Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir...

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir...

“SEFER tası bakırdandır

Yemen yolu çamurdandır

Zenginimiz bedel öder

Askerimiz fakirdendir...”

Ne zaman “bedelli” yazısı yazsam, bu eski asker türküsünü en başa koyuyorum.

Çünkü bu bir eski çığlıktır...

Gözü kör olsun, yoksulluğun çığlığı...

Postalından palaskasına, karavanasından nöbetine kadar, herkesin en eşit olduğu “kutsal görevde” dahi, zenginliğin karşısında çaresiz yoksulluğun çığlığı...

Zengin para verecek ve askerlik yapmayacak... Parası olmayan dağlara gidecek, zenginin yerine karanlık çukurlarda evini özleyip ağlayacak, gerekirse vurulacak...

Belki de hiç dönmeyecek, zenginin yerine...

Bunu önermek, istemek, savunmak...

Bu kadar yitirdi mi kendini Türkiye...

Benim asıl söylemek istediğim ise:

Bu açılan görülmemiş kampanya, bu akıl almaz lobi, bu internet bombardımanı... Kamuoyunu aylardır dürten bu üstün çaba...

İyi de, başka zamanlar nerelerdesiniz?..

Yüzlerce çocuk kaybolduğunda, kızlar saçlarından tutulup sürüklendiğinde, emeğini arayan işçiler havuzlara sürüldüğünde, çiftçiler domateslerini, besiciler sütlerini asfalta döktüğünde... Diyelim ki; İstanbul’un ormanlarından Akdeniz’in koylarına... Karadeniz’in yeşilinden Marmara Denizi’ne kadar, doğamız yağmalanıp çalındığında...

Dev ulusal varlıklarımız ele peşkeş çekildiğinde...

Türkiye, AB umudunu yitirdiğinde...

Laiklik suç, Atatürkçülük kabahat sayıldığında ve sesi çıkan herkes hapishanelere doldurulduğunda....

Nerelerdeydiniz?..

Anlıyorum ki derdiniz vatan-millet değil, sadece nalıncı keseri gibisiniz...

Şimdi; sizin ve sizin gibilerin duyarsızlığı yüzünden çağdaşlaşamamış, yönünü yitirmiş, şaşkın ve mutsuz bir ülkede “modern dünyada olanı” istiyorsunuz, öyle mi?..

Ne hakla?..

BEKİR COŞKUN

Kesinlikle çıkmamalı bedelli askerlik.

buna imza atacaklar cehenneme rezervasyon yaptırmış olurlar benden söylemesi............

Türkiyenin yalniz askeremi ihtiyaci var?
Düsünün teknoloji ve askerin bakimina, egitimine, giyimine ne kadar para gidiyor?
Bir Amerikan, Avrupanin askeriyle bizim askerimizin halini karsilastirin.
Ben gözde görünür olandan bahsediyorum, zaten millet ve vatan sevgisi mayasinda mevcut diyelim.
Yinede zengin olupta askerligini yapmak isteyene engel varmi? Elinde parasi olupta zorla askerligi yaptirilan seve sevemi askerligini yapiyor yoksa zorlaniyormu? Fakir olan kisinin bedel ödeyebilecek parasi olsaydi askere gitmemek icin bedel ödermiydi?
Birakin kendileri karar versin ve herkes kendi imkaninca katkida bulunsun.
Askeremize parada lazim askerde ama ilk önce severek bedel ödeyen ve severek canini vatan icin feda edebilecek birisi, tabiki en agirlikli olarak istekli profesyonellik lazim.

Türkiyenin yalniz askeremi ihtiyaci var?
Düsünün teknoloji ve askerin bakimina, egitimine, giyimine ne kadar para gidiyor?
Bir Amerikan, Avrupanin askeriyle bizim askerimizin halini karsilastirin.
Ben gözde görünür olandan bahsediyorum, zaten millet ve vatan sevgisi mayasinda mevcut diyelim.
Yinede zengin olupta askerligini yapmak isteyene engel varmi? Elinde parasi olupta zorla askerligi yaptirilan seve sevemi askerligini yapiyor yoksa zorlaniyormu? Fakir olan kisinin bedel ödeyebilecek parasi olsaydi askere gitmemek icin bedel ödermiydi?
Birakin kendileri karar versin ve herkes kendi imkaninca katkida bulunsun.
Askeremize parada lazim askerde ama ilk önce severek bedel ödeyen ve severek canini vatan icin feda edebilecek birisi, tabiki en agirlikli olarak istekli profesyonellik lazim.

Senin bir yakının şırnakta , gabarda yada bilmem nerede hain bir kuşuna kurban gitseydi bakalım bunları yazabilirmiydin merak ettim.....

Senin bir yakının şırnakta , gabarda yada bilmem nerede hain bir kuşuna kurban gitseydi bakalım bunları yazabilirmiydin merak ettim.....

Yazardim usta, keske daha iyi yetistirilseydi, daha kuvvetli koruma elbisesi olsaydi, havadan uzaydan takibimiz olsaydida hainleri daha güzel takip edip o hainlerin her adimini önceden görseydik derdim.
Ben Almanyada yasiyorum ve Burdurda bedelli askerlik yaptim. O zamanda bir cavusumuz anlatmisti, PKK yüzünden Suriyeye gövde gösterisi icin binlerce askerin gönderildigi zaman ve o kadar asker varmiski hepsine silah yetmedi demisti, kendisinin tahta silah ile nöbet bekledigini anlatmisti.

Ayni mesele Irak´a cikartma yaptigimiz ve 8 askerimizi göz önünden kacirilmasi geldi aklima. 3 ay egitim görmüs askerimizi, hayvanlar gibi daglarda yiyip icen PKK li ya karsi koymamiz biraz mantiksiz oluyor. Oraya özel tim gerek, professonel asker lazim, acemi olan ile is zor, olan o askerimize oluyor.
Tabiki bedel ödeyen askerde en azindan bir acemi egitim görmesi gerek ama hayatini teröre vermis ve senelerini daglarda gecirmis birisine karsi acemi askere yazzik olur. Onun ailesi ve bekliyenleri var.
Tabiki yinede en büyük sereflerden birisi vatani icin sehit düsebilmek ama körü körüne yem olmadan.

Herkesin kendine göre yorumu var. Durumu hep başka yerlerinden anlatmaya çalışanın niyetine bakmak lazım

bedelli herkes için yapılmıyor şartları var durumu hep maddi gören zavallılar eşitliği farklı alana çekerek işi vatan hainliğine kadar götürüyor...

kişiler arasındaki ayrılıklarda bundan başlıyor zaten

herşeyden önce ön yarğılı düşünmemek gerekir... (parası olan vatan haini mi olur )

Kısa bir örnek vereyim (kendimden)
benim işletmem var yaşım 30 u geçti 20 ye yakın çalışanım var
şimdi askere gidecegim

askere gitmek için ya işletmemi kapatacagım yada kendime uygun olan yollarla bunu erteletecegim

şayet gitmiş olsam 20 çalışanın akıbeti ne olacak .. (bi ileri nokta işimin akibeti ne olacak)

buna bi cevap verelim ( 20 kişinin kendi ailesi var onlar bu işten geçiniyor)

bunun için tedarikçileri ve işletmem baglı olan tüm brimleri saymıyorum onları bunun dışında tutarsak

bence çıkmalı.

neden mi?

çünkü zenginin çocuğu şu ya da bu şekilde "askerlik" yapmıyor.

şu ya da bu şekildeyi biraz açalım.

bazısı yüksek mevkiden tanıdık bulup oğlunu rahat yerde askerlik yaptırıyor.
bazısı zamazingo hastalıkları gerçek hastalık gibi göstererek çürük raporu alıyor.
bazısı zamazingodan ameliyat olup 90 gün hava değişimi alıyo 90 gün bitince bir 90 gün daha alıyo.

bu liste uzayıp gidiyo.

sonuçta noluyo. garibanın oğlu yüksek mevkide tanıdsığı olmadığı için her yerde askerliğini yapıyo, o asker hastalanmıyo, hastalansa da tedavisi ötelenebiliyo, o asker ameliyat olma gereği duymuyo ve o asker erken terhisi ya tabutta ya da gazi oalrak gata'da görüyo. ama onunla aynı celp döneminde askere giden zengin çocuğu tertibi dağda dolaşırklen bağdat caddesindeki cafelerde fink atıyo. en azından benim askerdeki zengin bir arkadaşım öyle yaptı. biz yat içtimasında toplanırken o şerıtın otelde yat içtimasını topluyodu.

bari bunu paralı askerlik yapsınlar da millet de hileyle hurdayla uğraşmasa. versin 150 bin lirayı. 1 ay askerlik yapsın gelsin. çok mu?

Artık savaşların insan gücünden çok teknoloji ie yapıldığı günümüzde bir insanı alıpta 15 ay askerde tutmak ne o insana nede vatana bir katkı sağlar

tabiki bu ülkenin güçlü bir orduya ihtiyacı var ve mesleği askerlik olan profesyonel kişilerle sağlanabilir

Kesinlikle çıkmamalı bedelli askerlik...

Bence bedelli olmalı ama yüksek miktar karşılığında , bir iş adamından oğlu için istediğin para adamın bi düşünmesine sebep olmalı , ya da doğuya şöyle fabrika açacaksın , yatırımın en az şu olacak filan diye adamı sıkıştırmalılar hala istiyorsa bu şartlarda bedelli askerlik yapsın ...

Herkesin kendine göre yorumu var. Durumu hep başka yerlerinden anlatmaya çalışanın niyetine bakmak lazım

bedelli herkes için yapılmıyor şartları var durumu hep maddi gören zavallılar eşitliği farklı alana çekerek işi vatan hainliğine kadar götürüyor...

kişiler arasındaki ayrılıklarda bundan başlıyor zaten

herşeyden önce ön yarğılı düşünmemek gerekir... (parası olan vatan haini mi olur )

Kısa bir örnek vereyim (kendimden)
benim işletmem var yaşım 30 u geçti 20 ye yakın çalışanım var
şimdi askere gidecegim

askere gitmek için ya işletmemi kapatacagım yada kendime uygun olan yollarla bunu erteletecegim

şayet gitmiş olsam 20 çalışanın akıbeti ne olacak .. (bi ileri nokta işimin akibeti ne olacak)

buna bi cevap verelim ( 20 kişinin kendi ailesi var onlar bu işten geçiniyor)

bunun için tedarikçileri ve işletmem baglı olan tüm brimleri saymıyorum onları bunun dışında tutarsak

bende askerligim geldigimde isletmemi kapattim ve pasalar gibi askerligimi yaptimda geldim.. icimde cok rahat... gecin bu isletme ayaklarini... o isletmeyi acmadan once aklin neredeydi bi soyle bakalim? askerden kac kac... 18 yasindan beri askere gitme durumun var... ondan sonra yasim 30 u gecti isletmem var gidemem de... yemezler canim yemezler..

Askerlik Borcu NAMUS BORCUDUR ... Muafiyeti olmayanın bu borçtan kaçmaya çalışması namussuzluğuna delalettir.

Bana göre namussuzların vatandaşlık hakları yeniden düzenlenmelidir. Seçme seçilme hakları kısıtlanmalı devlet/kamu işlerine sokulmamalı işyeri açacaksa yada işyeri varsa ödeyeceği vergiler artırılmalıdır.

Namus kimine göre para ile kimine göre can ile görev ile hizmet ile ifade olunur.

Namusları para ile ifade olunan şahıslar için bir düzenleme yapılması zaruridir.

şu işletmem var olayını da anlayamıyorum.. ve çalışanların hakkını ve ailevi durumunu da askerlik ihin bahane edenelri de.. kimbilir belki ssk sını bile 15 er gün ödüyorlardır .) kapatın veya devredin işçilerin de nasiplenmeye devam etsin.. ya da güvendiğin birine emanet et.. yeri geldi çoğu kişi ailesini sevdiğini kariyer yapabilecek işini, öğrenmenin altın çağındaki zamanda uğraşısnı bırakıp gitti..
gelelim zengine ve bedelliye.. ben şimdiye kadar hiç bir şehit cenazesinde gariban ve taşralı profili dışında bi şehit verildiğini görmedim.. hep fakir, hep mazlum ailelerin ocaklarına ateş düştü..
zengin zaten gitmiyor askere, gitse bile bi yolunu bulup rahatlığa koyveriyor kendini.. hem zaten çoğu bi şekilde okuyup da gidiyor ve ezilmiyor.. bakın kendi çevremde bile yaşı 35 olup da askere gitmeyen ve kendini yurt dışında gösteren var.. ama çevresindekilere sorsalar ondan beyi ondan babacanı yok..ve bu adama 100.000 dolar veya ytl bedelli bile olsa vermeye hazır.. madem yapacaksınız komik komik rakamlar olmamalı.. düz mantık olarak zaten gelmeyip de ordu için verim alamayan kişilerden, sağlam bedeller alınarak en azından maddi şekilde yararlanılmalı..

ben geçen akşam bir programda dinledim mantıklı geldi.Adam diyorki 750 bin kişilik zorunlu askerlik yapan bir odun olacağına 250 bin kişilik gönüllü profesyonel asker yetiştir.Tam techizat olsunlar teknolojiyle donansınlar gibisinden anlatıyordu bana o mantıklı geldi.

bende askerligim geldigimde isletmemi kapattim ve pasalar gibi askerligimi yaptimda geldim.. icimde cok rahat... gecin bu isletme ayaklarini... o isletmeyi acmadan once aklin neredeydi bi soyle bakalim? askerden kac kac... 18 yasindan beri askere gitme durumun var... ondan sonra yasim 30 u gecti isletmem var gidemem de... yemezler canim yemezler..

Senin sorunun seni baglar benim sorunum beni baglar arkadaşım... üni. bitirdik bi işe yaramadı iş kurdum kendime bir hedef belirledim zamanında gidememem bundan (kaçak degilim ).. ki buna karar verecek olan benim ( ülkedeki kriz işsizlik ne boyutta benden daha iyi bilirsin)
istihdam yaratıyoruz sizin gibiler yüzünden buda suç olacak :eek:hmy:

Askerlik Borcu NAMUS BORCUDUR ... Muafiyeti olmayanın bu borçtan kaçmaya çalışması namussuzluğuna delalettir.

Bana göre namussuzların vatandaşlık hakları yeniden düzenlenmelidir. Seçme seçilme hakları kısıtlanmalı devlet/kamu işlerine sokulmamalı işyeri açacaksa yada işyeri varsa ödeyeceği vergiler artırılmalıdır.

Namus kimine göre para ile kimine göre can ile görev ile hizmet ile ifade olunur.

Namusları para ile ifade olunan şahıslar için bir düzenleme yapılması zaruridir.

ülkemizini kendi kanunları var muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz

anlayışın için teşekkürler

çok açıklayıcı oldun

şu işletmem var olayını da anlayamıyorum.. ve çalışanların hakkını ve ailevi durumunu da askerlik ihin bahane edenelri de.. kimbilir belki ssk sını bile 15 er gün ödüyorlardır .) kapatın veya devredin işçilerin de nasiplenmeye devam etsin.. ya da güvendiğin birine emanet et.. yeri geldi çoğu kişi ailesini sevdiğini kariyer yapabilecek işini, öğrenmenin altın çağındaki zamanda uğraşısnı bırakıp gitti..
gelelim zengine ve bedelliye.. ben şimdiye kadar hiç bir şehit cenazesinde gariban ve taşralı profili dışında bi şehit verildiğini görmedim.. hep fakir, hep mazlum ailelerin ocaklarına ateş düştü..
zengin zaten gitmiyor askere, gitse bile bi yolunu bulup rahatlığa koyveriyor kendini.. hem zaten çoğu bi şekilde okuyup da gidiyor ve ezilmiyor.. bakın kendi çevremde bile yaşı 35 olup da askere gitmeyen ve kendini yurt dışında gösteren var.. ama çevresindekilere sorsalar ondan beyi ondan babacanı yok..ve bu adama 100.000 dolar veya ytl bedelli bile olsa vermeye hazır.. madem yapacaksınız komik komik rakamlar olmamalı.. düz mantık olarak zaten gelmeyip de ordu için verim alamayan kişilerden, sağlam bedeller alınarak en azından maddi şekilde yararlanılmalı..

fazla yorum yapmayacagım
sorun var ama cevabınıda kendiniz veriyorsunuz (bi yolu bulunan işi neden kayıt altına almıyorsun sormak lazım...)

madem zengin askerliği torpiili yapıyorsa neden bedelini alıp gerçek anlamda ülkeye katkısını sağlanmıyor...

ki birde ssk vurgusu var

ssk'da prim gün sayısı hakkında bilgin yok 15 er gün ssk varsa bende çok sayıda işçi alayım... artık aylara göre tam ödeniyor haberin yoksa hatırlatayım

bi hatırlatma yapayım geriye dönük 3 ay ssk sı olmayan teşvikten yararlanıyor yada yeni ssk kaydı olacaklar girdiği günden yıl sonuna kadar teşvikten yararlanıyor ( kastettigin buysa bunu degerlendirmek lazım ) :laugh:

ne hak ye nede hakkını yedirt

tamam kardeşim o konuda bilgi eksikliğim olabilir düzeltip uyardığın için ayrıca minnettarım..
ben de diyorum ki zaten bu adamlar gelmiyor askere, o zaman öyel bir meblağ ile bedelli yapmalılar ki ödediklerine değsin..5 bin 6 bin zaten onlar için uçak parası filan ? herkes altındaki arabayı satsın onun bedeliyle bedelli yapsın o zaman ne güzel memleket di mi ?
ayrıca profesyonel ordu konusu zaten olmalı diye düşünüyorum..

Sayısı az ama donanımlı profsyonel orduya ihtiyaç var. Bu çağda zorunlu askerliği doğru bulmuyorum

Geri