Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir...

Osmanlıda yükselme döneminde 25000 yeniçeri
Duraklama devrinde 50000 yeniçeri vardı ...

Nicelik arttı , ama nitelik azaldı sayıca az ama profesyonellerden oluşan bir ordu lazım bize...

Bununla birlikte fakir zengin ayrımı da olmamalı...

Sayıca az olan ordudaki askerlere milletvekilleri gibi yüksek maaş verilmeli , bu askerliği çekici kılar , bedelli ise çok yüksek bedellerle olmalı , Sabancıdan 100000 dolar istemek yanlış olur mesela...

çillerin oğlu da zamanında evinin karşısında askerlik yapmıştı

adam ömrü boyunca vatanı sevmeyecek saymayacak vatana bir hizmet dahi etmeyecek bırakın bari askerde bi işe yarasın..bedelliye karşıyız.. ama bedelli askerliğe sembolik olarak adam başı 100 milyar türk Lirası (100 trilyon eski deyişle) bedel koysunlar o zaman belki destekleyebilirim

Fakirin tek bir hakkı var kimse elinden alamaz,Asker olur,Vatan ve Millet uğruna Şehit olur,Gazi olur.Zengin ve ensesi kalınlar,göbeğini kaşıyanlar bu hakları almamak için para öderler.Ne kadar garip değilmi,Vatan ve Millet,kaygı ve tasada ortağız,yazıklar olsun milletide böyle ayrıştırıyorlar,ağam,paşam,sen çok yaşa,bu fakir,ölür,ölür,dirilir.Böyle bir düzmece düzen olurmu be?

Zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir...

iyi zenginler gitmek istemedimi vercek parasını gitmicek fakir gitmek istemedimi onun bedelini kim ödicek...Böyle bi ayrım Tr de olmamalı...

ben zenginin hiç şehit olduğunu görmedim de duymadım da iyi de ozaman neyi tartışıyoruz

aslında tek çare maaşla çalışan profesyonel ordu

TÜRKLÜK Allahın vermiş olduğu en büyük Zenginliklerden biridir, Şehidlerin Hepside ZENGİNDİR. Bir Türk Dünyaya Bedeldir!

Ayrıca Her TÜRK ASKER DOĞAR.

Türklerin Asker Olması için Paraya Gerek Yok çünkü Türkler Fransızlara benzemezki paralı lejyoner ordusuna ihtiyaç duysun?

Geri