"Yumurta atan görürsem leşini serdireceğim"

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
"Yumurta atan görürsem leşini serdireceğim"

CHP Van İl Başkanı Kartal sert konuştu!

545070_detay.jpg

CEMAL AŞAN / VAN (AHT)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın (Salı) gerçekleştireceği miting öncesinde CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, MYK üyesi ve Bursa milletvekili Abdullah Özer, CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Rıza Ertemür, Van'a gelerek halkın nabzını yokladı, miting çalışmalarını inceledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin ve milletvekilleri daha sonra kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşlarla görüştü. Bu sıra bazı vatandaşlar Gürsel Tekin ve diğer milletvekillerine "Ne yüzle geliyorsunuz. Bizi aç bıraktınız" diyerek tepki gösterdi. CHP il binasında açıklama yapan CHP Van İl Başkanı Avukat Halil Kartal, "Yarın emir vereceğim. Miting alanında yumurta atan bir tane AKP'li görürsem leşini serdireceğim. Bunlar bir oyundur" dedi. Gürsel Tekin ise tepkilerin normal olduğunu söyledi.

"GELECEK KALABALIĞIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK"
Gürsel Tekin, 24 Ağustos'ta düzenlenecek miting için görevlendirildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Mitingde biz sayısal olarak ne kadar adam getirdik, onlar ne kadar adam getirdi yarışı içinde olmayacağız. Burada oluş sebebimiz, kanamalı bir coğrafyada önümüzdeki süreçte bu işleri çözebilecek bir iktidar anlayışı ile, geleceğin başbakanını getirerek sorunları çözmek. Yarın gelecek kalabalığın hiçbir önemi yok. AKP'nin, Başbakan'ın anlayışı sadece iş dünyasına, basına, medyaya değil aynı zamanda devletin kurumlarına da baskı yaparak bu şantajları yapıyor. Taraf olacaksınız ya da bertaraf olursunuz. Bürokrasiye de baskı yapılıyor. Valilerin hiçbir hakkı yok."

"VALİLERİN ASLİ GÖREVİ HİZMETTİR, BAŞBAKANLARA YALAKALIK YAPMAK DEĞİL"
CHP'li Tekin, "Seçim döneminde Türkiye coğrafyasının hiçbir yerinde anons yasağı olmazken, Van başka bir coğrafyada mıdır, Valilik özel izin veriyor. Bütün partili arkadaşlarımı bu konuda yürekli olmaya davet ediyorum. Hiçbir valinin böyle bir hakkı yok. Valiler, kaymakamların asli görevi vatandaşlara hizmet etmektir, başbakanlara, bakanlara yalakalık yapmak değil. Böyle bir anlayış olamaz, biz bu anlayışın karşısında dik duracağız" dedi.

"ÖZGÜR BİR TÜRKİYE ÖZLEMİ İÇERİSİNDEYİZ"
Tekin, "Sayın Genel Başkanımız da, bizler de özgür bir Türkiye istiyoruz. Van'da horonların oynandığı Trabzon'da halayların çekildiği özgür bir Türkiye özlemi içerisindeyiz. Türkiye'yi toplumlara ayrıştırmak için değil toplumları birleştirmek için bir aradayız. Yaşam biçimleri, dili dini bizim en kutsal saydığımız şeylerdir. Nasıl ki insanlar İstanbul'da özgürce dolaşıyorsa, Van'da, Hakkari'de, Batman'da da özgürce dolaşabilecekleri coğrafya yaratmak için buradayız. Mitinglerimizde 10 kişi bile olsa biz adım adım gezerek, bu düşüncemizi anlatacağız. İnanıyorum ki yarın Vanlılar genel başkanımızı bağrına basacaktır" ifadelerini kullandı.

"TEPKİ BEKLEMİYORUZ"
"Miting için hiçbir tepki beklemiyoruz, endişem de yok" diyen Gürsel Tekin şöyle konuştu: "Nereye isterseniz dolaşalım. Ben bu toprakların çocuğuyum. Her tarafta olabilir, bu sadece Van'a özgü değil. Türkiye'de bütün bölgelere baktığınızda siyasetçilere yönelik tepkinin onlarca örneğini verebilirim. Van'da 3-5 tane kendini bilmeyen haylaz, hokkabaz bunu yapmış diye, bunu Van'a maletmek yanlış olur. Bunun arkasında da bir siyasi amacın olduğunu biliyorduk, sonunda ortaya çıktı. Yoksa ben Vanlıları, bu coğrafyayı bilirim. Bu coğrafyanın eşkıyasının bile kendi kriterleri vardır. Eşkıya bile (Namaz kılarken, su içerken insan öldürülmez, çocuğunun karısının yanında kişiye hakaret edilmez) diyor. Böyle bir coğrafyadır. Biz bu coğrafyanın her tarafından rahatlıkla gezecek durumdayız."

"AKP, BDP, SP SEÇMENİ GELSİN, SÖYLEDİKLERİNİ DİNLESİN ÖYLE KARAR VERSİN"
Valiliğin kendilerine gönderdiği yazıyı basın mensuplarına gösteren Tekin, "Biz bunların hepsini aşacağız. Bunların hiçbir önemi yok. Suç işlenecekse bu suçu ben işleyecem. Yarınki mitingde Genel Başkanımızı dinlemeye bütün siyasi partilerin seçmenini davet ediyorum. AKP, BDP, SP seçmeni gelsin, söylediklerini dinlesin öyle karar versin" dedi.

ÖZER: "VALİ VE KAYMAKAMLARA BASKI YAPILIYOR"
CHP MYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Abdullah Özer de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'daki mitingi öncesinde vali ve kaymakamlara baskı yapıldığını, tehdit edildiğini öne sürerek, CHP mitingi için anons yapacak araçla ilgili Valiliğin kendilerine yazı gönderdiğini ve aracın mitingden 1 gün önce ve miting günü anons yapabileceğine dair izin verildiğini söyledi. Mitinge herhangi bir baskı yapılmadan il ve ilçe teşkilatı üyelerinin, partililerin mitinge katılacağını anlatan Özer, Van'da karşılaştıkları ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

GÜRSEL TEKİN'E TEPKİ
Basın toplantısının ardından Gürsel Tekin ve beraberindeki milletvekilleri esnafları dolaştı ve vatandaşlarla selamlaştı. Esnaf ziyareti sırasında Gürsel Tekin'le konuşan ve ÖDP'li olduğunu belirten Seçkin Solar isimli bir vatandaş, "Kürt sorunu ile ilgili ne yapacaksınız. Kılıçdaroğlu gelsin burada Kürt sorunu ile ilgili neler yapacağını anlatsın. Ben ÖDP'liyim. Sizin de Erdoğan gibi siyaset yapmanızı istemiyorum" dedi. Gürsel Tekin de, "Yarın gel dinle. Tatmin olmazsan yine benim yanıma gel" yanıtını verdi.

"HANGİ YÜZLE BURAYA GELİYORSUNUZ?"
Daha sonra esnaf ziyaretlerine devam eden Gürsel Tekin'e, Bahri Işık isimli bir vatandaş tepki gösterdi. Gürsel Tekin'e "Hangi yüzle buraya geliyorsunuz?" diyen Işık, "Siz Kürtler için ne yaptınız? Bizi aç bıraktınız, işsiz bıraktınız. Van sizi istemiyor. Gidin buralara gelmeyin" dedi. Tepkilerin büyümesi üzerine vatandaşların arasından ayrılan Gürsel Tekin, toplanan kalabalık tarafından yuhalandı. Araya girerek vatandaşları ayırmak isteyen CHP Çaldıran İlçe Başkanı Selahattin Aladağ ile vatandaşlar arasında da kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bazı vatandaşların araya girmesi ile gerginlik yatıştırıldı.

Gürsel Tekin ve diğer milletvekilleri esnaf ziyaretinin ardından parti binasına geçerek programına kaldığı yerden devam etti.

"YUMURTA ATAN BİR TANE AKP'Lİ GÖRÜRSEM LEŞİNİ SERDİRECEĞİM"
CHP Van İl Başkanı Avukat Halil Kartal, bu protestoların bir oyun olduğunu öne sürdü. Protesto eden vatandaşların gerçek Vanlılar olmadığını söyleyen, Vanlıların misafirperver olduklarını ifade eden İl Başkanı Halil Kartal, "Yarın emir vereceğim. Miting alanında yumurta atan bir tane AKP'li görürsem leşini serdireceğim. Bunlar bir oyundur" ifadelerini kullandı.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 545070_detay.jpg
    545070_detay.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 2,115
Siyasete bak su ülkede abicim gülünç ya al silahı vur bari tek tek atanları :D

Geri