Tecrubelerinizden örnekler.

cristal

New member
Arkadaşlar Ben 2005 Mezunu inşaat mühendisiyim Daha Dogrusu inşaat muhendisi demek agir geliyo bana mühendislik mezunuyum desem daha iyi olur.

inşaat mühendisligini Fakülte 4.cüsü olarak bitirdim ama okul bitince Sıfır oldugumu anladim yada öyle hissediyorum . Daha Muhendisler odasina bile kaydim yok. Acik olmak gerekirse deneyimsizlik korkutuyor beni ve 1.5 seneye yakin bi süredir meslegimle ilgili hic bisey yapamadim cunku kendime olan güvenim yok gibi en azindan sizlerin yardimiyla bunu atmak istiyorum.

Aranizdaki arkadaslardan yardimci olmalarini temeni ediyorum.
 

abbas_oglu

New member
korkma bende 2 yıldr işsizim ama arıyom korkarak bir yere varamazsın ki hele bizim meslekte buna yer yok umut olmalı
 

M_Ce

New member
ben daha mezun bile olamadım.. artık bunları 7 ay sonra düşünmeye başlarım.
 

erdincibas

New member
hoca korkacak bise yokki. birak bazi seyler yanlis olsun. iste kullanacagin sey zaten integral yada kross metodu falan degil. Almis oldugun mantikla problem cozme kabiliyeti. o problemlerde karsina ciktikca cozuyosun. yaratici olmak lazim. olay bu. birak yanlis olsun, en kotu ne olur. isten mi atarlar. e atsinlar abi bulursun baska yerde.
 

adres63

New member
ben mimarlık öğrencisiyim ama diğer taraftan iş hayatındada çalışıyorum ve güzelde para kazanıyorum senin bu korkun bendede vardı ama korkuların erıne gıtmen ve en önemlisi kendinbe güvenın olması gerekır.okul 1. olman vs bunların o kadar önemi yok.okulda zaten bir şey öğrenılmıyor bunuda unutma...
 

fffbbbyyy

New member
Meslek senin içinde korkma.Sen bir eğitim aldın ve bunun hakkını ilk fırsatta (ki anladığım kadarıyla bu fırsatı senin kendine vermen gerekiyor ) vereceksin.İlk iş olarak git meslek odana kaydol derim.Bulunduğun şehirdeki meslek odan sana iş hususunda tavsiye ve yönlendirmede bulunacaktır.Okuldan mezun olup kendini hiç bir şey bilmiyormuş gibi hissetmenden daha normal bir şeyde olamaz.Aynı şeyleri hepimiz yaşadık ama ama nerdeyse hepimiz o günleri gülümseyerek anıyoruz.Herhangi bir yerde çalışmaya veya kendi işini yapmaya başladıktan bir süre sonra bütün endişelerinin yersiz olduğunu fakat işini ciddiye alan bir Mühendis için okulun sadece altyapı olup gerçek eğitiminde aralıksız olarak inşaatlarda bürolarda dairelerde her gün devam ettiğini kavrayacaksın.Ayrıca belli bir dönem boyunca hata yapmamakta çoğumuz için mümkün değildir.Hata yapmaktan çekinir ben bir şey bilmiyorum diye kendini geri çekersen hiç bir şey yapamazsın.Bundan 8-9 sene önce ilk yaptığım projeleri şimdi açıp baktığımda ne kadar korku dolu olduğumu planlardan okuyabiliyorum.Fakat şimdi bulunduğum şehirde beni tanımayan yok (Olumlu manada:victory).Nereden nereye diyorsun kendi kendine.İnanki bu hepimiz için geçerli.Eğer bu mesleği isteyerek seçtiysen mesleğini uygulamaya başla en fazla altı ay sonra senden sonra gelenlere akıl vermeye ellerinden tutmaya başlarsın.
Meslek odana kayıt yaptırmayı ihmal etme.Eğer Doğu tarafındaysan bana bir mail at iş hususundada yardımcı olmaya çalışırım.
Allah yolunu açık etsin.Başarılar.
 

cristal

New member
Yazilarinizi bugun Okudum ilk olarak Mühendisler odasina kayit için gidicem pazartesi gunu Bu noktadan sonra Ne yapmam konusunda bilgi ve deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim. ( Daha cok hangi inşaat programlarini ögrenmem gerekir ve nerden baslamam gerekir vb. )
 

ERGUN_m

New member
canim kardesimilk 7 yildan sonra pismeye baslarsin herkes bunu bilir ve kabullenmekte ilk 5 yil tatbiki egitim ve yuzeysel gorme ve uygulamalar oldugu dusundugunden genelde firmalar tecrubeli personel aliyor is burdan kaynaklaniyor.
Meslektas olarak istersen sana yurt disindan proje paylasimi onere bilirm.Ilk safhada uyelik disinda herhangi bir firmada baslamani oneririm sahsen korkunun ecele faydasi yok.
Bu ise koyulmussun ve hikaye bolumu bitmis simdi ise canlandirma bolumundesin hos geldin der calismalarinda basarilar dilerim.
en azindan senle birlikte mezun arkadaslarinla Muhendsilik burosu deneyebilirsiziniz hic olmazsa masraflar ortak vs
iyigunler
 

keremcyln

New member
arkadaşların da belirttiği gibi okulda bişey oğretilmiyor.okulda derece yapman senin için işe başvuruda bi etikettir.ama unutma ki tecrübe her zaman galip gelir.ayrıca iş hayatından korkuyorum diyorsan yapacagın en güzel şey akademik personel olman.mesleğimiz dünyanın en eski mesleği.iş imkanı çok.o yuzden korkmaya gerek yok.sen 3000 ytl almazsın da 2000 ytl alırsın.bence bunları kendine dert yapma.haddim olmayarak yanlış şeyler soylediysem affedin.


saygılarımla
 

cristal

New member
.ayrıca iş hayatından korkuyorum diyorsan yapacagın en güzel şey akademik personel olman.
Meslektas olarak istersen sana yurt disindan proje paylasimi onere bilirm.Ilk safhada uyelik disinda herhangi bir firmada baslamani oneririm sahsen korkunun ecele faydasi yok.
Bu ise koyulmussun ve hikaye bolumu bitmis simdi ise canlandirma bolumundesin hos geldin der calismalarinda basarilar dilerim.
en azindan senle birlikte mezun arkadaslarinla Muhendsilik burosu deneyebilirsiziniz hic olmazsa masraflar ortak vs
iyigunler

Öncelikle Yorumlariniz için Teşekkür ederim.

keremcyln Arkadasim iş hayatindan korkmak degilde benim sorunum yönlendirilme diyebilirim. Yani neyi nasil nezaman yapmak gibi . Bunlarida sizin öneri ve deneyimlerinizle yenecegime inandigim icin buraya yazdim.


ERGUN_m Arkadasim Soylediklerinde haklisin Yurt disinda proje paylaşımı demişsin Bunu biraz açman mümkünmü. Birde Suan internette iş arama sitelerine üye olmayi ve başvurular yapmayi denedim. Suan icin bir cevap gelmedi ama ümidim halen var .Birde Mühendislik bürosu acmayi deneyebilirsiniz demişsin Bunu bende düşündüm ama işi pratige dokme firsatim olmadigi için neyin hangi presüdür çercevesinde işledigini bilmedigimden böyle bi işe kalkışamadim. Bu konuda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.


Saygılarımla.
 

ERGUN_m

New member
firma sahibiyim sahsima AIT FRANSADA ve sahsim Yuksek Mimar&Ins.Yuksek Muhendisiyim internetten dwg olarak international proje paylasimi yaparak is olanaklarindan faydalanma ortamimiz mevcut el degisereke firmalar arasi proje uygulamasi dene bilir.
Ilk safahatlarda bizde butur ortamdan gectik onun icin
biz daha onceleri elle betonarme statik yapiyorduk. simdi okuladan ne ogrenirsen ogren onu gec
piyasa ortaminda bir suru bizlere yardimci olan teknik proje yapimi icin programlar var ornegin SAP2000 XSTEEL IDECAD-ST4-PROBINA-ROBOBAT-ve bir suru bunlardan sana en uygunu hangisi onun guzelce bir yerinden egitimini al.eline 1-2 tanede uygulanmis proje etudu projesini iyi incele ya ALLAH de basla.
sana abi olarak endustriyel CELIK yapilara agirlik vermeni oneririm yani XSTEEL demek istedim baslarkan ya abi bende maddi yonde zayif nasil olacak bir program alayim Xsteel 30.000 ytl ilk safahatlarda sitelerden faydalan veya kursalacagin demo ile idare et meslegimiz her acidan iyidir hep ayni eksende kalacagini gostermez suna da dikkat et derim.
TURKIYE FIATI 18000EURO*1,70 = 30.600 YTL.


Sayın TEKLA STRUCTURES (Xsteel dahil) Yazılımları ilgililerine;

TEKLA Extranet’te yayınlanan haber takibeden satırlarda dikkatinize sunulmaktadır. Özet olarak, üretici TEKLA (Finlandiya) firması, TEKLA Structures yazılımlarını lisanssız kullananları (Türkiye dahil) takibe almak üzere BSA (Business Software Alliance) kuruluşuna üye olduğunu belirtmektedir.

İlgili meslekdaşlarımıza duyurulur.

Selam ve saygılarımla

Suat Başer
COMPUTERS & ENGINEERING

Tel: 0049 6406 73667
Fax: 0049 6406 4745

Tekla fights against piracy

Software piracy is a major global concern for commercial software developers, retailers and distributors worldwide. Software pirates not only survive by cheating software suppliers of their rightful income but also weaken the competitive strength of licensed customers.
Tekla is very firmly committed to ensuring the protection of the users' rights, Tekla's rights, and the rights of other software suppliers, by allocating considerable resources towards global anti-piracy campaigns and to tracking down pirates and other parties involved in making or distributing illegal copies of Tekla’s software. Ensuring that those parties are prosecuted to the full extent of the law is in everybody's best interest. For this reason, piracy of Tekla products is rare, but it does happen.
Tekla is an anti-piracy member of BSA (Business Software Alliance) in the EMEA and Asia areas. The BSA membership provides an international network to better protect our customers' investments by ensuring fair competition. We are working closely with the BSA to further educate the industry about the importance of using legal versions of our products.
Software piracy is illegal in all countries and jurisdictions, in which Tekla products are sold or distributed, and it is also illegal to use any unauthorised copy of Tekla software. Significant civil and criminal penalties may apply to any party who makes or deals with unauthorised copies of Tekla software, or uses the output (drawings, models etc.) made with illegal copies. If you discover any
such unauthorised copy of our software, or are aware of any parties you think may be involved in making or dealing with any unauthorised copies of our software, you can assist us to stamp it out by sending an
 

M_Ce

New member
ergun abi demolarda her özellik olmadığı için tam olarak öğrenme imkanı olmayabilir. ben bir öğrenci olarak sizin saydığınız bütün programların cracklerini bulunduruyorum.ama öğrenme amaçlı zaten işe başladığımızda elimiz mahkum lisanslarını alacaz.Hem bu durum programları satab şirketlerinde işine geliyor. mühendisler mimarlar onların programını öğreniyor. İlerde neyi kullanacak tabiki öğrendiği programı :)
 

hasavci

New member
Sevgili kardeşim önce karar ver büromu,şantiyemi.Büro mühendisi olacaksanız iyi bir statik bilgisi,betonarme veya çelik bilgisinin olması gerekir.Tabii günümüzde bu işlemleri yapan programlardan bir veya ikisini iyi kullanmanız lazım.Yok şantiyecilik diyorsanız herhangi bir şantiyede işe büyük küçük demeden başlayıp BETON nedir nasıl yapılır,çelik nedir nasıl yerine konur vs.gibi temel bilgilerle işi iyice kavrayacaksınız ama bıkmadan usanmadan vede işinizi küçümsemeden.Okul mezunu olmak dereceli olmak çok önemli değil önemli olan MÜHENDİS olabilmek ama ÜRETEBİLEN MÜHENDİS olmaktır.Buradaki en önemli faktör zaman ve sizi yetiştirmeye kararlı birmeslek abisi.İşiniz zor kolaylıklar dilerim.
 

ERGUN_m

New member
Öncelikle Yorumlariniz için Teşekkür ederim.

keremcyln Arkadasim iş hayatindan korkmak degilde benim sorunum yönlendirilme diyebilirim. Yani neyi nasil nezaman yapmak gibi . Bunlarida sizin öneri ve deneyimlerinizle yenecegime inandigim icin buraya yazdim.


ERGUN_m Arkadasim Soylediklerinde haklisin Yurt disinda proje paylaşımı demişsin Bunu biraz açman mümkünmü. Birde Suan internette iş arama sitelerine üye olmayi ve başvurular yapmayi denedim. Suan icin bir cevap gelmedi ama ümidim halen var .Birde Mühendislik bürosu acmayi deneyebilirsiniz demişsin Bunu bende düşündüm ama işi pratige dokme firsatim olmadigi için neyin hangi presüdür çercevesinde işledigini bilmedigimden böyle bi işe kalkışamadim. Bu konuda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.


Saygılarımla.
İnşaat Mühendisi - Mimar(Ref:İM-M.01)
İşin Tanımı :
Firmamızın Alçı sıva- Alçı levha-İzolasyon uygulamalarını yapmış olduğu şantiyelerin Uygulama ve satış sorumluluğunu üstlenecek 'İnşaat Mühendisi - Mimar Uygulama Sorumlusu' alınacaktır.
Aranan Nitelikler :
Sıva,izolasyon uygulamaları ile ürün pazarlamasında ve uygulamasında şantiye tecrübeli,
İnşaat Mühendisliği ve/veya Mimarlık bölümlerinden mezun,
Müşteri memnuniyeti ilkesiyle çözüm sonuç odaklı,
Problem çözme,kara alma,planlama,raporlama ve hakediş takibi becerileri gelişmiş,
Takım çalışmalarına yatkın,insan ilişkilerinde yetenekli,şantiye yönetimine vakıf,
Aktif B sınıfı sürücü ehliyeti olan,
30 yaşını aşmamış bay/bayan

canim kardesim su ilana bir bak ayrica MAHMUT AY bey le bir gorusmeni arzu ederim.
sahsen ben turkiyede neler oluyor neler donuyor bilmiyorum.cimentonun rengi ayni degir sistem olarak butun yapisal denge ve calisma kilavuzu cok farkli onun icin bir mahmut AY beyle gorusmeni tavsiye etmekteyim
selametle
 

cristal

New member
Sevgili kardeşim önce karar ver büromu,şantiyemi..
İnşaat Mühendisi - Mimar(Ref:İM-M.01)
İşin Tanımı :
Firmamızın Alçı sıva- Alçı levha-İzolasyon uygulamalarını yapmış olduğu şantiyelerin Uygulama ve satış sorumluluğunu üstlenecek 'İnşaat Mühendisi - Mimar Uygulama Sorumlusu' alınacaktır.
Aranan Nitelikler :
Sıva,izolasyon uygulamaları ile ürün pazarlamasında ve uygulamasında şantiye tecrübeli,
İnşaat Mühendisliği ve/veya Mimarlık bölümlerinden mezun,
Müşteri memnuniyeti ilkesiyle çözüm sonuç odaklı,
Problem çözme,kara alma,planlama,raporlama ve hakediş takibi becerileri gelişmiş,
Takım çalışmalarına yatkın,insan ilişkilerinde yetenekli,şantiye yönetimine vakıf,
Aktif B sınıfı sürücü ehliyeti olan,
30 yaşını aşmamış bay/bayan
hasavci Arkadasim acikcasi okuldaki ilgilendigim secmeli dersler olsun başarilar olsun büro mühendisi olarak uygun oldugumu düşünüyorum.

ERGUN_m Arkadasim tavsiyen için teşekkür ederim ama baştada dedigim gibi hic deneyimim olmadi senin verdigin bilgilerdede şantiye deneyimi istiyor . Bende burda yazdikdan sonra birçok iş bulma sitesine üye olup iş firsatlarini takip etmeye başladim.

Sizlerinde yönlendirme ve tecrubeleriyle ben ve benim gibi arkadaşlar için faydali yazilar çikacagina eminim.
 

ibak

New member
öncelikle imo ya kayıtlı ol ki iş hayatına atılabil,saha mühendisi olarak asgari ücretlide olsa işe başla.yapabilirsen sta4 cad ,idestatik,sap2000 programlardan birisini ve autocad i öğren.iş hayatına herkes sıfırdan başladığı için kaybın sadece senin beyninde.ımarım bunları atlatır ve birkaç yıl sonra şu anki düşüncelerine gülersin.Allah yardımcın olsun
 

ERGUN_m1

New member
ya kardesim temelin olmadan mezun olamazsin illaki bir seyler var.kimse 4x4 luk degil kimse burda tiriviri yapmaya gerek duymasin.yapacagin ilk is iyi bir ekip ile ufaktan baslamak santiye muhnedisinde ezilirsin hammalik yaptirtirlar sonrada meslekten sogursun.1 mimar vs baska okul arkadasinla butun masraflari 2 katla ya Allah ya bismillah de.
baskaca is sigortasi proje hatalarini kapsayacak ve butun is bolumlerini hangi tarz calisacak isen onun magduriiyet sigortasi edin sirtini yasla koltuga basla.
projede teknik hatan oldumu is kolay ayrica yapacagin proje fiatina sigorta odemenide ekle bir program dahilinde basla.
saha santiye baskasina calismak ilk etapta seni mahveder.bu sekilde acta kalsan tokta kalsan sorun tamamen sahsina ait durumunu en iyibilen sensin.
nicikm ERGUN_m hata verdi degistirdim simdi oldu bu.
saygilarimla
 

arquitecto

New member
Arkadaşım bende 2002 yılında mimar olarak mezun olduğumda aynı şekilde düşünüyorum. Yani mezun oldukta noldu. Herşey aynı. ama gidip odaya kaydımı yaptırdım. İş buldum. Sıkı çalıştım. ve şimdi kendi bürom var. Yani o duyguyu hemen hemen her mezun yaşar. Sıkma kendini herşey emin ol yoluna giriyo ;)
 

erdincibas

New member
dostum ben buroda iyim deyipte sadece buro ile ugrasma derim. Ergun arkadasin is ile ilgili mailine istinaden oyle demissin heralde ancak bu her ulkede boyledirki, insaat muhendisi sadec buroda yada sadece santiyede olmaz. Bu durum ozellikle burada Amerikada cok problem yaratiyor. Burada Insaat muhendisligi, Structural engineer, field engineer ve civil engineer diye ayirmislar. structural engineer hesabi yapar, field engineer santiyeyi yonetir, civil engineer kontrolunu yapar. structural engineer projeyi yaparken mimari ile cakisan bir cok yer olur. neyse bunlari anlatsam 1 gun surer. demem oki santiyi bilmeden ofisi yapamassin. yani olan biteni kavramak zor olur yaparsin yapilmicak bise yok. Sen yine hocam bence az uz bi santiyeye at kendini sonrasi gelir. ama baskalari nasil dusunur bilmemde santiyeye girmek ofise girmekten kolaydir. hic hakedis yapmamis birisini kimse ofise almaz ama santiyede biraz calissan ofise gidince ''yau bumuymus hakedis'' dersin. o sebeple hocam bence sen santiyeden basla
 

cristal

New member
ya kardesim temelin olmadan mezun olamazsin illaki bir seyler var.kimse 4x4 luk degil kimse burda tiriviri yapmaya gerek duymasin.yapacagin ilk is iyi bir ekip ile ufaktan baslamak santiye muhnedisinde ezilirsin hammalik yaptirtirlar sonrada meslekten sogursun.1 mimar vs baska okul arkadasinla butun masraflari 2 katla ya Allah ya bismillah de.
baskaca is sigortasi proje hatalarini kapsayacak ve butun is bolumlerini hangi tarz calisacak isen onun magduriiyet sigortasi edin sirtini yasla koltuga basla.
projede teknik hatan oldumu is kolay ayrica yapacagin proje fiatina sigorta odemenide ekle bir program dahilinde basla.
saha santiye baskasina calismak ilk etapta seni mahveder.bu sekilde acta kalsan tokta kalsan sorun tamamen sahsina ait durumunu en iyibilen sensin.
nicikm ERGUN_m hata verdi degistirdim simdi oldu bu.
saygilarimla

Yazdiklarini okudukdan sonra Evet heralde dogru olan bu diyip Mühendisler odasina işyeri acma belgesi almak için gittim ama aldıgım cevap yine beni hayal kırıklıgına ugrattı işyeri açmak için müendisler odasına kayıttan sonra 1 yıl geçmesi gerekiyormuş dediler, daha kötüsü bu sürenin 3 yıla çıkacıgın söylüyorlardı.

internette baktigim iş bulma sitelerinde Yapı denetim firmalarının deneyim istemedigini gördüm buralarda çalışmanın herhangi bir kötü yanı varmı yada şöyle anlatayim bir mühendisin beli bir yıl için belli bir m2 imza hakkı oldugunu duymustum yapı denetim firmaları bunu kotuye kullanabiliyormu ?
Bu konuda bilgilerinizi alabilirmiyim ?
 

HTML

Üst