İzmir'de başörtülü öğrenciye indirim yok

eL-İnsaf

Banned
Reaction score
0
İzmir'de başörtülü öğrenciye indirim yok

1268haq.jpg

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamaya imza attı. İndirimli kart alamayan başörtülü öğrenci, nedeni öğrenmek için attığı maile bakın nasıl bir cevap aldı?

CHP, kılık-kıyafet konusunda çelişkili bir tutum sergiliyor. CHP'li kadınlar hilafetin kaldırılış yıldönümünü Mersin'de çarşaf yırtarak kutlamış, bunun üzerine genel başkanları Deniz Baykal bu tavrı eleştirmişti.

Baykal, hafta sonu Malatya il kongresinde yaptığı konuşmada "CHP'lilerin, hiç kimsenin giyim-kuşamına müdahale hakkı yoktur. Herkes inancında, giyiminde özgürdür." diyerek kılık-kıyafet özgürlüğüne dikkat çekmişti.

Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamaya imza attı. Belediye otobüslerinden indirimli yararlanmayı sağlayan öğrenci ve öğretmen kartlarına başörtülü fotoğraf verenlerin başvurusu kabul edilmiyor.

Bir süre önce Kütahya'dan İzmir'e taşınan Açıköğretim Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeynep Akçakaya, kişiye özel elektronik öğrenci kartı almak için ESHOT Genel Müdürlüğü'ne internet üzerinden başvurdu. Akçakaya'ya e-postayla gelen cevap, "Fotoğrafınız uygun olmadığından kart basılamadı." oldu. Bunun üzerine ESHOT'u telefonla arayan Akçakaya, fotoğrafının 'kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olmadığı' cevabını aldı. Daha önce yaşadığı şehirde böyle bir uygulama ile karşılaşmadığını aktaran Zeynep Akçakaya, tepkisini "Halkın vergisiyle alınan otobüslerde, başörtülü-başörtüsüz ayrımı yapılıyor." sözleriyle dile getiriyor. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Şahin de İzmir Belediyesi'nin mağdur ettiği öğrencilerden. Okulunun bulunduğu Manisa'da öğrenci kartı alırken başörtüsüyle ilgili sıkıntı yaşamadığını dile getiren Şahin, "Biz bu kartı okulda değil, sokakta kullanacağız. Başka öğrenciler otobüslere indirimli binerken biz başörtülü olduğumuz için tam bilet kullanmak zorundayız." diyor.

İzmir Belediyesi ise başörtülülere indirimli kart verilmemesinin sebebini okullardaki kılık kıyafet yönetmeliklerine bağladı. Uygulamanın daha önceki yıllarda da olduğu savunuldu. Ancak ESHOT'un internet sitesinde yer alan başvuru şartları arasında, başörtüsüz fotoğraf yer almıyor. Kart alacaklardan son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf isteniyor.

Kaynak

eee chp zihniyetinin değişik yönleri

bunlar bi gün türbanlı ertesi gün kürt ertesi gün amerikan yani bukalemum gibi her an herşey olabiliyorlar

ruhbanla kime yağ çekiliyor acaba

1268haq.jpg
2rr7w5d.jpg

Bu iki resim arasın daki 7 tane ikiyüzlülüğü ve ilkesizliği bulabilene ödül var

EMİNE ERDOĞAN HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ!

HAYATINI ALTÜST EDEN İSTEK

Ağabeyleri bir gece Emine’ye liseye devam etmediğini, annesiyle evde oturacaksa başını kapatması gerektiğini söyler.

Emine, aslında yapısı gereği çok girişken ve dediğim dedik bir kız olsa da ağabeylerine söz geçiremez. Aslında o yıllarda ortaokul öğrencisi olan Emine, dine karşı oldukça ilgilidir; ancak etrafında türban takan hiçbir arkadaşı yoktur. Emine günlerce ağlar ama nafile...

İNTİHAR ETMEYİ BİLE DÜŞÜNMÜŞ

Emine başörtüsü takmayı o kadar reddeder ki, bütün yakın akrabalarına ağabeylerini şikayet eder ama ne yaptıysa işe yaramaz. Yıllar sonra, kendisiyle yapılan bir röportajda başörtüsü yüzünden neredeyse “intihar etmeyi bile düşündüğünü” söyler.

EMİNE ERDOĞAN HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ!

Hani Dinde Zorlama Diye birşey Yoktu... Hatta Türban Diye Bişey Yok... Dinci Yobazlar'ın Zorlamasıyla Kızları Kadınları Kapatıyorsunuz Deyince... Biz Dinsiz Kitapsız Olurduk... Şimdi Bana Açıklayın Bakalım Emine Erdoğan Sizin 2.Peygamber'in Eşide Mi Dinsiz... ???

O Yüzden Böyle Haber Yaparak Kendinizi Düşürüyorsunuz... CHP'ye Karalamaya Çalışıyorsunuz ama Kendiniz Küçük düşüyorsunuz.... :) :)

Ben de dün aLdım kartımı,3 ay boyunca tam biLet basmak zorunda kaLdım tabi,yüzbinLerce öğrenciden keLLe başı 10 tL aLarak hiç hesapta oLmayan bi kartLa hiç hesapta oLmayan bi kazanç.. Bunun adı haLkı kazıkLamadır,çünkü seçim öncesi ve sonrası İzmir'de yaşayan bir öğrenci oLarak şunu söyLemeLiyim ki bedava öğrenci otobüsü oLan 412(seçimden sonra kaLdırıLdı(!)) dakka başı geLiyordu,yani hizmet tavan yapmıştı.. BiLLboardLarda meydanLarda deniLen şey,geçen sene chp'nin b*k yemesiyLe kaLdırıLan öğrenci beLediye bursLarıyLa iLgiLi,uLaşım öğrenci için neredeyse bedava oLacak öğrenci kartLarı 5 kuruş basacak otobüsLerde gibi paLavraLar atıLdı.. ve İzmir yatırım,geLişim oLmayacağını biLe biLe kendiLerine 'Gavur İzmir' diyenLere tesLim etmedi.. HakLıLar mı? Cezasını İzmirLiLer çekiyor işte..

Bırak Türban Mürbanı...

Hala Türban'ı Savunuyorsunuz...

Ruhban Okulu meselesine Gel...

bunlar bi gün türbanlı ertesi gün kürt ertesi gün amerikan yani bukalemum gibi her an herşey olabiliyorlar

ruhbanla kime yağ çekiliyor acaba

Size ve türban konusuna geLince eminim aiLenizde 'kapaLı' kadın yoktur ama ya oLsaydı ve topLumdan dışLansaydı? Amerikan ingiLizcesiyLe: What the fucking feeLings wiLL you have if you were in that way? Don't you think about that motherfucker occasion?
ELbette herkesin siyasi görüşü,tuttuğu parti,takım oLabiLir ama tuttuğu partinin yanLışLarını kapamak yozLaşmadır..
ÜzüLerek söyLemeLiyim ki zihniyetinizin köLesi oLmuşsunuz,psikoLojide yadsıma ve yer değiştirme bu görmemezLiğinizin birebir 'gösterge'sidir..

chp nin tutarsızlığı yine gündemde. kendilerinin demokratik bir yönetim anlayışına sahip olduklarını mı düşünüyorlar merak ettim. hayatım da bu kadar saçma bir uygulama görmedim. yazıklar olsun az kalır.

bırak türbanı şimdi .... o her hükümet dönemi olan şeyler.. daha mühimleri var ....

ama sanırım bu ikiyüzlü fikri kokuşmuş chp için daha mühimim yokki sürekli bir aksiyon içindeler nedense.bide ruhban okulu meselesini ortaya sürenler olmuş.Bilader biz Osmanlı torunuyuz atalırımız böyle yapmış bizde öyle yaparız.Kimse dinin yaşamaktan ve eğitimini almaktan mahrum bırakılamaz.Ama ne gariptir ki ruhban okuluna sadece bi kaç çatlak ses çıkarken mesele başörtüsüne gelincebelediye başkanı amcalarımız bile oyunbozanlık yapıyor.yazık vallaha yazık.Allah belalarını versin

büyüttüğümüz şeye bakın çözüm basit başını aç otobüslerden indirimli faydalan! yalnız bişeyi merak ettim yakında yeni bi yönetmelik daha çıkarmı acaba
günün en açık giyinenine otobüs bedava eteğin en minisini giyene burger king de bir menü bedava gibi
olurmu olur şaşırmam :mellow:

Arkadaşım türban ' a bende karşıyım . Büyüklerimizin bunu bir siyasi amaç uğruna yahut inançtan öte bir amaç uğruna takmadıkları baş örtüsü dışında...Bu ayrıma bir gün varabilirsek ne açık kapalı tartışması kalıcaktır ne de kafir müslüman...

Yazık etmeyelim en verimli çağlarımızda böyle saçma sapan mevzulara enerjimizi ve düşüncelerimizi harcayarak.İnsanoğlu kaçıncı yüzyılda bu tartışmaları hala sürdürenler nerede?Gelin siz ayrımına varın olayın.

kılık-kıyafet yönetmeliği YASADA olan bir şeydir.nüfus cüzdanlarına,ehliyete ve diğer kimliklere her zaman başı açık fotoğraf konur.CHP yasayı uyguladı diye suçlu mu oldu şimdi?madem akp bu yasayı beğenmiyor.değiştirsin o zaman.yıllardır tek başına iktidar.ama tabi doğru yasayı değiştirse dini istismar edemeyecek.edemeyincede milletten oy alamayacak.hatta din istismarı olmayınca yeni deniz fenerleride olamayacak.

yahu chp yi mhp yi bırakın hükümet akp, akp yi tartışın övüyosunuz nobel alıyo israile kafa tutuo diye .. başbakan düzgün olursa zaten ne muhalefet ne de diğerleri sataşamaz .... maksadımız aynı anlattıklarımız farklı bence

İlk ve Ortaöğretimlerde Liselerde hatta universitelerde Türban ile Girmek Yasaktır

sizde paşa paşa uyucaksınız....

Geri