nozz' Alıntı:Peki ben bi soru sorayım ama biraz ilginç. Kesinlikle saçma değil.
Hangi namazın her rekatında secdeden sonra oturulur?
combanant' Alıntı:tesbih namazı yanlış hatırlamıyorsam
nozz' Alıntı:Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.
nozz' Alıntı:Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. (Tabi geç kalıp kılamadığı ilk rekatını cemaat namazını bitirip selam verince o selam vermeyip namaza devam eder ve kılmadığı ilk rekati kılar. Böylece kıldığı namazda her rekatte oturmuş olur.) Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.
nozz' Alıntı:Cevabını vereyim. Cemaatle kılınan akşam namazının ilk rekatına yetişemez ve ikinci rekattan itibaren cemaate katılırsak tüm rekatlarında otururuz. (Tabi geç kalıp kılamadığı ilk rekatını cemaat namazını bitirip selam verince o selam vermeyip namaza devam eder ve kılmadığı ilk rekati kılar. Böylece kıldığı namazda her rekatte oturmuş olur.) Cevap ilginç fakat saçma değil. Tabi cemaatle kılındığı için erkekler böyle bir namazı kılabilir.
Uzunefe' Alıntı:o dediğini ben şu şekilde yapıyorum , mesela farz kılınırken ilerideyse hangi rekatta olursa olsun cemaate katılyorum. onların bitirdiği zaman selam vermiyorum , kaçırdığım rekat kadar kılıyorum ve selam veriyorum. bu sadece akşam namazında değil her namazda olabilir...
Elensu' Alıntı:Burdan Devam edelim Arkadaslar...
Vahiy ne demektir??
Ve
Vahyin geliş şekilleri kaç tanedir ve nelerdir??:ter:
Elensu' Alıntı:-------------------------------------------
Soru1-Bir müslüman Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in ismi andiğinda yada yaninda anildiğinda ne yapmasi gerekir?
Soru 2-Cennetteki en büyük nimet nedir?
Soru 3-Peygamberimiz (s.a.v.)den sonraki dönemlerde bir meselenin dini hükmü
üzerinde o devirde yasayan müctehitlerin birlesmesi ve ittifak etmesine ne ad verilir?