İslam Bölümü Bilgi Soruları | Paylaşım Yarışma |

nozz ciddi bilmiyoruz bizi bu konuda aydınlatırsan seviniriz ;)

nozz' Alıntı:
Peki ben bi soru sorayım ama biraz ilginç. Kesinlikle saçma değil.

Hangi namazın her rekatında secdeden sonra oturulur?

tesbih namazı yanlış hatırlamıyorsam

Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. (Tabi geç kalıp kılamadığı ilk rekatını cemaat namazını bitirip selam verince o selam vermeyip namaza devam eder ve kılmadığı ilk rekati kılar. Böylece kıldığı namazda her rekatte oturmuş olur.) Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.

nozz' Alıntı:
Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.

:eek: :eek: Ilk defa senden duyuyorum.Tsk ederim.Arti bu konu hakkinda genis capli arastirmam yapmam gerekiyor:goz:

nozz' Alıntı:
Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. (Tabi geç kalıp kılamadığı ilk rekatını cemaat namazını bitirip selam verince o selam vermeyip namaza devam eder ve kılmadığı ilk rekati kılar. Böylece kıldığı namazda her rekatte oturmuş olur.) Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.

Haklisin ama sorunuzda bir namaz türü soruyorsunuz. Cihadda korku anin da bi bölük asker 1.rek'at i kilar ve saga selam verip sipere giderler, diger grup gelip 2. rek'at i kilar ve sola selam verip namazi tamamlar. Bu namazda da her rekatta oturulmuyormu?

nozz' Alıntı:

o dediğini ben şu şekilde yapıyorum , mesela farz kılınırken ilerideyse hangi rekatta olursa olsun cemaate katılyorum. onların bitirdiği zaman selam vermiyorum , kaçırdığım rekat kadar kılıyorum ve selam veriyorum. bu sadece akşam namazında değil her namazda olabilir...

Uzunefe' Alıntı:
o dediğini ben şu şekilde yapıyorum , mesela farz kılınırken ilerideyse hangi rekatta olursa olsun cemaate katılyorum. onların bitirdiği zaman selam vermiyorum , kaçırdığım rekat kadar kılıyorum ve selam veriyorum. bu sadece akşam namazında değil her namazda olabilir...

evet bende böyle yapıyorum inşallah yanlış bilmiyosundur nozz kardeşim bi araştıralım onu bakalım

Bir soru da benden gelsin:)

Aşere-i Mübeşşere Nedir? Ve Kimlerdir?

daha dünyadayken Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından cennetle müjdelenen on kişiye Aşere-i Mübeşşere denir.

bu kimseler;Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talhâ, Zübeyr, Avf oğlu Abdurrahman, Sa’d, Zeyd oğlu Saîd, Ebû Ubeyde (r.a.) hazretleridir.

fakat cennetle müjdelendik diye hayatlarının geri kalan zamanlarında ibadeti bırakmamışlar aksine daha sıkı sarılmışlardır.

Burdan Devam edelim Arkadaslar...

Vahiy ne demektir??
Ve

Vahyin geliş şekilleri kaç tanedir ve nelerdir??:ter:

Elensu' Alıntı:
Burdan Devam edelim Arkadaslar...

Vahiy ne demektir??
Ve

Vahyin geliş şekilleri kaç tanedir ve nelerdir??:ter:

Allah’ın dilediği şeyleri peygamberlerine, özel yolla bildirmesidir.

7 çeşittir
Rüya seklinde
Melek görülmeksizin peygamberin kalbine bildirilmesi
Vahiy meleginin insan suretinde gelmesi
Bir ugultu şeklinde gelmesi
Cebrail’in gercek surette gelmesi
Göklerin üstünde, perde arkasından hitapta bulunulması
Melek bulunmadan peygambere direk hitap seklinde olması

ben mi sorucam simdi :p

:goz: Afferim Sana

Ya biri devam etsin.Kac gundur bos duruyor burasi.:-(

sahabaler içinde cennetle müjdelenen 10 sahabe kimdir
güneş tutulması esnasında kılınan namazın adı nedir
Allah cc yerleri gökleri kaç günde yaratmıştır

Soru 1:
1 - Hz. Ebu Bekir
2 - Hz. Ömer
3 - Hz. Osman
4 - Hz. Ali
5 - Hz. Sad Bin Ebi Vakkas
6 - Hz. Zeyd Bin Sabit
7 - Hz. Talha Bin Ubeydullah
8 - Hz. Zübeyr Bin Avvam
9 - Hz. Ebu Ubeyde Bin Cerrah
10-Hz. Abdurrahman B. Avf

Soru 2:Güneş tutulduğu zaman kılınan bu namaza,“küsuf namazı”,ay tutulduğunda kılınana da “husûf namazı” denilmektedir

Soru 3: 6 Günde

:ter: Selametle

arkadaşlar cevaplayan aynı zamanda soru sorsun konunun akıcı olması ve fayda vermesi açısından iyi forumlar ;)

1-Belli bir zaman icinde sünnetide kaza edilebilen namaz hangisidir?

2-Peygamber Efendimizin Ilk insaa ettigi Mescid hangisi?

3-Yer yüzünde yapilan Ikinci Mescid Hangisi??

öğle vaktine kadar sabah namazı sünnetiyle birlikte kaza edilebilir

Peygamber efendimizin ilk inşa ettiği mescid inşa edilmiş ilk mescid Kuba mescididir

Dünyada yapılan 2. mescid Mescid-i Aksa'dır.

sorular:

1-Ezelde hiç bir şey yaratılmamışken sadece ruhların var olduğu ve Allah’a iman sözü verdiğimiz zamana ne ad verilir?

2-Cehennemin en alt tabakasının ismi nedir ve oraya kimler girecek?

3-Tasavvufi Ahlakta bir müslümanın kat etmesi gereken kaç merhale vardır?

1-Galü Bela
2-Haiye. Münafiklar girecek
3-4 merhale vardir

-------------------------------------------
Soru1-Bir müslüman Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in ismi andiğinda yada yaninda anildiğinda ne yapmasi gerekir?

Soru 2-Cennetteki en büyük nimet nedir?

Soru 3-Peygamberimiz (s.a.v.)den sonraki dönemlerde bir meselenin dini hükmü
üzerinde o devirde yasayan müctehitlerin birlesmesi ve ittifak etmesine ne ad verilir?

Elensu' Alıntı:
-------------------------------------------
Soru1-Bir müslüman Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in ismi andiğinda yada yaninda anildiğinda ne yapmasi gerekir?

Soru 2-Cennetteki en büyük nimet nedir?

Soru 3-Peygamberimiz (s.a.v.)den sonraki dönemlerde bir meselenin dini hükmü
üzerinde o devirde yasayan müctehitlerin birlesmesi ve ittifak etmesine ne ad verilir?

Sorular dehşetmiş...:)

Cevap 1- Bir müslüman Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in ismi andiğinda yada yaninda anildiğinda sallalahü aleyhi ve sellem demesi gerekir.

Cevap 2- Cennetteki en büyük nimet Rahman ve Rahim olan Rabbimizi görmektir.

Cevap 3- Dur bakiyim... Peygamberimiz (s.a.v.)den sonraki dönemlerde bir meselenin dini hükmü
üzerinde o devirde yasayan müctehitlerin birlesmesi ve ittifak etmesine de icmai Ümmet denirdi galiba...

Annecimmmm...:ter: bildiğim şeylerde şaşırdım yaww...İnsan sorulunca böle bildiğini unutuyooo...:)

Neyse Soruları vereyim hemen...Peygamberlere çalışmışızdır umarım...

Soru 1- Beş büyük peygamberin İsimlerini yazınız...?

Soru 2- Allah'ın izniyle Ölüleri dirilten ve her hastalığı iyi edebilen peygamberimiz kimdir?

Soru 3- Hz. Davut (a.s)'ın oğlu olan ve hayvanlara , cinlere hatta rüzgara hükmetmek gibi Allah'ın verdiği bir lütfa sahip olan peygamberimiz kimdir?

Geri