ya ben yanlıs anladım ya da bir yanlıs anlasılma var. benim bildigim empati kendini karsındakinin yerine koyup onu anlamaya hissetmeye,onun gibi dusunup bakabilmeye deniyor.
simdi bu durumda iki-3 kisi birlesip adam doverken empati yapmanın mantıgı nedir? ulan ne guzel dayak yiyo be keske ben de onun yerinde olsam gibi bir yaklasım mı yoksa acaba duzgun bi sekilde dayak atabiliyor muyuz sorusunun cevabını arama durtusuyle kendini dayak yiyen adamın yerine koymak mı amac?
Mesela hayal kurarken denmis. tek basınıza biseylerin hayalini kurarak empati yapamazsınız. empati yapmak icin diger ucta mutlaka bi canlının olması gerekiyor.
tuvaletimizi yaparken denmis,bu noktada da tek basınıza empati yapamazsınız. birinin agzına ediyorsanız o baska, o zaman empati kurulabilir,acaba ne hissediyodur seklinde
su ana kadar verilen cevapları anlamadim ama ilginc cevaplar var.
neyse kendi cevabımı veriyim; birine kızmıssam ya da birini biseyle itham edip yargılıcaksam onu kırmamak icin kendimi onun yerine koyar bu sekilde konusmaya calısırım ki kırmadan sorunu hallediyim diye. kanımca "senin durumun onemli degil bana yaptıgın hata onemli seklinde bir yaklasım" buyuk bir sorun yaratır insan ilişkilerinde o yuzden boyle dusunuyorum.