AntidepresaN
New member
Başka yerlere taşımadım savaşkaya sadece açıklama yaptım laiklik hakkında..Sorularını cevaplayayım..İslamiyetin ilk yıllarındaki yönetim şeklinin laiklik olduğunu düşünmüyorum..O zaman laiklik gibi birşey zaten söz konusu olamazdı çünkü ozamanlar insanları kullanmayan yaptığı herşeyi ALLAH için gerçek müslümanlar vardı(Sözüm yanlış anlaşılmasın sizi tenzi ediyorum,lafım dini kullananlara).Ama bu zamanda laikliğin gerekli olduğunu düşünüyorum ve Peygamber efendimizinda bunu savunacağına inanıyorum.Birde çok net bir cevap istemişin hangi yönetim biçimini seciyorsun diye arada büyük bir zaman farkı var savaşkaya o zamanla günümüzü kıyaslayamayız..Ozaman din sömürüsümü vardı?İksisadi sömürümü vardı?Siyasilerin oy ugruna yaptıkları kepazeliklermi vardı?Hayır bunlların hiç biri yoktu.Sonuç olarak laikliği savunuyorum ve müslümanım..Sanırım net bir cevap oldu yani sorulardan kaçmam..
Not:Birazdan dışarı çıkacagım 1 haftadır guncelde(sabit başlık) duyurusunu yaptıgım Kerkük Mitingine gideceğim..Sorun olursa ancak akşam cevaplayabilirim..
Not:Birazdan dışarı çıkacagım 1 haftadır guncelde(sabit başlık) duyurusunu yaptıgım Kerkük Mitingine gideceğim..Sorun olursa ancak akşam cevaplayabilirim..