Ülkücüler referandumda 'Evet' der mi?

Ulku ocaklarindan yetismis birisiyim,12 Eylul darbesinide cok iyi hatirliyorum.
Onca sehidin ne ugruna oldugunu vede olduruldugunude cok iyi biliyoruz.
Onun icin oyum EVET olacaktir.
Bu karikatur cikartmasi sahte ulkucu devlet bahceli bosuna bogazini patlatiyor.

ßiℓgè Қrαℓ;5080161' Alıntı:
gerçek ülkücüler der ama bahcelinin türkücülerini bilemem

İşte bir insan senin gibi " Tayyip ne derse doğrudur " diye biyad etmişse böyle bir cevap yazar. Gerçek ülkücü , Bahçeli'nin ülkücüsü diye birşey mi var ? Aklı başında , akli dengesi yerinde , kendi düşünceleri olan başkalarının düşüncesine saklanmayan bir birey olan kişi , EVET demeden önce maddeleri sıra sıra okur. Yorum yapar. O maddelerin arasındaki saklı gerçekleri bileydin böyle bir yazı yazmazdın. Ama biyad etmişsin bir kere.

İşte bir insan senin gibi " Tayyip ne derse doğrudur " diye biyad etmişse böyle bir cevap yazar. Gerçek ülkücü , Bahçeli'nin ülkücüsü diye birşey mi var ? Aklı başında , akli dengesi yerinde , kendi düşünceleri olan başkalarının düşüncesine saklanmayan bir birey olan kişi , EVET demeden önce maddeleri sıra sıra okur. Yorum yapar. O maddelerin arasındaki saklı gerçekleri bileydin böyle bir yazı yazmazdın. Ama biyad etmişsin bir kere.

ben bilmiyorum saklı gercekleri bana yeni yasaların şekliyle beraber getirip kanıtla bende hayır diyicem hatta adres vericem resmini cekip hayırı göstericem ama madde madde göster hangi yasa ne hale gelicek ne olucak ıspatla :closedeyes:

kardeşim ne kadar saçmalamışsınız yaa memlekete faydalımı bu iş eğer memlekete faydalıysa elbette ülkücüler evet diyecektir eğer hayır diyeceklerse belliki akp bu yasaadan çıkar sağlama içindedir de ondan yoksa neden hayır desin biri çıkıp hayır diyeceğiz dedi diye bütün ülkücüler hayır mı diyece elemen uydurmayın önünüzden yiyin.

Sen birlikten ne anlıyorsun ya. Akp kadrosu mu sandın sen bunu. Başbakan ayrı tel, bakanlar ayrı telden çalıyor.

Bahçelide oturup tek başına karar almadı heralde. Vekilleri ve ÜlküOcakları ile bir araya gelip zaten günlerdir belli olan taslağı tartışıp hayır oyu vericeklerini kararlaştırdılar. MHP seçmeni ve ülkücülerde şimdi alınan kararı düşünüp tartışacaklar, eminim hepside MHP ile aynı kararı alacak. MHP ile aynı kanatta olmayan kendini ülkücü diye tanıtan zevatlar zaten neye kime hizmet ettiği bellidir. Ben ülkücüyüm diye her çıkanada inanmamak lazım. Ülkü ocakları açıklamasındada zaten bunu söylemiş.

mhp li ve akpli 2 arkadasım arasında geçen sohbet
-referandumda ne diceksin
-hayır dicem
-D.bahceli hayır deyin diyo diyemi?
-alakası yok
-ozaman neden hayır söyle neresini begenmedin
-daha maddeleri okumadım
olay bukadar basit

mhp li ve akpli 2 arkadasım arasında geçen sohbet
-referandumda ne diceksin
-hayır dicem
-D.bahceli hayır deyin diyo diyemi?
-alakası yok
-ozaman neden hayır söyle neresini begenmedin
-daha maddeleri okumadım
olay bukadar basit

Bunu söyledin gözü mü açtın. Artık evet diyebilirim. :D

MHP lideri ve Ülkü Ocakları gereken açıklamaları yapmıştır. MHP ve Ocak adına konuşan başka kimseyi muhattap almam. Oyumuz birdir, oda HAYIRdır.

Ne için evet desinler?Kırk satır mı,Kırk katır mı diye birşey bu anayasa değişikliği..Kenan paşadan görevi devralan recep paşanın anayasası bu.

17 yaşında hapse girip babasına yazdığı mektupla beni haksız yere idam edenler birgün Allahından bulurlar diyen ülkücü mustafa nın duasının kabul edilebileceği gün evet denilen 12 eylülün 30.yıdönümüdür.

valla ulkucu kardelserimden duydugum kadarıyla ocaklarda "akp ye karsıtlık adına chp ile birlikte hayır denilebilir mi" soruları soruluyormus

valla ulkucu kardelserimden duydugum kadarıyla ocaklarda "akp ye karsıtlık adına chp ile birlikte hayır denilebilir mi" soruları soruluyormus

Amma abarttın sende..Ne varki bu ''banayasa''da ülkücüler destek versin?Boş konuşmalar bunlar..

en son ocak başkanı olarak rahmetli metin tokdemir i tanırım.. burda nutuk çeken şimdiki ocakların başkanları ancak kendisini pohpohlayanların ağzında çakma reis olma davasının süslü insanları olma kaabileyetindedir. gerisi boşş...

bakalım o yüce insan ,son başkanım metin Tokdemir başkanım kimmiş nasıl biriymiş tanıyalımda şimdikilerle kıyaslayalım dostlar..;

METİN TOKDEMİR VARDI BİR ZAMANLAR
Tarih: 23.08.2006 Saat: 00:36 Yayınlayan: isbara_alp

(Gazi Karabulut'un yazısı)
'Ahde vefa imandandır.' sözünü ilk onun ağzından duymuştum. Üniversitede okurken Amasya Bizim Ocak eğitim masası başkanlığı yaptığım 1991 yılında Metin ağabeyi 'Ülkücü Hareketin Dünü Bugünü Yarını' konulu bir konferans için davet etmiştik...

Amasya’da üç gün misafirimiz olmuş hem üniversite istişaresine katılmış hem de ertesi gün bizleri gözyaşlarına boğan bir konferans vermişti.

Ondan duymuştum ülkülerin gökteki yıldızlara benzediğini, yıldızlara ulaşamasak da onlar sayesinde yönümüzü tayin edebileceğimizi…

İstişare toplantısının açılış konuşmasını ben yapmış ve gençliğin verdiği heyecanla oldukça coşkulu ifadeler kullanmıştım. Bana “Ne kadar çok ortak özelliğimiz varmış. Sen de solaksın bende; sen de manevi meseleleri ön planda tutuyorsun bende; sende metinsiz konuşuyorsun bende; ama sen konuşurken kalem çeviriyorsun ben çevirmiyorum” diyerek beni överek ikaz etmişti.

O zamanlar hep kendime inandığı gibi yaşayan örnek bir ülkücü arayıp duruyordum. Metin Tokdemir’i tanıyınca aradığımı bulmanın şevki ile onun dediği gibi “Hizmette en önde, ücrette ise arkada” olma gayreti ile koşuya devam ettim.”

1994 yılında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine öğretmen olarak atandığımda, Ankara’da mütevazi bürosuna gitmiş ve koskoca genel başkanlık yapmış Metin Tokdemir’in çektiği maddi sıkıntıya şahit olmuştum. O ziyaretimde “Aslanım artık ülkücülüğü Galip Erdem’in “Mefkureciye Mektubunda” bulabiliyoruz” demişti.

Doğubayazıt’ta Allah bize Ülkü Ocağı’nı açmayı nasip edince aklıma gelen ilk isim Metin Tokdemir olmuş ve telefona sarılmıştım. Bana ciddi sıkıntılar içinde olduğunu, konferanslara gitmediğini, hatta gidemediğini; “Ama Başbuğ’un uç beyini de yalnız bırakamam.”demiş ve iftar yemeğimize konuşmacı olarak katılmıştı.

Program boyunca Metin Tokddemir’e “Metin abi” diye hitap ediyordum. Ve yüzünde, çile yumağına sarılı ızdırap ipliğinin çizgilerini okuyordum. Nitekim konuşmasında da ülkücü şehitlere ağırlık vermiş, Mustafa Yardımcı’nın şahadetini anlatırken hem ağlamış hem de ağlatmıştı.

Ayrılmadan önce “Ahiret azığımı hazırladığım yer.”olarak adlandırdığım Doğubayazıt ocağın kuytu odasında şöyle bir diyalog yaşadım.

-Abi, bizleri kırmadın, Allah sizden razı olsun. Buralara kadar zahmet ettiniz. Ben sizin kardeşinizim. Dönüş için paranız var mı?

-Gardaş geliş için birinden bir miktar para almıştım. Ama biliyorsun hava şartları Trabzon üzerinden Erzurum’a geçmeme sebep oldu. Hali ile dönüş için de tek kuruş para kalmadı.

Bana dönüş için parası kalmadığını ve benim davetime iştirak için borç para aldığını söyleyen kişi Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ülkü devi idi.

O ki belediye otobüsü ile Ocak açılışına gidecek kadar mütevazi, konferans için gittiği ocaklarda- ailesini aramak için-bütün ısrarlara rağmen “Ocağın telefonunun Beytül mal” olduğunu söyleyip aldığı jetonlarla telefon kulübesine gidecek kadar hakperest bir liderdi.

Ama bir gece yarısı telefonum çaldığında, Trabzon KTÜ Öğrenci Derneği 2. başkanı can kardeşim Yıldırım hıçkırıklar arsında:

“Abi, Metin Tokdemir biraz önce vefat etti.”dediğinde; gözümün önünde Doğubayazıt’ın ürkek bir gecesinde, terörün kol gezdiği bir demde Mustafa Yardımcı’yı anlatan Sayın Genel Başkan’ımın, Yardımcı’nın yanında cennet bahçelerini gezdiği canlandı.

Ruhun şad olsun büyük insan!
VE YOLUNU YOLUMUZ YAPMAK, ÜLKÜCÜLÜĞÜ TIPKI SENİN YAŞADIĞIN GİBİ YAŞAYIP YAŞATMAK AHDİMİZDİR. AHDE VEFA İMANDANSA AHDİMİZDE DURACAK VE VEFASIZLARDAN OLMAYACAĞIZ.

Ebedi Kardeşin
Gazi KARABULUT

ÖTÜKEN - METİN TOKDEMİR VARDI BİR ZAMANLAR

Teşekkürler LOOPUSED...

Ali Metin Tokdemir ağabeyin ismini ilk rahmana kavuştuğu 95 senesin de Nizam-ı Alem Ocakları dergisinde gördüm... Ne yazık ki derginin başsağlığı mesajıydı, dava ve kader arkadaşı çilekeş yusufiyeli Ferhat Tüğsüz ağabeyimizle ardarda taziye mesajları... Necip Fazıl Üstadın "Ülkücüye Kaside" ile süslediği sayfanın yanıbaşında, "İlay-ı Kelimetullaha adanan bir hayat" diye başlayan acılı taziye mesajları...

Ondan sonra Ülkü Ocakları bir daha dikiş tutmadı, MHP ye oy deposu vazifesinden başka bir görevi olmadı. Yetişmedi yetiştiremedi, eskiler dışlandı, yelkenler başka taraflara açıldı, bugüne gelindi...

İyi atlara binip giden iyi insanlar serisinin son halkası Ülkü Ocaklarının bir numarası Şehid Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yeni neslin soylu idealistleri nihayet buldu...

"Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" emri mucibinde dosdoğru yaşayan muhteşem bir neslin uç beyleri, başkurtları, başbuğları oldular... Biz onlardan razı olduk, Cenab-ı Hakta razı olsun...

Onlardaki vakar ve duruşla, acaba yükünü kaldırabilirmiyiz endişesiyle yakalarına takmaktan ar ettikleri bozkurt rozetini, gebeş gebeş taşıyan vuvuzelalı basın toplantısı düzenleyen sirk soytarılarına bakıyorumda...

Allahım imtihanın ne büyük... Geçenlerden eyle ya Rab, Dik duran, düz yürüyen, doğru giden kullarının cümlesinden eyle Yarabbi...

Mustafalar Ölür Allah davası yaşar diyerek ipe giden kahramanların yolunda gitmeyi nasip et Yarabbi.

İpte son Arzunu soran memura gülerek cevap veren Ali Bülent Orkanın:
"Beni öldü bileceklere gülüyorum. Temizim, pakım,
Allah'ıma kavuşuyorum. Daha ne isteyeceğim? Hazırım ben..." Diyen kahramanın yolunda olmayı nasip et yarabbi...

Mustafamın hakkına hukukuna otuz senedir sahip çıkamadık... Kimsenin yüzüne bakmaya yüzü yoktur ağabeyim. Ne başbakanın nede "uğruna kellemi verdiğim, zaferi yakındır" dediğin milliyetçilik davası davacılarının... Hiçbirimizin ağabey... İntikam yeminlerimiz havada kaldı, birileri çoktan unuttu öcünü, birileri AKP ye tevdi etti, kampanya düzenleyecek kadar güvendiler...
Susuyorum... Mustafa Ağabeyimin, Metin ağabeyimin aziz hatırası için, sağına soluna bakmadan ben varım diyecek bir şuurla, öcleri, davaları, aziz hatıraları ta göğsümün derinliklerinde en müstesna yerlerinde. Bir gün hepsini haykıracağım günün özlemiyle susuyorum... Bu millet batmayacaksa yeni bir Fatih mutlaka zuhur edecektir...

bahçelinin ülkücülüğünden erdoğanın ülkücülüğüne geçenleri kutluyorum :lol:

nerede olduklarının farkında olmadan hala aynı türküyü söylemezler mi bir de

erdoğan ülkücülükte çığır açtı demek ki eski ülkücüler orada toplanır oldu :lol:

Geri