Zekasına Güvenenler Buraya =)

bir horoz gemiye biner
gemi suda gider demiyo
sadece biniyo
sonra yumurtluyo birinci yalan bu
sonra yumurtasi suya dusuyo ve kiriliyo ikinci yalan bu
iste olay burda gemi sudami karadami karadaysa yumurtanin suya dusme olayi yalan olucak
gemi sudaysa horozun gemiye bindigi yalan olucak :p

Technical@Hack' Alıntı:
horoz gemiye binemez...!
neden binemesin ki ...Böyle bir yalan olmaz...yanlışşşş...:)

P@S@KLI_KIZ' Alıntı:
bir horoz gemiye biner
gemi suda gider demiyo
sadece biniyo
sonra yumurtluyo birinci yalan bu
sonra yumurtasi suya dusuyo ve kiriliyo ikinci yalan bu
iste olay burda gemi sudami karadami karadaysa yumurtanin suya dusme olayi yalan olucak
gemi sudaysa horozun gemiye bindigi yalan olucak :p

buda yanlışşş... :(

buldum buldum
bu soruda 3 tane yalan var bilene ne isterse alicam bu yalan:D

bence mağazada hiç para harçamamıştır cebindede aynı parası duruyordur

adam mağzanın sahibidir bi cebindeki ni öteki cebine koymuştur:p

P@S@KLI_KIZ' Alıntı:
buldum buldum
bu soruda 3 tane yalan var bilene ne isterse alicam bu yalan:D
Süpersin Harbiden buldun
Tebrikler .......:)

meraba ben de dusundum ki bu soruda 3 tane yalan var cumlesi 3. yalan cıkacak cunku 2 tane yalan var olacakti, bu da olur ama ya olsun olsun

P@S@KLI_KIZ' Alıntı:
ahahha sonunda buldum e ne istersem alican mi simdi :p
valaha ne istersen alacağım yalan olmasaydı seve seve alırdım ...:)

Dark_Angel' Alıntı:
Maksat biraz beyin jimnastiği yapmak bu başlık altında değişik sorular sorucam hem hayal gucumuzu gelıstırırız hemde soruları cvplarken ilginç cvp lar cıkacaktır kesın eğleniriz :)

Soru1 : BİR MÜŞTERİ MAĞAZADAN CEBİNDEKİ PARANIN YARISI KADAR ALIŞ-VERİŞ YAPAR.DIŞARI ÇIKTIĞI ZAMAN , MAĞAZAYA GİRDİĞİNDE CEBİNDE BULUNAN LİRALAR KADAR KURUŞU VE KURUŞLARIN YARISI KADAR LİRASI OLDUĞUNU GÖRÜR.MAĞAZAYA GİRERKEN CEBİNDE NE KADAR PARASI VARDI ? :eek:
99 Lira 98 Kuruş...

güzel bir soruu

Bir kralın 1000gr altını var.Kral 10 tane kuyumcuyu toplar ve bunların hepsine
1000 gram altınını 100 er gr dağıtır.ve kuyumculardan 10gr lık 10 tane bilezik yapmasını ister.Ama kuyumculardan biri her 10gr dan 1gr çalar(yani bilezikleri 9 gr lık yapar).Ve bunu kral duyar
ama hangi kuyumcu olduğunu bilmez.kral kuyumcuları yanına çağırır.
Kralın bilezikleri tartıda bir kere tartma hakkı vardır.
kral bir tartmada hangi kuyumcunun çaldığını nasıl anlar.?

elektronik teraziye koysun şıp anlar:D

1-kral dediğin istediğini istediği kadar tartar yoksa ben bu adamı kral yerine koymam:)

2-her kuyumcudan aldığı bilezigi sırayla koyar teraziye, hangisinde eksiklik warsa kabak gbi çıkar ortaya

.....ama bu tartı aleti hakkında biraz bilgi wersen daha iyi olacak, terazimi bu nası bişi;)

önce 10 bileziği( 9 u 10 gr. 1 i 9 gr olan) 3 gruba ayırır. 1. grupta 4 , 2. ve 3. gruplarda 3 er bilezik olarak. 3 erli iki grubu tartar eğer dengesizlik varsa eksik olan taraf yukarı doğru kalkakacaktır. Bundan sonra eksik olan taraftaki 3 bileziği alarak bu 3 bileziği yapan kuyumcuların diğer bilezikerini de 10 arlı olarak elinde tartar (10 gramlık farkı eliyle farkedebileceğini düşünüyorum). Eğer eksik olan bilezik 4 lü gruptaysa be sefer 2 li gruba ayırarak 10 ar şekilde tekrar eliyle dener ve benzer şekilde sonuca ulaşır

LosTCorpsE' Alıntı:
1-kral dediğin istediğini istediği kadar tartar yoksa ben bu adamı kral yerine koymam:)

2-her kuyumcudan aldığı bilezigi sırayla koyar teraziye, hangisinde eksiklik warsa kabak gbi çıkar ortaya

.....ama bu tartı aleti hakkında biraz bilgi wersen daha iyi olacak, terazimi bu nası bişi;)
önemli olan tartının nasıl olduğu deyil önemli olan -kuyumculardan biri her 10gr dan 1gr çalar(yani bilezikleri 9 gr lık yapar).
kralında birkere tartma hakkı var bir tartmadan kim çalmış bulacak....

MadNefret' Alıntı:
güzel bir soruu

Bir kralın 1000gr altını var.Kral 10 tane kuyumcuyu toplar ve bunların hepsine
1000 gram altınını 100 er gr dağıtır.ve kuyumculardan 10gr lık 10 tane bilezik yapmasını ister.Ama kuyumculardan biri her 10gr dan 1gr çalar(yani bilezikleri 9 gr lık yapar).Ve bunu kral duyar
ama hangi kuyumcu olduğunu bilmez.kral kuyumcuları yanına çağırır.
Kralın bilezikleri tartıda bir kere tartma hakkı vardır.
kral bir tartmada hangi kuyumcunun çaldığını nasıl anlar.?

KESİN CEVAP:

birinci adamdan 1 bilezik
ikinci adamdan 2 bilezik
üçüncü adamdan 3 bilezik
dördüncü adam 4 bilezik
beşinci adamdan 5 bilezik
altıncı adamdan 6 bilezik
yedinci adamdan 7 bilezik
sekizinci adamdan 8 bilezik
dokuzuncu adamdan 9 bileşik
onuncu adamdan 10 bilezik

sona tartarım. Eğer kii tartıda 5 gram eksik ise beşinci adam çalmış olur. Eğer kii 7gram eksik ise yedinci adam çalmış olur.

nightfire_32' Alıntı:
KESİN CEVAP:

birinci adamdan 1 bilezik
ikinci adamdan 2 bilezik
üçüncü adamdan 3 bilezik
dördüncü adam 4 bilezik
beşinci adamdan 5 bilezik
altıncı adamdan 6 bilezik
yedinci adamdan 7 bilezik
sekizinci adamdan 8 bilezik
dokuzuncu adamdan 9 bileşik
onuncu adamdan 10 bilezik

sona tartarım. Eğer kii tartıda 5 gram eksik ise beşinci adam çalmış olur. Eğer kii 7gram eksik ise yedinci adam çalmış olur.
aferin doğur cevap :D

Geri