Neden Sosyalizm?

oguzhan_al

New member
faşist i sosyalis i kominist i emperyalist i ve buna benzeyen her türlü düşünce sisteminde ki yolda geçen adamı kesdim keserim doğru konusun hak düşünce TURAN cılık ÜLKÜCÜLÜK

faşist i sosyalis i kominist i emperyalist i ve buna benzeyen her türlü düşünce sisteminde ki yolda geçen adamı kesdim keserim. doğru konusun. hak düşünce TURAN cılık ÜLKÜCÜLÜK
 

Socialist

New member
kafa basmıyo ifadesi kimin için bilmem ama bence bu tür hakaretleri sarfetmeden önce araştırarak konu açmanı umardım..sanal kütüphane diye bilinen vikipedia da benim yazabildigim 3-5 cümleden cok daha fazlası var ...
koskoca karl max dahi açıklamasında sosyalizmi toplumun kapitalizmden sonraki, komünizmden önceki aşaması olarak değerlendirir ve kendinizi sosyalizmi marx ın anladıgından daha iyi anlamış olarak yorumluyorsanız ve ayrıca geçmişte sosyal devletlerin kominizme gidişini görmezden gelebilecek düzeyde iseniz( -ki tabiki değilsiniz) o zaman başka... hepsini geçtim şu linkini verecegim siteye bi bakının en azından

http://www.sss-sosyalizm.org/


ayrıca

LEO HUBERMAN ın SOSYALİZMİN ALFABESİ alıntıısnda
Sosyalizm ile komünizm arasındaki ayrımdan, yeryüzünde sosyalist diye adlandırılan partilerin sosyalizmi savundukları, komünist partilerin ise komünizmi savundukları sonucu çıkartılmamalıdır. Durum bu değildir. Kapitalizmin yerine ancak sosyalizm geçeceği için, komünist partiler de tıpkı sosyalist partiler gibi sosyalizmin kurulmasını hedef olarak almışlardır.,,,


vs vs son olarak demek istediginizi biliyorum aslında ben. ama bu fikrin ortaya çıkısında ilerisi düşünülerek ortaya atılmış.. uygulanışı basit ve gercekten de kulaga hoş gelen bi anlayış.. ancak sonrasın işlerin çıgırı orada sınırlı kalacaksa.. ve kalamayacak oldugnu siz de en az benim kadar iyi biliyosunz
Hitler'de sosyalistti ama marksizmle alakası yoktu. demekki sosyalizm marksizmin tekelinde değilmiş. Ben, Mustafa Kemal'in de dediği gibi devlet sosyalizmini savunuyorum. Ama Marx'ı da ihmal edemeyiz. Marx Sosyalizmi bilimsel bir temele oturtmuş ve kim önderlik edecek? sorusuna da işçi eksenli bir ideoloji yaratmıştır. benim düşünceme göre Marx'ın sosyalizmini milli çıkarlarım doğrultusunda kullanarak, bilimsel sosyalizmin Kemalizm'i daha da ileri götüreceğini düşünüyorum
 

oguzhan_al

New member
Allah'a , Kur-an'a , Vatana , Bayrağa yemin olsun.
Şehitlerim , Gazilerim emin olsun
ülkücü Türk Gençliği olarak , Komunizme , Kapitalizme ,
Faşizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz sürecektir.
Mücadelemiz son nefer , son nefes , son damla kana kadardır.
Mücadelemiz milliyetçi Türkiye'ye turana kadardır.
ülkücü Türk Gençliği olarak ,
Yılmayacağız , Yıkılmayacağız , Başaracağız , Başaracağız ,
Başaracağız .
Allah Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

Amin...
 

Socialist

New member
Aşağıdakileride üşenmeden okumanı rica ediyorum


Refaha ulaşmış Batı ülkelerinde eski cazibesini az çok kaybettiği iddia edilse bile, sosyalizm, Asya'da, Afrika'da, Güney Amerika'da, tek kurtuluş yolu olarak hızla gelişiyor. Hindistan, Küba, Mısır, Cezayir gibi, “sosyalistim" diyen memleketlerin sayısı günden güne çoğalıyor. Azgelişmiş ülkelerde sosyalizm, hürriyet ve demokrasi gibi, yeryüzünün en cazip kavramlarından biri haline geliyor. O kadar ki, toprak reformu ve bazı kamulaştırma hareketlerini durdurmak için Suriye'de kazan kaldıran toprak ağları ve sermayedarlar bile, "Biz de sosyalistiz!" demek zorunda kalıyor!

Memleketimizde ise sosyalizmi bir umacı şeklinde göstermek için bugüne kadar hiçbir çaba esirgenmemiş. Bir engizisyon havası yaratılmasına çalışılmış... En ağır baskı yollarına gidilmiş. Daha da gidilebilir.
Bu durum, hürriyet anlayışımızın ne kadar sahte ve riyakârane olduğunu ortaya koyuyor. Bununla beraber, Türkiye'de de bir sosyalist ortam hızla gelişiyor. Hiç değilse fikir alanında... Motor rolünü, bugün sosyalist düşünce oynuyor. Eski düzenin avukatları savunmada.

Sosyalizmin dünya çapındaki başarısı, sosyalist düşüncenin vuzuhtan uzaklaşmasına ve çeşitlenmesine yol açmıştır. Bizde de sosyalistim diyenler, bu kelimeye çok farklı manalar veriyorlar. Bu sebeple, sosyalizm konusunda fazla vuzuha kavuşmaya çalışmak faydalı olacaktır.

Sosyalizm Tektir

inanıyoruz ki, prensip itibarıyla sosyalizm tektir. Bütün sosyalist akımlar, kaynağını aynı sosyalist idealden alırlar. Bu ideal, en geniş şekliyle bütün insanların hürriyet, eşitlik ve kardeşlik ilkelerinin ışığı altında, en iyi şekilde yaşamalarına ve gelişmelerine imkan veren bir toplum düzenine ulaşma çabası şeklinde özetlenebilir. Sosyalistler, bu idealin, sınıfsız bir toplum kurmakla gerçekleşebileceğine inanırlar. Sınıfsız bir toplum düzeninin kurulması da istihsal araçlarının kamulaştırılması ile mümkündür. Sosyalist, özel mülkiyete ve kâra dayanan bir iktisat sistemini,sadece sosyal bakımdan israflı olduğu için değil, ahlâki bakımdan da reddeder.İnsana bir ticaret metası gibi bakan böyle bir sistemin insan haysiyetiyle bağdaşamayacağına inanır.

Bu noktaya kadar sosyalistler arasında bir görüş ayrılığı çıkacağını sanmıyoruz.Yukarıdaki ilkeleri kabul etmeden sosyalistim diyenlerin, sosyalisti olmadıkları kesin şekilde söylenebilir.

Sosyalistler arasındaki farklılaşma, sosyalist toplum düzeninin nasıl kurulacağı konusunda ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan sosyalizmin çeşitli ve birbirinden çok farklı uygulama şekillerine rastlanmaktadır. Bu farklılaşmaya rağmen, uygulama alanında sosyalizmi üç ana grupta toplamak mümkündür:

1)Doğu Sosyalizmi: Azgelişmiş memleketlerin hızla kalkınmasını sağlamak bakımından başarısını kesin şekilde ispat etmiş bulunan bu tip sosyalizmin maliyeti, birçok sosyalisti sosyalizmden vazgeçirecek kadar pahalı olmuştur.. Sovyetler Birliği'nde, milyonların ölümü pahasına girilen kolektifleştirme hareketi, kanlı tasfiyeler hâlâ hatırlardadır. Bu sebeple, Doğu sosyalizmi ancak totaliter bir idare altında yürütülebilmiştir!

2)Batı Sosyalizmi: Uyanık ve teşkilatlanmış geniş emekçi kütlelerine ve gelişmiş bir ekonomiye sahip bulunan Batı memleketlerinde sosyalizm, çok büyük değişikliklere ihtiyaç göstermeden yumuşak metotlarla gerçekleştirilebilir.Azgelişmiş memleketler bakımından en güç iş olan sermaye birikimi meselesi bu ekonomilerde çözülmüş, Orta Çağ düzeni çoktan tasfiye edilmiş ve emekçi yığınlar büyük teşkilâtlı kuvvetler haline gelmişlerdir. Bütün bunlar Batıda sosyalizmin uygulanmasını çok kolaylaştırmakta ve Batı sosyalizmini Orta Çağ düzeninden en kısa zamanda kurtulup çağdaş uygarla seviyesine erişmek isteyen memleketlerdeki uygulamalardan ayırmaktadır.

3)Azgelişmiş Ülkeler Sosyalizmi: Batı ekonomilerinin birkaç yüzyıldı aldığı mesafeyi hızla kapayıp, en kısa zamanda ileri toplum düzenlerin: ulaşma zarureti, azgelişmiş ülkeleri sosyalizme itmektedir. Bu memleketlerde sosyalizm, köklü reformlarla Orta Çağ kalıntılarını tasfiye etmek, yen: bir insan tipi yaratmak ve hızlı kalkınmayı sağlamak zorundadır. O haldi azgelişmiş ülkelerde sosyalizm, çok köklü değişikliklere ihtiyaç gösteren bir cins beyaz ihtilâl şeklinde düşünülmelidir.

Bu durum, onu Batı Sosyalizminden geniş ölçüde ayırmaktadır: Bir defi Batıda sermaye yaratılmıştır, yaratılan sermayenin kamuya mal edilme-bahis konusudur. Halbuki azgelişmiş ülkeler, mevcut olmayan sermaye}, yaratmak durumundadır. Batıda milli gelirin dağılışındaki adaletsizlikle: düzeltmek ilk meseledir. Azgelişmiş ülkelerde ise adaletsizliklerin giderilmesi kadar, millî gelirin arttırılması da önemli bir dâvadır.

Bu ülkelerde, Batıda olduğu gibi, kalkınmayı gerçekleştirebilecek güçte bir burjuva sınıfının mevcut bulunmayışı, en liberal görüşlerden hareke: edilse dahi ister istemez geniş bir devletçilik tatbikatına yol açmaktadır. Bu zoraki devletçiliği, kütlelerin refahını arttırmaya yönelmiş rasyonel bir kalkınma vasıtası haline getirmek sosyalizmin görevidir.

Diğer taraftan Orta Çağı çoktan tasfiye eden Batıda akılcı görüş hâkimdir. Azgelişmiş ülkeler ise, akılcı görüşü yerleştirmek ve Batılı insan tipin yaratmak zorundadır.

Türk sosyalizmi

O halde Türkiye için nasıl bir sosyalizm istiyoruz? Yukarıdaki açıklamalar Batı Sosyalizminin memleketimize örnek olamayacağını göstermektedir. Az gelişmiş ülke olan Türkiye’de Sosyalizm radikal olacak, kısa zamanda yeni bir toplum düzeni kurmaya yönelecektir.

Doğu Sosyalizmi de Türkiye’ye örnek teşkil edemez. Asıl gayenin insanın gelişmesi olduğunu unutabilecek kadar insafsız metodlara yönelmek, arzu edilecek bir şey olmadığı gibi zaruri de değildir. Böyle bir sosyalizm anlayışına, kalkınma konusundaki müesseriyetine rağmen karşıyız. Radikal, fakat insani bir Sosyalizmden yanayız.

Burada bir noktayı iyice belirtmek ve iftiraları cevaplandırmak lazım: Türk Halkının refah ve saadeti için mücadele eden Sosyalistlerin, gerçek milliyetçiler olduğuna inanıyoruz. Sosyalizmin milliyetçi anlayışı, milli bağımsızlık konusunda da görülmektedir. Sosyalist, Amerikan boyunduruğuna da, Rus boyunduruğuna da karşıdır. Ekonomik bağımsızlıkla tamamlanmadıkça, 20. yüzyılda siyasi bağımsızlığın fazla bir mana taşımayacağına inanır.

Bu sebeple Amerika’dan fazla Amerikanlık taslayan ağaların ve ağalara uşaklık eden sözde milliyetçilerin, vatanseverliklerinden şüphe ediyoruz. Türk ekonomisini dilencilikle yaşar hale getirerek yeni bir “Düyunu Umumiye” devri açan ve zengin amcalarımızı kızdırmak endişesi ile milli kurtuluş hareketlerini desteklemekten korkan idarecilerin milliyetçiliğine inanmakta güçlük çekiyoruz.

Sosyalizmin temel hedeflerinden biri, en kısa zamanda ekonomik bağımsızlığın gerçekleştirilmesi ve dış kredilerin eşit şartlarda alınmasının sağlanması olacaktır. Sosyalizm, bu anlamada milliyetçidir. Milliyetçilik babında, Sosyalistlere toz kondurabilecek fazla sayıda babayiğit mevcut olmasa gerekir.

Esasen sosyalizmi, Halkçılık, Devletçilik, Devrimcilik, Laiklik, Cumhuriyetçilik ve Milliyetçilik ilkelerine dayanan Atatürkçülüğün en tabi sonucu ve devamı sayıyoruz. Sosyalizmin, Atatürk Devrimlerini geliştirme ve ileri götürme yolu olduğuna inanıyoruz.

Sosyalizm, Atatürkçülük kadar, demokrasinin de tabii sonucudur. Demokrasi, Sosyalizmin ikiz kardeşidir. Bu hedefe, ya ihtilalci ya da klasik demokrasinin sağladığı imkanlardan faydalanılarak varılabilir. Biz, Sosyalizme ikinci yoldan ulaşılmasını tercih ediyoruz. Gerçek bir söz ve teşkilatlanma hürriyeti tanındığı takdirde, Sosyalizmin normal yollardan başarıya ulaşacağına güveniyoruz.

Anayasanın tanıdığı hürriyetlerin gerçekleştirilmesi, korunması ve antidemokratik kanunların tasfiyesi için ön safta mücadele edecek olanlar , hiç şüphe edilmesin, Sosyalistlerdir. Yalnız bu noktada çok aşırı hayallere kapılmamak ve mevcut düzenden faydalananların mukavemetlerini küçümsememek lazım. Bugün açık rejim adı altında mutlu azınlığın diktasını yürütmeye çabalayanların nerelere kadar gidebilecekleri iyi bilinmeli. Daha düne kadar hürriyet şampiyonluğunu kimseye vermek istemeyenlerin çıkarlarına dokunulur dokunulmaz, faşist usullere rahatça başvurdukları unutulmamalı.

Dünkü hürriyet şampiyonları şimdiden klasik demokrasiye gerçekten inanmış insanlara yakışmayacak tehditler savuruyorlar. Antidemokratik kanunlara el atmaktan kaçınıyorlar. Bu sebeple, bugün Türkiye’de demokrasi imtihanını Sosyalistler değil, iktisadi ve siyasi gücü ellerinde tutanlar vermekteler. Sosyalist mücadelenin şeklini, iktidarların davranışı tayin edecektir. Demokratik yollardan demokrasiye ulaşmak isteyen sosyalistler, bunu önlemeye çalışacak demokrasi düşmanlarıyla sonuna kadar savaşmaya hazır olmalıdırlar.

Sosyalizm bu mücadeleden başarıyla çıkacaktır. Zira Ota Çağı ve tahammülü gittikçe güçleşen istismar düzenini tasfiye edemeyen, iktisadi kalkınmayı gerçekleştirmek yerine dilencilikle yaşamaya yönelen, bugünkü Atatürkçülüğe aykırı gidiş, daha çok uzun müddet sürüp gidemez. Sosyalizm tek kurtuluş yolu olduğu, çok geçmeden anlaşılacaktır. Yalnız Sosyalizm, Alaaddin’in sihirli lambası gibi, kendiliğinden her derde deva olacak değildir. Bu sebeple Sosyalistler klişelerden kurtulup, Sosyalizmin memleketimizde uygulanış şartları ve bunun ortaya çıkardığı müşahhas meseleler üzerinde açık ve kesin görüşler ortaya koymak zorundadır.
Doğan Avcıoğlu
Yön, Sayı 36, 22 Ağustos 1962
 

oguzhan_al

New member
Kasap mısın sen, ne kesiyon? Burasını mezbaha mı sandın. Burası siyaset forumu.
benim kasdettim kişiler illede beni kes diyen adamlar benı kes beni kes diye yalvaran adamları kesmek bizm için bir farz..

benden size tavsiye herkes bi düşünceyi savunucak diye bişi yok isteyen istediini olur ama sosyalist miş koministmiş kendinde kalsın eğer açık açık ben şuyum ben buyum derse benm gibi adamlar çok ...
 

turkishmax

New member
Sosyalizm bir yaşam biçimidir .Katil emperyalist güçlerin etkisi altında kalıp yaşamaktansa sosyalizmi seçin halkınız için birşeyler yapın kimsenin egemenliği altında bir yaşam sürmek istemeyen herkes sosyal düşünceye sahiptir bu düşünce akımı sosyalizmi doğrumuştur.Deniz gezmişler mahir çayanlar bu uğurda asıldılar genç yaşlarında neden ülkelerinde amerikayı ve avrupayı istemiyolar neden özgür olmak istiyolar neden çünkü türkün türkten başka dostu yoktur bu çağda sömürü devlet olmak istemiyoruz bunu kabul edemeyiz.YAŞASIN SOSYALİZM DEV-GENÇ DEV-SOL TEK YOK DEVRİM KAHROLSUN EMPERYALİZM
 

regal85

New member
Hitler'de sosyalistti ama marksizmle alakası yoktu. demekki sosyalizm marksizmin tekelinde değilmiş. Ben, Mustafa Kemal'in de dediği gibi devlet sosyalizmini savunuyorum. Ama Marx'ı da ihmal edemeyiz. Marx Sosyalizmi bilimsel bir temele oturtmuş ve kim önderlik edecek? sorusuna da işçi eksenli bir ideoloji yaratmıştır. benim düşünceme göre Marx'ın sosyalizmini milli çıkarlarım doğrultusunda kullanarak, bilimsel sosyalizmin Kemalizm'i daha da ileri götüreceğini düşünüyorum

hitlerde öleydi diyosun ama hitlerde sosyalizmi alet etti ideolojisine bunda anlaşılmayacak bişey yok... sonun da yüzyılın savası çıkmadımı .. ha komünizme yakın ha digerlerinde .. ama bu bahsettigimz sosyalizm bişeylere ulaşmak için bir araç işte onu anlatıyorum yazdıklarımda...şu son cümlen dediklerimi zaten açıklıyor..

"Mustafa Kemal'in de dediği gibi devlet sosyalizmini savunuyorum. Ama Marx'ı da ihmal edemeyiz...benim düşünceme göre Marx'ın sosyalizmini milli çıkarlarım doğrultusunda kullanarak, bilimsel sosyalizmin Kemalizm'i daha da ileri götüreceğini düşünüyorum"

yani bişeyi savunuyosun ama birinin bi tarafını digerinin başka bi tarafını .. bu sosyalizmden başka bişey diyorum konunun en baslarından beri...bi şekilde uzuyo konu.. konu baslıgın ilgi cekici ama neden sosyalizm değil in bi nevi acıklamasında bulunuyorum bende .zaten adını bile koruyamamıştır tam anlamıyla taşıyamamıştır.. bu tür bi yazı yazmayı sevmem ama söylede diyebilirim.. sosyalizm dediginz sey evrim gecirmiş ve baglı oldugunuz o şey artık eskisiyle tam olarak bi anlam taşımıyor.. onun değişen adına ister kemalizm ister marx sosyalizmi de ister başka bişey çünkü artık şimdiki sosyalizm biçokları tarafından kominist düzene geçişin bir ön aşaması.. bu böyle oldu hala öle devam ediyor bunu ister kabullen yada kabullenme
 

Socialist

New member
hitlerde öleydi diyosun ama hitlerde sosyalizmi alet etti ideolojisine bunda anlaşılmayacak bişey yok... sonun da yüzyılın savası çıkmadımı .. ha komünizme yakın ha digerlerinde .. ama bu bahsettigimz sosyalizm bişeylere ulaşmak için bir araç işte onu anlatıyorum yazdıklarımda...şu son cümlen dediklerimi zaten açıklıyor..

"Mustafa Kemal'in de dediği gibi devlet sosyalizmini savunuyorum. Ama Marx'ı da ihmal edemeyiz...benim düşünceme göre Marx'ın sosyalizmini milli çıkarlarım doğrultusunda kullanarak, bilimsel sosyalizmin Kemalizm'i daha da ileri götüreceğini düşünüyorum"

yani bişeyi savunuyosun ama birinin bi tarafını digerinin başka bi tarafını .. bu sosyalizmden başka bişey diyorum konunun en baslarından beri...bi şekilde uzuyo konu.. konu baslıgın ilgi cekici ama neden sosyalizm değil in bi nevi acıklamasında bulunuyorum bende .zaten adını bile koruyamamıştır tam anlamıyla taşıyamamıştır.. bu tür bi yazı yazmayı sevmem ama söylede diyebilirim.. sosyalizm dediginz sey evrim gecirmiş ve baglı oldugunuz o şey artık eskisiyle tam olarak bi anlam taşımıyor.. onun değişen adına ister kemalizm ister marx sosyalizmi de ister başka bişey çünkü artık şimdiki sosyalizm biçokları tarafından kominist düzene geçişin bir ön aşaması.. bu böyle oldu hala öle devam ediyor bunu ister kabullen yada kabullenme
Tamam anlıyorum seni. elbette marx'a göre sosyalizm komünizme geçişte bir evredir. Dikkatini çekeyim marx'a göre öyle. Benim şahsi düşünceme göre milli bir sosyalizm mümkün. adı her ne olursa olsun :goz:
gözlerinden öperim.
 

kaya63

New member
sosyalist kardeş:

ben 12 eylülde ankarada öğrenciydim.

bırakalım bu işleri vatanı sevmek.işini en iyi yapmaktır.....

amaç iyi yaşamaksa araplar enzengin şeriata geçelim senin savına göre...

ne amerika ne rusya nede rejimleri biz türk milletiyiz bir birimize yeteriz.yeterki çalışalım dürüst olalım....
 

ahmetcan

New member
Arada bir tane mal var. Ama nasıl bir mal. Hani öyle yerinde boş boş durmuyor. Bağırıyor ben malım diye. Adam kesiyormuş. Herkes istediği gibi olsunmuş ama söylemesinmiş. Hak düşünce ülkücülükmüş herkes ülkücü olmalıymış. Beyinsiz salak :) Ulan senin yaşın çift haneli rakamlara ulaştı mı? Sen kimsin ki milleti, senin gittiğin yoldan gitmediği için asıp kesiyorsun? Kıçı kırık velet! Şu anda içinde bulunduğun kapitalist düzeni, milleti yola yola devam ettirenlere de "keserim ulan sizi" desene? Sıkar :) Adamın kıçından kan alırlar kan. Adam bildiğin tehdit ediyor yahu ((:) Biriniz çıkıp da sövmüyorsunuz. Yöneticilerden falan mı çekiniyorsunuz nedir anlamadım ki! Şurada yönetici olsa bu adamı böyle konuşturmaz. O da yok. Hayatında bırakın sosyalizmi, komünizmi; miliyetçilik hakkında bile tek satır okumamış bir malın burada millete sosyalizm, komüzim, marksizm...vs hakkında yorum yapması kimin içine siniyor? İnsanlıktan çıkmış artık ne diyeyim :) Yukarıdaki mesajları temizlemeden bu mesajı silene selamlarımı ilettim. Anlar artık ne dediğimi...
 

Socialist

New member
Arada bir tane mal var. Ama nasıl bir mal. Hani öyle yerinde boş boş durmuyor. Bağırıyor ben malım diye. Adam kesiyormuş. Herkes istediği gibi olsunmuş ama söylemesinmiş. Hak düşünce ülkücülükmüş herkes ülkücü olmalıymış. Beyinsiz salak :) Ulan senin yaşın çift haneli rakamlara ulaştı mı? Sen kimsin ki milleti, senin gittiğin yoldan gitmediği için asıp kesiyorsun? Kıçı kırık velet! Şu anda içinde bulunduğun kapitalist düzeni, milleti yola yola devam ettirenlere de "keserim ulan sizi" desene? Sıkar :) Adamın kıçından kan alırlar kan. Adam bildiğin tehdit ediyor yahu ((:) Biriniz çıkıp da sövmüyorsunuz. Yöneticilerden falan mı çekiniyorsunuz nedir anlamadım ki! Şurada yönetici olsa bu adamı böyle konuşturmaz. O da yok. Hayatında bırakın sosyalizmi, komünizmi; miliyetçilik hakkında bile tek satır okumamış bir malın burada millete sosyalizm, komüzim, marksizm...vs hakkında yorum yapması kimin içine siniyor? İnsanlıktan çıkmış artık ne diyeyim :) Yukarıdaki mesajları temizlemeden bu mesajı silene selamlarımı ilettim. Anlar artık ne dediğimi...
aldırma bunlarla yüz göz olmaya gelmez
 

versavdis

New member
arkdaşlar neredeyse tüm forumu gezdim ama bu sayfada ki kadar seviyeli saygılı ve bilgilendirici bir sayfa görmedim başta sayfanın yaratıcısı sosyalist rumuzlu arkadaş olmak üzere apocunmeh adlı arkadaşa ve regal 85 rumuzlu arkadaşlara birbirlerine olan saygılarından ve seviyeli tartışma biçimlerinden ötürü çok teşekkür ederim
 

baris622

New member
Arada bir tane mal var. Ama nasıl bir mal. Hani öyle yerinde boş boş durmuyor. Bağırıyor ben malım diye. Adam kesiyormuş. Herkes istediği gibi olsunmuş ama söylemesinmiş. Hak düşünce ülkücülükmüş herkes ülkücü olmalıymış. Beyinsiz salak :) Ulan senin yaşın çift haneli rakamlara ulaştı mı? Sen kimsin ki milleti, senin gittiğin yoldan gitmediği için asıp kesiyorsun? Kıçı kırık velet! Şu anda içinde bulunduğun kapitalist düzeni, milleti yola yola devam ettirenlere de "keserim ulan sizi" desene? Sıkar :) Adamın kıçından kan alırlar kan. Adam bildiğin tehdit ediyor yahu ((:) Biriniz çıkıp da sövmüyorsunuz. Yöneticilerden falan mı çekiniyorsunuz nedir anlamadım ki! Şurada yönetici olsa bu adamı böyle konuşturmaz. O da yok. Hayatında bırakın sosyalizmi, komünizmi; miliyetçilik hakkında bile tek satır okumamış bir malın burada millete sosyalizm, komüzim, marksizm...vs hakkında yorum yapması kimin içine siniyor? İnsanlıktan çıkmış artık ne diyeyim :) Yukarıdaki mesajları temizlemeden bu mesajı silene selamlarımı ilettim. Anlar artık ne dediğimi...
sonuna kadar hak veriorum
 

emrah1607

Banned
Ben, Mustafa Kemal'in de dediği gibi devlet sosyalizmini savunuyorum.
mustafa kemal ne zaman devlet sosyalizmi demiş . inan bilgim yok ondan soruyorum .bana sağlam bir kaynaktan gösterebilirmisin bu sözü .

ayrıca kemalizm demişsin . kemalizm diye bir şeyi ben kabulde etmiyorum . atatürkün ilke ve inkilaplarına sahip çıkmak emanetine sahip çıkmak bizim milliyetçilik anlayışımızdan ileri geliyor . bunun adını birileri kemalizm diye anıyor ve kemalizmi sosyalistlikle kominizmle bağdaştırmaya çalışıyor .


atatürkün ilke ve inkılaplarında ne devlet sosyalizmi nede kemalizm diye bir şey yok .kavramları değiştirip birbirleriyle harmanlayıp yeni bir ürün çıkarıyor birileri önümüze .sosyalizmi savunabilirsiniz ancak atatürk anti emperyalistti diye onu sosyalist gibi göstermek de doğru olmaz . kimileri taksim anıtını kaynak göstererek atatürk de sosyalistti diyecek kadar aşırıya gidip saçmalıyabiliyor . bu sözlerim geneledir


kaynağı alabilirmiyim sağlam bir kaynak varsa elinizde ?
 

Socialist

New member
Mustafa Kemal'le görüşmek üzere 1919 Samsun'a gelen bir Sovyet Albayı, Havza'da Mustafa Kemal ile görüşür "Ne yapmak istiyorsunuz?" sorusunu Mustafa Kemal
“ Bizim hedefimiz Devlet Sosyalizmidir. ”
Gizlenen Atatürk Belgeseli 8. Bölüm

yanıtını verir. Buradan Atatürk'ün İşçi Sınıfı'nın oluşmadığı Türkiyede Bolşevizm ve diğer İşçi Sınıfı'na dayanan Sosyalst sistemlern geçerli olamayacağını belirttiği anlaşılıyor. Yani Sosyalizm'i Devlet eliyle kurmaya yönelik Devlet Sosyalizm'i tabirini kullanmıştır.



Devlet Sosyalizmi konusuna açıklık ;
“ Sağa mı? Sola mı? Nereye Gideceğiz? Herhalde sağa değil. Çünkü insanlar fikirleriyle halsiyetleriyle, ilimleriyle devamlı olarak aksi istikameti takip ediyorlar. Eski tarihin insanlığı kendi kendine bağlayan bağları, bilhassa Umumi Harb'in yaptığı büyük sarsıntıdan sonra, büsbütün gevşedi. Ve sola doğru, bazı memleketler seri ve hamleli, bazı memleketler de yavaş ve temkinli bir yürüyüş başlattı.

Şüphe yok, insanlığın düşünüş tarzı, çok derin ve esaslı bir inkılap devresindedir. Bir taraftan krallar, imparatorlar, sağ kanatta merkez partileri ve mutlakiyet parlamentoları zayıflıyor. Diğer tarafdan sosyalistler, hak taraftarları, halkçılar kuvvet kazanıyor. Bu değişim karşısında Türkiye ne tarafa dönecek?

Üretim ve üretim vasıtaları bireysel vasfı kaybederek ortak olmaktadır. Fakat onların mülkiyeti bu gelişmeye tabi olarak ortak olamamış, bireysel ve kişisel kalmıştır. Cihan inkılabı işte bu son gayri tabiilikten çıktı. Bu ihtilalin müdafa ettiği dava şudur: "Üretim ve üretim vasıtalarını gelişme ortak bir hale getirdi bu ortak mesai ve teşkiletın menfaatı da ortak olmalı, şahis olmamalıdır. Hiç şüphe yokki bu dava haklıdır. Çünkü üretim müesseselerinin şahıslar elinde kalması, makineler sayesinde çoğalması lazım gelen refahı akamete uğratıyor. Fabrikatörler çağunlukla insanlara faydalı olan şeyleri değil, çok para eden maddeleri üretmeye çalışıyor. Tacirler, staklarını memleketin muhtaç bölgelerine değil, çok para eden bölgelerine taşıyorlar. Bankalar sermayeleri, insanları sefaletten kurtaracak zeminlerde, insanların hayrı için değil vurgunculuğun çok olduğu yerlerde sarrafların mefaatleri için işletiyorlar..
Hakimiyeti Milliye Gazetesi 6, 8 Mart 1921
 

$€y @n€

New member
ülkede bi bu sorunlar mı kaldı arkadaşlar lütfen biraz daha şehitlerimize özen gösterelim salak salak şeyler yazmayın düşünkü bi şehit ailesi bu formu ziyaret etti ve oğlunun adında hiçbir şey bulamadı yazık gerçekten yazık bizlere terörü lanetliyor ve bu kahbece saldırıların bi an önce sona ermesini diliyoruz
 

HTML

Üst