Livorno Diyarbakırspor kardeşliği

İtalya Serie A Ligi takımlarından Livorno,Diyarbakırspor'u kardeş kulüp ilan etti.






Diyarbakırspor, Serie A Ligi takımlarından Livorno'nun resmi internet sitesinde kardeş kulüp olarak gösterildi. Livorno takımının resmi internet sitesinde Diyarbakırspor taraftarlarının resimleri yer alıyor. Her iki takım da kendi resmi internet sayfasında taraftarlarının resimlerine yer veriyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Diyarbakırspor Taraftarlar Derneği yönetim kurulu üyesi Bekir Örtücü, Diyarbakırspor'un bunu hakettiğini belirterek, "İtalya'nın ünlü kulübü olan Livorno ile kardeş takım olmak güzel bir olay. Gerek kendi sitemizde gerekse Livorno takımının sitesinde her iki takımıın taraftar resimleri bulunuyor. İlk etapta Livorno taraftarlarının Diyarbakırspor'un maçlarını izlemek için Diyarbakır'a davet edeceğiz" dedi






Futbolda kızıl bayrak livorno




İtalya Komünist Partisi’nin kuruluş tarihi 1921’i kurdukları taraftar lokaline isim olarak seçen Livorno taraftarlarına karşılık futbol takımı da koyu kızıl formasıyla, bu öfke ve direniş ruhunu sahalara taşıyor.

İtalya’da bir Futbol takımı futbolda saha içinde ve dışında yaşanan bütün ırkçı, faşist tutumlara karşı, taraftarı, futbolcusu ile birlikte tek başına duruyor. İtalya Seri-A’da mücadele eden ve ilk yarıyı Juventus, Milan, İnter ve Fiorentina’nın ardından 5. sırada bitiren Livorno, İtalya’nın ünlü takımlarından Lazio’nun oyuncusu Di Canio’nun ellerinde orak çekiçli bayrak taşıyan Livorno taraftarlarına “nazi selamı” vermesi ile bütün dünya tarafından tanındı.

Livorno taraftarlarının en nefret ettiği oyuncuların başında gelen Lazio’lu Di Canio’nun maçlarda “nazi selamı” vermesi ve Mussolini’ye methiyeler düzmesi ve en nefret ettiği takım olarak Livorno açıklaması bu nefretin nedenini ortaya koyuyor.

Di Canio’nun Livorno maçının ardından yaptığı “nazi selamını ise şu şekilde açıklamaktaydı; “Livorno taraftarları da sol yumruklarını sıkıyorlar. O da siyaset değil mi?” Orta İtalya’nın kuzeyinde yer alan Livorno, liman işçilerin yoğun yaşadığı bir şehir. İşçi hareketin yoğun yaşandığı bölgelerin başında gelen Livorno, İtalya’da İtalya Komünist Partisi’nin kalesi olarak görülüyor. Bölgenin “en kızıl kalesi” olarak da adlandırılan Livorno’da halkın en büyük özelliği, şehrin her etkinliğinde yer alan göze çarpan orak çekiçli kızıl bayraklar. Şehirlerini “Roma devletine karşı direnen Asteriks ve Oburiks’in köyü Galya’ya benzeten Livornolular, ‘11 Freunde’ dergisinin Aralık 2004 sayısına göre ‘Otonomlar Tugayı’ taraftar grubu, Livorno’yu, ‘Liverpool’la beraber, proleter gururu taşıyan iki liman şehrinden biri olarak tanımlıyor. İtalya Komünist Partisi’nin kuruluş tarihi 1921’i kurdukları taraftar lokaline isim olarak seçen Livorno taraftarlarına karşılık futbol takımı da koyu kızıl formasıyla, bu öfke ve direniş ruhunu sahalara taşıyor. 1921’de kurulan A.S. Livorno Calcio, 1949’da Serie A’dan düştükten sonra 30 yıl boyunca 3. ve 4. ligde sürünen ultra-ehemmiyetsiz bir kulüptü. Kulüp, 2002’de Serie B’ye çıkan, 2004’te de 55 yıl sonra Serie A’ya dönmeyi başardı. Şampiyonluk kutlamalarında şehrin girişine İtalya Başbakanı ve AC Milan’ın Başkanı Berlusconi’ye hitaben astıkları “Silvio, geliyoruz!” pankartı, hâlâ yerinde duruyor.

Seri A’da ilk sezonu dokuzcu sırada tamamlayan Livorno, Seri A’da getirilen bazı kurallarda yaptıkları ince işlerle sıyrıldılar. Koltuklu tribün zorunluluğunu kulüp ve taraftarlar beton bloklara 60 santimetre arayla çizgiler boyayıp numaralar yazarak ‘halletmişler’. Standart tribün şarkılarının başını ‘Bandiera rossa (Kızıl bayrak)’, ‘Bela ciao (Çav Bela)’ alırken, tribünlerden başbakana “hakaret eden” tezahüratlardan ötürü, kulüp birçok iç saha maçından sonra birkaç bin avro ceza ödemiş.

Milan deplasmanında Livorno taraftarları Berlusconi’nin saç ektirdikten sonra tek gözünü eşarpla kapatarak korsan pozu vermesiyle alay etmek için, tribünlerde başörtüleri takmışlardı. Irak’ta Nasıriye’de ölen 17 İtalyan askerinin anısına bütün maçlarda saygı duruşunda bulunurken Livorno taraftarları, kale arkası köşesinden (‘Kurva’) ‘On, yüz, bin Nasıriye!’ tezahüratında bulunmuşlardı. Taraftarlar bu tepkileri ise şu şekilde açıklamışlardı; “İtalya’da her yıl 1500 kişi iş kazasında ölüyor. Onlar için niye devlet töreni düzenlenmiyor?”


İsyancı takımın isyancı futbolcusu: Kaptan LUCERELLI

Livorno taraftarları şehrin isyancı ruhunun bayrağını tribünlerde taşırken sahada takımın bayrağını Cristiano Lucarelli taşıyor. 29 yaşındaki forvet, Livornolu bir liman işçisinin çocuğu. 12 yaşından beri Livorno tribünlerinin gediklisi. Torino, Lecce, Valencia, Atalanta gibi takımlarda oynayan Lucarelli, sakat ya da cezalı olduğunda da, durumlarda tribünlerde taraftarların yanında yer alıyor. 2003’te, Torino’yu bırakıp, 100 bin avro daha az paraya Livorno’ya gelmesi, taraftarlar tarafından Lucarelli’yi efsaneleştirmiş. Menajeri, ‘Milyonunuz Sizde Kalsın’ adıyla kitaplaştırdığı bu olayı ölümsüzleştirmiş. Otonom Tugaylar taraftar grubunun kuruluş yılı olan 1999 yılını sırtında taşıyan Lucarelli, 1996’da 21 yaşaltı milli takımda attığı ilk golde formasını sıyırıp Che Guevaralı tişörtünü göstermişti. Bu olayın ardından bir daha milli takıma çağrılmadı. Şimdi, ‘rezerv’ kadroda yer alan Lucarelli, sol yumruğuyla ‘komünist selâmı’ verdiği için Di Canio’ya verilenin cezanın üç katı cezaya çarptırılmıştı. “Doğduğumdan beri komünistim” diye açıklamaları da bulunan Lucarelli, takımın gözdesi olmaya devam ediyor.










Livorno, İtalya'da, Tiren Denizi kıyısında, 170.000 nüfuslu bir şehirdir. Toskana bölgesi içinde yer alan Livorno, 1921'de İtalyan Komünist Partisi'nin (PCI) doğuşuna da tanıklık etti.

Tarih boyunca özgürlükçü akımlardan etkilenen kent, asıl büyümesini Medici ailesinin Toskana Grandüklüğü'nü üstlendiği dönemde yaşadı. 1587'de I. Ferdinand'ın "Toskana Grandükü" sıfatıyla duyurduğu "Leggi Livornine" (Livorno anayasası) ile Pisa kentinin liman kasabası Livorno "açık şehir" ilan edildi. Hangi ulustan olursa olsun, ister hakkında idam cezası çıkarılmış bir korsan ister bir hırsız olsun, hiçbir şekilde takibe uğramaksızın Livorno'ya yerleşebilecek, orada ticaret yapabilecek hatta dininin gereklerini yerine getirebilecekti. Bu düzenlemenin ardından Akdeniz'in en önemli ticaret merkezleri arasına giren şehir, kozmopolit ve özgürlükçü tarzını bugüne değin yitirmedi. Kent bugün bile İtalya'da solun kalelerinden biri olarak varlığını sürdürmekte.

Livorno'nun dünyaca en çok tanınan özelliklerinden biri, hiç kuşkusuz, endüstriyel futbola karşı muhalif bir duruş sergilemesidir.Türkiye'de de giderek taraftar toplayan AS Livorno'nun dünyada en çok taraftarı olan külüp olduğu bilinmektedir


Türkiye'de özellikle besiktas carsi taraftar grubu livornoya olan sevgilerini çoğu futbol müsabakasında ''Forza Livorno'' pankartı açarak göstermektedirler.

 

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
bence süper bi olay
 

mrzlem

New member
acaba neden diyarbakır???
AİHM yetkilileri türkiyeye geldiklerinde ilk dittikleri yer diyarbakır oluo acaba ondan mı???
 

iSpiK

Kadim Dost
dunyada en fazla taraftarı olan takımın lıverno olması bence külliyen yalan..
 

recerio

New member
bu ne ya bi siyaset (resmen) karıştırmadıkları burası vardı bunuda yapmaya başladılar artık nereye gidiyoruz bilmiyorum...
 

legolas53

New member
körler sağırlar birbirini ağırlar mı diyelim ! 3 maymun mu diyelim ! HERKES her şeyin farkındalığında bu kadar ucuz ikili oyunlara gerek yok ! o kardeş dedikleri kişilerin kültürlerini bilmezler ! gelip bir ziyaret etmişliğinde yoksa ' niyet bellidir...artık öyle bir coğrafyanın çocuğuyuzki ANLADIK ARTIK İKİLİ oyunları yemezler diyelim ! kendi kardeşlerimize kardeş gerek yok diyelim !! çok da önemli değil yani ! kim takar livornoyu!:)
 

baris622

New member
Dünyanın en ateşli taraftarları Livorno boca jR Liverpool ve fenerbahçe, Diyarbakır kardeşliği sanırım biraz Siyasi nedenlerden olabilir severiz livornoyu ya : )
 
Evet karmanın diceni ben dicektim..

Çakmadınız davayı gaLiba Resmen siyaset var.Ne KardeşLigi..:saskin
Herkes siyaset diyor ama NASIL BİR SİYASET OLDUĞUNU SÖYLEMİYOR...

Bence ne dediğinizi Bilmiyorsunuz vestel manisa sen ve diğer yorumcu arkadaşların

Livorn'da solun kalesi Diyarbakır'da öyle eğer siyasetten kastınız buysa e o kadarda olsun canım bi bağı olsun bu işin
 

HTML

Üst