Zekice Cevaplar

ibrahimdag

New member
Reaction score
0
ZEKİCE CEVAPLAR

Mevlana, müridlerinden biriyle giderken, birkaç köpegin sarmas dolas uyuduklarini görür. Müridi: güzel bir kardeslik örnegi der. Keske insanlar da bunlardan ibret alsa.Mevlana, tebessüm ederek karsilik verir. Aralarina bir kemik ativer de gör kardesliklerini...

Kadiköy camiinde vaaz vermekte olan o. demirci hocaya; hocam diye sormuslar. at nalini evimizin kapisina asarsak ugur getirir mi? demirci hoca :zannetmiyorum, diye cevap vermis. o nallardan her atta dört tane var amma, bütün gün kamçi yiyip duruyorlar...

Amerikali is adami, çinliyle alay ederek sormus: mezarlarina koydugunuz pirinçleri ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli basini kaldirmadan cevap vermis: sizin ölüleriniz koydugunuz çiçekleri kokladigi zaman...

ingiliz garson türk müsteriye: çanakkale de çok askerimizi öldürdügünüz için sizleri pek sevmeyiz,deyince. bizimkinden gayet soguk kanli su cevabi almis: orada ne isiniz vardi?

Lafi uzatanlara ne yapmak lazim diye farabi'ye sormuslar, söyle demis:uzun konusani kisa dinlemeli.

Materyalist ögretmen ögrencisine: söyle bakalim allah nerede? eger bilirsen bir portakal verecegim.Ögrenci:siz bana o'nun olmadigi yeri gösterin, ben size bir bahçe dolusu portakal vereyim.

çok güzel ve ibretlik cevaplar.....emeğine sağlık....

TeŞekkÜrler GÜzel Ve Etkİlİ Cevap VermİŞler...

insanlarla tartışmak yerine böylesine güzel sözlerle haddini bildirmek lazım... ama zeki olmak şart tabiki , biz verebilirmiyiz böylesine cevaplar bilinmez

Geri