Zaman'da "Kürdistan" sesleri

muammer-oz

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

Zaman'ın sözde futbol tartışmasında hayali Kürdistan ifadeleri yer aldı.

--------------------------------------------------------------------------------

Zaman Gazetesi'nde yer alan "Kürtler Türk Milli Takımı'nı destekliyor mu" tartışması bir skandala yol açtı. Sözde spor tartışan yazar Türkiye toprakları için Kürdistan ifadesini kullanmaktan çekinmedi.

Bejan Matur, Kürtlerin milli maçlarda ikiye bölündüklerini. Türk milli takımını desteklemediklerini, rakibi tuttuklarını ama bunda bile garip ve buruk bir bölünmüşlük olduğunu yazmıştı.

Hüseyin Bayçöl, yine Zaman Gazetesi'nde Bejan Matur'a karşı şu şekilde cevap verdi:

* Kürt aydın gettoları bilmeseler de, benim anam gibi Türkçe okuma yazma bile bilmeyen nice analar, kendi esmer çocuklarından hiçbir farkı olmayan ekranlardaki o delikanlılara, yürekten hem de çok yürekten dua ediyorlar.

* Zira Kürtler modern zamanlardaki ilk isyanlarını Fransızların Kürdistan'da okul açmalarına karşı gösterdiler. Tamamen soldaki ve araftaki Kürt aydınlarının da, resmi ideolojinin de anlayamadığı nirengi nokta burasıdır.

Hüseyin Bayçöl / Zaman

http://www.etikhaber.com/content/view/57837/49/

1. Haberin içeriği incelendiğinde bejan matur denen bölücünün Milli Takım düşmanlığına direkman karşı çıkanın ZAMAN yazarı olduğu anlaşılacaktır. Bölücü sözde aydına cevap verdiği için mi suçludur zaman?

2 . Kürdistandan kasıt güneydoğu anadolu bölgesidir ki, kürdistan tabirini kullanmayabilirdi... Meseleyi izah ederken "kürdistan" diyerek bölge tayini yapması yazarın bölücü olduğunu göstermez ama bölücülerin ekmeğine yağ sürer ki dikkat etmesi gerekirdi.

o yazıyı bende okudum ama asla kürdistan gibi birşeyi savunan bi yazı yok

1. Haberin içeriği incelendiğinde bejan matur denen bölücünün Milli Takım düşmanlığına direkman karşı çıkanın ZAMAN yazarı olduğu anlaşılacaktır. Bölücü sözde aydına cevap verdiği için mi suçludur zaman?

2 . Kürdistandan kasıt güneydoğu anadolu bölgesidir ki, kürdistan tabirini kullanmayabilirdi... Meseleyi izah ederken "kürdistan" diyerek bölge tayini yapması yazarın bölücü olduğunu göstermez ama bölücülerin ekmeğine yağ sürer ki dikkat etmesi gerekirdi.

güneydogu bölgesine kürdistan demek orda bir kürt devleti var ve adı kürdüstandır demeyi kabul etmektir. bu asla ama asla kabul edilemez. ülkeyi bölmeye ,insanları kıskırtmaya yonelik bir yazı.

ne demek kürdistan? burası Türkiye, herkes haddini bilsin.

hala bunları savunuyorsunuz ya, cevapv ermeye bile degmezsiniz aslında

Yok daha neler bu kadar abartı görmedim :)
Kaynak verdiğin internet sitesi 3-5 kişinin toplanıp hadi haber sitesi kuralım demesiyle kurulmuş.
Sistemi ücretsiz, yazarlarını şahsen hiç duymadım.
Ne güzel memleket, önüne gelen haber sitesi açıp saçmalasın, sonrada burada kaynak eleştirisi yapılmasın.
Gösterilen kaynaklarada bir sınır getirilmeli artık forumda, bilinen kaynaklardan kaynaklar kabul edilmeli.
Yoksa Bursanın bilmem ne ilçesi bilmem ne kasabasında 3 genç toplanıp site açar, sonrada buraya haber olur yazdıkları.

bu kadarda olmaz yani edirneden vana herkes mili takımı destekledi,Yalancılıkta ortamı germekte üstümüze yok yani oharyussss

Yok daha neler bu kadar abartı görmedim :)
Kaynak verdiğin internet sitesi 3-5 kişinin toplanıp hadi haber sitesi kuralım demesiyle kurulmuş.
Sistemi ücretsiz, yazarlarını şahsen hiç duymadım.
Ne güzel memleket, önüne gelen haber sitesi açıp saçmalasın, sonrada burada kaynak eleştirisi yapılmasın.
Gösterilen kaynaklarada bir sınır getirilmeli artık forumda, bilinen kaynaklardan kaynaklar kabul edilmeli.
Yoksa Bursanın bilmem ne ilçesi bilmem ne kasabasında 3 genç toplanıp site açar, sonrada buraya haber olur yazdıkları.

nasıl ki forumda 055460797096565564 tane farklı görüş sahibi üye varsa
haber kaynakları arasında da mutlaka farklı haberler ve yorumlar olacaktır,
sadece etikhaber konuşmuyorum,
moralhaber,habervakti,tevhidhaber,etikhaber,haber3,haber7,ensonhaber vb.
bunlar çok boş siteler
buralardan girip ciddi ciddi haber okuyan var mı bilmiyorum ama demokrasi gereği bunların hepsinin yayınlanmasına izin veriyoruz, çünkü hepsinin kendine göre bir bakış açısı var ve haberleri de o yönde yansıtıyorlar
sitenin kalitesinin kaç kişinin bunları hazırladığını veya bunlarda kaç kişinin çalıştığınının da bir önemi yok
isterlerse açanlar ve sahipleri tinerci olsun bir fikirleri olduğu sürece burda yerleri vardır

isteyen istediğini yazar özgür bi platform ama ben bi kürt olarak diyorumki bu ülke toprağı için gerktiğinde hiç düşünmeden canımı veririm sözde kürtleri temsil ettiklerini sanan bölücülerin karşısında durur kafalarına sıkarım...

peki o zaman, biri bölücü haber sitesi açsa. abartsada abartsa... haberide buraya konulsa, bunuda düşüncedir, özgür bir platformdur diye yayınlamak mı gerek?
Peki oturup görelim bakalım, öyle bir durumda neler yaşanacak?

Geri