Cuma'ya gittiğim için rektör olamadım

alex_1907

New member

Kastamonu Üniversitesi'ndeki rektör adaylığı seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen, Sezer tarafından listeden silinen Prof. Dr. Mustafa Safran, "Cuma'ya gittiğim için rektör olmam engellendi" dedi.


Görev süresi 16 Mayıs’ta dolan uzatmalı Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer, üniversitelerde yapılan rektörlük seçimi sonrasında en çok oy alan adayları değil, üniversiteleri başörtülülere zindan eden 2. ve 3. sırada yer alan adayları atamıştı.

‘CUMAYA GİTTİĞİM İÇİN ATANMADIM’

Rektörlük seçimlerinde birinci olmasına rağmen A. Necdet Sezer tarafından elenen Prof. Dr. Mustafa Safran, Vakit’e yaptığı açıklamada, en fazla oyu almasına ve rakiplerinden daha tecrübeli olmasına rağmen Sezer tarafından ideolojik gerekçelerle atanmadığını söyledi. Kendisini sağ eğilimli birisi olarak tanıtan ve her kesimden arkadaşları bulunduğunu belirten Safran,“Türkiye’de demokrasi sadece laik kesime çalışıyor. Ben 13 yaşımdan beri Cuma’ya gidiyorum. Bende laik birisiyim. Ama birilerine göre Cuma’ya gittiğim için benim laikliğim düşüyor. Laiklik karşıtı gösterdiler. Cuma’ya gidiyoruz diye yobaz ilan ettiler. Atanmamamın gerekçesi Cuma’ya gitmemdir. Bana atanmadım diye “dava açacak mısınız?” diye sordular. Bende “Yok kardeşim ben işi Allah’a havale ediyorum” dedim. Bu sözümden dolayı bile beni dinci yaptılar” dedi.

BUNLARA GÖRE LAİKLİK MESCİT KAPATMAK

Sezer’in rektör atamalarında ideolojik davrandığını belirten Safran, “Sadece 1 oy alan Bahri Gökçebay, YÖK tarafından 5. sıradan 2. sıraya çekildi. Sezer tarafından atandı. Atanan aday fazla oy alsa, kapasiteli olsa ve tecrübesi olsa iyidir. Bunların hiçbirisi yok. Olmadığı gibi çok eksiği var. Sezer hep ideolojik atama yaptı. Laiklik dışında hiçbir kriteri dikkate almadı. Bunlar laikliğin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Bunlara göre laiklik sadece gösteriştir, mescit kapatmak ve başörtülü öğrencileri okula almamaktır” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANINI RAHAT BIRAKIN”

Bugün bazı çevrelerin 3 rektör ve rektör eşleri elendi diye kıyameti koparmaya çalıştıklarını belirten Safran, “Laikçi kesimler, şimdiden Cumhurbaşkanı üzerinde psikolojik savaş başlattılar. Baskı kurarak Cumhurbaşkanı’nın sağlıklı karar vermesini ve tercih yapmasını engellemeye ve alanını daraltmaya çalışıyorlar. Ben Sayın Gül’ün çok daha sağlam ve sağlıklı ölçülerle karar vereceğine inanıyorum. Baskı yapanlara Cumhurbaşkanını rahat bırakın diyorum. Cumhurbaşkanı Gül, takdir yetkisini en adil şekilde kullanacaktır” dedi.

İŞTE SEZER’İN BAZI ANTİDEMOKRATİK ATAMALARI


- Kastamonu Üniversitesi'nde 15 oyla birinci olan Prof. Dr. Mustafa Safran yerine, sadece 2 oy alan Bahri Gökçebay'ı rektör olarak atadı.

- Yozgat Bozok Üniversitesi'ne en fazla oyu alan Prof. Dr. Mustafa İlbaş yerine 4 oy alan İnci Varinli'yi rektör olarak atadı.

- Giresun Üniversitesi'nde 25 oyla birinci olan Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi yerine, 8 oy alan Osman Metin Öztürk'ü atadı.

- Gazi Üniversitesi’nde 1064 oy alan Prof. Dr. Rıza Ayhan yerine, 366 oy alan 3. sıradaki Kadri Yamaç’ı atadı.

- Cumhuriyet Üniversitesi'nde 136 oy alan Prof. Faruk Kocacık yerine, 115 oy alan Mehmet Bakır'ı atadı.

- Erciyes Üniversitesi'nde 284 oy alan Prof. Zeki Yılmaz'ın yerine 236 oy alan Cengiz Utaş'ı atadı.

- Trakya Üniversitesi'nde 126 oy alan Prof. Levent Alimgil yerine 109 oy alan Enver Duran'ı atadı.

- Zonguldak Üniversitesi’nde, 164 oyla birinci olan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey yerine, 161 oyla ikinci olan eski rektör Bektaş Açıkgöz'ü atadı.

- Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 389 oy alarak ikinci olan Emin Alıcı’yı atandı

- İnönü Üniversitesi’nde 104 oyla ikinci olan Fatih Hilmioğlu’nu atadı.

- Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde 71 oyla 3. olan Ferit Bernay’ı atadı.
 

lemonata

New member
insan müslümanlığın gereğini yapınca neden zor duruma düşüyo veya düşürülüyo ki yaa
ayrıca teşekkürler
 

kamer28

DOLUNAY
yeter bitsin bu zulüm

hristiyan bi ülkemiyis

nedir yani....

dininden bi haber bi millet istiyorsunuz

yalnız bunları yapanlarından dininin olduğunuda sanmıyorum

okula almazlar

sakallı olursun askeriyeye almazlar

şehit olunca en önde olur babalar

rektör olamazsın cumaya gidersin

başın kapalı doktor avukat hakim olamazsın

............
 

lemonata

New member
yeter bitsin bu zulüm

hristiyan bi ülkemiyis

nedir yani....

dininden bi haber bi millet istiyorsunuz

yalnız bunları yapanlarından dininin olduğunuda sanmıyorum

okula almazlar

askeriyeye almazlar

rektör olamazsın

başın kapalı doktor avukat hakim olamazsın

............
katılıyorum
 

gukuli

Banned
safsata boş laf

daha ne olacak Cumhurbaşkanlığı yetmiyormu HALİFE likmi istiyorsunuz.

turgut özal dindar değilmiydi ya apdullah gülen cuma namazı kıldıkları içinmi cumhurbaşkanı oldular
 

kamer28

DOLUNAY
safsata boş laf

daha ne olacak Cumhurbaşkanlığı yetmiyormu HALİFE likmi istiyorsunuz.

turgut özal dindar değilmiydi ya apdullah gülen cuma namazı kıldıkları içinmi cumhurbaşkanı oldular[/QUOTE

o saydıklarındanmı oluşuyo tüm türkiye

başka canlılar yokmu

kişilere takılma

olaylara bak

haksızlığa bak

burası türkiye

müslüman bir ülke
 
safsata boş laf

daha ne olacak Cumhurbaşkanlığı yetmiyormu HALİFE likmi istiyorsunuz.

turgut özal dindar değilmiydi ya apdullah gülen cuma namazı kıldıkları içinmi cumhurbaşkanı oldular
bak sen cumaya gidenler halifelik istiyor cuma namazlarını kaldıralım rejime ters o zaman öylemi
 

emre3294

New member
cumhurbaşkanı bile olma özgürlüğü var sen neden bahsediyorsun nasıl bir özgürlük istiyorsun halifemi olsalardı
e rektor olamıyolarmış işte? sanki cumhurbaşkanlığı da kolay kazanıldı .6 ay evvelsinden seçime gitmedikmi o yüzden? zaten olan özgürlükleri bi lütufmuş gibi göstermeye çalışıyosun.
 

türker35

New member
her şeyin bi yeri bi adbı var madem cumaya bu kadar gitmek istiyorsunuz cuma günleri kapalı bi iş ayarlıyın düşünsene saniyelik iş peşinde koşturuyorsun rektöre işin düşüyo ve yok yerinde nerde cumada iyide banane ibadetini kendi için yapıyon benim için yapmıyoki ayrıca o mazeretle gerçektende alınmamışsa ki yalandır şimdi ye bir yerlerin başına geçmiştir burakın bu duygu sömürüsü ve kışkırtıcı hareketleri neden bu kadar hör görülüyomuş ayakları yapıyouz anlamıyom hor gören sizsiniz görülüyomuş gibi yapmak neden ? anlamış değilim o rektör inşallah başımız da değildir yoksa yandık saçı uzun olan veya kot giyen yandı okuldan hemen atılır ki buna benzer olayları gördük ..iyi bişey değil bunlar burakın her şey güzel olduğu gibi kalsın nerden geldiniz başa türkiye her gün sorun her gün sorun....

e rektor olamıyolarmış işte? sanki cumhurbaşkanlığı da kolay kazanıldı .6 ay evvelsinden seçime gitmedikmi o yüzden? zaten olan özgürlükleri bi lütufmuş gibi göstermeye çalışıyosun.
bak mışlı konuşuyon nerden biliyon gaza gelmişsin konuşuyon her zaman taraflı yayın yapanların dayatması taraf yapan kanalların devamlı bildiğimiz programlarında biliriz başı açık hep kötü' kapalı hep melek ama öle değil tam tersi saman altından su yürüten derim bazılarına her kez melek değil ki bu kadar basit programlar yapıyolar biara seyrettim nerdeyse komşumun saçı uzun diye vurcaktım bu kadar gaz olmaz ayıptır gaza gelmeyin burakın bak bişey olumu türkiyeye tayip nasıl aç kalıyo seyredin dinime küfür eden müslüman olsa!!!!
 

toykan

Santimantal
bu olayları sn abdullah gül yapsa meydanlarda miting olurdu sn sezer yapınca herkes sessız kalıyıyor yakın zaman dınsız dınını bılmeyen toplum olacak sun yetısme asamasında olan cocuklarımız yazık gercekten
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
kendileri yaparsa o kadrolaşma olmuyo nede olsa onlar ülke için çalışıyoya kadrolaşsalarda kötü bişey değil amaaa hükümet kadrolaşınca olmuyo oratalık karışıyo hey gidi şakşakçılar sizi
 

kurtwolush

Banned
oruç tutmayanları camdan aşşağı attıp ve ceza almaynları atayalım o sembeolik konuma.


sayın antisezerciler. işte sizin istediğiniz kukla bir cumhurbaşkanı war . al abdullah al imza al gülüm wer gülüm. cumadan sonra git tarikatlara öp gülüm yala gülüm. kartal kadıköy minibüs hattında kahyalık yapan şahıs akp iktarından sonra izmir itfaiye müdürü olmasına sesiniz çıkmaz ama. imam hatip bilmem neyinin milli eğitim müdürü olmasına sesiniz çıkmaz sizin. ülke elden gidiyo olsa sesiniz çıkmaz sizin işiniz gücünüz din sizin. oturun bakalım abdenın kucağına sizi dindar kardeşlerim ama sakın cumaya cumartesiye laf söyletmeyin. onur dedikleri sadece bir cuma namazından ibaret zaten. camdan atılıp öldürülen insanları unutun he onları din için yapın sonra gidin cumaya dua edin resetlensin windowsu yenıden kururun oh çiçek gibi oldu be. açın cennetin kapısını. sonra watandaş rektör olamamış ay ne üzüldüm anlatamam.
 

CyßeRiaN

Web & iRc C0deR
nedense Bu üLkede Namaz kılmayana birsey denmiyoR aMa Namaz Kılan ayıpLanıyoR bu Nasıl bir gÖrüstür ya bu mu esitlik ? bu mu !
 

kurtwolush

Banned
nedense Bu üLkede Namaz kılmayana birsey denmiyoR aMa Namaz Kılan ayıpLanıyoR bu Nasıl bir gÖrüstür ya bu mu esitlik ? bu mu !
bu ülkede kim namaz kıldığı içim öldürülmüş ya da oruç tuutğu için öldürülmüş.


ama namaz kılmayan ve oruç tutmayan kişilere yapılan insanlık dışı olayları da biliyoruz en azından ben biliyorum. allahın verdiği canı almak namaz kılıp oruç tutanlara mı kaldı. nerde sizin kaderiniz nerde sizin cennet cehennem anlayışınız nerde siizin allahın verdiği canı allah alır anlayışınız.



bırakın bu mışlı muşlu hikayeleri. anadan babadan kulaktan dolma laflarla burda beylik taslamayaın.


din eğitimi almışsısnız ama AHLAK kısmında sınıfta kalmışsınız.

kendi kendinizle çelişiyosunuz haberiniz yok.
 

MaDMaxiBo

New member
her zaman en çok oyu alan atanmıyor zaten

yeni bir durum değil...
çok oy alan da nasıl alıyor tartışılır...insanları korkutarak oylarını alanlar var..amaç bilim değil bizzat money

bu ülkede kim namaz kıldığı içim öldürülmüş ya da oruç tuutğu için öldürülmüş.


ama namaz kılmayan ve oruç tutmayan kişilere yapılan insanlık dışı olayları da biliyoruz en azından ben biliyorum. allahın verdiği canı almak namaz kılıp oruç tutanlara mı kaldı. nerde sizin kaderiniz nerde sizin cennet cehennem anlayışınız nerde siizin allahın verdiği canı allah alır anlayışınız.



bırakın bu mışlı muşlu hikayeleri. anadan babadan kulaktan dolma laflarla burda beylik taslamayaın.


din eğitimi almışsısnız ama AHLAK kısmında sınıfta kalmışsınız.

kendi kendinizle çelişiyosunuz haberiniz yok.
o olay bir kaç kere oldu...birkaç kişiye oldu
Şu anda binlerce öğrenci müslüman olduğu için okuyamıyor...eğitim en temel haktır..hiçbirşekilde alıkonamaz...ama oluyor işte...ve her seferinde bahsedilen tek olay Sivas...(yapanlar iyi yapmış - güzel yapmış - doğru yapmış demiyorum.ama karşı saldırı da başarıyla ve düşmanlarına-müslümanlara- büyük zaiyat vermeye devam ediyor...bi asmadığınız kaldı müslümanı)
 

eastsoul

New member
ohhhh iyikide rektör olamamış o sebebini bulamamış cumaya gitmesi değildir sebebi.Türbanmı bu ülkede yeri yok kardeşim.Atatürkün kurduğu laik Cumhuriyet burası,Sudi arabistan yada iran değil....
 

SickDreTh

Altın Üye
ikili polemıklere gırmeden,konunun akısını degıstırmeden ve ortamı germeden tartısın arkadaslar lutfen..
 

HTML

Üst