İzmir Buca'da Dev Atatürk Dağı !

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
4 milyon TL'lik dev Atatürk rölyefi !

460920090912112237827.jpg

İzmir Buca’da 42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük dünyanın ise 10’uncu büyük rölyef projesi, 3 yılda, tamamlandı, 4 milyon TL'ye mal oldu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın geçen hafta yaptığı İzmir ziyareti sırasında açılacağı duyurulan ancak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefet eden meclis üyelerinin baskısıyla açılışı ertelenen Atatürk maskı dün CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı.

4.2 milyon TL’lik fiyatıyla bazı tartışmalar yaratan, Ak Partili eski Başkan Cemil Şeboy ve proje ekibinin yargılanmasına yol açan maskın açılışı, 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde yapıldı. Açılışta konuşan CHP'li yeni Başkan "Ben olsam yaptırazdım, 4 milyon TL'yi okul, yurt yapımına harcardım" dedi.

Tören öncesi ve sırasında lazer gösterileri geceye renk katarken 8 dakika boyunca havai fişek gösterisi yapıldı. Mask, 42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 10’uncu büyük rölyef projesi olarak biliniyor. Atatürk maskı, Brezilya Rio de Janeiro’da bulunan 38 metre yüksekliğindeki İsa heykelinden de yüksek.

852320090912112305874.jpg

Buca Çaldıran Mahallesi’nde çevre yolu güzergahına bakan kayalıklarda 3 yıl önce yapım çalışmalarına başlanan mask için önce bölgede zemin etüdü ile statik çelik projeleri yapıldı. İnşaatında 450 tondan fazla çelik taşıyıcı kullanılan mask, 3 kat püskürtme beton atılarak tamamlandı. Heykeltraş Harun Atalayman’ın yaptığı mask çalışmalarında, başta Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere 25 farklı üniversitelerden danışmanlık hizmeti alındı.

KAYNAK

Ben de canlı gördüm, ağzım açık kaldı, gerçekten de çok büyük ve muhteşem görünüyor.

eğer arada çarpmamışLarsa bazen böyLe güzeL şeyLer için para harcandığını görmek insanın hoşuna gidiyor

ayrıca güzeL oLmuş

güzel bir yapı inşallah devrilmez :)

güzel olmuş.ama bazılarının hoşuna gitmez şimdi bu.

evet öyLe oLacağı kesin:durdurun
bakaLım ne zaman Laf söyLenecek
yazık o kadar para harcanır mı diyecek bence?
ayrıca baştakiLere rağmen bunu yapabiLmek çok iyi bir cvp oLmuş kanısındayım

heLaL oLsun
cok etkiLeyici duruyor

ATAM izindeyiz !

tesekkürLer

resimden bile çok etkileyici görünüyor.yakından nasıldır kimbilir
saolasın

haberin verildiği sitedeki başlık : 4 milyon TL'lik dev Atatürk rölyefi

rahatsızlık başlamış bile.4 milyon tl bi şekilde cebe girince sesleri cıkmaz .

vallaha güzel olmasına güzel olmuşş da okadar gece kondunun içinde 4 milyon para harcayıpp o heykeli yapana kadar izmirin bi sürü ihtiyacı var yarım kalan metro inşaatına hiç girmeye gerek yok zaten ama izmirli olanlar biliir resimdekii yerii olduğu gibi gecekondu atın kuyruğuna kelebek konmuş gibi duruyo... kuyruk derkenn :)

:D:D çok haklısın 4 milyon TL azmı?

CHP'deye yakışan bir çalışma olmuş :D

1 milyon Tl ile izmirde aç kalmazdı.

Atam sen görme bunları cahiller.

Ben Atatürkçüyüm .fakat bu heykel Gereksiz birşey.
Zaten gidip gecekondu mahallesine yapmış.İzmirliler bucadaki o mahalleye 5,6 sende bir anca işleri düşerse gider.
yada hiç gitmezler.Keşke insanlara faydalı olacak birşey yapsalardı.
Mesela Bornovadaki her yağmurdan sonra oluşan sel baskınlarını önlemek gibi.
Balçovada her kış patlayan jeotermal borularını değiştirmek gibi.
2 senede bitecek sözü verilen ama 4 senedir bitmeyen Üçkuyular metrosu gibi.Yeraltı elektrik tesisatını adam gibi yapmak gibi....vs

bende izmirliyim süper yapmis yapan iste acilim diyebuna derim ben helalllllllll

42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 10’uncu büyük rölyef projesi olarak biliniyor. Atatürk maskı, Brezilya Rio de Janeiro’da bulunan 38 metre yüksekliğindeki İsa heykelinden de yüksek.

Bakın sanat eserlerine paha biçmiyoruz. Sizin mantığınıza göre, ressam resim yapmasın boya parası, yazar kitap yazmasın kağıt parası.. Bu yanlış.

Ayrıca bu başlık şehirlerin ihtiyaçlarını tartışmak için açılmadı.

Ve ayrıca bilmeden saldırmayı adet edinen arkadaşlar için yazmak durumundayım çalışma Akpli Başkan tarafından başlatıldı..

Emeği geçen herkesin tekrar eline sağlık diyorum.

Tr'de ota bo*a afedersiniz ama o kadar çok para harcanıyor ki, böylesine ihtişamlı ve gösterişli bir eser için az bile, nerede ya da ne kadara yapıldığı bence hiç önemli değil, Tr'nin bir tane kahramanı var, az bile az !

Atam hayatta oLsa 4 MiLyon Lira'yı bi dağa yatırmazdı bence.. Ayrıca bu dağ bir varoşhaneye bakıyor.. Manzarasız,aLakasız bi yerde.. Gördüm,biLiyorm..

Geri