine değildir müslümanlığıma dil uzatmak
Onun haricinde yazdığım her kelimenin virgülüne kadar arkasında olduğumu belirtmeye tekrar tekrar gerek yok..!

onun haricinde başörtüsü islamiyeti yaşamanın tek yolu değildir diyen başbakan tek yolu başörtüdür dese suçlu tek yolu değildir dese suçlu
Sizinki muhalefet değil ..

benim gördüğüm en çarpıcı mesajın buydu..Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamaz diyen biri olduğu için..böyle demiyorsan onu da bilelim de..

''başörtüsü(türban,tesettür değil)''islamiyeti yaşamanın tek yolu değildir.dogru.bu zamana kadar niye bas bas bagırdı o zaman yabancı ülkelerde konustu?bn söyliyim gündemi değiştirmek için..şimdi de kalkmış 3çocuk diye akıl veriyor..

Başkalarının düşüncelerine karşı kendi düşüncelerini bildiremeyen kişliler
Başkalarının düşüncelerini çarpıtmaya çalışırlar..
Ben düşüncelerimi yansıtıyorum yanlışı doğrusu benimdir kabulümdür
Sen napıyosun :goz:
Dostum sana kaynak veriyim incubus84 yazan yere tıklıyosun daha fazla msjını bul diyosun
Ondan sonra çarpıtabileceğin tam 2096 tane msj çıkıyo karşına
Hayırlı olsun kolay gelsinn:goz:

ben senin mesajlarını taratmıyorum.yanlışın var..sadece sivas katliamı ile ilgili konuları araştırıken kapalı olan bir konuda yazdıgın mesajı görünce dehşete düşerek buraya koyuyorum..benim kimsenin düşüncesini çarpıttıgım yok,kelime oyunu da yapmıyorum.gördüğüm şeyi herkesle paylaşıyorum..

Rektörlerle ilgili bi araştırma yaparken yine benim bi yazıma denk gelmişsin:goz:
Ne araştırmacı birisiymişsin sen öyle
Bide insanların dinine Allah'ın ayetlerine karşı savaş vermedikleri müddetçe dil uzatmanın hükmü nedir bide bunları araştır
Belki yine bi yorumuma denk gelirsin
Allahu alem ne diyelim:durdurun

yahu zaten güncel bir konu idi o konuda fikirlerimi bende paylaşmıştım.özel olarak seni takip ettiğimden değil.ne olmuş ne bitmiş diye ugruyoruz buraya..daha güncel bir konuydu zaten.''Allah'ın ayeti'' başörtüsü ile ilgilidir.türbanla tesettür ile uzaktan yakında alakası yoktur..onların savaşı Allah'ın ayeti ile değil din sapkınlarının kendilerine yonttukları düşüncelerledir..

Lafa gelince de Meydan Laurusse gibiyiz, işe gelince de merak etme.

Bandana ile türbanı bir tutuyorsan helal olsun. Öncelikle benim ayet yeterliliğimi sorgulamana gerek yok. Genel olarak çoğunu bilsem de meali ve açıklaması ile unuttuklarım olursa da açar okurum.

Allah için din islamdır ayetini esas ben sana söyleyeyim. Allah nezdinde siyaste islamdır demez o ayet. Allah indinde ekonomi islamdır da demez. Allah indinde yönetim cumhuriyettir demez, krallıktır da demez. O ayet ve hiç bir ayet başa geçecek ülkeyi yönetecek insanların nasıl seçileceğini başa geçeceğini anlatmaz.

Yani Peygamber başkomutan ve devlet başkanı, sonra halifeler ya sonra? Krallıkla mı yönetileceğiz şeriatta cumhuriyetle mi İran gibi? Bak Kuran herşeyi anlatmamış. Kuran doğru yolu söylemiş geri kalanını insanlar kendilerine göre yorumlamış.

Şimdi sen ben siyasal islam tanımam, islam tektir dersen. Sana biraz Siyaset Bilimi anlatayım.

2 Şeriat vardır
2 baş örtme şekli vardır

1. Şeriat = Allaha giden yol. Genel olarak bir müslümanın uyması gereken genel kurallar ve ahlak yoludur. Bireysel bir yoldur. Kişiyi allaha götüren tüm davranışları ve islamı temsil eder.

2. Şeriat= Bireysel olarak değil toplumsal olarak islamı uygulamadır. İslamın ayet ve hadislerinden çıkarılan fıkıhlar ile yazılan hukuktur. Medeni kuralları, devlet yönetimi ve ekonomiyi genel islami kurallardan çıkarılan yorumlar ile düzenler. İslam devlet yönetimi kitabı olmadığı için bir siyasal ve dini seçkinler zümersini sevmemesine rağmen ULEMA gibi bir sınıfın takdiri ve teamülü ile işler.

Şimdi sen bana şeriat benim için bir tanedir dersen ben de sana sorarım hangisi senin şeriatın?
KAVRAM KARGAŞASI yaratıp milletin kafasını bulandırıyorlar.

İSLAMİ DEVLET YÖNETİMİ OLAN ŞERİATI GETİRMEK İÇİN PROPOGANDA VE ÇALIŞMA YAPIYORLAR.

AMA BİRİLERİ
"ŞERİAT KÖTÜ BİR ŞEY BASKICI SEÇKİNCİ BİR YÖNETİM ŞERİATA KARŞIYIZ" dediğinde,
"BUNLAR ALLAHIN YOLU OLAN ŞERİATA KARŞILAR DİN ELDEN GİDİYOR"
diye yaygara koparıyorlar.

Şimdi sen İSLAM tektir diyebilirsin. Ama bu siyasi islamın, terörist islamın, islam cemaatlerinin islami sapkınlıklarını olmadığı anlamına gelmez. Bu adamlara islama dahil değil diyip sıyrılmaya çalışabilirsin ama kelime-i şehadet getiren herkes mü'mindir ve hepsi islama müslümanlığa dahildir. Hata yapsalar da...

Devlet kendini korumak adına siyasi islamın şeriat devrimcilerinin tehdidine karşı, bireysel şeriata yani kişisel dini uygulamalara kısıtlama getirmektedir. Siz türban kısıtlamasının suçunu laiklere devlete atacağınıza cumhuriyeti ve demokrasiyi yıkmak isteyen baskıcı eli kalaşnikoflu siyasi şeriatçılarla yüzleşin.

Zaten onların yandaşıysanız sözüm yok tartışarak bir yere varamayız. Devrim yasaları işler. Yok ben bireysel şeriata islama inanıyorum derseniz. Şeriat bireyi allaha götüren güzel ahlak yoludur derseniz.

Türban ile başörtüsünü ayırınız. Neden bu ülke kadınları 1000 senedir tülbent ve başörtüsü takarken son 30 senedir türban takmaya başladı. Türklüğün kültüründe olmayan bir şeyi dışarıdan ithal edip yerleştirip bir siyasi simge haline getirirken aklınız ŞERİAT devleti mi istiyordunuz o kızların başını örtmesini mi?

Askeriye GATA fiyongu dedikleri türbanı çözüm 1000 yıldır annelerimizin yaptığı gibi çene altından girebiliyorsun. Yani Türk kızı gibi başını bağlayana sözümüz yok. Arap bedevisi gibi saçını örten, ülkeye arap bedevisinin yönetim şeklini getirmeye çalışanlar için de devrim yasaları geçerlidir.

Öyle TÜRBAN ile BAŞÖRTÜSÜ aynı şeymiş gibi davrandığınızda
Sİyasi ŞERİAT ile Bireysel Ahlakın Yolu ŞERİAT aynı şeymiş gibi davrandığınızda cahil halkı kandırabilirsiniz ama Atatürkçü Türk Milliyetçilerini asla.

Siyasi İslam simgesi Türbanı sokmaya çalışıp yasaklandığında BAŞÖRTÜ YASAĞI diye halkı galeyana getiriyorsunuz.
Siyasi Şeriatı getirmeye çalışıp devlet rejimi koruduğunda LAİKLİK ŞERİATA KARŞI, ŞERİAT=İSLAM DEMEKTİR diye halkı galeyana getirmeye çalışıyorsunuz.

Ya gerçekten söylediklerinize inanacak kadar cahilsiniz, tutucu bağnazlarsınız, ya da çok zekice ülkede karşı devrim yapmaya çalışan arap islamı hayranlarınısız.

Bence arap islamı hayranı olan zeki organize şeriat devrimcileri olduğunuza inanıyorum

Seni ayakta alkışlıyorum senin gibi hala aydın kesimin olduğunu bilmek beni inanılmaz mutlu etti o kadar güzel cevaplar vermişsinki seni tebrik etmeden duramadım umarım bazı kesimler bu yazılardan ne demek istediğini anlayıp kednilerine ders çıkarabilir

digiklan türban siyasi simge diyosunda hangi partinin siyasi simgesi solermisin lütfen?türbanı kullanmayan partimi var...Lütfen bilmiyormuş gibi konuşmayın...

Ve bence sizler anlamamkta direniyorsunuz başı açık yada kapalı o insanın bu vatana hayırlı olmasını yada bu millet için çabalaması alacağı eğitimle ve fikrleriyle olur...Kpalaı yada açık bu ülkeye yararına birşeyler yapmk istemiyorsa yapmaz zaten.. Goruyoruz bunların orneklerini:bir bakıyosun habere kundaklama yapan teror orgutu uyesi üniversteli bir gencimiz çıkıyor..demek olay eğtimde bitiyor...

Bnce türbandan değil bu eğitimsizlikten korkmalı..Çünkü ülkemizde aydın dediğimiz insan çıkıyor bir yorumunda türban takan gerici dir diyor.. Bumu adınlık tamam onay vermeyebilirsin ama saygı goster.........

Geri