Ülkücüler referandumda 'Evet' der mi?

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
AK Parti'li vekillerin iddiasına ülkücüler ne dedi?

531653_detay.jpg

12 Eylül'de referanduma sunulacak Anayasa Değişikliği Paketi ile ilgili siyasi partiler oylarının renklerini açıkladılar. AK Parti, Saadet Partisi ve BBP referanduma "Evet" derken CHP ve MHP seçmenlerine referandumda "Hayır" oyu kullanmaları çağrısında bulundu. BDP ise oylamayı boykot edeceklerini açıkladı. Bu tabloya göre değerlendirme yapıldığında son yerel seçim sonuçları ve referandum anketlerine bakılırsa "Evet" ve "Hayır"ların oranının birbirine çok yakın olduğu görülüyor. AK Parti kanadının en büyük umudu ise "Hayır"cı partilerin "Evet"çi olması muhtemel 'taban'ları. İktidar partisi milletvekillerinin en çok güvendiği 'taban' MHP'li seçmenlerin büyük çoğunluğunu oluşturan 'ülkücüler'... AK Parti'lileri bu beklentiye iten şey ise; paketteki "12 Eylül darbecilerine yargı yolu açılması"nı öngören değişiklik. Zira 12 Eylül askeri darbesi sonrasında binlerce ülkücü tutuklanmış, işkence görmüş, hayatını kaybetmişti. Seçmenlerini ülkücü camianın oluşturduğu BBP'nin "Evet"çi kanatta yer alması da bu beklentinin çok da imkan dışı olmadığını gözler önüne seriyor.

"ÜLKÜCÜLER 'EVET' DİYECEK"

AK Parti'de bugün üç milletvekili bu görüşü ve beklentiyi yüksek sesle dile getirdi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti grubunda yer alan Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıklayan MHP ve BDP’nin tabanının, parti yöneticileriyle aynı fikirde olmadığını ve Anayasa değişikliğini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. AK Partili vekil Harun Tüfekçi de yazın dolaştıkları şenlik, düğün gibi etkinliklerde konuştuğu birçok ülkücü vatandaşın, “Partinizi benimsemiyorum ancak 12 Eylül’ü yaşayan bir ülkücü olarak darbe Anayasası’nın değiştirilmesine ‘evet’ oyu vereceğim” dediğini anlattı. Bir başka AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise TV8'de katıldığı programda aynı yönde görüş beyan ederek "Memleketim olan Kahramanmaraş'ta 12 Eylül’de işkence gören bir çok kişi bu referanduma "hayır" demeyecektir" şeklinde konuştu.

"ÜLKÜCÜLER GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK"

Peki ülkücüler iddialarla ilgili ne düşünüyor? Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, ülkücülerin referandumda "Evet" oyu kullanacağı yönündeki görüşleri "Deli saçması" olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Biz yarın bir açıklama yapacağız konuyla ilgili. Referandumda kullanacağımız oyun 'hayır' olduğunu açıklayacağız. Ülkücüler adına sadece iki kurum açıklama yapabilir. Biri MHP, diğeri de Ülkü Ocakları'dır. Haricinde bir beyan veya görüş gerçeklerle bağdaşmaz. Manipülasyon yapmaya çalışıyorlar. Ülkücülerin bu referandumda 'Evet' oyu vermesi mümkün değildir. Aksine AK Parti'ye geçmiş seçimlerde oy veren vatandaşlarımız 'hayır' oyu kullanarak ciddi ders vereceklerdir. Bu konuda en ufak bir aykırı görüş olduğunu duymadım, şahit olmadım. Ülkücüler 12 Eylül'ün sorumlularıyla mutlaka hesaplaşmak isteyeceklerdir ama araya bir iki tane madde serpiştirilerek ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden maddelerin geçirilmeye çalışıldığını ülkücüler biliyorlar. Ülkücülerin zeka seviyesiyle dalga geçenler gereken cevabı alacaklardır."

kaynak

Ülkücüleri bilmem ama gerçek Türkçü "Genç Atsızlar" asla ! Arap milliyetçisi birinden ne hayır geldiki anayasasından hayır gelsin ! Yargıyı ve Atatürk'ün şanlı ordusunu da eline almaya çalışıyor El tayyip !

Ocak sanki bütün ülkücülere amborgo koymuş gibi '' biz nereye verin dersek oraya verirle rmantığında'' ama benim çevremde,il ve ilçe ocakalarında tam tersi sohbet ve duyumlar oluyor..Lİder zaten sevilmiyor tabanda, zoraki bir mensupluk sözkonusu.Ocak ve Genel merkez ne derse desin, bu 12 eylülün intikamı için olsun Evet oyu vereceklerini söyleyen, askeri yargının ve yaş kararlarının sorguya açılması için evet diyecek olan MHP tabanınından en az %40-50 oranında bir ses ve anlayış var..

İsim ve memleket soranlara verebilirim ama bu mhp camiasında sadece teşkilatları karıştırır. baskı görenlerde istifaya zorlananlarla birlikte referandum sonunda bu MHP barajı öyle böyle geçerse geçer ondan sonrada bahçeli sadece erciyeste kükrer mecliste değil...

LOOPUSED dedi dersiniz..

fazla uzağa gitmeye gerek yok haber bizden bahsediyor.
bahçeli mi bize hayır oyu kullan diyor... onu ancak kendine ve türkücülerine söyler.

bahçeli gidene dek ben bu hareketin içinde yokum ki; bu durumda olan benim gibiler çok sayıda
bahçeli kendi adına konuşsun buna Ocaklarda dahil.

"ÜLKÜCÜLER GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK"

Peki ülkücüler iddialarla ilgili ne düşünüyor? Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, ülkücülerin referandumda "Evet" oyu kullanacağı yönündeki görüşleri "Deli saçması" olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Biz yarın bir açıklama yapacağız konuyla ilgili. Referandumda kullanacağımız oyun 'hayır' olduğunu açıklayacağız. Ülkücüler adına sadece iki kurum açıklama yapabilir. Biri MHP, diğeri de Ülkü Ocakları'dır. Haricinde bir beyan veya görüş gerçeklerle bağdaşmaz. Manipülasyon yapmaya çalışıyorlar. Ülkücülerin bu referandumda 'Evet' oyu vermesi mümkün değildir. Aksine AK Parti'ye geçmiş seçimlerde oy veren vatandaşlarımız 'hayır' oyu kullanarak ciddi ders vereceklerdir. Bu konuda en ufak bir aykırı görüş olduğunu duymadım, şahit olmadım. Ülkücüler 12 Eylül'ün sorumlularıyla mutlaka hesaplaşmak isteyeceklerdir ama araya bir iki tane madde serpiştirilerek ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden maddelerin geçirilmeye çalışıldığını ülkücüler biliyorlar. Ülkücülerin zeka seviyesiyle dalga geçenler gereken cevabı alacaklardır."

kaynak

Cevap burdadır.

Yok benim mahallemdeki ülkücüler, yok bahçelinin ülkücüleri diye birşey yok. Ülkücüler birlik içindedir her zaman. Ülkü ocaklarını görmüş insanlar bunu daha iyi bilirler.

Ayrıca Muhsin Yazıcıoğluda yaşasaydı BBP nin oyu hayır olcağından adım gibi eminim. Muhsin Yazıcıoğlu böyle oyunlara gelmezdi. Vefat edince BBP partisi yönetimi şaşırdı ama seçmenin doğru karar vericeğini düşünüyorum.

Cevap burdadır.

Yok benim mahallemdeki ülkücüler, yok bahçelinin ülkücüleri diye birşey yok. Ülkücüler birlik içindedir her zaman. Ülkü ocaklarını görmüş insanlar bunu daha iyi bilirler.

Ayrıca Muhsin Yazıcıoğluda yaşasaydı BBP nin oyu hayır olcağından adım gibi eminim. Muhsin Yazıcıoğlu böyle oyunlara gelmezdi. Vefat edince BBP partisi yönetimi şaşırdı ama seçmenin doğru karar vericeğini düşünüyorum.

kardeşim ne kadar saçmalamışsınız yaa memlekete faydalımı bu iş eğer memlekete faydalıysa elbette ülkücüler evet diyecektir eğer hayır diyeceklerse belliki akp bu yasaadan çıkar sağlama içindedir de ondan yoksa neden hayır desin biri çıkıp hayır diyeceğiz dedi diye bütün ülkücüler hayır mı diyece elemen uydurmayın önünüzden yiyin.

Ocak sanki bütün ülkücülere amborgo koymuş gibi '' biz nereye verin dersek oraya verirle rmantığında'' ama benim çevremde,il ve ilçe ocakalarında tam tersi sohbet ve duyumlar oluyor..Lİder zaten sevilmiyor tabanda, zoraki bir mensupluk sözkonusu.Ocak ve Genel merkez ne derse desin, bu 12 eylülün intikamı için olsun Evet oyu vereceklerini söyleyen, askeri yargının ve yaş kararlarının sorguya açılması için evet diyecek olan MHP tabanınından en az %40-50 oranında bir ses ve anlayış var..

İsim ve memleket soranlara verebilirim ama bu mhp camiasında sadece teşkilatları karıştırır. baskı görenlerde istifaya zorlananlarla birlikte referandum sonunda bu MHP barajı öyle böyle geçerse geçer ondan sonrada bahçeli sadece erciyeste kükrer mecliste değil...

LOOPUSED dedi dersiniz..

kardeşim ne kadar saçmalamışsınız yaa memlekete faydalımı bu iş eğer memlekete faydalıysa elbette ülkücüler evet diyecektir eğer hayır diyeceklerse belliki akp bu yasaadan çıkar sağlama içindedir de ondan yoksa neden hayır desin biri çıkıp hayır diyeceğiz dedi diye bütün ülkücüler hayır mı diyecek element uydurmayın önünüzden yiyin.

bu bir chp projesi olsaydı ampulcüler de hayır derdi.maalesef bizde içerik önemli değil , kimin hazırladığı önemli.bu kelimeyi (ampülcüler) kullanmak istemezdim ama türkücü diyerek insanları kücük düşürme çabasında olanları gördükçe onlara bu kelime az bile geliyor.

her hayırda şer her şer de hayır olabilir.referandumda da çıkacak evet sonucunun hayırcı muhalefet partilerinin kendilerini yenilemeleri bakımından hayırlı olacağını düşünüyorum.kimbilir belki bağnaz statükocu yöneticileri değişir de demokrasimizin de önü açılır.bu da kendileri açsından şer gibi görünen hayırlı bir sonuç olabilir

ßiℓgè Қrαℓ;5080176' Alıntı:
Referanduma HAYIR diyenlerin CHP BDP(onun siyasi uzantısı Pkk) olduğu düşünüldüğünde gerçek ülkücülerin bu cephede yer alması akla mantığa ve eşyanın tabiatına aykırıdır.

Not: Bahcelinin türkücüleri hariç

BDP boykot kararı almış bir nevi destek sen hangi türküyü çığırıyon show yapma.

Gerçek ülkücü Türk üm demekten utanmayan her fırsatta söyleyene oy verir.

Ben Türk üm dersen o da ben kürdüm der diyene değil .

ßiℓgè Қrαℓ;5080161' Alıntı:
gerçek ülkücüler der ama bahcelinin türkücülerini bilemem

Bahçeli'nin türkücüleri uğramış oldukları değişimi içlerine sindirmeseydi yazdığın şu kelimeleri yedirmesinide bilirdi.Gün ola harman ola.Sürün sefamızı bakalım ne idüğü bilinmeyen assolistler

Chp hayır deyin diyor ya! Çorbacılar dindar kardeşlerini üzmez evet der ve dedirtir. Bak bir olay anlatayım. Geçtiğimiz belediye seçimlerinde bulunduğum yerde akp ve mhp çekişiyor. Akp % 51 aldı. Mhp % 35 de kaldı. Bizim ülkücü isyan ediyor. Yine bu bilmem neler aldı diye. Bilmem neler diye kibarca yazıyorum. İçinde ne küfürler ne yolsuzlar ne üçkağıtçılıklar var. "Sana bir soru sorayım" dedim. "Düşün ki; Bu yarış chp ile akp arasında olsaydı kime verirdin?" Birden sinirlendi. " Kime vereceğm ya! Komüniste mi vereyim? Tabii ki akp'ye verirdim." Hani arkadaşın Kuşadası'nda barı vardı. Vardı ama o sinemaya küsmeden önceydi. :)

Ülkücü düşünceye inanan bir kişi olarak evvela kendimize şu soruyu sormalıyız, bunca çileyi çekmiş, bunca bedel ödemiş bir hareketin evlatları memleketleri adına kendi fikirlerinin yılmaz savunucusu mu olmalı, yoksa bize yakın diye telakki edilen fikirlere destek mi vermeli? Referandumda hayır demek de, evet demek de ülkücünün göstergesi değildir. Ne bu yasa, ne geçmişteki yasalar ülkücülerin yasası değildir.

Mevcut anayasanın devamını savunmak bir ülkücü için imkansız. Sistemin kendi kalesini ördüğü ve başına mutlu azınlığın temsilcilerini bir erk olarak dikip, milletin değerlerini sistem adına çiğnediği bir düzende bu tip bir anayasayı değiştirmek aslında surda açılan bir gedik mesabesinde olmalıydı. Böyle bir anayasa olduğunu idda edenler elbette gerile gerile "evet" oyu vereceklerdir. Ülkücü camiada elbette bu düzenden en çok ağzı yanan olması hasebiyle direk evet oyu verebilecek bir durum sözkonusu gibi görünmektedir.

Ancak yerine konacak olan anayasa bütün sorunlarımızı çözecek kapasitede mi? Daha sivil olması hasebiyle böyle bir desteği hakeder diye düşünüyor isek ne derece sivil ve özgürlükçü olduğunu, bu sivil ve özgürlüğün, milli devlet yapısının taşlarını ne derece oynatabileceğini tetkik ettik mi? Açılım düşüncesiyle terörü bitireceklerine inanıp kolları sıvayan AKP nin koca devleti nasıl rezil rüsva ettiğine hepimiz şahit olmadık mı?

AKP madem sivil bir anayasa için samimidir, neden bunu mecliste sadece CHP nin muhalefet ettiği ilk dönemde yapmamıştır? En güçlü oy devşirme metodu olan başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili net bir maddeyi neden hazırladığı anayasa paketi içerisine koymamıştır? (eğer bu tip bir maddeyi koymuş olsa MHP yide sıkıştırmış olacaktı, daha sonraki seçimlerde kullanmak maksadıyla böyle bir olasılığı bile feda etmektedir.) Hala istismar edilerek "evet'e" tevdi edilmeye çalışılan 12 eylül darbecilerini yargılama komedisi neden referandum olduğu gün zaman aşımına uğrayıp, dosyası açıldığı anda düşecek bir pozisyona mahal verecek biçimde kurnaz bir zamanlama taktiği uygulanarak heder edilmiştir? Anayasa değişikliği maddeleri mecliste görüşülürken CHP tarafından bir önerge verilerek " 12 Eylül darbecileri için zaman aşımı" nın uygulama dışı kalmasının geçici madde olarak eklenmesi istenmişti. ancak AKP bu geçici maddeyi kabul etmedi. Darbecilerle hesaplaşacak olan iktidar bumudur? Sahi 28 şubatın aktörlerine hiç değinmedik. Darbeciyle savaşan bir hükümet benim bildiğim 28 şubatcıların canına okumalıydı. Sahi Çevik Bir nerde? Bodrum, çeşme, marmaris?

AKP her zaman ki gibi bir şeyler yapıyor gibi gözükecek, mağdur ve samimi pozlar içerisinde gene iktidar olacak potansiyeli oluşturacak, bu arada millet adına yaptığı zannedilen her hamle havada kalacaktır. Şimdi de oynanan oyun budur. Anayasa geçerse, darbe anayasasını delen bir hükümet ünvanı kazanacak, ancak yeni anayasa (anayasa mahkemesinin budadığı kararlarıda hesaba katarsak) millet namına hiçbir menfaat ihtiva etmeyecektir. Referandum "HAYIR" la sonuçlanırsa önümüde ki seçimde bu vebal MHP-CHP koalisyonuna ve anti propogandasına bağlanacak, halk diğer seçimlerde olduğu gibi "ya bizdensin ya onlardan" söylemleriyle manipule edilecek bundan da en büyük zararı gene ülkücüler görecektir.

Bütün bu tespitler ışığında aslında hiçbir zaman bizden olmayıp, yeri geldiğinde AKP nin politikalarına payanda yaparak milliyetçi seçmen üzerinde etkili olabilmek adına ülkücüleri kullanan malum medyanın sinsi tezgahlarına düşen ülkücü ağabeylerimizin bu tavırlarını kesinlikle tasvip etmiyorum. Bizim inanç ve ideallerimizi savunanlar asla kendilerini kullandırmaz. Bu minvalde ne MHP genel başkanının "hayır" tavrı, nede BBP genel başkanının "evet" tavrı ülkücüleri bağlamaz. Bugün MHP tabanından "evet" oyu vereceğini söyleyenler olduğu gibi, BBP tabanından da "hayır" vereceğini söyleyenler mevcuttur.

Benim düşüncem daha evvel "EVET" ten yanaydı. Ancak anayasa mahkemesinin budadığı, geçici 15. maddenin iptalinin hiç bir işe yaramayacağı bir atmosferde vereceğim "evet" oyunun sadece AKP ye güç kazandıracağını düşünüyorum. Bu iktidar haburda yaşanan soytarılığın bedelini ödemelidir. Bu iktidar kürtçülere verdiği primlerin bedelini ödemelidir, bu iktidar bizim liderimizin kaza süslü suikastında vebali olan devlet görevlilerine dokunmazken, ahmet türk denilen pkk lıya atılan bir yumruk yüzünden bürokrat harcamasının vebalini ödemek zorundadır. Bu sebepten "evet" ten yana değilim. "hayır" cephesiyle zaten ezelden hesabım var. Oylamaya katılmayı düşünmüyorum. Pazar ola hayrola...

Hiçbir ülkücünün mevcut anayasayı savunduğunu düşünmüyorum.
Ancak savunmadığı anayasaya karşı referandum'da hayır diyen ülkücüler olursa işte tamda buna takımcılık derim.
Bu sözümden dolayı ''isteyen istediği oyu kullanır sanane'' diyen olacak eminim, bende zaten fikrimi beyan ettim.
Yormayın parmaklarınızı.

Terörist başı ite sayın şehitlerimize kelle diyen ağıt yakan analara yaygaracı diyen birine evet diyen adam ülkücü olamaz ancak şakşakçı olur

gercek ÜLKÜCÜLER akp'ye uzak insanLardir

Geri