İşte Gül-Sezer kalite farkı.

sende olsan personelini götürürdün nedenmi ? sezer zamanında atılan her adım yapilan herşey cumhur başkanlığı için sölüyorum devlet sırrı olarak kalır.. yani bizim medyadan takip ettiklerimiz buzdağının küçücük bir kısmı.. götürdüğü bildiğim kadarıyla 2 personel oldu diğerleri ise sezerin görev süresi dolmak üzereyken ayrıldılar.. yani sezer zaten onları götürmeseydi abdullah gül onları ya postalayacaktı yada sırları almak isteyecekti.. ama devlet sırları hangi parti gelirse gelsin söylenmez yüce divanda ve cumhur başkanında kalır.. saygılarımla

Benim bildiğim ise gelmiş geçmiş (Demirel dahil) en çok götüren olduğu. Ve bu kişiler devletten maaş almaya devam ediyorlar. Yani görevleri bitecek olsa bile sonuçta bitmiyor.

Yanlış mı hatırlıyorum...

O dönemde benimde kafamı çok kurcalamıştı. Herkes 1-2 Sezer sürüyle ....

mecaz yaptım :biggrin

sende olsan personelini götürürdün nedenmi ? sezer zamanında atılan her adım yapilan herşey cumhur başkanlığı için sölüyorum devlet sırrı olarak kalır.. yani bizim medyadan takip ettiklerimiz buzdağının küçücük bir kısmı.. götürdüğü bildiğim kadarıyla 2 personel oldu diğerleri ise sezerin görev süresi dolmak üzereyken ayrıldılar.. yani sezer zaten onları götürmeseydi abdullah gül onları ya postalayacaktı yada sırları almak isteyecekti.. ama devlet sırları hangi parti gelirse gelsin söylenmez yüce divanda ve cumhur başkanında kalır.. saygılarımla

Personel götürmenin develt sırrıyla mantığını ilişkisini kuramadım.

Ayrıca ayrılma zamanları gelmiş olmasıyla ilgisi yok. Götürdüğü kişiler devlet görevinde çalışıyormuş gibi maaş almaya devam ediyorlarmış. Zoommbi de böyle biliyorum diyor. Bende böyle biliyorum.

aldığı maaşın neredeyse tamamına yakınını devlete geri iade etti cumhur başkanlığının harcaması için ayrılmış parayı yasal hakkını kullanmadı ve geri iade etti.. hiç bir siyasi partiye muhalefet yada yanaşma yapmadı.. tamamen tarafsız anayasaya göre ülke çıkarlarına göre hareket etti.. hiç bir kişiyle polomiğe girmedi.. teröristleri teröristlere destek veren şahisları davet edipte ülke itibarini iki kurusluk yapmadı.. hiç bir hırsızlığı haksız yere cebine bir kurus bile katmisliği olmadı.. cumhur başkanlığı sıfatını kullanip o makami kullanip çocuklarını zengin etmedi.. 270 terörist affeti demişsin peki nasil affetti ? teröristi cumhur başkanı affetmez adalet bakanı affeteder ve cumhur başkanına belgeli yasal bir şekilde sunar.. cumhur başkanıda belgelere göre onaylar yada haksız birşey varsa onaylamaz.. yani o teröristleri affetmek adalet bakanının işidir.. akp ve abd ullah gül kaç teröristi affeti peki bunuda söyle ? saygılarımla

keşke maaşını alıp yeseydi, AKP dışında hiç bir partiye muhalefet etmedi demek lazım, tarafsızlığından dolayı bir çok chpli rektör atandı hiç layık olmadı yerlere vs.vs. ben afyonluyum ve o adamın afyonlu olmasından utanç duyuyorum. şükür görev süresi bittide bu memleket ondan kurtuldu.. zamanla onun gibi kafasızlardan bu memleket temizlenecek.

Personel götürmenin develt sırrıyla mantığını ilişkisini kuramadım.

Ayrıca ayrılma zamanları gelmiş olmasıyla ilgisi yok. Götürdüğü kişiler devlet görevinde çalışıyormuş gibi maaş almaya devam ediyorlarmış. Zoommbi de böyle biliyorum diyor. Bende böyle biliyorum.

Şimdi bu neden tartışma konusu oldu anlamadım ? Sen şimdiki Cumhurbaşkan'ının yaptığı 1 tek olumlu hareketini göstersene Ülke yararına ?

keşke maaşını alıp yeseydi, AKP dışında hiç bir partiye muhalefet etmedi demek lazım, tarafsızlığından dolayı bir çok chpli rektör atandı hiç layık olmadı yerlere vs.vs. ben afyonluyum ve o adamın afyonlu olmasından utanç duyuyorum. şükür görev süresi bittide bu memleket ondan kurtuldu.. zamanla onun gibi kafasızlardan bu memleket temizlenecek.

Önce senin gibileri temizlemek lazım bence ..

:aşk

burada üstteki mesaj alıntılanmış......uzun olduğu için buraya almadım​

İşte tam da bu yüzden son derece hasas ve dürüst bir insan olarak tanıdığımız saydeğer cumhurbaşkanımız Sezer'in emekli olduğunda yanında köşk çalışanlarından bu kadar personeli şahsi hizmeti için götürdüğünü kendime sorup duruyorum.....

burada üstteki mesaj alıntılanmış......uzun olduğu için buraya almadım​

Tümüne katılmasam da sağlık gerekçesiyle idam/ömürboyu hapis cezalarını affettiği PKK teröristlerinin dağda Mehmetçiğe kurşun sıkarken öldürülmeleri (tek bir hadise değil bir sürü örneği var ama nedense basında hep gözardı edildi) gerçeği kafamı hep kurcalamıştır....

Sonuç olarak insanları tek bir yönden değil tüm yönlerden değerlendirmek gerek....

Hiç kimse tam olarak kara olmadığı gibi, hiç kimse de sütten çıkmış ak kaşık değil...

Hatalarımla sev beni diyoya Orhan baba

Şimdi bu neden tartışma konusu oldu anlamadım ? Sen şimdiki Cumhurbaşkan'ının yaptığı 1 tek olumlu hareketini göstersene Ülke yararına ?

Önce senin gibileri temizlemek lazım bence ..

Eğer yukarıdaki diğer mesajları okursan amacımızın Sayın Sezer'i suçlamak olmadığını sadece bu kadar dürüst ve düzgün bir insanın mantığımızla ve kendi karakteriyle örtüştüremediğimiz 1-2 davranışını ifade etmek olduğunu da anlarsın. Sence Sezer'in 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemini ve daha önce hukukçu iken sergilediği tavırları irdelersen bazı hareketlerinin bu yapıya uymadığını görürsün bilmem yanılıyor muyum ?

Örneğin sen bu farkı nasıl açıklıyorsun ?

Eğer yukarıdaki diğer mesajları okursan amacımızın Sayın Sezer'i suçlamak olmadığını sadece bu kadar dürüst ve düzgün bir insanın mantığımızla ve kendi karakteriyle örtüştüremediğimiz 1-2 davranışını ifade etmek olduğunu da anlarsın. Sence Sezer'in 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemini ve daha önce hukukçu iken sergilediği tavırları irdelersen bazı hareketlerinin bu yapıya uymadığını görürsün bilmem yanılıyor muyum ?

Örneğin sen bu farkı nasıl açıklıyorsun ?
Senden alıntı yapmamın sebebi senin mesajına karşılık vermek değil , diğer şahıstan alıntı yapmış olsaydın bana karşı mesaj yazıp zamanımı boşa harcamama sebep olacaktı =)
umarım anlamışsındır =) yani senin yorumuna karşı bi tepki değildi..
Ama yanlış anlaşılacağımı tahmin ediyordum k.bakma

Ahmet Necdet Sezer'in milyonlarca YTL'yi nereye hibe ettiğini düşünün. Bu mu kalite farkı? Ülkeyi soy sonra kaliteli adam denilsin. Saçmalığın daniskası

Senden alıntı yapmamın sebebi senin mesajına karşılık vermek değil , diğer şahıstan alıntı yapmış olsaydın bana karşı mesaj yazıp zamanımı boşa harcamama sebep olacaktı =)
umarım anlamışsındır =) yani senin yorumuna karşı bi tepki değildi..
Ama yanlış anlaşılacağımı tahmin ediyordum k.bakma

Eleştirirken bile iyi niyetli olmak her sorunu çözer.

Anlayışın için teşekkür ederim.

Ahmet Necdet Sezer'in milyonlarca YTL'yi nereye hibe ettiğini düşünün. Bu mu kalite farkı? Ülkeyi soy sonra kaliteli adam denilsin. Saçmalığın daniskası

buna bi kanıtın yada kaynağın var mı?

Bu kılıf bu minareye uymadı!

İZMİR Barosu eski başkanı Avukat Noyan Özkan, "bilgi edinme hakkı yasasından" yararlanarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir soru sormuş.

Soru malum: Hediyeler ne oldu?

Bu soruya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı’nın verdiği yanıtı dün Milliyet’te Melih Aşık’ın köşesinde okudum.

Özetle deniliyor ki: "Bu hediyeler devleti temsilen Cumhurbaşkanı’nın şahsına verildi, bu hediyelerin kayda geçirilmesi konusunda yerleşmiş standart bir uygulama yok, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, Mal Bildiriminde Bulunulması Yönetmeliği ve Devlet Memurları Kanunu, cumhurbaşkanlarını bağlamaz!"

Üç ana iddia var, yanıt bekleyen.

1- Evet, yabancı devlet adamları veya yerli kişi ve kuruluşlar bu armağanları Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanı olduğu için veriyorlar. Bıyıklarını beğendikleri için değil. Burada aynı fikirdeyim. Ama hediyelerin şahsına verildiği yorumu hiçbir şeye uymuyor. Abdullah Gül’e verilen hediyeler Abdullah Gül’ün şahsında Türkiye Cumhuriyeti’ne veriliyor. Bu nedenle hediyeler Gül ve ailesine değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir.

2- Standart uygulama olmaması iddiası doğru değil. Son iki cumhurbaşkanı hayattalar. Bakın bakalım kendilerine o dönemde verilen hediyeler nerede duruyor? Alıp evlerine götürmüşler mi? Ahmet Necdet Sezer’in, görevden ayrılırken geride bıraktığı hediyelerin listesi yeni yayımlandı, mürekkebi bile kurumuş değil.

3- Bir ülkenin yasalarının o ülkenin cumhurbaşkanını bağlamayacağı iddiası ise bana "Keskin zeká keramete kıç attırır" atasözünü hatırlatıyor. Genel Sekreter Yardımcısı kusura bakmasın ama hangi okulun arka kapısından çıktığını merak ettim. Cumhurbaşkanı’nın "sorumsuzluğu" konusu başka, bir ülkenin yasalarına her vatandaşın uyma mecburiyeti başka bir konudur. Üstelik cumhurbaşkanının yasalara uyması sadece bir zorunluluk değil aynı zamanda işgal ettiği makama kendisinin duyması gereken saygıdan kaynaklanır, ahlaki değerlerden güç alır.

Sonuç: Bu yanıtlar olmadı. Sözü dolaştırmayı bırakıp yanıt vermelisiniz. Suudi Arabistan Kralı’nın, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın eşlerine getirdiği değerli armağanlar ne oldu? Nasıl bir işlem yapıldı? Eğer yapıldıysa, bu işlemin yapılış tarihi nedir?

Mehmet Y.YILMAZ.

A.N.Sezar, köşke çanak çömleği bıraktı da devlete-millete ne bıraktı?
Cumhurbaşkanlığını kitaptan ibaret sanıyordu zatıalileri.
Halkla ve halkın değerleriyle inadına zıtlaşıyordu.
Çankaya dışına çıkmamış, devleti memur mantığıyla yönetmeye kalkışmış yüce! devlet adamımızdır.

asil oğlu asil biriydi sayın sezer sağolsun Anayasa kitapçığını fırlatacak kadar piyasalar alt üst edecek derecede ileri görşlü biriydii

Ama o bi daha çankayanın yakınından bile geçemez artık onun gibilerinin devri kapandı

asil oğlu asil biriydi sayın sezer sağolsun Anayasa kitapçığını fırlatacak kadar piyasalar alt üst edecek derecede ileri görşlü biriydii

Ama o bi daha çankayanın yakınından bile geçemez artık onun gibilerinin devri kapandı

piyasalar şimdi çokmu iyi dostum...şu anki gidişat çok iç açıcı yani ölemi???

onun gibiler her zaman var olucak...bu ülkede m.kemal ler bitmez...

kim ne derse desin bu ülkeye ne turgut özal gibi

nede a.n.sezer gibi birisi gelemez

ikisi arasında ki ayrımı siz yapın.....

Ahmet Necdet Sezer gibi dürüst bir cumhurbaşkanı zor bulunur.

Traşşş bunlar traşşşşş... Cumhurbaşkanlığı yan gelip yatma yeri dğeildir :p... Sezer evden markete marketten eve gitti bir kaç açılışta orda burda göründü.. Yahu insan bi çıkar komşularına .. Bir yerlere gider birşeyler yapar ( komşu ülkeler ) .. 1-2 kere gittiğini biliyorum koskoca 7 Yıl boş boş midesini doldurdu başka birşey yapmadı :p

Geri