Ziraat Fakültesi işe yarar bir bölüm mü?

Elçibey

New member
Reaction score
0
Ziraat Fakültesi,Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümü nasıldır? İş olanakları ve çalışma şartları hakkında bilgi almak istiyorum.Mezun arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler

iyi bir bölüm olduğunu düşünmüyorum okusan ne olur okumasan ne olur denilen bölümler..
bunlar yerine daha iyi bölümler yazabilirsiniz mesela inşaat mühendisliği kamu yönetimi v.s...

Selamlar;

Bu meslek dallarıyla alakalı bir bilgim yok. Ama şunu söyleyebilirim. Mühendislik okumak istiyorsan makine, elektrik, inşaat ve kimya yazman daha iyi olur. Kimya Mühendisliği okuduğunda aşılarla da uğraşıp ziraatçilik yapabilirsin. Çok bilmiş gibi konuşmak istemem etrafımda da hiç ziraat okuyan bir tanıdığım da yok. Sonuçta ne seçersek seçelim hayat bizim hayatımız ve seçenekler biraz da bizim elimizde.

Saygılarımla

Ben de diğer mühendislikleri isterim ama puanım yetmiyor.Jeofizik,jeoloji veya maden müh. nasıl olur peki? İstatistik bölümünü yazdım ama gelmezse diye başka yerlerde yazmak istiyorum.

Jeoloji, jeofizik ve maden mühendsiliği için teknik üniversitelere puanın yeterse gayet güzel bir seçim olur bence tabi... İstatistikte gayet iyi bir bölüm sonuçta önemli olan üniversite okuyup bitirip kendini geliştirmek. Tabi imkanlar dahilinde bitirdikten sonra bir de yurtdışında 2 yıllık eğitim şansın olursa muhteşem olur. Açıkçası Anadolu'da bir üniversite okuyup peşine de hem yabancı dili geliştirmek hem de iş başvurularından ön sırada bulunmak için yurtdışında bir master kendine acaip güvenini getirir. Söylediğin bölümler oldukça mantıklı bence. Umarım gönlünden geçen bir bölümde okursun ve ömür boyu mutlu olursun.

Jeoloji, jeofizik ve maden mühendsiliği için teknik üniversitelere puanın yeterse gayet güzel bir seçim olur bence tabi... İstatistikte gayet iyi bir bölüm sonuçta önemli olan üniversite okuyup bitirip kendini geliştirmek. Tabi imkanlar dahilinde bitirdikten sonra bir de yurtdışında 2 yıllık eğitim şansın olursa muhteşem olur. Açıkçası Anadolu'da bir üniversite okuyup peşine de hem yabancı dili geliştirmek hem de iş başvurularından ön sırada bulunmak için yurtdışında bir master kendine acaip güvenini getirir. Söylediğin bölümler oldukça mantıklı bence. Umarım gönlünden geçen bir bölümde okursun ve ömür boyu mutlu olursun.

O bölümlerde de iş bulma sıkıntısı var ama bakacağım artık.Ülkede iş yok bölüm bolluğu var.Herhalde başımızdakiler bizden daha iyi bilirler.Sağol,vakit ayırdın.

O bölümlerde de iş bulma sıkıntısı var ama bakacağım artık.Ülkede iş yok bölüm bolluğu var.Herhalde başımızdakiler bizden daha iyi bilirler.Sağol,vakit ayırdın.

Acaip bir bölüm bolluğu var doğru kesinlikle haklısın. Yalnız Anadolu'da bir üniversite okuduktan sonra 2 yıllık yurtdışı master'ı yaparsan rahat iş bulursun. Bunun haricinde mühendislik bölümlerini teknik üniversitede okursan da iş bulursun az ya da çok sonuçta rızk Allah'tan. Çalışkan birisi az da olsa para kazanıyor belki biraz sürünüyor ama kazanıyor. Şimdiki hedefim bence Türkiye koşullarına bakarak bir bölüm seçmen. Tabi bu seçtiğin bölümde okul bitene kadar popülaritesini de yitirebilir. Ben üniversiteye girerken herkes ÇEKOyu yazıyordu. Üniversite bitimine kadar ÇEKO'nun bir popülaritesi kalmadı.

Umarım herşey gönlünce olur ve umarım çok bilmiş gibi bir izlenim yaratmamışımdır gözünde.

Saygılar...

Geri