Zammı eleştiren CHP'nin raporuna bakın!

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Zammı eleştiren CHP'nin raporuna bakın!

Doğalgaza yapılan yüzde 22'lik zam tepkilere sebep olurken, kararın iptali için dün mahkemeye başvuran CHP'nin geçen ay hazırladığı bir raporda daha fazla gecikmeden zam yapılmasını istediği ortaya çıktı.

Enerji KİT'leri, gaz ve elektriğin fiyatlarını Yüksek Planlama Kurulu kararıyla 1 Temmuz'dan itibaren döviz, faiz, ham petrol ve enflasyondaki değişimleri dikkate alarak 'otomatik' olarak tespit etmeye başladı. Bu çerçevede Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (Botaş), 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 22,50, sanayide ise yüzde 22 zam yaptı. Sene başından itibaren 5. zamla birlikte doğalgazın fiyatı yüzde 73 artmış oldu.

Kararı 'mali terör' olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise kararın hemen geri alınmasını istedi. Dün ise partinin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, zammın yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Ancak anamuhalefet partisi, çok kısa bir süre önce yayımladığı bir raporda doğalgaza zam istemişti. CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu tarafından hazırlanan 'Doğalgaz Raporu'nda gaz birim fiyatlarının gerçek maliyetler üzerinden belirlenmesi öneriliyor. Rapora göre, Botaş'ın (hükümetin) fiyatlandırma politikaları şirketin mali yapısını bozuyor. Botaş'ın alım sözleşmelerinde fiyatlar ağırlıklı petrol ürünlerine endeksi olmasına rağmen özellikle son birkaç yılda gözlenen petrol fiyatlarındaki yüksek oranlı artış (Ekim 2007 ile Ekim 2008 arasında yüzde 26) fiyatlandırmada dikkate alınmıyor. Partinin raporunda bu tutumla ilgili olarak şu eleştirilerde bulunuluyor: "Bu politika, kısa vadede tüketiciler lehine görünse de, orta ve uzun vadede, piyasa sisteminin, rekabetin gelişiminin ve Botaş'ın aleyhine sonuçlar doğurabilecektir. Bu noktada otomatik fiyat mekanizmasına geçilmesinin geç kalmış ancak yerinde bir tercih olduğu vurgulanmalıdır. Ne yazık ki, maliyet fiyatlara yansıtılmadığı sürece Botaş'ın mali yapısı bozulmuş, toptan satış piyasasında rekabetin gelişmesi gecikmiştir."

CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu tarafından bir grup siyasetçi, akademisyen ve uzman tarafından hazırlanan CHP Doğalgaz Raporu'nun sonuç bölümünde Botaş'ı darboğazdan kurtarmak için yeni doğalgaz politikaları oluşturulması isteniyor. Parti tarafından hazırlanan raporda, hükümetin bir süredir uyguladığı otomatik fiyatlandırma çerçevesinde ayarlama yapılması istenirken, dün CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, mahkemeye başvurarak, doğalgaza yapılan son zammın yürürlüğünün durdurulmasını ve iptalini istedi. Sevigen'in, Enerji ve Bakanlığı ile Botaş Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı davanın dilekçesinde, yapılan zammın, sosyal devlet ilkesine yer verilen Anayasa'nın 5. maddesine aykırı olduğu savunuldu.zaman

http://www.habervaktim.com/haber/40889/zammi_elestiren_chpnin_raporuna_bakin.html

aksam izledim... sok oldum haberlerde... çamurdan parti oldu tam ya...

CHP işte böyle bir parti

Bu zihniyetle sadece ergenekoncuların partisi olacak

Şimdi ergenekonu n savunan bazı arakadaşlar bize ergenekon diyerek haret ediyorsunuz diye şikayet ederse hiç şaşamam

başk

tamam hepsini geçelim, sizce bu zam iyimi oldu???

sizler zamları tartışmayın chp yi tartışın dostlar nasılsa hepinizin durumu çok iyi sorun yok...

bakın bir ülkede zam gelebilir çok normal birşey. ak parti nasıl 5 yıl zam yaptırmayıp hiç birşeye ondan sonra bunun propagandasını yaptıysa şimdi bu zamlarda eleştiri konusu olur. ufak zamlar hiç bu kadar tepki almaz . nie aralıklı bir zaman diliminde bu zamlar uygulanmadı diye sorulmalıdır hükümete ama bunu soran warmı yok..

koskoca türkiyede tekel konumunda bulunan botaş zarar ediyor bunu kimse sorgulamıyor.. egerki gerekli zamlar yine yapılmazsa ilerde daha çok zam gelicek dostlar açın gözlerinizi. zamsız bir ülke yok.

sizler chp yi eleştirin çünkü iktidarda o war ak parti çok masum gitsin o parti melih gökçekten alsın ilk önce dogalgazın parasını... düşünsenize bir defa yaa chpli bir belediyenin borcu olsaydı ankaranınki kadar basbakan şimdiye kadar neler derdi neler bilemezsiniz. yetim hakkı yiyor derdi.

cidden bu akp lilere öyle bi hayaranlığım var ki anlatamam DOĞAL GAZA ZAM İSTEYENE demediğiniz kalmıyo haklı olarak ZAMMI HAYATA GEÇİRENE TOZ KONDURMUYOSUNUZ....
pişkinlik değil bu aşırı sahiplenme de değil bile bile lades de değil ama ne acaba....
çelişki tanımı yakın yaptıklarınıza ama özetle %47 diyelim.....

çarpıtmayın

doğalgazın maliyeti üzerinden fiatlandırın demek zam yapın demek değildir.

petrolünde/benzininde mazotunda maliyeti üzerinden fiatlandırılmasından yanayım

neden dünyanın en pahalı benzinini doğalgazını alıyoruz?neyse maliyeti ona göre hesaplanmalıdır

maliyeti 2 kuruş vergilerde 8 kuruşa çıkan doğalgaz fiatı kimin açığını kapatıyor kimi açıkta bırakıyor?

çarpıtmayın

doğalgazın maliyeti üzerinden fiatlandırın demek zam yapın demek değildir.

petrolünde/benzininde mazotunda maliyeti üzerinden fiatlandırılmasından yanayım

neden dünyanın en pahalı benzinini doğalgazını alıyoruz?neyse maliyeti ona göre hesaplanmalıdır

maliyeti 2 kuruş vergilerde 8 kuruşa çıkan doğalgaz fiatı kimin açığını kapatıyor kimi açıkta bırakıyor?

aynen katılıyorum,adamın söylediği şey başka;üstelik zam yapın demiş olsaydı bile %25 yapın dememiştir çünkü %25 demek yuh demek oha demek 4ün1'i demek.bizim milletin yapısını da düşünmek lazım böyle hırsızlığa yatkın,üçkağıtçıları baş tacı eden,çalsın ama iş yapsın,ya da amaaan herkes çalıyo boş ver zihniyetindeki millet,kaçak elektrikle ısınma yoluna gidecektir bu da bize elektrik zammı olarak dönecek olan gene dürüst vatandaşa olacak hırsızların faturası bize girecektir.bi de çıkmış 4 ay sonra fiyatlar düşecek diyor.ulan senin karşında aptal mı var 4 ay sonrası mart,kış bitecek sen indirim yapıcan öylemi?ardından seçim var,gözü boya sonra tekrar daya zammı seneye kasımda,o zaman seçimde yok nasıl olsa.

zarpero agır sözler yazmışssın

zarpero11 terbıyesızlıgın sınırlarını zorluyorsun burası her sıyası ıdeolojıden ınsanların bulundugu bır platform babanın forumu degıl !

uzun bır sure ceza alacaksın.

sizler zamları tartışmayın chp yi tartışın dostlar nasılsa hepinizin durumu çok iyi sorun yok...

bakın bir ülkede zam gelebilir çok normal birşey. ak parti nasıl 5 yıl zam yaptırmayıp hiç birşeye ondan sonra bunun propagandasını yaptıysa şimdi bu zamlarda eleştiri konusu olur. ufak zamlar hiç bu kadar tepki almaz . nie aralıklı bir zaman diliminde bu zamlar uygulanmadı diye sorulmalıdır hükümete ama bunu soran warmı yok..

koskoca türkiyede tekel konumunda bulunan botaş zarar ediyor bunu kimse sorgulamıyor.. egerki gerekli zamlar yine yapılmazsa ilerde daha çok zam gelicek dostlar açın gözlerinizi. zamsız bir ülke yok.

sizler chp yi eleştirin çünkü iktidarda o war ak parti çok masum gitsin o parti melih gökçekten alsın ilk önce dogalgazın parasını... düşünsenize bir defa yaa chpli bir belediyenin borcu olsaydı ankaranınki kadar basbakan şimdiye kadar neler derdi neler bilemezsiniz. yetim hakkı yiyor derdi.

Cebindeki para sana batıyo heralde. Ben burdan bunu anlıyorum. Paran çoksa zam ödemek yerine yardım yap olur mu? Böyle düşünen insanlarda gördüm ya başka göreceğim insan kalmadı.. Hayret bişey yaaa.. Bu kadar olurr. Partiyi savunmak için elinizden geleni yapıosunuz.. Hadi bunuda savun. Asgari ücretli vatandasın emeklilik maaşı 213 milyon. 213 milyon varya cogu ailenin bir aylık market masrafı. Buna ne cevap vereceksin cok merak ediyorum.

Bu adam sokakta mı yatacak evi sıcak olmucak mı. Arkadaslar yapmayın böyle 5 yıl zam yapmadı diye övünmeyin. 5 yıl zam yapmadı ama sonundada ortalıgı mahvetti.
Yazıkk bu durumlara düştük ya yazık

CHP nin herzaman l, saçma sapan muhalefet anlayışı işte ne varki bunda

Biz daha neleri gördük ki

botaşa zam elektriğe zam benzine zam ona zam buna zam eee zam yapan kim? akp yüklenilen kim chp bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.bu ülkeyi doğalgaza mahkum eden belediyeler kimin elinde akp peki doğalgaza zam yapılması nedenlerinden en büyüğü ne belediyelerin borcunu ödememesi peki bu belediyeler kimin elinde akp üstelik en yüksek devlet yardımlarını aldıkları halde ve tekrar söylüyorum bu zam için eleştirilen kim chp helal olsun sizin gibi düşünenlere!!!

doğalgaza bu kadar zammı doğru bulmuyorum....

ama chpden anamuhalefet partisi olmaz. o partinin başında baykal olduğu sürece hiç bir şey olmaz o partiden...

6 yıldır muhalefet yaptığını zannediyor...
muhalefet olupta oy oranı düşen ender partilerden....

aksam izledim... sok oldum haberlerde... çamurdan parti oldu tam ya...

CHP işte böyle bir parti

Bu zihniyetle sadece ergenekoncuların partisi olacak

Şimdi ergenekonu n savunan bazı arakadaşlar bize ergenekon diyerek haret ediyorsunuz diye şikayet ederse hiç şaşamam

başk

siz bu yazıyı tamamen okuduğunuza eminmisiniz???

bu yazdıda özetle diyo ki" hükümet botaşın fiyatlandırmasına müdahele etmesin. botaş fiyatlandırmayı maliyetler üzerinden yapsın."

bir başka deyişle bakkalda satılan malın fiyatını evde oturan adam değil bakkal belirlesin diyolar. bunun neyine itiraz ediyorsunuz şimdi. maliyetten haberi olmadan sadece politik amaçlar uğruna zam yapılmasından mı yoksa bir malın gerçek maliyeti üzerinden satılmasına mı?

DURMAK YOK YALAN, TALANA, DOLANA DEVAM

cidden bu akp lilere öyle bi hayaranlığım var ki anlatamam DOĞAL GAZA ZAM İSTEYENE demediğiniz kalmıyo haklı olarak ZAMMI HAYATA GEÇİRENE TOZ KONDURMUYOSUNUZ....
pişkinlik değil bu aşırı sahiplenme de değil bile bile lades de değil ama ne acaba....
çelişki tanımı yakın yaptıklarınıza ama özetle %47 diyelim.....

ohhhh cevap cuk oturmuş :)

Geri