ılımlı islam,akp,fetullah gülen vs..

cmtsysn

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
fetullah gülenin zihniyeti bumu

akpye oy verenler veya fetullah güleni destekleyenler ılımlı islam denilen şeye inanıyorlarmı.bana göre islamın ılımlısı vahşisi şusu busu olmaz. hadi diyelim ılımlı islamdiye bişe varsa ılımlı olmayan islam ne oluyor.bunun cevabını istiyorm.

islam dini ılımlı ılımsız diye kollara ayrılmaz.esnetilemez.esnetmek isteyenlerinde esnetemiyecekleri kuranda geciyor.islam dini bir bütündür.

Ilımlı İslam diye birşey yoktur. Ilımlı İslam ifadesini AKP ve medya çıkarmıştır amaç solunda oyunu almaktır.

" ılımlı İslam" Amerika ve Vatikan planıdır.3, Bin yılda asyayı hristiyanlaştırma beyanı olan Vatikanın amacını gerçekleştirme yolundaki ilk basamagıdır "Ilımlı İslam".Bu amacın gerçekleştirilme yolundaki araç ise CIA'nin korumasındaki truva atı olan Fethulah Gülen'dir.

Din kuralları eleştiriye açık değildir.
kesindir
ya evet ya da hayırdır.

bu yüzden ılımlı islam diye bir saçmalık olamaz.
insanları uyutmaktan başka bir işe yaramaz...

" ılımlı İslam" Amerika ve Vatikan planıdır.3, Bin yılda asyayı hristiyanlaştırma beyanı olan Vatikanın amacını gerçekleştirme yolundaki ilk basamagıdır "Ilımlı İslam".Bu amacın gerçekleştirilme yolundaki araç ise CIA'nin korumasındaki truva atı olan Fethulah Gülen'dir.

çok idda gördüm duydum işittim okudum ama içlerindeki en saçma olanı buydu, :durdurun bu kadar şaşırdığımı ve derin bi tebessüm yaptığımı hiç hatırlamıyorum.

merakımdan soruyorum diyelim ki böyle birşey war, bu olayın temelleri nasıl oluyorda temeli İslamiyetle atılıyor. Kafa basmıyor benim madem hiristiyan yapılacak bu asya neden İslamiyet titiz titiz anlatılıyor :vur

yaw işkembeden deilde mantıktan konuşun, işkembe dediğim şey ipe sapa alınmaz yazarlardan kastım,

şimdi ben bi kitap yazacam hackhell satanistlere çalışıyor, amerika bin sene içinde tüm türk gençlerini satanist yapacak, hackhell de türkiyedeki turuva atı. Şimdi bu mantıklı gelmiyor neden şöyle bir gezinince baktığımızda böyle böyle tip insana rastlamak mümkün deil, herkes dinini kitabını biliyor,hadi oda yok vicdanı war,şimdi böyle satanist bir gençlik oluşturulacaksa neden böyle dine diyanete düşkün yayınlar yapılıyor????????????????? mantıklı geliyormu yaw komik komik komik komik:saskin

her okuduğunuzun peşinden koşmayın araştırın soruşturun, sorsam kaç kitabını okudunuz??? şimdi dersiniz ne okuyacam onun kitabını :D nasıl bir mantıktır bu, anlamadım,,,

çok idda gördüm duydum işittim okudum ama içlerindeki en saçma olanı buydu, :durdurun bu kadar şaşırdığımı ve derin bi tebessüm yaptığımı hiç hatırlamıyorum.

merakımdan soruyorum diyelim ki böyle birşey war, bu olayın temelleri nasıl oluyorda temeli İslamiyetle atılıyor. Kafa basmıyor benim madem hiristiyan yapılacak bu asya neden İslamiyet titiz titiz anlatılıyor :vur

yaw işkembeden deilde mantıktan konuşun, işkembe dediğim şey ipe sapa alınmaz yazarlardan kastım,

şimdi ben bi kitap yazacam hackhell satanistlere çalışıyor, amerika bin sene içinde tüm türk gençlerini satanist yapacak, hackhell de türkiyedeki turuva atı. Şimdi bu mantıklı gelmiyor neden şöyle bir gezinince baktığımızda böyle böyle tip insana rastlamak mümkün deil, herkes dinini kitabını biliyor,hadi oda yok vicdanı war,şimdi böyle satanist bir gençlik oluşturulacaksa neden böyle dine diyanete düşkün yayınlar yapılıyor????????????????? mantıklı geliyormu yaw komik komik komik komik:saskin

her okuduğunuzun peşinden koşmayın araştırın soruşturun, sorsam kaç kitabını okudunuz??? şimdi dersiniz ne okuyacam onun kitabını :D nasıl bir mantıktır bu, anlamadım,,,

tamamda. konuya cewap vermedinki.ılımlı islam ne demek oluyor . konumuz bu.

ılımlı islamiyet medyanın uydurduğu saçmalıktan başka bişey değil.

İslamın kuralları bellidir. 5 vakit namazda ben ılımlıyım 3 ünü kılıyım diye bişey olabilir mi?

Kurallar kesin ya uyarsın ya uymazsın.

ılımlı islamı kim çıkarmiş onu anlamadım ki,

ılımlı islam nedir bilmem ama şu bir kesidir ki Hz.Ömer zamanın daki kısasa kısas bir adalet olsaydı, şuan çoğu insanın kolu bacağı olmazdı ve suç oranı 100 de 100 düşerdi,

bugun sokaklara bi bakalım kaç kişi İslamı gerçek manasıyla yaşıyor??? İsalmın şartları madem belliyse neden insanlar nufus cüzdanlarında Müslüman yazmasına rağmen gereklerini yerine getirmiyorlar, Nediyorlar iş güç zaman yok namazı 50 den sonra kılarız, cumalara ve bayram namazları kafi helelik,,,,, bir kadının kendisine bikah düşen bir erkekle aynı ortamda bulunması ona görünmesi dinen yasak. Peki bizim milletimiz ne yapıyor ya okula giderken nerde geçcek, okulda nasıl olacakta görünemyecek, herşeyin başı eğitim şu okulu bi kız bitirsin sonra islamın emrettiği gibi kocasıyla yaşar.Ünilerden bahsetmeme gerek yok zaten....İslamın şartlarında biri olan malinin 3 te birnin zekatını vermek, yaw hele biriktirelim biraz daha olsun veririz zekatını malın kaçmiyoruz mantığı..... Günümüzde en çok bahsi edilen başörtüsü mesleesi yok siyasi simgeymiş falan yok unilerde liselerde serbest olması problemlere yol açarmış, ee en yapmak gerk o zaman devlet dairelerinde eğitim kurumlarında yasaklayalım. Eğtimimiz güzelleşsin.Hani isalam emrediyordu ne oldu, ya ben şimdi takmak istemiyorum gençliğmiz biraz yaşıyım evlenince zaten tatkarım, ya kızım seni zorlamıyorum istersen takma n zman kendini iyi hissedersen tak.Nerde islamın emri????

şöyle bir baktığımız zaman, ılımlı islam denilen şeyi biz yapıyoruz ilsmaiyeti dejenere ediyoruz, kafamıza göre isteklerimize göre yaşşıyoruz islamı, Okadar çok uzakta aramamak gerek ılımlı islamı kimin yaptğına aynada sorguya çekelim kendmizi herşeyi anlrız

İğneyi kendimize çoğaldızı başkalarına batırsak ah bi görecez herşeyii

ılımlı islamı kim çıkarmiş onu anlamadım ki,

ılımlı islam nedir bilmem ama şu bir kesidir ki Hz.Ömer zamanın daki kısasa kısas bir adalet olsaydı, şuan çoğu insanın kolu bacağı olmazdı ve suç oranı 100 de 100 düşerdi,

bugun sokaklara bi bakalım kaç kişi İslamı gerçek manasıyla yaşıyor??? İsalmın şartları madem belliyse neden insanlar nufus cüzdanlarında Müslüman yazmasına rağmen gereklerini yerine getirmiyorlar, Nediyorlar iş güç zaman yok namazı 50 den sonra kılarız, cumalara ve bayram namazları kafi helelik,,,,, bir kadının kendisine bikah düşen bir erkekle aynı ortamda bulunması ona görünmesi dinen yasak. Peki bizim milletimiz ne yapıyor ya okula giderken nerde geçcek, okulda nasıl olacakta görünemyecek, herşeyin başı eğitim şu okulu bi kız bitirsin sonra islamın emrettiği gibi kocasıyla yaşar.Ünilerden bahsetmeme gerek yok zaten....İslamın şartlarında biri olan malinin 3 te birnin zekatını vermek, yaw hele biriktirelim biraz daha olsun veririz zekatını malın kaçmiyoruz mantığı..... Günümüzde en çok bahsi edilen başörtüsü mesleesi yok siyasi simgeymiş falan yok unilerde liselerde serbest olması problemlere yol açarmış, ee en yapmak gerk o zaman devlet dairelerinde eğitim kurumlarında yasaklayalım. Eğtimimiz güzelleşsin.Hani isalam emrediyordu ne oldu, ya ben şimdi takmak istemiyorum gençliğmiz biraz yaşıyım evlenince zaten tatkarım, ya kızım seni zorlamıyorum istersen takma n zman kendini iyi hissedersen tak.Nerde islamın emri????

şöyle bir baktığımız zaman, ılımlı islam denilen şeyi biz yapıyoruz ilsmaiyeti dejenere ediyoruz, kafamıza göre isteklerimize göre yaşşıyoruz islamı, Okadar çok uzakta aramamak gerek ılımlı islamı kimin yaptğına aynada sorguya çekelim kendmizi herşeyi anlrız

İğneyi kendimize çoğaldızı başkalarına batırsak ah bi görecez herşeyii

ılımlı islamın türkiye ayağı fetullah gülendir.

:D sende haklısın türk mantığı var bende diyorsun hiçbirşeyi kabullenmeme, bak ben o bu ılımlı islam yaşıyor demiyorum kendimiz yaşıyoruz,

rica etsem yaşadığın dini hayatı yazarmısın görelim kim ılımlı islam denen şeyi yaşıyor,

Kabullenme Meselesiii

we birşey daha var bu fetullah gülenin dediğine göre ayağı olduğu bu ılımlı islam denen şey nasıl birşey anlatabilrmisin bilmek istiyorum???

we şunuda hatırlatmak istyorum birisiyle tartışıyorsan onu yenmek için değil birşeyler öğrenmek için yap, ben öğrenmek istiyorum neymiş bu ılımlı islam

:D sende haklısın türk mantığı var bende diyorsun hiçbirşeyi kabullenmeme, bak ben o bu ılımlı islam yaşıyor demiyorum kendimiz yaşıyoruz,

rica etsem yaşadığın dini hayatı yazarmısın görelim kim ılımlı islam denen şeyi yaşıyor,

Kabullenme Meselesiii

we birşey daha var bu fetullah gülenin dediğine göre ayağı olduğu bu ılımlı islam denen şey nasıl birşey anlatabilrmisin bilmek istiyorum???

we şunuda hatırlatmak istyorum birisiyle tartışıyorsan onu yenmek için değil birşeyler öğrenmek için yap, ben öğrenmek istiyorum neymiş bu ılımlı islam

ılımlı islam die bişe olmadığını sölüyom bende.ama fetullah gülen ılımlı islam die bişe var dio.bende fetullahın şakşakçılarına sormak istiyom ılımlı islamı

seviyeyi bozma adam akıllı birşeyler öğrenemk istiyorsan sor, hakaret etmekten vazgeç,

insanlar konuşarak, HAYVANLAR döğüşerek ve bağırarak anlaşırlar, sınıfımızı iyi seçelim,

yaw anlamadığım mesele ılımlı islam diye birşey yok ve bahsettiğin şahıs böyle birşeyden bahsetmedi böyle birşey warda demedi bunu medya dedi, bir insan bu kadarmı anlamak istemez, :hhdil:emzik at gözlüklerimizi çıkaralım:saskin

ılımlı islamı kimin söylediği belli tartışmayın

seviyeyi bozma adam akıllı birşeyler öğrenemk istiyorsan sor, hakaret etmekten vazgeç,

insanlar konuşarak, HAYVANLAR döğüşerek ve bağırarak anlaşırlar, sınıfımızı iyi seçelim,

yaw anlamadığım mesele ılımlı islam diye birşey yok ve bahsettiğin şahıs böyle birşeyden bahsetmedi böyle birşey warda demedi bunu medya dedi, bir insan bu kadarmı anlamak istemez, :hhdil:emzik at gözlüklerimizi çıkaralım:saskin

yarası olan gocunur.
ılımlı islamı kimin cıkardığı önemli deil. ılımlı islamı savunan fetullah gülen ve cemaatidir.
adam akıllı anlamadan yorumlar yazma.ben senin yaşın kadar cemaatin içine girdim. sen kimle dans ettiğinin farkındamısın. benle sidik yarıştırmak amacın varsa hodrimeydan diyorum.gercekleri yazınca camur atmaya kalkarsınız zaten.
benim 'sözde Atatürkçüler' diye actığım bi konu var. istersen oraya bi bak. belki anlarsın benim nasıl biri olduğumu.

yarası olan gocunur.
ılımlı islamı kimin cıkardığı önemli deil. ılımlı islamı savunan fetullah gülen ve cemaatidir.
adam akıllı anlamadan yorumlar yazma.ben senin yaşın kadar cemaatin içine girdim. sen kimle dans ettiğinin farkındamısın. benle sidik yarıştırmak amacın varsa hodrimeydan diyorum.gercekleri yazınca camur atmaya kalkarsınız zaten.
benim 'sözde Atatürkçüler' diye actığım bi konu var. istersen oraya bi bak. belki anlarsın benim nasıl biri olduğumu.

1- Yazdığım yorumları okudum birinde dahi hakaret içerikli birşey yazmadım, çamur olayına gelince çamurun içindeki insanlara çamur atmaya ne gerek,,,Yazdığın yorumları dikkatli oku çamuru kim atmış dikat et,

2- Böyle boş boş konuştuğuna göre bu cemaatlerin içine yemeye içmeye girmişsin, şayet birşeyler öğrenmek için girseydin, böyle abidik gubidik tartışmlar yapmazdın,

Sen bunları söyledikten sonra bu cemmatin içinde 4,5 kişiye sordum olay nedir diye, kimse böyle bir şeyi savunmadı, ve sorduğum kişilerde üst seviye insanlar.
Kimsenin yarası yok yarası olan birleri varsa oda sensin. Yaram olsaydı bende birilerinin hakkında başlık açar hakaret eder, millete şakşakcı derdi, yediremediğimden derdim bunların hepsini.Ama yok böyle problemim olanlarda belli ediyor zaten :victory

o cıkarmadı bu cıkarmadı ben cıkarmadım.
kim cıkardı ılımlı islamı.

bende onu merak ediyorum, ben ilk defa gördüm bunu oda senden????

bende onu merak ediyorum, ben ilk defa gördüm bunu oda senden????

Bush Yönetimi 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ülkedeki müslüman liderlerinin çoğunu ya sorguya çekti ya da göz altına aldı. Amerikalıların hiç dokunmadığı hocalardan biri Fethullah Gülen oldu. Hakkında, Türkiye'ye iade ediliyor gibi dedikodular çok çıkartıldı ama hiç biri doğrulanmadı. Gülen'in de Amerikalılardan bir şikayeti duyulmadı. Sürgündeymiş süsü verip Pennyslvania eyaletinde bir çiftlikte perde arkasındakilerle sağlığını bahane ederek yaşamaya devam ediyor. Sağlığının iyi olmadığına ilişkin haberler çıksada Amerikalıların koruması altında zaman zaman gazeteci müridlerini de kabul ederek fetva veriyor.

CIA raporlarına göre, Gülen ılımlı islamcı. Bush Yönetimi Irak savaşının başlangıcından beri Türkiye'nin sürekli Ilımlı İslam'la yönetilen bir Cumhuriyet olabileceğini savundu. İslam ve demokrasi kavramlarını biraraya getirerek Müslüman ülkelere Türkiye'yi örnek gösterdi. Amerikalı şahinler böylece doğmamış çocuğa don biçerek laik Türkiye Cumhuriyetini islam cumhuriyetine döndürmeye başladı.

1989 yılında Tercüman Gazetesi'nin Washington temsilciliğini yaparken, RAND Corporation adlı düşünce kuruluşunun ''The prospects for Islamic Funtamentalizm in Turkey'' ''Türkiye'de İslam Köktendinciliğinin Geleceği'' başlıklı bir rapor yayınlamıştım. Rapor Washington'un Türkiye'deki islama bakışını anlamak açısından iyi bir yol gösterici.

Pentagon için hazırlanan raporu hazırlayanlar arasında iki önemli isim yer aldı.

Türk basınında sık sık adı geçen CIA'in eski Türkiye bölge sorumlusu Graham Fuller ve profesör Sabri Sayarı. Sayarı, RAND'deki görevinden sonra Washington'da Heath Lowry'nin yerine Türk Araştırmaları Enstitüsünün başına getirildi. Sayarı, şu anda da Sabancı Üniversitesinde ders veriyor. Ilımlı İslamın mimarlarından Gülen'e yakınlığıyla bilinen Fuller ise şimdi Kanada'da bir köyde yaşıyor. Kendisini tanıyanlar eski CIA'nın inzivaya çekildiğini söylüyor. Fuller terörist başı Abdullah Öcalan'ı görmek için son seyahatini Roma'ya yapmıştı.

Raporun , Amerikan çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak politik seçeneklerin yer aldığı bölümdeki, ''Amerika, politikalarını çizerken, Türkiye'nin laik hükümet biçimini desteklemekle İslamcı güçlerle açıkça yüzleşmekten kaçınmak arasındaki ince yoldan yürümelidir'' cümlesi bugün Bush Yönetiminin Ilımlı İslam politikasının desteklemesi ya da Fethullah Gülen'e neden sahip çıktığı konusunda önemli ipuçları veriyor.

Yıllar içinde Amerika bu ince yolu adım adım izledi. Tavsiyelere uyarak F. Gülen gibi AKP'den yararlandı.

2004 yılında da kapalı kapılar ardında Washington'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan yardım istedi.Bardakoğlu, ılımlı islam konusunda Diyanetin somut projeler üretebileceğinin söyledi. Tutucu-Muhafazakar Amerikalılar (Neo-Con) böylece Türkiye'nin Ilımlı İslam örneğini İslam Dünyasına pazarlamayı planladı. Henry Barkey gibi Gülen'e yakın yahudi isimlerden yararlanmayı da ihmal etmedi.

Bush Yönetimi neden Türkiye'de laik kesimi değil,ılımlı islamcıları kendine ittifak olarak seçti?

Amerikalıların İslam Dünyasıyla ilgili çok sayıda çalışması var.

CIA bunların bir bölümünü kamuoyuna açıklıyor. CIA İslam Dünyasını 4 başlıkta inceliyor.

Köktendinciler-Tutucular -Ilımlılar-Laikler.

Bu sıralamada Bush Yönetimi öncelikle Ilımlı İslamcıları destekliyor.Tabi ülkedeki duruma göre de tutum değiştiriyor. Bazen köktendincilere karşı tutuculardan yana tavır koyuyor. Laikler de duruma göre destekleniyor.

CIA göre, Türkiye'de El Kaide, Hizbullah, Kaplancılar gibi köktendinciler var.Kemalistler laik kesimi oluşturuyor ama Amerika'ya çok yakın değiller. Bu durumda en iyi ittifak ılımlı islamcılarla yapılabilir. AKP hem Amerika hem de yahudilere çok yakın.

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek Fethullahçı bakanlardan biri olarak anılanlar arasındaydı. Çiçek, ABD Adalet Bakanı'nın davetlisi olarak 2003 yılında Washington'a geldi. Türkiye Gülen'in iadesini istemiyordu. Çiçek'e Gülen'in iadesine ilişkin bir soru soruldu. Çiçek'e göre Gülen için bir dava ve mahkumiyet kararı yoktu. Varolan dava da koalisyon hükümeti döneminde çıkarılmış bir yasayla 5 yıl süreyle ertelenmişti. Dolayısıyla Türkiye'de yapılan bir soruşturma yoktu ki, Gülen'in iadesi söz konusu olsun ya da olmasındı.

Gülen şimdilik çifliğinde yaşamaya devam ediyor.

Ilımlı İslamı bağrına basmaya devam eden Amerika, Gülen'in iadesi için kafasında mutlaka bir tarih belirlemiştir.

Washington her zaman olduğu gibi durumdan vazife çıkaracaktır.

www.habergazete.com

Ilımlı islamı diyen yine o şahıs değil, amerika

her yazılana inanmam ben sizin gibi, gördüklerime inanır araştırırım, google her derde deva değildir,

makale yazmak çok kolay bende yazar atarım senin hakkında bir tane, :p

gucluler her zaman zayıf olanları kendine cekmede dini kullanmıstır.DİN yoksulun umududur tutunacagı daldır.burjuvalar savasları din uzerinden cıkarmıslardır,barısları dinin uzerine oturtmuslardır.her zaman karlı cıkan burjuvalar kaybeden ise halk olmustur.simdi islami dusunce ILIMLI İSLAM adı altında siyasetteki rolunu aldı.goruldugu uzere %47 nin %47 si bu dusunceyi destekliyor.kazanan usaklar kaybeden ise ''elhamdulillah muslumanım'' diyen fakir halkımdır!halk bunu anlar ama ne zaman?simdi,eger insanlara insan olduklarını,dinlerin somurme aracı olmaktan baska hic bir ise yaramadıgını anlatabilirsek bu ve bunun gibi gerici akımların oyuncagı olmaktan kurtulabiliriz.

Geri