Yunanistan yardımı AB'yi böLdü

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Avrupa BirLiği, Yunanistan'a yardım konusunda oLdukça böLünmüş bir görüntü ortaya koyuyor. AB LiderLer zirvesi öncesinde, ALmanya zirvede Yunanistan'ın ana gündem maddesi oLmasına biLe karşı çıkıyor. İtaLya ise Yunanistan'a yardım ediLmesine sıcak bakıyor

100309-merkel.widec.jpg

Avrupalı liderlerden, Yunanistan'a ilişkin karışık mesajlar geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan için yardım karşıtı tavrını sürdürürken, İtalya Başbakanı Sılvio Berlusconi Yunanistan'a yardım edilmesinden yana olduğunu belirtti.

Merkel, bir Alman radysuna verdiği demeçte, Yunanistan’ın, 25-26 Mart’ta gerçekleşecek AB liderler zirvesinin odak noktası olmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı, Yunanistan’ın bir finansal yardıma ihtiyacı olmadığını kaydetti. Yardım konusunda yanlış beklentiler yaratıp piyasaların dalgalanmasından çekindiğini belirten Merkel, Euro'nun iyiliği için Yunanistan’ın kendi sorunlarını kendisinin aşması gerektiğini vurguladı.

Yunanistan'a yardımdan yana tavır koyan Berlusconi ise, "Krizdeki bir Euro Bölgesi ülkesine yardım edilmeyecekse, Avrupa Birliği'nin varolmak için bir nedeni yok" diye konuştu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise, AB'nin Yunanistan sorununu acilen çözmesi gerektiğini belirtti. Alman Handelsblatt gazetesine demeç veren Barroso, para birliğinin istikrarını güvence altına almanın, Almanya'nın çıkarına olduğunu söyledi.

Bu arada, OECD Başkanı Angel Gurria, IMF ve Avrupa Birliği’nin vereceği ortak desteğin Yunanistan’a yardım etmenin en iyi yolu olacağını kaydetti. Yunan basınına konuşan Gurria, Yunanistan’a verilecek desteğin fonlama ve garantiler içermesinin yerinde olacağını belirtti. Gurria, Yunanistan’ın krizi tek başına aşamayacağını ifade etti.

Ekli dosyalar

• 100309-merkel.widec.jpg
    100309-merkel.widec.jpg
    8.5 KB · Görüntüleme: 2,532
Ne zaman şu Merkel'i görsem kafasına bir tane sıkasım geliyor. Bunu kadın düşmanlığı olarak algılamayın ama kadından devlet yöneticisi olmazz...

Farkındamısınız !!!!!!!!!!!!! Hem bölünüyor beraberinde düşüşe geçiyorsunuz.Temel nedeni dininiz yıkıldı ondan olabilir mi?

Geri