sağcı solcu sağ sol

bigstorm07

New member
Kavramlar sürekli kullanılmasına rağmen herkese göre farklı anlam içermektedir.
Bana göre sol:
önce anti-faşist
sonra anti-emperyalist olan tüm düşüncelerdir. Anti-kapitalist de olunca marksist (yada radikal) sola yakınlaşmış demektir.
Sağ ise önce faşist, şovenist düşüncelerdir. Sonra halkı hiçe saymak demektir. En yumuşak sağ ise "statükoculuk", "değişime direnme"dir.

Sağ-sol'un bana göre bir anlamı da şudur:
Sağ:Önce devlet, devlet için halk
Sol:Önce halk, Halk için devlet düşünceleridir.

Bazı arkadaşlardan sağcı solcu tanımları:

-sağcı sadece kendini düşünendir, solcu başkalarını da düşünür
-devletçi politika soldur, liberal politikalar sağdır
-yenilikçiler solcudur, gelenekçiler sağcıdır

-devletini seven sağcıdır sevmeyen solcu
-din düşmanlığı solculuktur
-millet düşmanlığı solculuktur
.....gibi saçma şeyler söyleyenler de var
__________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.”
"İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx)
 

bigstorm07

New member
konuyu açmamın sebebi çoğunluk kesimin bu kavramları bilmemesi kim nereye yölendiriorsa oraya gidiolar bu sadece bi ışık
 

unltd

New member
tesekkurler paylasimin icin ama 70lerden sonra hic kimse ne sag takiliyor ne sol. benim sagci arkadasimda cok solcu arkadasimda cok, ulkucu arkadasimda cok komunist arkadasimda cok :D simdi bu durumda ben hangi bolumde oluyorum. dedigim gibi sag sol olayi bitdi herzaman diyorum dayanamiyacam yine diyecem. bu ulkede hepimiz kardesce yasamisiz zamaninda artik o donemlere donmenin vakti geldi. abs bas dusmanimiz ve kendimizi korumamiz lazim!!!
 

poseidon82

New member
Sağ-Sol Penaltı-Gol

Günümüzde sağ sol diye ideolojik bir ayrım yapmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Çünkü günümüzde ideolojiler okardar çok birbiriyle karışmış durumda ki onları birbirlerinden ayırmak mümkün değil. Örneğin 1960'lı '70'li yıllarda sol görüşlü partilerin savunmuş olduğu düşünceleri günümüzde sağ partiler kullanıyor ve uygulamaya çalışıyor.

Bir başka örnek üniversitede benim sağ görüşlü (hem de Yurt reisi ünvanına sahipti) sınıf arkadaşımın cep telefonunun melodisi sağcıların yerden yere vurduğu Ahmet KAYA'nın "Şafak Türküsü" adlı şarkısıydı. Ha ama şarkının adını değiştirerek kaydetmişti o ayrı :)
 

ßirisi

"O" $imdi AsKeR
$imdi;
türbanLi türbansiz.
kürt türk


yani her dönem bir ucurum icad ediyorlar bir zamanlar sağ sol...
 

asas1453

New member
konuyu açmamın sebebi çoğunluk kesimin bu kavramları bilmemesi kim nereye yölendiriorsa oraya gidiolar bu sadece bi ışık
kardeş burada sende sana göre olan düşünceyi yazmışın yani sende yönlendirme yapıyon.

solcu=kendisi ile çelişen

burdan da bu çıkıyo
:durdurun:durdurun
 

memoxyde

New member
arkadaslar bu işin bi ortasını bulun iç içlerinde kominist diş işlerinde faşist olun bitsin gitsin

atatürk le millet meclisinde ki kişiler bi gün fotograf cekilecekler fotoraf cok ilgintir atatürkün sagındaki insanlar sagcı yani o zmannın degimiyle osmanlıyı isteyenler solundaki kişilerde solcu yani o zmanın degimiyle cumhuriyet devrimlerini savunanlar
hepimiz hrant olacagimiza hepimiz ATATÜRK olalim
 

SickDreTh

Altın Üye
kaynak gosterırmısın arkadasım
 

Revoo_

[D]evrimiçi
güzel bi konu olmuş..forumda hala cahil insanlar var..onların bilgilenmesi için gerçekten yararlı bi konu..
 

unltd

New member



bu memlekette trafik sağdan akar :)
KAC KISI TURKIYEDE TRAFIGI TAKIYORKI? SENIN BU YAZDIGIN " BU MEMLEKETTE TRAFIK SAGDAN AKAR" KELIMESI BILE SOLCULAR ICIN ITICI KONUSMA. SENIN GIBILER ULKEDE BARIS DEYIL, BOLUNEREK ULKE SIZE KALMASINI ISTIYORSUNUZ. PKK'DAN FARKINIZ YOK. AMA KUSURA BAKMA, O BASDIGIN TOPRAKLAR BENIMDE TOPRAKLARM VE OYLE KOLAY KOLAY BIRAKACAGIMIDA SANMIYORUM!
 

DeLiYuReQ

New member
"Hani ölümden dönenler anlatır ya; bir ışık geldi falan diye. O, kıça tıkılan pamuk. Senin inancını bilemem. İstersen toteme tap. Herkes ölecek. Mahşer var ya. Orası işte. Kıyamet kopsun herkes orada olacak. Büyük bir kokteyl gibi düşünün. İlk gün imza almaktan anan ağlayacak. Herkes orada çünkü.
Aaa Sezar!
Reenkarnasyona inananlar var. Yok öyle bir şey. Hep şöyle yapıyorlar. Önceki hayatımda Rus Çariçesiydim Hiç o…pu olan yok. Hiç duyuyor musunuz, Önceki hayatımda taksi şoförüydüm .Herkes kral…"
Cem YILMAZ​
 

Börteçine9

New member
KAC KISI TURKIYEDE TRAFIGI TAKIYORKI? SENIN BU YAZDIGIN " BU MEMLEKETTE TRAFIK SAGDAN AKAR" KELIMESI BILE SOLCULAR ICIN ITICI KONUSMA. SENIN GIBILER ULKEDE BARIS DEYIL, BOLUNEREK ULKE SIZE KALMASINI ISTIYORSUNUZ. PKK'DAN FARKINIZ YOK. AMA KUSURA BAKMA, O BASDIGIN TOPRAKLAR BENIMDE TOPRAKLARM VE OYLE KOLAY KOLAY BIRAKACAGIMIDA SANMIYORUM!
Türkiyede kaç kişinin trafiğe baktığını polis olmadığım için bilemeyeceğim.

Bu memlekette trafik sağdan akar yalan mı kardeşim ?

Direksiyon soldadır ama trafik sağdan akar.Solun %25 civarı oyu vardır dps 22 alsa chp 3 olur,chp 24 alsa dsp 1 alır.diğer sol partilerin toplamıda %1 işte :D

Trafiğin soldan aktığı inönü döneminde yapılan İslam adına olumsuzlukları 60 larda devrim diye yırtınanların gezdiği dağları mıhladık alnımıza rahat ol.

Sen bana toprak moprak demişsin ya bende Atamızın sözüyle karşılık vereceğim;

''Bu memleket tarhite Türktü,bugünde Türktür ve ebediyeN Türk olarak kalacaktır.Türkiye Türklerindir''

Keşke hakaret etmesende saygılı olsan ağız bozmaya gerek yok :goz:
 

pasa_1

New member
sağ sol die milleti karıştırmayın onlar eskide kaldı 30 sene öncesi amerikanın ve rusyanın ipnelikleriydi onlar kardeşi kardeşe kırdırdı onu beceremedi pkk yı çıkardılar kürt türk die milleti birbirene düşman ettiler oda yetmedi laik dindar die bizi birbirimize düşürdüler hala akıllanmadınızmı
anlamdınızmı durumu
sorarım türkiyede kaç kişi işsiz açlık sınırı ne asgari ücret ne
bilimde nekadr ilerledik
atatürk ün adını yazabildikmi uzaya
yapmayın arkadşlar sağ sol bitirn bu konuları bırakın açıklamsız kalsın anlamını yitirsin bu cümleler
hepimiz hedfi bu milleti bu ülkeyi kalkındırmaksa 85 yıl önce birlik olup kentlenip bu ülkeyi kurtarıp kuranlar gibi kenetlenip yüceltelim devletimizi dahada önemlisi millletimizi
 

HTML

Üst