zekice sorular bilene helal

120 gün sonra aynı saati gösterecekler...açıklama yapmamı isterseniz yapayım.bir günde ikisi arasında 2+4 = 6 dakika fark oluyor.yani saat 2 de bu saatleri kuralım.birgün sonra saat 2 de biri 2'ye 2 var olacak diğeri 2' yi 4 geçiyor olacak.bir günde 6 dakika ise 10 günde fark 1saat( 60dakika) olur.yani 10 gün sonra saat 2 de geri kalan 1'i 40 geçiyor(2'ye 20 var) olacak ileri giden 2'yi 40 geçiyor olacak.10 günde fark 1 saat ise 120 günde fark 12 saat olur.saatler dijital olmadığına göre 12 rakamdan ibaret olduğuna göre,120 gün sonra ikisi de üst üste gelir.Yani şöylede söyleye biliriz;10 günde geri kalan 20 dakika geri kalıyor,30 günde 1 saat geri kalır.120 günde 4 saat geri kalır.120 gün sonra saat ikide geri kalan 4 saat geri kaldığı için saat 10'u gösterecektir.Bu dursun...şimdi ileri gideni bulalım.10 günde ileri giden 40 dakika ileri gidiyordu.120 günde 480 dakika(480/60=8 saat)ileri gidecektir.saat 2 de 8 saat ileri gittiği için 10 'u gösterecektir.yani ikiside 120 gün sonra saat ikide 10 'ugöstererek aynı saati göstermiş olurlar...

1. buyuk ıhtımalle cektığımı dııl dıerını uygulayın demıstır kralda napsın halkın onunde

2.buğu ıcerden sılınır

3. 29 subatta doğmustur

4.yu anlamadım kusra bakmayın

Vezir kur'a da çektiği kağıdı yutmuş ve kurtulmuş.............

1) Seçtiğini ayırıp seçmediğini açtırmış(yutmuş yada yırtmış olabilir)
2) Buğu içerden silinir
3) 29 Şubat
4) 0 litre
5) 12 Saat

sorularrrrrr
1) bir zamanlar bir padişah ve veziri varmış ama halkı daha çok veziri severmiş
padişah bir gün ben bu veziri idam ettirmeliyim çünkü ilerde yerini alabilir diye düşünmüş sonra vezirin dolabına 1 kese altın koyarak onu hırsızlıkla suçlamış
ve idam cezası vermiş. halka kendini merhametli göstermek için vezire bir şans daha vermis. bu sanş da bir kağıda ölüm bir kağıda yaşam yazarak vezir hangisini çekerse o durma göre hali belirlenecekmiş. ama padişah iki kağıda da ölüm yazmış. sonra vezir gelmiş bir kağıdı çekmiş ve yaşamış. soru, vezir nasıl yaşamış iki kağıda da ölüm yazıyordu?

cevap: vezir demişki ben elimdeki kağıdın yaşam olduğuna inanıyorum kutudakide ölüm olmalı o yüzden önce kutudaki kağıdı açar ve ölüm yazar iki ihyimal olduğu ve vezir elindeki kağıdı açmadığı için elindeki kağıt yaşamdır

Biri 30 günde 1 saat geri diğeri ise 15 günde 1 saat ileri (30 günde 2 saat) gitmektedir.Başlangıç anında aralarındaki saat farkı 12 saat olduğuna göre 30 günde 3 saatlik fark kapanmaktadır. 12/3= 4; 12 saat fark ise =30*4= 120 günde kapanacaktır.

1-sorunun cewabı::: her iki kağıtta da ölum yazıyo yane vezir hangisini çekse olecek aama vezir bir kağıt çekmiş ve yakmış yırtmış vs. ve krala demişki ben yaşam yazan kağıtı attım bu diğer kağıttada ölum yazıyor sonra yaşamaya devam etmiş vezir

4. adam önce 33 km gidiyo 33 lt benzin bırakıyo sonra geri geliyo(yaklaşık tamamı bitmiş olur) sonra depoyu dolduruyo 33 km gidiyo o yoldaki 33 lt benzinle yine depoyu dolduruyo kalan 67 km yi gidiyo ve depoda 33 lt benzin kalmış oluyo
yani benim düşüncem bu acayip biraz ama

1.cevabi seçtigini deil padisah1n elindekini açmasini istemis olabilir
2. cam içerden bugulanir
3.san1rm 28 subatta dogdugu için
4. bilemiyorum

1.padisaha halkın icinde sectiği kagıdın elenmesini diger kagıdın kendisi hakkındaki kararı vermesini isteyecektir ikiside ölüm oldugundan halk diger kagıdın yasasın secenegi oldugunu söyleyecektir.
2.soguk hava ve sıcak havanın etkilesmesi sonucu camda kısları bugu olur icerideki hava sıcak oldugundan soguk havanın etkisiyle yogunlasmaya baslar bu nedenle bugu iceride olusur.
3.29 subatta dogdugu icin
4.arac ilk önce 50 km ilerler sonra tekrar geri döner daha sonrada 100 km giderek 200 lt benzin harcar(arac 50 km gider 50 km tekrar benzinin oldugu yere geldiği icin 100 lt benzin biter)

1- kağıdı çekip yutmuş diğerine bakmışlar ölüm demek ki yuttuğu hayat dı

2- Camınbuğusu dışarıdan silinmez

3- çözemedim

4- çözcem onu du bi dakka

ben ilk sorunun cevabını biliyorum vezir aldığı kağıdı değil padişah da kalan kağıdı açmış ve kurtulmuş
çok kolay biraz daha zoru yokmu?

sorularrrrrr
padişah bir gün ben bu veziri idam ettirmeliyim çünkü ilerde yerini alabilir diye düşünmüş sonra vezirin dolabına 1 kese altın koyarak onu hırsızlıkla suçlamış
ve idam cezası vermiş. halka kendini merhametli göstermek için vezire bir şans daha vermis. bu sanş da bir kağıda ölüm bir kağıda yaşam yazarak vezir hangisini çekerse o durma göre hali belirlenecekmiş. ama padişah iki kağıda da ölüm yazmış. sonra vezir gelmiş bir kağıdı çekmiş ve yaşamış. soru, vezir nasıl yaşamış iki kağıda da ölüm yazıyordu?

cevap: vezir bir kağır çekmiş ve kral a dönüp ben kaderimi çektim bu bende kalsın siz diğerini açın demiş.

1.cevabı Vezirde 1 kagıt yazmıstır 2 sinede yazmıs oldugunu düşünüp Kendi yazmıstır kagıdı Degiştirivermiştir

sorularrrrrr

4)bir arabanin deposu 100 lt benzin almaktadır bu araba 100 km 100 lt benzin harcamaktadır ayrı ayrı iki tana 100 lt benzin vardır araba sadece deposunda benzin taşıyabilmeltedir. soru, araba 100 km ileriye en fazla kaç lt benzin götürebilir.

Bu soru 100 teneke benzin deposu 1 teneke alıyor. 1 tenekede taşıyabiliyor. 100 km de bir depo yani bir teneke benzin yakıyor. 100 km öteye kaç teneke benzin taşınabilir ?

şeklinde değil miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum...

her sorunun cewabı verişmiş bende 4. soruyu weriim: Adam 2 bidonu doldurur 100 er litreden 200 litre eder, arabayı da fuller 100 litre o 300,ondan sonracığıma 100 km yol alınca deposu boşalır ama ulaşmak istediği yere de warır,yanında 200 litre benzin kalır

sorularrrrrr

2)bir gece bir yaşlı kadın evinde ölü bulunmuş ve hemen polis gelmiş. çevredeki herkesin ifadesini alıyormuş. herkes kimin öldürdüğünü bilmiyomkimseyide görmedim demiş. sadece bir adam, ben dün gece burdan geçiyordum ki kadının bağırtıları geleiyordu cama doğru yaklaşıp camın buğsunu sildim ve bir filanca dam kadını boğyordu demiş. ve polisler katil sensin demiş ve bu adamı yakalamışlar. gerçektende katil oymuş. soru, polisler onun katil olduğunu nasıl anlamışlar?

3) bir zamanlar bir adamın çocuğu olmuş. ve adam kendine söz vermiş. olunun her doğum gününde bir kumbaraya bir tane altın atacakmış oğlan büyümüş ve askere gidecekmiş kumbarayı açmış ki kumbarada beş tane altın var. soru, kumbarada 20 tanealtın olması gerekiyoedu neden 5 tane var?

4)bir arabanin deposu 100 lt benzin almaktadır bu araba 100 km 100 lt benzin harcamaktadır ayrı ayrı iki tana 100 lt benzin vardır araba sadece deposunda benzin taşıyabilmeltedir. soru, araba 100 km ileriye en fazla kaç lt benzin götürebilir. :cool:

cevaplarınızı ve teşekkürlerinzi lütfennnn eksik etmeyinnn.....

1.) Vezir kağıtlardan 1ini çekmiş ve padişaha lütfen diğerini açında ne çektiğimi böylece belli olsun demiş.

2.) Camın buğusu dışarıdan silinemez.

3.) Çocuk 29 Şubat Doğumlu

4.) 100Lt götürebilir.(depoya koymaz yanına alır)

Geri