olimpiyat
New member
- Reaction score
- 0
fletch genemi tehlikede yaw cumhuriyet napak yaw yurt dışınamı kaçalım? tiritirrr titremeye başladım gene bırrrr
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:görüntüde Erdoğan dan iyidir.Erdoğan a göre daha ılımlıdır üslubu daha düzgündür.toplumun gözünde Erdoğan'a göre daha hoş gözüktüğü doğru.
ancak yazıda verilen bir kısmı okudum da
Necip Fazıl Kısakürek iyi güzelde (Allah rahmetle elesin)
Çankaya ya Necmettin Erbakan fikriyatına sahip birinin çıkmasına karşıyım
her ne kadar üslubu düzgün terbiyesi yerinde ve nicelik olarak iyi olsa da
toplumun büyük bir kesimini temsil etmeyecektir orası kesin.ilk planda önüne çıkacak sorun şu olacaktır.
bildiğiniz üzere Hayrünisa hanımın başörtüsü var. Gül ailesinin geçmişte yaşadığı bir olayla devam edelim
kanunlara karşı gelmek
ve
sonra AİHM'e gitmek, eşi Başbakan olduğunda
davayı geri çekmek?!?
bu nasıl bir zihniyet diyesi geliyor insanın
ve bu zihniyet T.C. Devletinin en üst makamlarından birisi olan
Cumhurbaşkanlığı makamına gelecek.
Allah sonumuzu hayır etsin!
Çankaya Köşkü' ne çıkmayı Ahmet Necdet Sezer gibi düşünenler hakediyor.
leke900' Alıntı:ne fark ettiki biz RTE karşı değiliz biz O zihniyete karşıyız.Ne fark etti gene aynı şey bermuda şeytan üçgeni işte RTE, Bülent Arıç,Abdullah Gül aynı zihniyet,aynı kafa bir orayı ele geçirmedikleri kalmıştı orayıda ele geçiriyorlar hadi bakalım bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete sonumuz nolcak.
ŤêΧâŠ' Alıntı:fletch sana bi sorum olcak şimdi herhangi bir gazeteyi bile açtıgında herhangi bir iş ilanına bakarsan ilk istenen şey İngilizce.Düşünki Lise Mezunlarından Bile İngilizce istiyorlar artık. Sen Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezerin TÜrkiyenin Başında Olan birisi Olarak İngilizce Bilmemesini nasıl Karşılıyorsun?
olimpiyat' Alıntı:fletch genemi tehlikede yaw cumhuriyet napak yaw yurt dışınamı kaçalım? tiritirrr titremeye başladım gene bırrrr
savaskayaa' Alıntı:bu ne fark ettiki mantıgı ne
bi yürüyüş oldu diye
adamlar heralde chp den bi aday göstericek degiller ya neden şaşırdınız zaten böyle bi şey olucak tı
sistemin mantıgı bu degilmi yani halkın vekil secmesi vekilin cumhurbaşkanını secmesi
yoksa sizdemi benim gibi sisteme karşısınız hem sistem yıkılmasın diye yırtınıp duruyorsunuz
hemde sistemin verdigi bi sonucu kabullenmiyorsunuz
böle çift taraflı lık varmı bunlar sizin eserleriniz cocuk katiline sayın diyen
büyük ortadogu projesini destekleyen bi mantık ülke yönetmesi gayet normal
yani halk bi teroriste oy verse onu başbakan yapsa ses çıkaramassınız
hiç bi şey diyemessiniz halk secmiş
unutmayın halk kendi kendini yönetecek madem okadar kendinize güveniyorsanız sandıkta konuşun
bakalım ne olacak yeni secimlerde çok merak ettim siz gercekten azınlıkmısınız yoksa
salladıkları gibi halkın %80 imi
ŤêΧâŠ' Alıntı:fletch işallah yanlıs anlamamısındır uslubumu,tartısma uslubuyla sordum yanıtını bildiğim bi sorunun cevabını senden almak değildi amacım.
fletch dogru söylüyosun sana katılıyorum da bize idare edebilecek biri lazım değil de bu işin üstesinden gelebilcek birisi lazım tabiiki abdullah gül sadece ingilizce biliyor diye seçilsin demiyorum ondan kat kat iyi bilen insanlar vardır elbet ama ahmet necdet sezerin de geldiğinde ne oldugunu kimse bilmiyordu görüşlerini tam olarak . zaman ilerledikçe gördük. bi nevi deneme yanılma oldu.bence abdullah güle de bi fırsat verilmeli. Bu ülke kimleri gördü hepsini bildik gördük yarısından cogu asker kökenliydi atatürk haricindeki herkes ülkeyi hangi konumlara soktu...
tartısmalar güzel oluyor bence, aşırıya kaçıp saygısızlık edilmediği sürece. herkesin görüşü farklı önemli olan karşı tarafı anlayabilmek, eğer beni ikna edebilirse ister komunist olsun onun da görüşleri kabulumdur.
AntidepresaN' Alıntı:Demokrasi nedir biliyormusun?Halkın egemenliğidir..Ordaki vekiller halkı temsil eder halkın düşüncelerini mecliste söyler..Tutupta siz ne derseniz o olur Tayyip Erdoğan diyemezler..Dedikleri an demokrasi aarç olmuş olur..Zaten Tayyip Erdoğanda amaç değil araçtır diyordu..Yada demokrasi ordaaki vekillerin bir yasa görüşülürken uyur bir vaziyette kabul edenler etmeyenler şeklinde soru sorulduğunda el kaldırmaları değildir..Bak sana Hz Muhammed(s.a.v) den örnekler vereyim..
Hz. Peygamber ashabıyla müşavere ederken şüphesiz “İş(ler)inde onlara danış, karar verdiğinde ise Allah’a dayan!”(3/159) ilahi buyruğuna uygun olarak ashabıyla sık sık istişare ediyordu. Nitekim Ebû Hüreyre, “Rasûlullah’ın ashabıyla istişare ettiği kadar, ashabıyla istişâre eden başka bir kimse görmedim” demektedir. İşte Hz. Peygamberin demokratlığını ve müşavereye ne kadar değer verdiğini, yani ulusal egemenliği (ulusu temsil eden ashabı vasıtasıyla) devlet yönetme siyasetine ne derece etkili biçimde yansıttığına dair birkaç örnek;
Hayberin fethinde, ehlî eşek etlerinin yenilmesini yasaklayan Hz. Peygamber, içlerinde bu etlerin pişmekte olduğu çömlekleri dökmelerini ve çömlekleri de kırmalarını ashabına emretmişti. Oradakilerden bir adam “Ey Allah’ın Rasûlü! Onları döküp, yıkasak ya?” deyince Hz. Peygamber “Ya da öyle (yapın)!” buyurmuştur.
Ahzâb Savaşı’nda Hz. Peygamber, savaştan geri çekilmelerine mukabil Gatafân Kabilesi’ne Medine hurmalarının 1/3 mahsulünü vermeyi düşünmüştü. Bu düşüncesini Sahabe’ye açarak onlarla istişare ettiğinde, başta Hz. Ömer olmak üzere sahabenin, bu görüşün vahye dayanıp dayanmadığını ve bizzat kendi görüşü olmakla birlikte uygulanmasını istediği takdirde bu görüşe de uyacaklarını, ancak kendi görüşlerinin “Onlara kılıç dışında verecekleri bir şeylerinin olmadığı” yönünde olduğunu dile getirmeleri üzerine, Hz. Peygamber kendi görüşünden vazgeçip sahabenin görüşü doğrultusunda, yani Gatafan Kabilesi ile yapılan savaşa devam edilmesine karar vermiştir. Bu savaş Müslümanların zaferiyle sonuçlanmıştır.
Hevazin Seferi sırasında, Hz. Peygamber açlık sıkıntısı çeken Müslümanlara develerini kesip yiyebileceklerini söylediği halde, Hz. Ömer’in “Develer gidince geriye ne kalacak?” şeklindeki çıkışından sonra bu iznini iptal etmiştir.
Hz. Peygamber, Ebû Hüreyre’ye “Git Allah’tan başka ilah olmadığına kalpten kesin olarak inanıp şehadet getirenleri cennetle müjdele!” deyince Hz. Ömer yolda yakaladığı Ebû Hüreyre’den bunu öğrenince “Böyle yapma, zira insanların buna güvenerek gevşemelerinden korkuyorum, bırak onları, amel etsinler” şeklinde karşı çıkmış, bunu duyan Hz. Peygamber de “Öyleyse bırakın onları (amel etsinler)” buyurmuştur.
İşte karşınızda arkadaşları tarafından sürekli ikaz edilen, bilgilendirilen ve özellikle dünyevi meselelerde onlara sürekli danışan demokrat bir peygamber örneği ve işte karşınızda partilileri ve parti yönetimi tarafından “Kararın, kararımızdır” denilerek adeta sultanlaştırılıp meydanlara sürülen bir başbakan örneği.Yeterince açık mı?
savaskayaa' Alıntı:akp den önceki yönetimlerde de görülen bi olay bahsettiklerin yeni bi şey
icat edilmiş gibi bahsetme
seninde bahsettigin gibi peygamber efendimizin bu tür hal ve hareketleri gercekten bir hayli
fazladır gerektigi zaman hanımına bile danışmıştır ve onun sözünü dinlemiştir
peygamberimizin bu hal ve hareketlerini çok iyi anladıgı düşünerek kesinlikle bu konuda hak veriyorum sana
ne enterasan bi konuki anlatmak istediginiz şeyleri belki biz iyi anlayayalım diye belki başka bi niyetle peygamber efendimizin yaşamından feyz alarak anlatıyorsun
güzel bi yaklaşımda uygulamaya gelince neden yüzünüzü onu kabul etmeyen anlayışlara
sahip insanlrın sistemlerini bize dogru bi işmiş gibi illede bu diye dikte ediliyor
demokrasi konusuda peygamber efendimizin ölmeden önce kendinden sonra yönetime gelebilecek kişileri belirleyip halka bu insanları secmeleri konusunda tembihlemeside var
sen buna demokrasi diyorsun
ama sen bunu peygamber efendimizden degilde başka bir yerden aldın o ayrı
peki madem resullah bu konudaki uygulamalarını kabul ediyorsunuz madem bak biz bunu
yapıyoruz resullahta yapmıştır diyorsunuz peki neden resullulahın ülke yönetimi anlayışınıda kabul etmiyorsunuz
resulunuz laiklik gibi bi fikri kabul edermiydi yada bu şekilde ülke yönetirmiydi
ayrı bi konu kadınların baş örtüsü taktıgı için onları devletin kurumlarından uzaklaştırıp onlara baskı uygularmıydı
resullulahın bir sözü varki hiç unutulmaması gerekir
"onlar gibi olmnayın "
yönetim acısında vede yaşam bicimi acısından ne haldeyiz gayet acık
ben kendi ülkemde hakkım yenirse yada hak sahibi olursam yada mahkeme huzurunda olursam
o mahkeme beni allahın resulunu tanımıyan bi zihniyetin kendi yaşamına göre düzenledigi
kanun anlayışına göre yargılıyor ve bunuda yüce türk adaleti ne güveniyoruz deriz
bunlar kabul edilir şeyler degil
benim sordugum başka bi konu varki ona deginilmemiş
ben yanılmışımdır sen haklısındır, soruyu degiştirip sorayım
madem halk kendi kendini yönetiyorsa vede akp yi halk secmişse
neden kızıyorsunuz
akp deki vekiller gökten inmediki siz onlarıda tanıyordunuz ve bunlar siyasetin içindeydi
ama sizede hak veriyorum onlardan önceki yönetim
halkı öle bi hale getirdiki halk için kacınılmaz bi gercek oldu akp
diger bi konuda ikide bir söledigim sözler nedense hep akp ye dogru yorumlanıyor
yönetimde oldukları için belki
benim akp le işimde yok sorunumda
laiklik anlayışını savunan bi kimse neyse akp de o benim için
siz fransız laikligini istiyorsunuz o almanya laikligini istiyor
aynı şapkanın diger yüzü
"Laiklikten dert yanmışın..Kavramları derinlemesine incelemek lazım..Yani laikliği ‘’din işinin devlet işinden ayrılması’’ diye kestirip atarsan yanlış olur..Laiklik "egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde bulunduğu" bir düzeni gerektirir. Laiklik ancak iktisadi, siyasi ve kültürel sömürünün geçerli olmadığı bir ortamda sağlanır. Bir ülkede iktisadi, siyasi ya da kültürel sömürü varsa o toplum hiçbir zaman laik bir toplum olamaz.
Sömürgeci devletler halkın iktisadi, siyasi ve kültürel egemenliğini ellerinden almışlarsa o ülke laik değildir. Yüzeysel ve biçimsel, göstermelik bir laiklik söz konusudur."
Sömürü, "dinde, iktisatta ve siyasette" bütünlük gösterir. Bir toplum iktisadi sömürü altındaysa dinî sömürü kaçınılmazdır.
elinde bu kadar kesin bir belge varmı"İktisadi ve siyasi sömürüye karşı çıkmadan laiklik savunulamaz."
Çünkü Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti laik kimliği ile birlikte, "antiemperyalist bir kimliğe" sahiptir.
"ABD ve AB, Ortadoğu'yu iktisadi olarak denetimleri altına almaya çalışırken, Sünniler ile Şiiler arasında çatışma çıkararak din sömürüsü yapmıyorlar mı?"
Türkiye'de, "işbirlikçi köktendincilerle, yoğun işbirliği içine girerek" iktisadi ve siyasi çıkar elde etmiyorlar mı?
savaskayaa' Alıntı:dön dolaş aynı noktaya geliyoruz
yazının uzun olması önemli degil bir kaç defa okuyum inceliyorum kendi payıma tabi
bu laiklik konusuna gelince günler saatlerce konuşakta araştırksakta varıcagımız sonuç
benim resullahın anlayışından vazgecmicegim
seninde laiklikten vazgecmiyecegin
aslında uzun uzun yazacaktım laiklik konusundada gercekten gereksiz
laiklik siz her ne kadar kabul edermisiniz etmessiniz bunu bilemiyorum ama benim araştıp
anladıgıma göre laiklik caglar öncesine dayanıyordu ozamanki yapısı farklıydı
sistem olarak degilde fikirler olarak vardı
bazen şöle düşünüyorum laiklik evrim teorisi gibi konularda yaptıgım araştırmaların
zaman kaybından başka bi şey olmadıgı ve ancak sizinle böyle bir platformda sadece size
bir şeyleri anlatmaktan başka bi işe yaramıyor
fazlaca yazmak istemiyorum başım bayagı agrıyor
kısaca yazına yorum yapıp gecicem
yukarıdaki yazında bize "derinlemesine incelenmesi" olarak bahsettigin konunun incelemkle hiç alaksı yok
yazıyı iyice okuyunca şu ortaya çıkıyor laikligin oluşması ve var olması için gereken ortamlar
tabi inceleyip laikligi anlamak la bi alaksı yok sadece bu yazı bilgi sahibi olmayan bi insana
laikligin egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde oldugu anlamına geldigi fikrini
yada laikligin ülkeyi iktisadi, siyasi ve kültürel alanda gelişimi ve sömürülmemesi sagladıgı
sanabilir
bunların olması için bazı insan ırklarını kültürlerini vede inançlarıı belli bi alnada habersizce
onların üzerinde deneyler aracılıgıyla laik anlayış işte bu noktaya getir diye biliriz
yada allahtan acıkca bi belge yada söz alırızk
tabi böyle bi şey olmadıgı için bunlar teori olarak kalır
evet dogru buna katılıyorum zaten onun için rejim laiklik kanunlar avrupadan
kültürümüzde aynı noktaya dogru gidiyor
elinde bu kadar kesin bir belge varmı
bu sömürülmeye bi cevap degil bizi sadece amerika sömürmüyor
yada sahipse neden böle oluyor bu konuda da çok kesin konuşuyorsun ama dayandıgın şeyler zan dan başka bi şey degil
evet çok dogru ama eksik sag sol çatışmaları alevi sunnu çatışmaları pkk türk kürt düşmanlıgı bir çok ülkede var bu tür faliyetleri
bu gün kökten dinci olur yarın aydın olur öbürgün pkk olur
sonuc olarak cıkardıgın sömürüye karşı durmak laiklikse iran en büyük laik ozaman
hatta kafatutuyo
yukarıdakileri sanki bakın bunlar böle sonuc olarakta laik olursak böle olur gibi bi mantık çıkartmışsın
senin mantıgına ben kısaca bi yorum yapim
sömürüye karşı durmak laiklik
laiklik =avrupalının oluşturdugu devrim bilim ilim yada iktisadi gelişme yada neyse
yani
sömürülmeye karşı durmak =sömürülmek
senin mantıgın bu
devamındaki akp ile fikirlerine yorum yapmıcam onu akp ciler düşünsün sezer konusunda
bence sezerin beyninde baş örtüsü var laiklige aykırı
soruma gelmişsin sorum sizinle ilgiliydi zaten secenlerle degil zaten secene bi şey diyemessin böle bi hakkın yok kendi fikridir
kimse bide şunu deneyelim diye oy vermez ben zannetmiyorum en azından
halkkın her gün zam her gün zam dan bıkması ayrı bi konu laiklerin baş örtüsüne bu kadar takıp dini konularda çok sert olması halkın bi tepkisi olmuştur bence
ayrı bi konu erdoganın baş örtüsü sözüde var
evet konu cumhur başkanlıgı şuan konuştugumuz şey degil
sizin savundugunuz şeyleri kendiniz cignemeniz
benimde laiklik ile ilgili fikirlerim olayı bu duruma getirdi
akp konuları beni pek alakadar etmiyor siz zaten onlarla ugraşıyorsunuz onlarda sizle
bir birinizi iyi tamamladıgınızı düşünüyorum
kendi yorumumu da ekleyim
savunulan bi fransız laiklik anlayışı var ve yıkılmaya dogru gidiyor
yerine gelicek olan bi alman laikligi var (benim fikrimce )
bunlarında sonu yok gelecek olan alman laikliginide yıkacak olan da SEKÜLERİZM
bunlar böle devam edeip duracak siz istediginiz kadar atatürk desenizde istediginiz kadar
laiklik desenizde hiç bir şey degişmiyecek
sizden sonra gelen nesilde akp nin getirdigi anlayışı atatürkcülük ve cagdaşlıkla koruyacak
ve sende bunu durdurmak için caba nasıl sarf ediyorsan onlarda yenii olaşacak laikligi yok etmek isteyenlerleri durdurmak için cabalayacak
bu böle devam edip gider tarihte aynı şeylerle dolu zaten
şu kesin bi gercekki eger sistem ve yönetim halkla barışık bi bicimde olmadıgı sürece
o ülke ancak zorlama ve baskılarla bi ilerleme saglıya bilir yıkılıp başka bi sistem gelenekadar devam eder zaten olan da bu
biz diyoruzki allahın resulunun yönetim şekli siz diyorsunuz laiklik
yani siz allahın dünyasında allahın resulunun yönetim şeklini degilde
laikligi seciyorsunuz
olabilir size kalmış bi olay artık bi şey diyemicem ben çok şey söledim size gercekten
kimsenin bogazına yapışacak halim yok herkesin aklıvar bu konuda da sizin fikrinizdir
bende resulullahım bi sözüyle bitiyerim
"onlar gibi olmayın "