İdari Para Cezası Kararına İtiraz Dilekçesi

fells2

Banned
İdari Para Cezası Kararına İtiraz Dilekçesi
Kabahat Defteri Esas: .../...
Karar: .../...
SULH CEZA MAHKEMESİNE
ERZİNCAN
İDARİ PARA CEZASI KARARINA
İTİRAZ EDEN : Adı ve Soyadı, T.C. Kimlik No:
Adres
İTİRAZ EDİLEN KARAR : Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosunun 10.04.2007 gün ve Esas 2007/99, Karar 2007/99 sayılı kararı
TALEP KONUSU : Adı geçen idari para cezası karanın itiraz yoluyla iptali talebimdir.
İTİRAZ NEDENLERİ :
1- 10.04.2007 günü henüz yeni almış olduğum motosikleti tescil ettirip ruhsatını almak amacıyla amcam T. İ. ile birlikte Erzincan Trafik Tescil Şubesine gittik. Motosikletle hiç trafiğe çıkmadığım halde Trafik Tescil Şube Müdürlüğünün önünde bekleyen memur, ruhsat ve ehliyet sordu. Bende motosikleti henüz yeni aldığımı ve ruhsatı çıkarmak amacıyla geldiğimi söyledim. Motosikleti elimde getirmiş olmama rağmen hiç yetkisi olmadığı halde ehliyet sordu, ehliyetimi gösterdiğimde bu ehliyetin motosiklet kullanmak için yetersiz olduğunu ve bu nedenle ilgili trafik ekibine ceza kesmeleri için bilgi vereceğini söyledi. Bizi olay yerinde yaklaşık 1 saat kadar bekletti. İlgili trafik ekibi gelip konuyla ilgili tarafıma hiçbir şey sormadan, motosikleti hiç görmeden ceza uygulaması yaptılar.
2- Düzenlenen trafik suç tutanağı tamamen gerçeğe aykırı bir şekilde tutulmuştur. Tutanak içeriğine göre 10.04.2007 günü saat 14.10 civarlarında Fevzi Paşa Caddesi B 3 kavşağında yetersiz ehliyetle motosiklet kullanan şahsın yapılan yol kontrolünde yakalandığı belirtilmektedir. Oysa ben adı geçen motosikletin üzerine binmeksizin elimde Trafik Tescil Şubesine getirmiştim, hatta şubenin bahçesine kadar girdim ve ilgili memurun uyarısı üzerine yine motosikleti elimde bahçe dışına çıkardım. Herhangi bir yol kontrolünde yakalanmış değilim. Bu hususu benimle birlikte Trafik Tescil Şubesine gelen amcam T. İ. bilmektedir. Amcamın adresi; Halit paşa Mah. 1278 sok. no: 3 Erzincan’dır.
3- Ayrıca Trafik Tescil Şubesinin önünde nizamiye nöbetçisi memur ile aramızdaki konuşmaları duyup gelen ve oradaki konuşmalardan olayın ne şekilde gerçekleştiğini bilen kişi M. Ö.’dür. Adresi, yayla başı beldesi Ergenekon mah. Erzincan’dır. Ben adı geçen motosikleti 28.03.2007 tarihinde almıştım. Olay tarihi 10.04.2007 ye kadar geçen 13 günlük sürede hiç trafiğe çıkmadım. Sadece motosiklete ruhsat almak için olay günü elimde götürmek suretiyle trafik tescil şubesine götürmüştüm. Yetersiz ehliyetle trafiğe çıkmış olsaydım bu 13 günlük sürede yakalanırdım. Ben iyi niyetli bir şekilde olay günü ruhsat olmak için ve motosikleti tescil ettirmek için trafiğe çıkmaksızın Trafik Tescil Şubesine gitmiştim. Suçlamayı kabul etmiyorum, yukarıda isim ve adreslerini belirttiğim tanıkların da dinlenmesi suretiyle söz konusu cezanın iptalini talep ediyorum.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığım ve mahkemenizce re'sen nazara alınacak diğer nedenlerle Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosunun 10.04.2007 gün ve Esas 2007/99, Karar 2007/99 K sayılı idari para cezası kararını ve buna dayanak olan trafik suç tutanağının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ederim. …/…/…


İdari para cezası kararına itiraz eden
Adı ve Soyadı
İmza
 
Üst