Zaman yazarı: Erdoğan yargılanmalı

terenova77

Altın Üye
Reaction score
0
22393.jpg

Zaman yazarı: Erdoğan yargılanmalı

Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, Başbakan Erdoğan'ın "nefret suçu"ndan yargılanması gerektiğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, "Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bir başkası tarafından söylenseydi, nefret söylemi nedeniyle yargılanmayı gerektirirdi." diye yazdı.

Hükümet-cemaat kavgasında ortalık toz duman. Erdoğan'ın "Taşeron", "örgüt", "piyon", "haşhaşi" "sinsi virüs", "korku imparatorluğu" gibi yakıştırmaları tartışılıyor.

İşte bu sözler cemaat yazarlarını çok kızdırdı. Erdoğan'ın sert açıklamalarını köşesine taşıyan Mehmet Kamış, söylemin nefret suçu olduğunu belirterek AB ülkelerini işaret etti.

YARGILANMAYI GEREKTİRİRDİ
(...)Bu cümleler, ülkedeki ‘ötekileştirme’yi ortadan kaldırma, sivil ve demokratik bir Anayasa yapma vaadiyle yönetime gelen ve bu yüzden halktan destek alan bir Hükümetin Başbakanı’nın ağzından çıktı. Bu sözler, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bir başkası tarafından söylenseydi, nefret söylemi nedeniyle yargılanmayı gerektirirdi. Lügatlerdeki nefret söylemi maddelerine baktığınızda Başbakan’ın ve bazı hükümet yetkililerinin söylediklerinin, çok net biçimde bu kapsama girdiğini göreceksiniz."

AK PARTİ SADECE BİR SİMÜLASYONDAN MI İBARETTİ?
Kendisi gibi düşünmeyenleri Erdoğan'ın vatana ihanetle suçladığını savunan yazar, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'a destek çıktığı yazısını işte bu sorularla tamamladı:

Oysa AK Parti’nin varlık sebebi ötekileştirmeyi kaldırmak değil miydi? Yıllarca devlet otoritesini kullananlar tarafından horlanan, dışlanan, ötekileştirilen, tecrit ve tehdit edilenlere bir umut olsun diye kurulmamış mıydı bu parti? Adaletin ucu azıcık kendinize dokununca savunduğunuz her şeyi ama her şeyi kıymetsiz on paralık cam parçacıklarına mı dönüştürecektiniz?
Yoksa AK Parti sadece bir simülasyondan mı ibaretti?

http://www.internethaber.com/zaman-yazari-erdogan-yargilanmali-635273h.htm#

Yargılansın tabi..

Bu zaten kabak gibi ortada olan bir sorun(Adaletsizlik-hukuksuzluk) ,,Şimdi cemaat iş başa düşünce kılıçları kuşandı ve karşı saldırıya geçti..Ama her ikiside tehlike arz ettiğinden Başbakanın ve Fethullah'ın Yüce Divanda yargılanması gerekir ki tarihten kara lekeler silinsin derim !... :)

Başbakan az bile söylemiş tabi o resmi dil kullandığı için cımbızla seçilen kelimeler oluşuyor... daha sı var ama anlayana tabii:D

sadece başbakanmı yargılanmalı?
aynı mahkemede fetullah gülende yargılanmalı
13 yıldır yapılan herşeyi onaylayan halka cilalayıp anlatan yada anlatmayan basından başlayıp
ta ki en son yagdanlıklarına kadar aynı mahkemede yargılanmalı
teröristbaşına sayın diyenden bu ordunun generallerini terörist yerine koyan zihniyete kadar

bi gün bu olacak
işte o gün bu göt kıllarının hepsi ayazda kalacak

degazor abi forumda kalan tek demirbas :p. arada bakiyorum 10 gunde bir filan yeni mesaj var mi diye de zaten 10 gunde bir kisi mesaj atiyo gibi birsey :p. Onu da degazor abi atiyo haha

degazor abi forumda kalan tek demirbas :p. arada bakiyorum 10 gunde bir filan yeni mesaj var mi diye de zaten 10 gunde bir kisi mesaj atiyo gibi birsey :p. Onu da degazor abi atiyo haha

Aslında forumda kalan tek kişi değilim kardeşim,ama evveliyatta ne dediysek bu gün çıkması ve bazıları gibi işine geldiği taraftan yani akp-cemaat-bbp arasında gidip gelmediğimizden nickimiz ile anlı şanlı yorum yapabiliyoruz:durdurun kimisi gibi quest hasaplarla değil :durdurun lakin şu durumda bile ben dahi yorumdan kaçınıyorum,insanlar bir patlamanın eşiğinde,sokakları bilen bizler şimdi sokaktan uzak durmak için çalışıyoruz,Allah bu millete sevdiği kulları hürmetine merhamet eyler inşallah...

Ne yazacağım diye düşünüyorum da gülmekten başka bir şey gelmiyor içimden. Taraflar yer değiştirdi, fikirler yer değiştirdi, dengeler yer değiştirdi. ABD yıllar önce hazırladığı BOP'un ilk safhasını bitirdi. Bunu nasıl mı yaptı ? Ülkenin kimyasını ve değer yargılarını değiştirerek. Tayyip Erdoğan ve 11 yıl boyunca getirdiği ekibi yıllar boyunca istediklerini yaptılar. Şimdi onlara ihtiyaç kalmadı. Bu çırpınışlar bu yüzden.
Bundan sonra CHP dönemi yer alacaktır, koalisyon en kötüsü. 11 yıl da bu kanaldan gidecekler. Ondan sonra zaten Türk Milleti adına hiçbir şey kalmayacak. Geçtiğimiz yıl boyunca olanların özetlerini çıkartırsak, evet halk bastırılmayı artık kaldıramadı. Yeni yönetim halka daha özgür bir hayat verecektir. Ama herşeyin bir bedeli var.

Aslında forumda kalan tek kişi değilim kardeşim,ama evveliyatta ne dediysek bu gün çıkması ve bazıları gibi işine geldiği taraftan yani akp-cemaat-bbp arasında gidip gelmediğimizden nickimiz ile anlı şanlı yorum yapabiliyoruz:durdurun kimisi gibi quest hasaplarla değil :durdurun lakin şu durumda bile ben dahi yorumdan kaçınıyorum,insanlar bir patlamanın eşiğinde,sokakları bilen bizler şimdi sokaktan uzak durmak için çalışıyoruz,Allah bu millete sevdiği kulları hürmetine merhamet eyler inşallah...

Dunyada hersey donusum halinde abi. Her seyin bir sonu var. Beka sifati yalniz Allah'a mahsus. Bugunun guclusu yarin gucsuz olmaya mahkumdur. Zamana karsi tarihte direnebilen hicbirsey olmadi bugune kadar. Birgun Amerikanin onlarla isi bittiginde, onlari da yargilayan birisi cikar. Amerikanin destegiyle iktidar olunan Turkiye'de bu o koltuga oturan herkesin hazin sonu. Isin bitince bi kenara burusturulup atilirsin. Yolsuzluklara birsey diyemiyorum cunku ben inaniyorum ki insanlar yoneticilerinin dini uzere ise, bu insanlar bizim aramizdan cikmis ise halkin ekserisi boyledir. Kimi cikarip oraya koysan benzer olaylar cereyan eder. Hakiki degisim once kendi icinde, sonra ailende,mahallede filan derken toplumda olmali. Tavandan tabana degisim yapamazsin hicbir zaman. Kalici olmaz. Kisa sureli olur. Sen koltugun degil koltuk senin hakimin olur. Ic degisimini de yapamamissan nefs insana hos gelen herseyi ister (iktidar, para vs...). Bu da yolsuzluktan tut, muslumanlarin oldurulmesi icin amerikaya destek vermeye kadar islama mugayyir seylere destek verilmesi ile sonuclanir.

Herseyin bir sonu var. Bir de her sonun bir baslangici var. Bu dunyada yapilan hicbirsey kimsenin yanina kar kalmayacak.

crazyy sen ne arıyorsun buralarda =)

Geri