'Deniz Feneri'nden Erdoğan çıktı!'

Vtnsvr

New member
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri davasının iddianamesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a para gönderildiği bilgisinin yer aldığını söyledi.

Deniz Baykal, NTV'nin canlı yayında Almanya'da devam eden Deniz Feneri yolsuzluk davasıya ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Baykal, Alman Savcısı'nın hazırladığı iddianamede Başbakan ile ilgili bir bölümü aktararak şunları söyledi:

"Mehmet Gürhan adlı Almanya'da bir organizatör var. Başbakan'ın organizatörü diye biliniyor. Başbakan'ın Almanya'daki pek çok organizasyonunda yer almış ona yakın bir isim. Alman savcının iddiasına göre, yargılanan dernekten Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere Mehmet Gürhan isminde birine büyük miktarda para verilmiştir.

Mehmet Gürhan da fadesinde bunu doğruluyor. 'Evet toplanan parayı Erdoğan'a iletilmek üzere aldım' diyor. Bu para tsunami felaketinden zarar görenler için toplanmış güya. Başbakan bu parayı almış mıdır almamış mıdır açıklamalıdır. Gürhan bu papayı vermiş olsa da olmasa da, orada bazı insanların Başbakan adına para toplaması vahimdir.
Alman savcı bu davayla ilgili Türk hükümeti baskı yapıyor diye açıklama yapıyor. İddianamede bu baskı açıkça belirtiliyor. Türk hükümeti neden bu davayı bu kadar yakından takip ediyor. Orada bir yolsuzluk incelemesi var. Bırak ne olduğu ortaya çıksın. Niye müdahale etmeye çalışıyorsun. Neden rahatsız oluyorsun? Bunlar açıklanması gereken vahim konulardır!"

Alman savcının iddianamesindeki bölüm
02.02.05 tarihli 'Empfangsbestitigung 2' olarak nitelendirilen alındı belgesinde (Empfangsbescheinigung) herhangi bir meblağ yazılı olmamasına rağmen Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş'ten parayı, Türkiye Başbakanı'na, (2003 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan) Doğu Asya'daki Tsunami' den zarar görmüş, yardıma muhtaçlara dağıtması için, vermek üzere, aldığını tasdik etmiş. Bu konu, sanık Ermiş' in 7. kez ifadesi alınırken sorulmuş ve doğruluğu tasdik edilmiştir.

Bunun üzerine MindMatics şirketi 22.01. 2008 tarihinde gene yazılı olarak bildiriminde, Derneğin 2006 yılı Eylül ayında 'yardım paraları telefon numarası' için başvuruda bulunduğunu (Telefon Numarası 0900-550202) ve neticede her başarıyla sonuçlanan telefon görüşmesi için son kullanıcıdan, ay sonundaki telefon faturasından 5 euro çekildiğini açıklamıştır. Kendi verilerine göre MindMatics, Ağustos 2006 ile Ocak 2007 tarihleri arasında kalan zaman dilimi için Derneğe, 133.000,00 euro havale etmiştir.

MindMatics A.Ş. 21.09.2006 tarihinde kendileriyle dernek arasın-da ve Dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürhan' ın imzalamış olduğu hizmet mukavelesinin bir kopisini göndermiş ve
muhatap olunacak kişinin Mehmet Taşkan olarak verilmiş olduğunu bildirmiştir. Şirket aynı zamanda, Ocak 2007 ie Kasım 2007 arasındaki zaman dilimi için de derneğe gönderilmesi gereken, an-cak henüz havale edilmeyen meblağın 93.107,62 euro olduğunu da bildirmiştir. Bu paraya, 24.01.2008 tarihinde haciz kararına istina-den elkonulmuştur.

Yapılan bağış toplama konserlerinden ve büyük miktarda ziyniyet eşyaları ve altınların yardım olarak hibe edilmeleri, ki bunun böyle olduğuna dair emareler, ele geçirilen malzemelerin görülüp göz-den geçirilmesi esnasında dikkat çekmiştir, keş olarak yardımın toplanmış olduğu anlaşılmaktadır. En çok keş yardım paralarının toplanabildiği yerler, yapılan benefis konserleriydi. Savcılık tarafın-dan kendilerine gizlilik vaadi bulunan ve aralarına giren iki sivil po-lis memurunun bildirdiklerine göre, 31.03.2007 tarihinde Ludwisha-fen'deki Eberthalle'de yapılan konserde takriben 2.500 kişi bulun-muş ve gelen insanların para yardımında bulunabilmesi için bütün sandalyaların üzerine zarflar konulmuştu. Bu zarfların ön tarafına para yardımında bulunan kişi adını ve soyadına, kimliğini, yazabi-liyordu. Bu zarflar daha sonra bir asma kilitle kilitlenmiş iki kırmızı renkli metal çataların içine konuluyordu. Bu, veya bunlara benzer, metal çantalar ve zarflar yapılan arama esnasında bulunmuş ve elkonularak emniyet altına alınmıştır. El konulan eşyaların gözden geçirilip değerlendirilmesi sırasında, daha Viyana, Paris, Rotter-dam, Berlin, Münih, Bielefeld ve Nürnberg'te buna benzer konser-lerin planlandığı emareleri görülmüştü.
Sanık Mehmet Taşkan 29.08.2007 tarihli ikinci ifadesinde bununla ilgili olarak şunları ifade etmiştir:

'... takriben 2005 sonlarından 2007' ye kadar aşağı yukarı 10-12 kez benefis konserler yapılmış ve bu konserlerde Deniz feneri e.V. için keş para yardımı toplanmıştı. Normal konserlerde 20.000 - 40.000 ,00 euro arasında para yardımı toplanırken, Kurban Bayramı tatil günlerinde bu meblağ, 50.000 ila 120.000,00 arasında değişe-biliyordu. Bu paralar ya Gürhan'a teslim ediliyordu veya Ermiş ve ben, keş para kasalarına paylaşıyorduk. Keş toplanan bu paralar, hiçbir zaman derneğin hesap numaralarına yatırılmadı'.

7. Toplanan Yardım paralarının Kullanılması
a) İşbu iddianamenin başında ve özet olarak yazılanlara dikkat
çekerek ve bayan Jacob' un yaptığı araştırmalar neticesinde, Al-
manya'daki bankalarda bulunan hesap numaralarından 25.01.
2002 ile 09.02.2007 tarihleri arasında kalan zaman diliminde şu
paralar keş çekilmiştir:

Mehmet Gürhan 9.981.000,00 euro
Firdevsi Ermiş 4.596.000,00 euro
Mehmet Taşkan 500.000,00 euro
Firdevsi Ermiş, Mehmet Taşkan,
İzzet Kurum (beraberce) 1.755.000,00 euro
Bedrettin Bilgin 50.00,00 euro
Yekün 16.882.000,00 euro
(Vatan)


http://www.medya24.com/haber-Deniz-Fenerinden-Erdogan-cikti-15159.html
 

öncü06

New member
bu adam daha belediye başkanıyken hakkında 400 dosya vardı,oğlu birine çarptı öldürdü delilleri yok ettirdi,ülkerin gizli ortağıdır dünyanın en büyük üçkağıtları bunda,herşey beklenir bundan malvarlığını bi açıklasın bakalım ne oldu açıklayamadı açıklayabildimi hayır.
 

ramo46

New member
Ortada bir dernek var.Derneğin çeşitli etkinliklerde bir sürü para toplanıyor.
Alman mahkemeleri olaya el koyuyor.Başbakanımızın adı geçiyor.Elleri
kelepçeli insanlar duruşmalara getiriliyor.Birileri çıkıp olaya saçma yaftasını
yapıştırıyor pes doğrusu.Bu pişkinlik.
 

herkül88

New member
bu adam daha belediye başkanıyken hakkında 400 dosya vardı,oğlu birine çarptı öldürdü delilleri yok ettirdi,ülkerin gizli ortağıdır dünyanın en büyük üçkağıtları bunda,herşey beklenir bundan malvarlığını bi açıklasın bakalım ne oldu açıklayamadı açıklayabildimi hayır.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 12 Eylül 2007 tarihi itibariyle mal varlığı açıklandı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde 12 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yenilenen mal beyanında en büyük değişiklik, dolar hesabını bozup YTL'ye geçmesi ve 312 bin 500 YTL borç vermesi oldu.

- Arnavutköy-Bolluca Köyü 376 metrekare arsa (40 bin YTL), Güneysu-Dumankaya Köyü 2.000 metrekare arsa (10 bin YTL).

- Banka ve menkul değerler: Banka hesaplarında 1. 803.854 YTL ile 9.890 Euro (Şirket hisselerinin satış geliri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve milletvekili maaşlarının toplamı),

- Alacaklar: 312.500 YTL

- Eşine ait taşınır mal bilgileri: 2006 model Wolkswagen Passat araba
 

resittemiz

New member
DENİZ FENERİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde, özellikle belirli bazı basın yayın organlarında, Derneğimizin ismi etrafında bir tartışma oluşturularak, halkımızın Deniz Feneri'ne olan sarsılmaz güven ve umut duyguları yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Almanya'da faaliyet gösteren Avrupa Deniz Feneri e.V. isimli kuruluşa yönelik Alman makamlarının yürütmekte olduğu bir soruşturma bahane edilerek ve söz konusu kuruluşla isim benzerliğimizden yola çıkılarak, Deniz Feneri Derneğimiz haksız ithamlarla suçlanmakta, mesnetsiz bir kampanyanın hedefi kılınmak istenmektedir.

Bu gelişmeler karşısında, şu hususları Türk Milleti'nin dikkatine sunmak isteriz:

Deniz Feneri Derneği, 1998 yılında insani yardım yapmak ve yoksullukla mücadele etmek üzere kurulmuştur.

Derneğimiz, ısrarla ve inatla yardım çalışmalarında sadece yoksulluk unsuruna öncelik vermekte, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, açlık, kıtlık, doğal afetlerin yaşandığı her coğrafyaya bağışçıları ile gönüllülerinden aldığı cesaret ve teşvikle yardıma koşmakta, dünyanın dört bir yanında, başta BM gibi uluslararası kuruluşlar olmak üzere pek çok Sivil Toplum Örgütü ile işbirliği yapmakta, ülkesini ve bayrağını en güzel şekilde temsil etmektedir.

Çalışmalarıyla pek çok sivil toplum kuruluşuna örnek olan Deniz Feneri Derneği yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarından İçişleri Bakanlığı'nın izinleri çerçevesinde bağış kabul etmekte olup; bu çerçevede Almanya'da kurulu bulunan Almanya Deniz Feneri e.V.'den de aynı prosedürler çerçevesinde destek almıştır.

Bu yardımlar dışında söz konusu bu oluşum ile hiç bir organik ilişki söz konusu olmamıştır. Deniz Feneri Derneği'nin yurtdışında şube ve temsilciliği yoktur.

Bazı medya kuruluşlarının Almanya Deniz Feneri e.v. isimli kuruluşla ilgili hukuki sürece dair verdikleri haberlerde Derneğimizin adı, logosu, sloganı, telefonları, lojistik binaları, giydirme araçları, fotoğraf ve filmlerini kullandıkları görülerek, bu medya kuruluşları ihtarlar ile uyarılmışlardır. Uyarılarımızı dikkate almayarak binlerce bağışçımızın derneğimize olan güven duygularını zedeleyici nitelikte yayın yapmaya devam eden bir televizyon aleyhine Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesinin 2007/645 Müt. Sayılı dosyası ile tekzip davası açılmış ve 22.05.2007 tarihli karar ile bahsi geçen televizyon aleyhine tekzip kararı verilmiştir. Uyarılarımıza rağmen aynı şekilde haksız yere gerçeğe aykırı yayın yapan kuruluşlara yönelik hukuk mücadelemiz devam edecektir.

Deniz Feneri Derneği; ülkemizin içinden geçmekte olduğu siyasi süreç ve ısınan politik ortamda, günlük ideolojik kavgalar ve siyasi amaç ve çıkarlar çerçevesinde planlı hareket eden ve bu çerçevede Deniz Feneri Derneği'ni amaçlarına alet etmek isteyen çevrelerin kuru gürültü ve iftira kampanyalarına, tehdit ve yıldırma çabalarına asla aldırmayacaktır.

Yoksullukla mücadelemizde on yıldır bizi destekleyen, azdan az, çoktan çok vererek merhametini emanet etmiş cömert bağışçılarımıza ve fedakâr gönüllülerimize şu mesajı ulaştırmak isteriz:

Deniz Feneri başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere resmi makamların yapmakta olduğu sürekli denetimlere ilave olarak uluslararası bağımsız denetim kuruluşunca da denetlenmektedir.

Müsterih olunuz. Bağışlarınızla coşan bu nehrin yoksula ulaşmayan tek damlası, heba edilen tek bir yudumu yoktur. Biz elimize geçen ve harcadığımız her kuruşun hesabını yapıyor ve sizin başınızı öne eğdirmeyip, gönlünüze en ufak bir şüphe düşürmeyecek bilinçle çalışmalarımızı daha yüksek azimle sürdürüyoruz. Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

***


Deniz Feneri Derneği;
- Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernektir.
- Türkiye'nin ISO 9001 kalite belgesine sahip ilk yardım kuruluşudur.
- Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne (ECOSOC) Özel Danışman Statüsü’nde üyedir.
- BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile çalışmalar yapmaktadır.
- Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ile işbirliği yapmaktadır.
- Uluslararası Kızıllhaç ve Kızılay Federasyonu Afet Müdahale Prensipleri’ni (Code of Conduct) imzalamıştır.
- Tüm parasal hareketlerini bankalar üzerinden yapmakta, ayni malzeme bağışlarında barkot sistemi kullanmaktadır.
 

Vtnsvr

New member
fetulah Gülen Örgütü uydurur mutlaka bir şeyler.Yakında Almanya savcısı başbakanı ifade vermeye çagırınca ne diyecekler onu merak ediyorum.O zamanda merkel'le masa tenisi oynamaya gitti derler.
 

ramo46

New member
Almanyadaki dernekte aynı amaçlarla kurulmuştu öyle değilmi?
Sonuçta yargıya intikal edecek kadar yolsuzluk var,Hemde
başbakanımızın adı da geçiyor.Ha iddadır yalandır iftiradır orası
ayrı ama bir şeyler var.Bekleyip görecez.
 

Leke

Altın Üye
Almanya'da 43 milyon € toplayıp , yarısından fazlasını cebe indirenlere ne denir ?
Durun bakalım '' Hırsız '' denebilir mi ?

Yok yok denmez , Onlar Hacı hoca takımından Dini , İmanı Yerinde kişiler onlar 25 Milyon € yu cebe atmaz canım .
:durdurun

Hala savunuyorlar bu derneği şaşıyorum .
Almanya Türkiye değil millet bunu iyi bilin .
Bir yolsuzluk varsa Alman Adaletide bunu ispatlarsa .
Türkiye'de ellerini kollarını sallayarak gezen bir takım Din Simsarları , Almanya'ya ve belkide bir karar aldırıp tüm avrupa birliği ülkelerine giriş yasağı koydurabilir .
Girdiği anda yakalama emri verebilir .

Şu anda zaten Rtük başkanı Zahid Akman , Almanya'da '' Sanık '' olarak aranıyor .
:goz:
 

SickDreTh

Altın Üye
konuyla ılgılı yorum yazın!
 

LOOPUSED

Altın Üye
fetulah Gülen Örgütü uydurur mutlaka bir şeyler.Yakında Almanya savcısı başbakanı ifade vermeye çagırınca ne diyecekler onu merak ediyorum.O zamanda merkel'le masa tenisi oynamaya gitti derler.
sen bu yalanın altından nasıl kalkacaksın ona yorum yazsana... bırakl merkeli falan...ya hayrı konuş ya sus buyuran islamın güzelliğine buyur..ramzanlık iftarlık olma..
 

feregat10

Banned
Aaaa! Yeni mi öğreniyorsunuz? 1990'lı yıllarda tayyip hocası erbakan ile avrupadaki bütün camiileri ve cemaat önderlerini kapı kapı geziyor, yeşil sermayeye kapital topluyordu.

Bunlar birşey mi? Naylon faturanın mucidi maliye bakanı. Sahte biletin mucidi başbakan. Buyrun burdan yakın!
 

che57

New member
Deniz Fenerinin Almanyadan Para Toplayıp Yarısını Yardıma Yarısınıda Cebine Attıgı Biliyorsunuzdur Umarım Zaten Işin Içinde Tayyib Varsaa Ne Olmazki
 

metalic

New member
çıkmasa şaşardım zaten...
yüzyılın din iman vurgununda bakalım bzim savcılar ne zaman harekete geçecek...
 

MG_eVİL

New member
Almanya'da 43 milyon € toplayıp , yarısından fazlasını cebe indirenlere ne denir ?
Durun bakalım '' Hırsız '' denebilir mi ?

Yok yok denmez , Onlar Hacı hoca takımından Dini , İmanı Yerinde kişiler onlar 25 Milyon € yu cebe atmaz canım .
:durdurun

Hala savunuyorlar bu derneği şaşıyorum .
Almanya Türkiye değil millet bunu iyi bilin .
Bir yolsuzluk varsa Alman Adaletide bunu ispatlarsa .
Türkiye'de ellerini kollarını sallayarak gezen bir takım Din Simsarları , Almanya'ya ve belkide bir karar aldırıp tüm avrupa birliği ülkelerine giriş yasağı koydurabilir .
Girdiği anda yakalama emri verebilir .

Şu anda zaten Rtük başkanı Zahid Akman , Almanya'da '' Sanık '' olarak aranıyor .
:goz:
sonuna kadar katılıyorum... onlar dindar adam onlar dini kuralları iyi bilir ama hiç bi zaman günah işlemezler... cübbeli ahmet hoca-fetullah gülen bunlar neden dışarıdalar şu an en iyi örnekleri....:goz::goz:
 

HTML

Üst