Şeriat adı altında yapılanlar Nedir GeLin Tekrar Bi BakaLım !!

bu söyleninlerin islam ile uzak tan yakından alakası yoktur ..

cahiliyet döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesi peygamber efendimiz ile sona ermiştir ..

osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca islam dininin verdiği hükümlerle imparatorluk haline gelmiştir

İSLAM DİNİ İNSANA ÖNEM VEREN YAŞAMI ÖN PLANDA TUTAN , KADINNA ÖNEM VEREN ,

HER HAKKA SAYGI DUYAN BİR DİNDİR ..

BU SÖYLEMLER İSLAM DİNİ İLE BİR TUTULAMAZ ...

BUNLARIN MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOKTUR ......

Müslümanlıkla alakası var mıdır bilemem ama bazı müslümanlarla var gibi görünüyor...

İsLamiyette Böyle Bir Zrobalık Yoktur .. Bunu Yapanlar Kaliteli Bir Şerefsiz Olabilir Ancak !

cahiliyet döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesi peygamber efendimiz ile sona ermiştir ..

osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca islam dininin verdiği hükümlerle imparatorluk haline gelmiştir

Bir iki de elle tutulur bir şeyler söyleseydin. "Vardır" "yoktur" "tutulamaz" "gelmiştir" vesayre :)

..:.. ben böLe ınsanlıgın tobe tobe Musluman oLmak bu demek degıL bu ancak hayvanLıktır ..:..

Şeriat Allah'ın cc. kanunlarına hükümlerine verilen isimdir
Allah'ın cc. kanunlarından haberi olmayan çapulcu şerefsizlerin yaptığı bir takım iğrençliği Şeriat budur diye ortaya atmak en az o insansı yaratıkların yaptıkları kadar şereften noksan bir davranıştır.

Allah cc. ilk ayetinde OKU demiş kullarına OKU oku'ki neyi emrediyo neyi yasaklıyo öğren
OKU'ki Allah'ın cc. bu tip zorbalıkları cezasız bırakmayacağını öğren
OKU'ki cehaletinle kalbindeki pislikle başkalarına yansıtmadan evvel utanmasını öğren.

Yazık facebookta yayınlanan osuruktan iletileri sonuna kadar okuyan gençler Allah'ın kelamını okuayamıyacak kadar aciz düşmüşler-de Önlerine sunulan her ŞEREFSİZLİĞİ Şeriat bu diye yorumlayacak kadar cehalet içinde kalmışlar

Allah ıslah etsin Rahmetinden nasibi olmayan cahilleride azabı ve gazabı ile kahreylesin .

sanirim ikinizinde..soylemek istedigi.. seriat ALLAH in kanunlarina verilen addir... ve bu kanunlar icinde zorbalik vs yoktur kadina siddet yoktur.. oldurmek yoktur ? sanirim ben dogru anladim ? bu arada mozolenin actigi konuda ayni manayi tasiyor.. yani islamda oldurmek zulm etmek vs yoktur ( bazilari seriat denince seriat kanunlari denince baska seyler anliyorlar.. konu onlara aften yapilmis.. ) eger yanlis anladiysam lutfen beni uyariniz..

İsLamiyette Böyle Bir Zrobalık Yoktur .. Bunu Yapanlar Kaliteli Bir Şerefsiz Olabilir Ancak !

Böyle zorbalıklar islamda yok ama islam anlayışında var mesela ülkemizden örnek verelim zorunlu din dersi var değilmi?

peki zorunlu din dersinin islam ile alakası olduğunu savunuyormusun? zorbalık islamda yok ama islam anlayışında varmış demekki .....

arkadaşlar bu vahşilik islam kullanılarak yapılıyor biz islamı sözde Allah'ın kuralları denilerek yapılan vahşet yüzünden insanlarımız dinden soğuyor

dün ırakta ki direnişçilerin kafasını kestiği Türk kamyoncularıda müslüman kafalardı
ve o kafalar Allah'u Ekber naraları eşliğinde kesildi . tekrar ediyorum insanlar bu yüzden dinden soğuyor korkuyor. yoksa kimsenin Kutsal dinimiz islamı kötülediği yok.

Kubilayın başınıda alla hekber diyerek kestiler sivastada allahekber diyerek canları yaktılar bunlar her naneyi allah adına yapıp kendilerini temize çıkarıyorlar...

Ulash hocam, bunların hepsi Kuran'ı meal olarak okumanın eksikliklerindendir.

Yine ayetler evli ve evli , bekar ve bekar diye zinaların cezalarını ayırmıştır.

Yüz Değnek CezasıBekâr erkekle bekâr kadının zina etmesi halinde, ceza her birine yüz değnek vurulmasıdır Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Zina eden kadın ve erkekten her birine yüz değnek vurun" (en-Nûr, 34/2)

Resulullah (sas) şöyle buyurmuştur: "Zinanın hükmünü benden öğrenin Allah o kadınlara bir çıkar yol gösterdi Bekârla bekâr zina ederse yüz değnek ve bir yıl sürgün; evli ile evliye yüz değnek ve recm vardır" (İbn Mâce, Hudûd, 7; Müslim, Hudûd, 12)
Ancak bu uygulama Nûr Suresi'nin inmesinden önceye aittir Bu sure inince bekârlar için yalnız değnek, evli olanlar için sünnetle recm cezası belirlenmiştir (es-Serahsî, el-Mebsût, Beyrut 1398/ 1978, IX, 36 vd)

Recm Cezası
Hz Peygamber'in evli olarak zina edene recm cezası uyguladığı, tevatüre ulaşan hadislerle sabittir Temelde kıyasa göre evlilere de yüz değnek (celde) cezası uygulanması gerekirken, bu konudaki hadislerle amel edilerek recm cezası öngörülmüştür

(zinayı yapan kadın veya erkek durumu değiştirmez)

Evet görüldüğü gibi çok açık isanlar direk anlam çıkarıyo gördüğüm kadarıyla halbuki derin baktığımızda Allahu Alem diyerek ne görüyoruz Allah zinayı sevmiyor ve yasak ediyor.100 kırbaç olayı bize bu gibi insanlara ceza verilmesi gerektiğini söylüyor.Bildiğim kaarıylada yasa dışı zaten.Bu ŞErat kuralı ülkemizde uygulanmaktadır.
Şeriat bir misal diyorum Suudi rabistanın yine misalen Iran'ın kuralları değildir.
Şerat Kur'an kurallarıdır zaten şeriat yasalarda geçmese bile toplumumuzun ahlakında şerat mevcut mesela toplumumuz hırsılık olaylarına karşıdır yasalada yok ama toplumun nazarında yaalancının yeri yoktur bunun gibi brçok Kur'an kulalları çok fazlaca vardır.
Önemli olan bunu Fatih Sultan Mehmed'in yaptığı gibii adilce yapılmasıdır.
Yoksa kim istemez Allah tarafından korunmayı onun kurallarıyla yaşamayı.

5493_102420273105057_100000112555540_48224_6690016_n.jpg

hazreti+muhammet.jpg

5493_102420286438389_100000112555540_48228_3236717_n.jpg

5493_102420339771717_100000112555540_48244_4015460_n.jpg

somali_recm-280x189.jpg

iran_recm_ta_lama_ta_layarak__ld_rme1.jpg

070220081113254840799.jpg

-
recm_ed.gif
[/IMG]

fft5_mf62775.Jpeg
[/IMG]

seriat.jpg

10367_626_07072009_8.jpg

5493_102420299771721_100000112555540_48232_7392792_n.jpg

post-15-1206477940.gif

5493_102420373105047_100000112555540_48253_6297066_n.jpg

Konuşan Fotolar :)

Baslık iceriginde ki resimler ve hikayelerinin tamamen münferit olaylar olduğunu düşünüyorum, bu konuda verilebilecek daha anlasılır ve tipik bir çok başka örnekler var. Başlığın yanlıs anlaşılması nedeniyle başlık ismini değiştirdim.

Böyle zorbalıklar islamda yok ama islam anlayışında var mesela ülkemizden örnek verelim zorunlu din dersi var değilmi?

peki zorunlu din dersinin islam ile alakası olduğunu savunuyormusun? zorbalık islamda yok ama islam anlayışında varmış demekki .....

Ne Diyorsun Yani ? Din Dersleri Kaldırılsın , radyolarda Dini Programlar Yapılmasın , Allah'ın Emrettiği Şeyler Yasaklansın , Devlet Kurumlarında Namaz kılmak Yasaklansın ? Ne Güzel Düşünüyorsun .. Bi de Gelmiş İslam Düşüncesinden Bahsediyorsun ? Zaten Din Derslerinde İslami Bilgiler Değil Ahlaki Bilgiler Öğretiliyor .. Tabi sen de Kulaktan Dolma Bilgilerle Etrafa Çamur Attığın için Haberin Yok . Ne Güzel Müslümanım Diyip te Her Türlü pisliği Yapan Bir NesiL Mi yetişsin ?

Ne Diyorsun Yani ? Din Dersleri Kaldırılsın , radyolarda Dini Programlar Yapılmasın , Allah'ın Emrettiği Şeyler Yasaklansın , Devlet Kurumlarında Namaz kılmak Yasaklansın ? Ne Güzel Düşünüyorsun .. Bi de Gelmiş İslam Düşüncesinden Bahsediyorsun ? Zaten Din Derslerinde İslami Bilgiler Değil Ahlaki Bilgiler Öğretiliyor .. Tabi sen de Kulaktan Dolma Bilgilerle Etrafa Çamur Attığın için Haberin Yok . Ne Güzel Müslümanım Diyip te Her Türlü pisliği Yapan Bir NesiL Mi yetişsin ?

sanamı inanayım yoksa kendimemi?

cedülü meddülü ne dediğimi bilmediğim bir sürü şeyi ezberlemek zorunda kaldıydım şimdi bu ahlak dersimi oluyor?

sanamı inanayım yoksa kendimemi?

cedülü meddülü ne dediğimi bilmediğim bir sürü şeyi ezberlemek zorunda kaldıydım şimdi bu ahlak dersimi oluyor?

Onların işi de bu zaman Trafoo kardeşim. Kuranı öğrenmeyin, arapçasını okuyun sevabınız cebinize gelsin. Banlanmışsın ama burda zaten böyle birilerinin bişeyleri duymaya hacetleri yok. Kafatasçılar.

bu seriat degil dinde yeride yok eger buna bakarak dinimizi kötülemek istiyorsaniz helal olsun size son gaz devam aferin

bu seriat degil dinde yeride yok eger buna bakarak dinimizi kötülemek istiyorsaniz helal olsun size son gaz devam aferin

Maide Suresi 33. Ayet der ki (İstediğin meale bakabilirsin ki meal nedir biliyor musun bilmiyorum)

İnnemâ cezâûllezîne yuhâribûnallâhe ve resûlehu ve yes’avne fil ardı fesâden en yukattelû ev yusallebû ev tukattaa eydîhim ve erculuhum min hılâfin ev yunfev minel ard(ardı), zâlike lehum hızyun fîd dunyâ ve lehum fîl âhırati azâbun azîm(azîmun).

Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Bakara/2/191

Onlari buldugunuz yerde oldurun. sizi cikardiklari yerden siz de onlari cikarin. fitne cikarmak, adam oldurmekten daha kotudur. mescidi haram`in yaninda, onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. sizinle savasirlarsa onlari oldurun. inkar edenlerin cezasi boyledir.

tevbe/9/29

Kitap verilenlerden, allah`a, ahiret gunune inanmayan, allah`in ve peygamberinin haram kildigini haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin.

Maide/5/45

Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, günahlarının bağışlanmasına vesile olur. Her kim de Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar hep zalimlerdir.

Cevap vermeden, savunma mekanizmalarını harekete geçirmeden önce araştır. Sonra Kuran'a ters düşme.

arap ülkelerinin bir coğu diktatörlük ile yönetiliyor ve bu diktatörler amerikanın uşağı
nasıl ki yahudiler tevrattaki kanunları kendi istedikleri gibi değiştirip uyguluyorlar.araplarda aynı şekilde haraket ediyorlar.İslamda böyle bir kanun yok olamazda sadist işkenceye dayalı düşünceler yer almaz islam merhamet ve hoşgörü dinidir.Allah bunları yapanların belasını versin

arap ülkelerinin bir coğu diktatörlük ile yönetiliyor ve bu diktatörler amerikanın uşağı
nasıl ki yahudiler tevrattaki kanunları kendi istedikleri gibi değiştirip uyguluyorlar.araplarda aynı şekilde haraket ediyorlar.İslamda böyle bir kanun yok olamazda sadist işkenceye dayalı düşünceler yer almaz islam merhamet ve hoşgörü dinidir.Allah bunları yapanların belasını versin

Tamam fetvan güzel de üstteki mesajımı okumamışsın :/

Maide Suresi 33. Ayet der ki (İstediğin meale bakabilirsin ki meal nedir biliyor musun bilmiyorum)

İnnemâ cezâûllezîne yuhâribûnallâhe ve resûlehu ve yes’avne fil ardı fesâden en yukattelû ev yusallebû ev tukattaa eydîhim ve erculuhum min hılâfin ev yunfev minel ard(ardı), zâlike lehum hızyun fîd dunyâ ve lehum fîl âhırati azâbun azîm(azîmun).

Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

Bakara/2/191

Onlari buldugunuz yerde oldurun. sizi cikardiklari yerden siz de onlari cikarin. fitne cikarmak, adam oldurmekten daha kotudur. mescidi haram`in yaninda, onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. sizinle savasirlarsa onlari oldurun. inkar edenlerin cezasi boyledir.

tevbe/9/29

Kitap verilenlerden, allah`a, ahiret gunune inanmayan, allah`in ve peygamberinin haram kildigini haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin.

Maide/5/45

Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, günahlarının bağışlanmasına vesile olur. Her kim de Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar hep zalimlerdir.

Cevap vermeden, savunma mekanizmalarını harekete geçirmeden önce araştır. Sonra Kuran'a ters düşme.

hepsini okudum bu kadinlar müslüman bunlarin cezasi degilki bu (bu benim görüsüm tabi)
bence ayetlerle bu kadinlarin durumunun uzaktan yakindan alakasi yok
yolda yalniz yürümekle fitne fesat ne alaka veya zorla evlendirilmek ??
dinde ne zorla evliligin nede okumanin cezasi yok
ilk ayet ne ikra - oku
okumak isteyene kezzap atiliyor
bumu islam!

hepsini okudum bu kadinlar müslüman bunlarin cezasi degilki bu (bu benim görüsüm tabi)
bence ayetlerle bu kadinlarin durumunun uzaktan yakindan alakasi yok
yolda yalniz yürümekle fitne fesat ne alaka veya zorla evlendirilmek ??
dinde ne zorla evliligin nede okumanin cezasi yok
ilk ayet ne ikra - oku
okumak isteyene kezzap atiliyor
bumu islam!

Yassi hocam,
kafandakileri anlayabiliyorum ama benim sana önerim bu akşam kendine bir iyilik yap ve Kuran'ın Diyanet Mealini aç oku. Artık her şey parmaklarımızın ucunda yapılmayacak bir şey değil.

Geri