Fethullahçı Müslümanlar uyanın

fatihsan

New member
[COFethullahçı Müslümanlar uyanınLOR="Red"][/C

OLOR]

'La ilahe illallah, Muhammedür resulullah!' diyen ve buna da gönülden iman edenlere sesleniyorum:


Siz; İslam dünyasına karşı Haçlı savaşı başlatan Amerika'nın yanında olmak ister misiniz? Sanmıyorum.

O zaman; hem Müslüman görünüp hem de Amerika için çalışan kişilerden uzak durun. Burada açıkça,

Amerika'nın emrine girmiş bir propaganda uzmanı olduğu anlaşılan Fethullah Gülen'den söz ediyorum. Bu kişi, İslam'a değil, ABD'ye hizmet ediyor. 'Allah, dünya gemisinin kaptanlığına Amerika'yı oturttu.' diyerek beyaz batılı Hıristiyan emperyalizmini meşrulaştıran o değil midir? Milliyet'ten Can Dündar'ın naklettiği bilgiler Fethullah Gülen'in ABD tarafından yetiştirildiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Çünkü; Amerika'da hazırlanan siyasi-stratejik raporlarda hep onun adı geçiyor. ABD çıkarına hizmet edecek İslam anlayışının lideri olarak o örnek veriliyor. Ve Amerika; bu çizgidekilere yıllardır muazzam para ve siyasi destek veriyor. Can Dündar'ın pazartesi günü aktardıklarına bakar mısınız:

'Bahsedeceğim raporlar 'Rand Coorparation' imzasını taşıyor. Amerikan dış politikasına yön veren bu etkili 'fikir fabrikası', Donald Rumsfeld, Condoleezza Rice, Francis Fukuyama gibi uzmanlarıyla tanınıyor. (...) Rand Coorparation, Amerikan yönetimi için bir rapor hazırlayıp 2 şey tavsiye etti:

'1) Türkiye'deki İslami hareketi daha yakından tanımalı, onların ideolojileri hakkında daha yakından bilgilenmeli ve diplomatlarını eğitmeliyiz.

2) ABD'nin İslamcı akımın ılımlı üyeleriyle resmi olmayan ilişkiler kurması yararlı olacaktır.'
1999'da ABD Dışişleri Bakanlığı'nca hazırlanan 'Din Hürriyeti Raporu'nda Fethullah Gülen'den 'ılımlı İslami lider' olarak bahsedilecekti.

Sonra Cheryl Barnard'ın raporu geldi. (...) O da 2003'te 'Sivil Demokratik İslam Raporu' hazırladı. (...) Rapora göre, ABD'ye en iyi müttefik 'ılımlı İslamcılar'...

Nasıl desteklenecekleri konusunda şunları öneriyor:

'Çalışmalarının, görüşlerinin yayımlanması ve dağıtılmasına maddi katkı yapılacak.
Daha geniş kitlelere özellikle gençlere ulaşmaları teşvik edilecek.

Sivil toplum kuruluşları kurmalarına, eğitim için yer bulmalarına ve politik süreç içinde gelişmelerine destek olunacak.

Görüşlerini yaymak için web sitesi, okul, enstitüler kurmalarının önü açılacak.
Ilımlı İslamın kitlelerin alternatifi olması sağlanacak.'

(...)Raporun sonundaki 'Derin strateji' bölümünde daha somut öneriler var. Şöyle denmiş:
'Ilımlı İslamcıların cesur sivil liderler olmasına çalışılmalı. Demokrasi, insan hakları, kadın hakları konusunda etkili politikalar geliştirmeleri sağlanmalı. Sivil toplum örgütleri oluşturarak Ilımlı İslamcı liderlere yardım edilmesine çalışılmalı...'

Fethullah Gülen'in örnek olarak verildiği ılımlı İslamcıların ekonomik güç eksikliği dile getirilip maddi destek yapılması önerilmiş.'

Can Dündar perşembe günü de yazıya devam edip 26 Mart 2007 tarihinde yaylımlanan Rand Corparation'ın yeni raporundan aktarmalar yapıyor. Burada Fethullah Gülen, 'Hıristiyan ve Yahudilerle diyalog çalışması başlattı. İki kez Patrik Bartholomeos ile görüştü. 1998'de Papa'yı ziyaret etti; İsrail'in hahambaşı ile buluştu' denilerek örnek dinsel lider seçiliyor.
Raporda; ABD yönetimine Türkiye'yi etki altına almak için de şu kesimlerimizin desteklenmesi öneriliyor: 'Liberal ve laik Müslüman bilim adamları ve aydınları, genç ılımlı Müslüman akademisyenler, toplumsal önderler; kadın hareketi öncüleri, ılımlı gazeteciler ve yazarlar.

Desteklenenlerin başında da Fethullah Gülen ve çevresi geliyor. Para ve siyasi destek bu kesime yağıyor. 'Gülen'cilerin okulları, yurtları, dershaneleri Amerikan dolarları ile böyle yaygınlaştırılıyor.

Amerika onların bankacılıktan tutun da kargoculuğa kadar Türkiye'nin bütün sektörlerinde öne çıkarttırıyor. Hükümet, bu konuda ne gerekiyorsa yapıyor.

Fakat, aynı Amerika; İslam dünyasına karşı Haçlı savaşını yürütüyor. Müslümanların kanını hunharca akıtıyor. Fethullah Gülen, bu saldırıda ABD'nin yanında yer alıyor.

Şimdi; ona inanan samimi Müslümanlara sesleniyorum: Elinizi vicdanınıza koyup öyle karar verin. Haçlı emperyalizmin silahlı gücü Amerika'nın bu kadar desteklediği birisinin siz Müslümanlara bir faydası olabilir mi? Bu dünyada değil öbür dünyada...



Fethullah'ın Gerçek Yüzü


-"Fethullah Gülen ile Papa II.Jean Paul 1998 Şubat'ında Vatikan'da buluştular.

Bu buluşmayı CIA organize etti. Gülen'in basın önündeki itirafından da anlaşılacağı üzere ABD Ankara Büyükelçisi Morton Abromowitz buluşmada başrolü oynadı. Fethullah Gülen 8 Şubat 1998 günü Vatikan'a hareketinden önce yaptığı açıklamada "Birkaç ay önce Abramowitz cenaplarının yardımıyla bu buluşma gerçekleşti" dedi.

ABD eski Savunma Bakan yardımcısı Richard Perle, FBI ve MOSSAD'ın paravan Yahudi örgütü Ayrımcılıkla mücadele Birliği (Anti-Defamation League/ ADL) ve Moon Tarikatı buluşmayı organize edenler arasındaydı. Vatikan buluşmasının temelleri, Gülen'in sağlık (!) kontrolü gerekçesiyle bulunduğu New York'ta atıldı.

Bu günlerde görüştüğü Amerikalılardan biri de , 1996 yılında CIA BAşkanlığına aday gösterilen Carnaige Vakfı başkanı Morton Abramowitz idi. Morton Abramowitz ile görüşmesinin ortak dostları Kasım Gülek vasıtasıyla tanışmasından sonra gerçekleştiğini açıklayan Gülen, "Abramowitz ile toplum hadiselerinin sebepleri ve sonuçları hakkında konuştuk. Daha sonra teşekkür mektubu yazdı." diyordu. Gülen, Abramowitz'e Ortadoğu ve Türkiye konusunda yazdığı kitap için yardım etme sözü verirken, Amerika'daki Siyonist lobisinin en güçlü kolu ADL, Gülen'in bir kitabını Amerika'da İngilizce olarak yayınlama garantisi veriyordu.

Zamanın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya yakınlığı ile tanınan ADL başkanı Abraham H. Foxman, Zaman Gazetesindeki açıklamasında kitap olayını şöyle anlatıyor: "Kendisinden İslam'da hoşgörüyü anlatan bir kitap yazmasını rica ettik." Gülen'in ABD yönetiminde ve BM'de etkiye sahip Papa'nın sağ kolu kardinal John O'Connor ile Eylül 1997'de New York'ta gerçekleşen görüşmesinde, Roma ziyaretinin tarihi kararlaştırıldı. ADL'nin Türkiye'de MOSSAD'a yakın Yahudi çevrelerle yakın bağlantıları bulunuyor.

ADL'nin kuruluş yılı 1913... Kurulduğu günden itibaren, yine aynı dönemde kurulan Amerikan iç istihbarat örgütü FBI ile işbirliği içinde oldu. FBI, Edgar Hoover'in başkanlığı döneminde ADL'yi kanatları altına aldı ve geliştirdi. Klu Kux Klan örgütü ADL kanalıyla finanse edildi. Dernek gibi örgütlenen ve otuza yakın şubesi bulunan ADL, görünüşte konferanslar düzenliyor, ödüller dağıtıyordu. Ancak ADL'nin gerçek kimliği 1992 yılında iki ajanının yakalanmasıyla belgelendi.Ajanlar Tom Gerard ve Roy Bullock'un evlerinde çıkan bilgiler ve ifadeler ADL'nin kirli ilişkilerini su yüzüne çıkardı.

New York'lu gazeteci John Ross'un haberine göre; "ADL'nin MOSSAD, CIA, Güney Afrika ırkçı rejimi ve İngiliz istihbaratıyla bağlantıları ortaya serildi." Yakalanan kimi üyelerin istihbarat faaliyetleri yaptıkları ortaya çıktı. ADL ajanları, muhalif örgütler ve kişileri fişlediklerini itiraf ettiler. ADL ajanları bu faaliyetlerinde ilginç bir olayı da gerçekleştiriyorlar, FBI'ın istihbarat kayıtlarından yararlanıyorlardı. Abramowitz'in yakın arkadaşı Perle, bir Yahudi ve ADL yönetimiyle ilişki içinde.

Uzun seneler Pentagon'un Türkiye sorumluluğunu yürüten Perle bir süre önce Irak'ı bölme planlarını Washington Post'a açıkça yazdı. Bosna'yla ilgili olarak ABD'de kurulan kriz merkezi ekibi içinde de yer alan Perle, Türkiye İran arasında savaş kışkırtıcılığında da başroldeydi.

Fethullah Gülen'in hamiliğine soyunan ADL, Moon Tarikatı ile de çok yakın ilişki içinde.

Wahington'daki iki büyük gazeteden biri olan Wahington Times'ın sahibi Moon Tarikatı...ADL ve Moon Tarikatı bu gazete içinde birlikte çalışıyor. Gazete CIA'ın yayın organı olarak tanınıyor. 1981'de kurulan gazete, Reagan ve Bush'a olan yakınlığı ile tanınıyor. Moon Tarikatı, Kore'nin bölünmesinden hemen sonra kuruldu. Kurucusu CIA'nın yan kuruluşu gibi çalışan , Kore İstihbarat Teşkilatı. Kore nüfusunun yüzde onunun Budizm'den Hıristiyanlığa geçişini organize edenlerden. Bu çalışmalar sonucu bugün Güney Kore nüfusunda Hıristiyanların oranı yüzde 35'i buldu.

Moon Tarikatı, CIA'ın dünya çapında kullandığı etkili bir kamuflaj aracı. 1980'li yıllarda tarikatın adı İrangate skandalına karıştı. Moon Tarikatı'nın bir süre önce ölen Türkiye temsilcisi Kasım Gülek, Fethullah Gülen'in sağ koluydu."

...

Ergun Poyraz- Fethullah'ın Gerçek Yüzü, Otopsi Yayınevi (http://www.otopsiyayinevi.cjb.net)-1. Basım Nisan 2000, sf 345-348
 

terso.

New member
kaynak görüntülenemiyor.
basım tarihi nisan 2000
diyor.

doğrudur ...
bu fettullah gülenin o tarihte yaptığı en büyük hatalardan biridir.
abd ılımlı islam kuklasının sağ koluna fettullah güleni getirmeyi planlamıştır.
feto da hangi akla hizmet gitmiş papayla elele poz vermiştir.

bilen bir fettullah gülenci varsa açıklasın buraya..

ama fettullah gülenin gerek okullarında gerekte dersanelerinde abd sevdalısı ılımlı islam mücahidi kimseler yetişmiyor bunu da biliyoruz.

oralarda gerçekten olması gerektiği gibi temiz dürüst çalışkan bilgili ve tabiri caiz se ılımsız müslüman gençler yetişiyor.

bunu da inkar edemeyiz..

feto da hatasını farketmiş olacak ki ılımlı islamdan artık sözetmiyor...

bilen varsa açıklasın neden fettullah gülen ılımlı islama alet oldu...

mutlaka bir açıklaması vardır.
 

mehmet kok

New member
kaynak görüntülenemiyor.
basım tarihi nisan 2000
diyor.

doğrudur ...
bu fettullah gülenin o tarihte yaptığı en büyük hatalardan biridir.
abd ılımlı islam kuklasının sağ koluna fettullah güleni getirmeyi planlamıştır.
feto da hangi akla hizmet gitmiş papayla elele poz vermiştir.

bilen bir fettullah gülenci varsa açıklasın buraya..

ama fettullah gülenin gerek okullarında gerekte dersanelerinde abd sevdalısı ılımlı islam mücahidi kimseler yetişmiyor bunu da biliyoruz.

oralarda gerçekten olması gerektiği gibi temiz dürüst çalışkan bilgili ve tabiri caiz se ılımsız müslüman gençler yetişiyor.

bunu da inkar edemeyiz..

feto da hatasını farketmiş olacak ki ılımlı islamdan artık sözetmiyor...

bilen varsa açıklasın neden fettullah gülen ılımlı islama alet oldu...

mutlaka bir açıklaması vardır.





terso kardeş hatırlarmısın ramazan aylarında diyanet işleri başkanı iftar verir ve ermeni ve rum patriklerini de çağırır ve onlarla tokalaşır bunda birsorun varmıdır veya sen bir yurt dışı gezisinde rastladğın birinin elini sıksan hata mı yapmış olursun diyeceksinki niye vatikana gitti
turistler Türkiye'ye geldiklerinde tarihi camileri gezince müslümanmı oluyorlar
 

maxpyane

New member
ya hu fetocuların gozleri gormez kulaklai duymaz .....onlarin ogrendikleri hersey 5 ile 12 yas arasinda ogretildi zaten....Bu saatten sonra deil bu kadarck bir yazi dunyalari okutsaniz kafalarina birsey girmez bu saatten sonra cunki onlara ogretilen sey artik birsey ogrenmemeleridir.....

Dogmatik egitimin aci sonuclarini yasiyoruz :(
 

terso.

New member
terso kardeş hatırlarmısın ramazan aylarında diyanet işleri başkanı iftar verir ve ermeni ve rum patriklerini de çağırır ve onlarla tokalaşır bunda birsorun varmıdır veya sen bir yurt dışı gezisinde rastladğın birinin elini sıksan hata mı yapmış olursun diyeceksinki niye vatikana gitti
turistler Türkiye'ye geldiklerinde tarihi camileri gezince müslümanmı oluyorlar
iyi de adamcuvaz ılımlı islam dinler arası diyalog naneleriyle verdi o pozu kardeşim

ne kadar diyalogçu olduklarını ırak ta görüyoruz...

şehit olan ıraklı kardeşlerimin eşleriyle kızlarıyla çok yakın diyaloglara giriyorlar :aşk

biz onların dinine girmedikçe onların bizi aralarına almayacağını fettullah hocamız bilmiyor mu?

ya hu fetocuların gozleri gormez kulaklai duymaz .....onlarin ogrendikleri hersey 5 ile 12 yas arasinda ogretildi zaten....Bu saatten sonra deil bu kadarck bir yazi dunyalari okutsaniz kafalarina birsey girmez bu saatten sonra cunki onlara ogretilen sey artik birsey ogrenmemeleridir.....

Dogmatik egitimin aci sonuclarini yasiyoruz :(

5 ile 12 yaş arasında biz
Atatürk ün değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkeleri ile eğitildik.

karda kışta her gün

açtığın yolda gösterdiğin hedefe yürüyeceğime and içerim diye yemin ettirildik.

daha and ın ne demek olduğunu bilmeden..

sence bu dogmatik değil mi
taassub (körükörüne bağlılık ) değil mi

biraz cesur ol ve hür düşünceni kullan..
 

Vtnsvr

New member
kaynak görüntülenemiyor.
basım tarihi nisan 2000
diyor.

doğrudur ...
bu fettullah gülenin o tarihte yaptığı en büyük hatalardan biridir.
abd ılımlı islam kuklasının sağ koluna fettullah güleni getirmeyi planlamıştır.
feto da hangi akla hizmet gitmiş papayla elele poz vermiştir.

bilen bir fettullah gülenci varsa açıklasın buraya..

ama fettullah gülenin gerek okullarında gerekte dersanelerinde abd sevdalısı ılımlı islam mücahidi kimseler yetişmiyor bunu da biliyoruz.

oralarda gerçekten olması gerektiği gibi temiz dürüst çalışkan bilgili ve tabiri caiz se ılımsız müslüman gençler yetişiyor.

bunu da inkar edemeyiz..

feto da hatasını farketmiş olacak ki ılımlı islamdan artık sözetmiyor...

bilen varsa açıklasın neden fettullah gülen ılımlı islama alet oldu...

mutlaka bir açıklaması vardır.





terso kardeş hatırlarmısın ramazan aylarında diyanet işleri başkanı iftar verir ve ermeni ve rum patriklerini de çağırır ve onlarla tokalaşır bunda birsorun varmıdır veya sen bir yurt dışı gezisinde rastladğın birinin elini sıksan hata mı yapmış olursun diyeceksinki niye vatikana gitti
turistler Türkiye'ye geldiklerinde tarihi camileri gezince müslümanmı oluyorlar
Valla bende Vatikan'a gittim gelmişken Papayı görelim elini bir sıkayım dedim.Yanına bile yaklaştırmadılar.Hadi bakalım bir de siz deneyin ve bir tane sıradan bir imam bulun ve Vatikan'da el şıkıştırın sıkıştırabilirseniz.Hele hele Ağca olayından sonra çok zor bir olay.Hatta daha ileri iddialar bile var Fetulah Gülen Vatikanın Asyadaki üç gizli kardinalinden birinin oldugunu bile iddia eden yazılar okudum.
 

antikodon

Banned
amerikanın nasıl bir islam düşmanı olduğu bellidir.günah işlene yerin yanında bile durmak günahsa, fetullahın yaptığı günah deilmidir.islam düşmanlarının devletinin toprağına ayak basıyor.madem bazı nedenleren dolayı türkiyeye gelmiyor,ozaman neden bir sürü devlet varken illede amerikada duruyor.fetullahın peşinden giden okadar tertemiz vatandaşlar varki.ama neyin peşinde gittiklerini bilmiyolar.
 

c.sivasli

New member
Kardess Iste Saf Milletimizin Pesinden Kostugu Abd Ajanı
:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

burda her yoruma tebessüm etmem ama senin ki gülünecek cinsten,,,,şimdi bu türkiyede derece yapmış ve sonra odtü, itü, katü, bilkent, marmara, selcuklu vs,,, unilere gidenler mi saf oluyor? yemişim derecesin öbrüleridemi saf oluyor?? hani siz somut birşeyler görmek istersiniz ya ondan önce derece dedim,,, :vur ...ha bununlada kalmıyor, okulları açan esnaflar,ha sen dersin ki köylü bakkal saftır tabi, onlardan (Allah razı olsun),, yüksekleri seversiniz siz, türkiyedeki ekonomik dengeleri tutan esnaflar ha bunlardamı saf?? ha bide yurt dışındaki o kadar akademisyen(türk olmayanlar) iş adamı, rektör, siyasilerde mi saf ????

afedersin bunlar safsa senin sınıf nedir ???

Ilımlı islam denen şeyi ilk burda gördüm ve duydum, ve bi kaç kişiye sordum, tahmin ettim cevabı aldım tabi, bu medyanın bir kılıfı :vur
 

CFenL

(I'm in Love)
:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

burda her yoruma tebessüm etmem ama senin ki gülünecek cinsten,,,,şimdi bu türkiyede derece yapmış ve sonra odtü, itü, katü, bilkent, marmara, selcuklu vs,,, unilere gidenler mi saf oluyor? yemişim derecesin öbrüleridemi saf oluyor?? hani siz somut birşeyler görmek istersiniz ya ondan önce derece dedim,,, :vur ...ha bununlada kalmıyor, okulları açan esnaflar,ha sen dersin ki köylü bakkal saftır tabi, onlardan (Allah razı olsun),, yüksekleri seversiniz siz, türkiyedeki ekonomik dengeleri tutan esnaflar ha bunlardamı saf?? ha bide yurt dışındaki o kadar akademisyen(türk olmayanlar) iş adamı, rektör, siyasilerde mi saf ????

afedersin bunlar safsa senin sınıf nedir ???

Ilımlı islam denen şeyi ilk burda gördüm ve duydum, ve bi kaç kişiye sordum, tahmin ettim cevabı aldım tabi, bu medyanın bir kılıfı :vur
tabi saflar zeki olmak ayrıdır saf olmak ayrı ben Fen Lisesinde okudum ve o senin bahsettiğin tüm ünilerde okuyan arkadaşlarım var ve coğuda öyle bir safki inanamazsın.
Ama bizim köşedeki bakkal kadar gözü açık olanıda görmedim.
TEŞEKKÜRLER
 

terso.

New member

allah razı olsun
sayende kendilerini birşey sandığım hanif islam sitesinin ne mal olduğunu öğrendim

failleri çıkmış şeyleri yamamışlar fettullah a..

sizin bu adama her şeyi yamamanız beni ona daha da yakınlaştırıyor
sayeniz de bir fettullahçı daha olacak.

adam önce türkiyede şeriat devleti kuracak diye kovuldu
baktılar hala birşeyler yapıyo
bu sefer
amerikan ajanı dendi.

bu sitede fettullah hakkında yazılan şeyleri tek tek araştırdım
hiçbirşey bulamadım
lütfen ahmetin mehmetin
yazdığı köşe yazılarından
''işte....''
diye konu açmayın..
ve fettullahın türkiyede ki mahkemesinden beraat ettiğini de öğrendim.

http://pirlanta.wordpress.com/2008/07/17/gulen-hocaefendiyi-mahkum-ettirmek-isteyenler-haksiz/

bilgileri derleyeyim
burada konu açacağım inşallah....

şimdilik şu siteyi inceliyorum

http://pirlanta.wordpress.com/
 

c.sivasli

New member

hani hiç bilmesem bu adam kimdir, aha bu gaynakalrdan araştırıyım öğreniyim desem sittin sene bakmam,,,

kaynaklar arasında doğu perinçeğin sitesinden alınmış dökümanlar var, şimdi bu doğu perinçekin bi kaç hatıra fotoğrafına bakalım




bizim kediye anlatsam bunu şeyiyle güler :durdurun
 

burak_125

New member
:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

burda her yoruma tebessüm etmem ama senin ki gülünecek cinsten,,,,şimdi bu türkiyede derece yapmış ve sonra odtü, itü, katü, bilkent, marmara, selcuklu vs,,, unilere gidenler mi saf oluyor? yemişim derecesin öbrüleridemi saf oluyor?? hani siz somut birşeyler görmek istersiniz ya ondan önce derece dedim,,, :vur ...ha bununlada kalmıyor, okulları açan esnaflar,ha sen dersin ki köylü bakkal saftır tabi, onlardan (Allah razı olsun),, yüksekleri seversiniz siz, türkiyedeki ekonomik dengeleri tutan esnaflar ha bunlardamı saf?? ha bide yurt dışındaki o kadar akademisyen(türk olmayanlar) iş adamı, rektör, siyasilerde mi saf ????

afedersin bunlar safsa senin sınıf nedir ???

Ilımlı islam denen şeyi ilk burda gördüm ve duydum, ve bi kaç kişiye sordum, tahmin ettim cevabı aldım tabi, bu medyanın bir kılıfı :vur
OKUMAKLA ADAM OLUNMAZ
SENİN BU TÜRKİYEDE DERECE YAPMIS DEDİGİN ADAMLARIN KACI TÜRKİYEDE???
TÜRKİYEDE EKONOMİK DENGEYİ TUTANLAR ZATEN KİM GÜCLÜ ONDAN YANA HI
HIII ILIMLI İSLAM HAKKINDAKİ ALDIGIN CVBI BİZE SÖYLEE BİZ DE BİLELİMM
SONUCTA BİR ABD KUKLASININ PESİNDEE KOŞMAK SAFLIKTIRR
 

Vtnsvr

New member
The Gülen Movement!

Mustafa BALBAY

Başlık bizim değil...

Fethullah Gülen çevresinde gerçekleştirilen uluslararası toplantıların kalıplaşmış adı; Türkçe söyleyişle Gülen Hareketi... Gülen Türkiye’den çok Amerika’ya mal olmuş bir kişilik sergilediğinden adlandırma da yakışıyor.

Örneğin, 2007 yılı ekim ayında İngiltere Lordlar Kamarası’nın salonları bu hareketin düzenlediği toplantılara açıldı. Kaç kurum Lordlar Kamarası’nda böylesine olağanüstü ilgiyle karşılanır; okurun yorumuna bırakalım.
Gülen’le ilgili gelişmeler hızlı seyrediyor. Yargıtay’ın kararı genel anlamda bilinenin ilanıydı. Gülen’in silahlı terör örgütü çerçevesinde yargılanmasının temeli yoktu. Olayın asıl boyutu ABD’de seyrediyor...

Gülen, Türkiye’ye geliş koşullarının kolaylaştığı şu günlerde, ABD’de kalış koşullarını güçlendirmeye çalışıyor. Yeşil Kart almak için yaptığı başvuru reddedildi. Savcının Gülen’le ilgili dile getirdiği kuşkular ilginç; insanın Amerikan savcısı iyi bir Cumhuriyet okuru mu, diyesi geliyor!

***

Gülen, ABD’de kalış zeminini güçlendirmek için “iş, bilim, sanat, eğitim ve spor alanında olağanüstü yetenekli” kişilere verilen oturma ve çalışma izni almak istedi. Mahkeme şu yanıtı verdi:

“Bu alanlardan biri hakkında olağanüstü yeteneğini belgeleyememiştir!”

Gülen’in çevresindekiler hemen şöyle bir tümce ürettiler:

“Kendileri, dini hoşgörüyü eğitim kurumlarına sokma metotları geliştirmiştir..”

Mahkeme sordu:

“Nedir bu metotlar?”

Buna verilen yanıt da tatmin edici olmadı... Bütün bunların üstüne savcı demez mi:

“Gülen’in olağanüstü büyük maddi gücü var. Bu güce erişmede CIA ile ilişkilerinin rolü olabilir!”

Gülen hareketinin CIA ile bağlantısı var mı yok mu sorusu, şöyle bir soru kadar abes:

Mayoyla denize giren kişi ıslanır mı?

Bu soruya Gülen mantığıyla yanıt vermek için önce şu sorunun yanıtlanması gerekir:

Deniz ıslak mıdır?

Gülen’in 1990’lı yılların başından itibaren hızla büyümesinin temel etkeni şöyle özetlenebilir:

ABD, yıkılan Sovyetler Birliği’nin ardından Orta Asya’yı kendi nüfuzu altına almak için Gülen’i taşeron olarak kullandı. Her şey bu temelin üstüne oturtuldu.

***

Geçen hafta ABD’den gelen haberler ilk bakışta kafa karıştırıcı nitelikteydi...

1997’den beri ABD’de yaşayan Gülen’le igili Amerikan makamlarının kafasında neden ani soru işaretleri oluşmuş gibi bir hava veriliyor?

Beş şık sıralayalım:

A- ABD, Gülen’i Orta Asya’da yeterince kullandı. Zamanla gerçek kimliği açığa çıktı. Rusya, Özbekistan Gülen okullarını kapattı. ABD, Gülen’in son kullanma tarihinin dolduğunu düşünüyor.

B- ABD, Gülen’in yeni dönemde Afrika’da kullanılmasını planlıyor. Bu süreçte tüm iplerin kendi elinde olmasını sağlamak için oturma iznini sallantıda bırakıyor. Kendisine bağlı Gülen’i daha da bağımlı kulluğa çekiyor.

C- Türkiye’nin iç dengelerini dikkate alıyor. Önümüzdeki dönemin nasıl sonuçlanacağını kestiremediği için Gülen’e karşı daha ortada bir duruş sergiliyor.

D- AKP’nin kapatılması davası sonrasında Gülen hareketi nasıl bir tavır sergileyecek? Bu konuda netleşmiş bir anlaşma olmadığı için ABD, Gülen’e “çizgimizden çıkarsan çizeriz” mesajı veriyor.

E- Hepsi.

Gülen, ABD’den gelir-gelmez ayrı konu. Biz Türkiye’dekilere seslenelim:

Kendinize gelin!



Cumhuriyet,30.06.2008

allah razı olsun
sayende kendilerini birşey sandığım hanif islam sitesinin ne mal olduğunu öğrendim

failleri çıkmış şeyleri yamamışlar fettullah a..

sizin bu adama her şeyi yamamanız beni ona daha da yakınlaştırıyor
sayeniz de bir fettullahçı daha olacak.

adam önce türkiyede şeriat devleti kuracak diye kovuldu
baktılar hala birşeyler yapıyo
bu sefer
amerikan ajanı dendi.

bu sitede fettullah hakkında yazılan şeyleri tek tek araştırdım
hiçbirşey bulamadım
lütfen ahmetin mehmetin
yazdığı köşe yazılarından
''işte....''
diye konu açmayın..
ve fettullahın türkiyede ki mahkemesinden beraat ettiğini de öğrendim.

http://pirlanta.wordpress.com/2008/07/17/gulen-hocaefendiyi-mahkum-ettirmek-isteyenler-haksiz/

bilgileri derleyeyim
burada konu açacağım inşallah....

şimdilik şu siteyi inceliyorum

http://pirlanta.wordpress.com/
Sen fetulahın yalanlarıyla büyümüşsün o nedenle senin gerçekleri görmen biraz zor.Ama seni bunlar da ikna edemezse hiç deneme.bu sitede Kuran konuşuyor.Artık sorun inanç sorunun olacak.http://fethullahgulen.belgeleri.com/include.php?path=start.php
 

terso.

New member
yanılıyorsun ben fettullah la büyümedim

aklımla fikrimle
duyduklarımı gördüklerimi kuran ve sünnetle tartmakla büyüdüm...

verdiğin sitedeki videoları izleyeceğim

bunlara cevap niteliğinde bazı şeyler de buldum

ama önce hepsini bi izleyeyim
bakalım
şu meşhur feto neler yapmışmış...
 

Kara Kartal

Banned
OKUMAKLA ADAM OLUNMAZ
SENİN BU TÜRKİYEDE DERECE YAPMIS DEDİGİN ADAMLARIN KACI TÜRKİYEDE???
TÜRKİYEDE EKONOMİK DENGEYİ TUTANLAR ZATEN KİM GÜCLÜ ONDAN YANA HI
HIII ILIMLI İSLAM HAKKINDAKİ ALDIGIN CVBI BİZE SÖYLEE BİZ DE BİLELİMM
SONUCTA BİR ABD KUKLASININ PESİNDEE KOŞMAK SAFLIKTIRR
cumhurbaşkanıdamı olunamaz????

 

c.sivasli

New member
söylediğim gibi ılımlı islamı burda duydum, ve sordum bir kaç kişiye tahmin ettiğim cevabı aldım, medyanın hortlatması birşşey,,,,


siz ön yargılarınızı kıramamışsınız, okumakla adam olunmuyormuş...

bana adam olmanın tarifini yapabilirmisiniz ???
 

tr42fy

Cяεтαn-Tυяκ
turkiyede ic savas cikmali. lutfen pislikler temizlensin!

not: etnik acidan söylemiyorum
 

HTML

Üst