Çarşaflı annenin çocuğunu tedavi etmeyen doktora disiplin cezası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

S!yaĦ

Banned
Reaction score
0
5 yaşındaki bir çocuğu annesi örtülü olduğu için tedavi etmediği iddia edilen doktora disiplin cezası verildiği belirlendi.

bebek.jpg

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Aysu Say'a 'devlet memuru vakarına yakışmayan davranışlarda bulunduğu' gerekçesi ile uyarı cezası verdiği ve cezanın dosyasına işlendiği kaydedildi. Eylül 2005'teki olayda Dr. Say'ın, menenjit şüphesi ile getirilen küçük Muhammed'i annesi örtülü olduğu için tedavi etmediği ve hakarette bulunduğu iddia edilmişti. Savcılığa suç duyurusunda bulunulması üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de soruşturma başlatmıştı.

Anne Songül Engiz'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Aysu Say hakkında disiplin işlemi uygulandı. Say'ın 'Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu' gerekçesiyle uyarma cezası aldığı ve cezanın dosyasına işlendiği belirlendi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar imzası ile şikayetçi Songül Engiz'e gönderilen 25 Aralık 2006 tarihli yazıda "Doç. Dr. Aysu Say hakkında 657 sayılı kanunun 125 . maddesi gereğince gerekli disiplin işlemi uygulanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Say'ın ismi bir başka skandala da karışmıştı. Dr. Say, Mart 2006'da 4 buçuk aylık bir bebeği hastaneye kabul etmeyip, ölümüne sebep olmakla suçlanmıştı. Rabia isimli bebeğin babası Halil İbrahim Yakupoğlu, valiliğe sunduğu dilekçede, Say'ın kıyafeti sebebiyle çocuğu kabul etmediğini belirtmişti.

Zaman

Hayırdır inşallah bu konuyu 3. sefer açıyorum. Birisinde direk silindi hiçbir açıklama yapılmadan, diğerinde anlaşılmadan okumadan etmeden başka konuyla birleştirildi. Bakalım buna noolacak?

Bu arada nestorun açtığı konuyu buna cevapmış gibi göstermek isteyenler çıktı. Onlara tavsiyem; at gözlüklerinizi çıkarın. Yoksa daha çooookk komik duruma düşersiniz. Geçen seneki olayı bu habere cevap göstermek tam bi [Düzeltme: Bazıları gocunmuş bu söze] çünkü..

konuyla ilgili olarak aslında soylenecek çok şey var ama kısadan gidersek ben bu doktorunda , bu doktorun zihniyetindeki 'üzerinde elbiseler bulunup içinde aslında insan olmayan' ( Mevlana nın tabiriyle) yaratıkların da öteki taraftaki hallerini çok merak ediyorum..el kadar bebeyi anası örtülü diye tedavi etmeye imtina eden hipokrat yeminli bir doktor Allah a havale edilmez de ne yapılır ki...:mad: :Sopa :hhsopa :mad: :Sopa :hhsopa

Edit:Nestor un ilk faciası değil ki bu (Daha önceleri Emin ALICI vakasında da aynı tavırla erkenden dinci basını (kendi tabiriyle ' diğerleri nasıl basın oluyorsa' ) yalanlama sevdasına düşmüştü)Tabii sevgili moderator kardeşimiz de olaya hemen mudahaleyi yapmış . saolsun...

Edit: (daha onceki konu kapatıldığı için önceki konuyla ilgili yorumumu buraya yapmak zorunda kaldım)konular niye birleştirilmiş ben de anlayamadım doğrusu..özellikle nestor un konusu direkt olarak kapatılması gerekirken(guncelliği yok malum..)

Yapıların görünce gerçekten söylenecek pek çok şey oldğunu söylemekten başka birşey diyemiyorum.

bir insan, bu doktor olmasa da yolda gördüğü hasta bir hayvana bile yardım etmeye çalışırken bir doktor üstelik hiç bir suçu, günahı olmayan bir bebeğe, sırf annesi kapalı diye bunları yapıyorsa insalık namına ruhunda bir kırıntı kalmamış demektir. allah düşmanımı bile insanlık vasıfları kalmayan kişilerin eline düşürmesin. çünkü her kötülük onlardan gelebilir.

Savaşta esir düşen düşmana,
Ormanda ayağı kırılan ceylana,
Yüzbinlerin katili Apo 'ya bile gösterilen ilgi,alaka,hizmet neden küçük bir bebeğe gösterilmesin..

eiffel' Alıntı:
Edit:Nestor un ilk faciası değil ki bu (Daha önceleri Emin ALICI vakasında da aynı tavırla erkenden dinci basını (kendi tabiriyle ' diğerleri nasıl basın oluyorsa' ) yalanlama sevdasına düşmüştü)Tabii sevgili moderator kardeşimiz de olaya hemen mudahaleyi yapmış . saolsun...

Edit: (daha onceki konu kapatıldığı için önceki konuyla ilgili yorumumu buraya yapmak zorunda kaldım)konular niye birleştirilmiş ben de anlayamadım doğrusu..özellikle nestor un konusu direkt olarak kapatılması gerekirken(guncelliği yok malum..)

konuların aynı oldugunu sanaraktan birleştirdigimi belirttim ve yanlışımı daha sonra düzeltip arkadaşın yeniden konu acmasını söyledim.
ama kapanmasına gelince o konuyuda tartışmadan dolayı kapattım,yanlış yapmasamda kapanıcaktı zaten.

nestora gelince konusunun güncel olmadığını ilk baştan farketsem zaten birleştirmezdim yada kapardım veya başka bi yere taşırdım zaten şuandada kapalı.

biraz araştırmacı olursan eiffel sorularına cevap bulabilirdin yada bana bi pm atıp cevap alırdın.mesajını yazdıktan sonra 100 kez edit yapmana gerek yoktu :hhsigara

konu dışı başka dicek bişeyin varsa bu gibi özel mesajı kullanalım

Eğer doğruysa vahim bir olay Hipokrat yeminine yakışmayan bir tutum.

Bu arada arkadaşlara ufak bir tavsiye sağa sola sataşacağınıza konuyla alakalı yorum yapın.

evet konuyla ılgılı yorum yapın...

ve bundan önceki konularla benım bı alakam yok ben masumum :D

Aysar' Alıntı:
benim yorum silinmis???????????????????????

O da bişey mi benim konum silinmiş:)

Bu dünkü konu değil. Kim sildi bilemiyoz o konuyu ama ben bugün tekrar açtım. Sana yapılmış bi kasıt yok yani;)

ınsanlık dısı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daha derın konulara gırmiycem hersey aşikar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bazıları bu konuda ve benm açtığım konuda o kadar seviye düşürmüşlerki kendimi zorlasam bile inemiyorum o noktaya...
hiçbirine cevap vermek istemiyorum kendileri çalıp kendileri oynasınlar beni anlama kapasitesinde olanlar anladı zaten...
1-iftira üzerine gazetecilik yapılmaz...
2-bu da benm konu ile ilgili yorumum "DEVLETİN REJİMİ İLE YANİ DEVLETİN KENDİSİYLE PROBLEMİ OLANLAR BAŞLARI SIKIŞTIĞINDA DEVLET BABA DİYE AĞLAMASINLAR"

yazıkkkkk insanlık bu mu ?

bence bu doktorun vicdanı falan yok..Ulan şimdi beddua okucam bu Doktoru..
Ama neyse..:mad:

Vallahi bu olay gercekse kesinlikle böyle bir sey kabul edilemez.

Ama bu su olaylarda dikkatimi cekmiyor degil yani.

Neden Islam'i yanlis yorumlayan kafalarin cikardiklari gazeteler, bazi olaylardan bir müddet sonra, ayni olayin ters versiyonunu cikartiyorlar. Yani gercekten tesadüf mü bunlar ? Hem de nasil oluyorsa olaylar ayni konularda oluyor. Hatirlarsaniz, gecen Ramazanda , bir ögrenciyi ögretmeni oruc tutmadigi isin dövmüstü. Haydaaa 15 gün sonra bizim islami kisve altindaki gazetelerden bir haber. Bu seferde baska bir ögretmen, ögrencisini oruc tutuyor diye dövmüs. Vallahi benim sahsi görüsüm, eger ben bu milleti taniyorsam kimse bu ülkede birini oruc tutuyor diye dövmez, niyeti olaninda zaten g...ü yemez. Onun icin zaten kargalar bile güldü o habere. Yine benim sahsi görüsüm bu haber de biraz siritiyor. Cünkü bu iste zarar görecek olan cocuk. Yani bunu yapan doktor, bunu hesap edecek kapasitede bir docent. Ama gecenlerde gerceklesen Konya'daki olay'da islami yanlis yorumlayan kafadaki bir kadin doktorun yabanci bir erkegin testini görmesi ve muayne sirasin da ellemesi durumunda günah isleyecegi korkusudur. Tabi ki gercegi sadece Allah bilir ama Konya'daki olay daha olasi görülüyor. Bir de bu olayin arkasinda, gecen seferde oldugu gibi yaklasik ayni konularda misilleme seklindeki bir haber yine cok ama cok düsündürücü.

Türkiye'de olan arkadaslarimin su gözlemilerini de bana ilettiler. Böyle carsafli ya da kapali BAZI kadinlar. Istedikleri bir sey yapilmadigi zaman, hemen " Siz bunu biz kapaliyiz diye yapiyorsunuz." diyerek. Sanki karsidaki kasitli yapmis gibi, bunu bir silah olarak, karsi tarafa bir baski olarak kullanmaya baslamislar. Aslinda istediklerinin yapilmasinin yasal ya da prosedür acisindan mümkün olmamasina ragmen. Kisacasi herseyi " Tabi biz kapaliyiz diye bunu yapiyorsunuz." diyerek vicdan sömürüsü ve karsida tarafa haksizlik yaptigi belirtip, dünyadaki en güclü bir silah olan mazlumiyeti kullaniyorlar kanaatindeyim. TABI KI BAZILARI bunu yapiyorlardir.

böyle haberleri birtek zaman gazetesinden takip edebiliyoruz...(lütfen yeni şafakla karşıma çıkmayın) Araştırmacı(!) gazetecilik bu olsa gerek sürekli insanları bu konuda kışkırtan haberler mevcut

Sen kimsin ki Zaman gazetesine laf atıyorsun. Forumda gazete kaynakları
hakkında ileri geri yorumlar yapılmıyor. Varsa bir kaynağın burada yaz yoksa
git forum kurallarını oku. Kafana göre yalandır bilmem nedir diye konuşmak
kolay. Burada bazı gazetelerin ismi çıktıysa verilen kaynaklarla gösterilmiştir.

22)haber kaynakları hakkında yorum yaparken yorumlarınızda dikkatli olunuz. "X haber kaynağı haberi vermiş bu yalandır" demek yerine
bunu belgelerle ispatlayınız.Habere inanmak zorunda degilsiniz ama kendi kafanızdanda bu kaynak yalan haber yapıyo diye birşey uydurmanız uygun degildir.
http://hackhell.com/showthread.php?t=94415

Konu hakkında ise yazıklar olsun demekten başka diyecek bir şeyim yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri