ikRa
Banned
Civanim' Alıntı:Vallahi su söylenenlere sasmamak elde degil. Iste arkadaslar, su iki kisi arasindaki konusmalari okumussaniz ve iyi bir tahlil ederseniz. Türkiye'nin tipik halini göreceksiniz. Bir tarafta dini kisve altinda görünüp ne bileyim, salvar , cüppe , sarik giyip disaridan ben dini iyi bilirim siz bilmezsiniz havasindaki, aslinda dini hakkinda uzaktan yakindan bilgisi olmayan , genelde isine geldigi sekilde yorumlayan bir kesim, bizim Forumdaki bazi arkadaslar da böyle dini imajli Arapca yazili Avatar'lar kullanarak ve de karsidakinin kim oldugunu bilmeden "Sen de alt yapi var mi Kardesim ? Gel sana ögreteyim. " havasinda olanlarda bu kesimin tipik temsilcileri olsa gerek. Diger kesimde "kardesim din Allah'la kul arasinda olan birsey. Sana hesap mi verecegim diyen. Paranin ve dinin kimde oldugu belli olmaz. " diyen ve dinin bir bir kisve olmaktan cikarilmasi bir menfaat, siyaset araci olmaktan cikarilmasi gerektigini savunan daha akilci bir kesim
Neyse bu giristen sonra;
Sorarim sana
1-) Hak nedir ? Kimdir ? Örnegin,Hak din, batil din deyince neyi anliyorsun ? Bunu daha ilkokul ögrencisi bile bilir.
2-) Hak cemaatler Allah tarafindan mi kuruldu ? Kurulmadi ise bunlarin Hak Cemaat olduklarina hangi FANI karar verdi ?
NOT : Ispik Sakin konuyu kapatma lütfen. Bazi seyleri Forumdaki herkes görsün. Sonucta hakaret olmadan bu konuyu götürebiliriz biz. Bunu burada tartismayacagiz da nerede tartisacagiz.
Ben sana ait din biLgisini sorguLamadım sadece sen bu aLtyapının kendinde oLduğuna inanıyorsan bende sana cemaatLerLe iLgiLi herşeyimi payLaşırım dedim ki zaten benim birşey anLatmama gerek kaLmaz yeterLi dini biLgiye sahip oLanLar cemaatLeri siLsiLeLerini ve nerden geLdikLerini çok iyi biLir ama sen nedense ısrarLa kendi anLamak istediğine yoruyorsun sözLerimi..Avatar konusunda burda herkes özgür..Burda örnek vermek istemiyorum..
Herhangi bir arama motoruna ;
Şah-ı Nakşibend (k.s.)
Abdulkadir Geylani (k.s.)
Bu isimLeri önce bir yaz arat ve oku biraz zamanını aLabiLir..BunLar tatmin etmezse Hz. Ebubekir (r.a.) ve Hz. Ali (r.a.) yaz birde bunLarı inceLe daha bağLantıyı kuramazsan ben sana Hakk´ın ne oLduğunu daha sonra izah ederim