Yolsuzluğun Partisi Olmaz

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
2rel89x.jpg

Baykal, rüşveti itiraf eden CHP'Lİ BAŞKANI ÇİZDİ

OY GETİRECEK MUHALEFET'E DEVAM
Son dönemde 'laiklik' ve 'rejim tehtidi' gibi soyut kavramlar yerine, yolsuzluk ve ekonomik gidişat gibi seçmenin ilgisini çeken konularda muhalefet yapmaya başlayan Baykal, çeşitli köşe yazarlarının ve kurmayarının 'bu yolda devam edelim' uyarılarına kulak verdi. Baykal ve CHP, peş peşe açıkladıkları yolsuzluk dosyaları ile AKP'yi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor.

RÜŞVET İTİRAFI İMAJ BOZDU
Tam bu dönemde CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itirafları, CHP'yi zor durumda bırakmıştı. Eryılmaz'ın belediyede işleyen rüşvet çarkını bütün detaylarıyla anlattığı ses kaydının yayınlanması, yolsuzluk konusunda siyaset yapmaya başlayan Baykal'ın elini zayıflattı ve kamuyounda 'CHP de temiz değil' imajı oluştu. Ancak Baykal, bu konuda akıllıca bir strateji izleyerek 'Oy getirecek muhalefet' olarak adlandırılan muhalefet tarzı konusunda CHP'yi zora sokacak 'rüşvet itirafı' konusunda en doğru adımı attı.

YOLSUZLUĞUN PARTİSİ OLMAZ
CHP Genel Başkanı Baykal, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Prof. Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet konusundaki açıklamaları hakkında Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada, "Yolsuzluğun partisi olmaz. Yolsuzluğu kim yapmış olursa olsun, benim için fark etmez. Yolsuzlukların peşini bırakmam. Bir yolsuzluk varsa bunu yapan ister AKP'li, ister CHP'li, ister başka bir partili olsun ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Benim talimatım bu yönde olmuştur." diyerek, CHP olarak Eryılmaz'ın arkasında durmayacakları mesajını verdi.

ERYILMAZ'IN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ
Muzaffer Eryılmaz hakkında inceleme başlatılması talimatını veren Baykal, "Yolsuzluk konusunda siyasi parti farkı gözetmem. Hangi partiden olursa olsun üzerine giderim. Yolsuzluğu kim yapmış olursa olsun, benim için fark etmez. Ucu nereye dayanırsa dayansın yolsuzlukların peşini bırakmam. Benim ve CHP'nin yolsuzlukla mücadele anlayışı budur. Yolsuzluk yapan kim olursa olsun mutlaka hesabını vermeli ve yargı önüne çıkmalıdır" diyerek Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın üstünün çizildiği mesajını da verdi.

Kaynak

dogru bir politika ne o öyle laiklik falan elden gidiyo insanlar elle tutulur şeylere bakıyor .

aferin akıllıca bir iş yaptı kırk yılın başında...keşke herzaman dürüst olsa...önder sav abiyi de harcasaydı işte ozaman alkışlardım..hani o CHP valisi gibi konuşan devletin valisi ile varya şu meşhur telefon muhabbeti..bu komediden dolayı ben olsam babamı bile harcardım..bu miadı dolmuş siyaset adamlarıyla yürümez deseydi keşke. ama baş büyük ,onu yiyemedi..yinede aferin başlangıç adına..

Son günlerde gerçekten baykal polemikten daha uzak durarak oy
getirecek muhalefete devam ediyor olumlu işler yapıyor.

yolsuzluğun partisi olmazmı olur meclis üyelerinin nasıl para aldıklarını söyledi başkan taktiklerinide anlattı.Baykalında var bir çok yolsuzluğu bu partinin zaten ülke menfatine millet menfatine bir şey yaptığını bilen varsa yazsın öğrenelim.ülkeyi raydan çıkarmaktan büyük yolsuzluk olurmu

Evet Baykalın bu tutumu güzel bir davranış.Diğer parti liderlerindende
aynı tutumu göstermesini temenni ediyarum.Ama CHP için diyorum
Sayın baykal kaldığı müddetçe partisine bir kazanç sağlamaz.
76 yaşında hadi kazandı diyelim ve iktidar oldu yaş 80 oldumu
ne yapacakki ...Artık geçlere yerini devretmesi lazım.Kedi içinde
demokrat, tabanının sesini dinleyen bir CHP bugünkü CHP den
daha başarılı olur.

Baykal artık CHP' deki misyonunu tamamlamıştır. Elle tutulur aklı başında siyasetçilere Baykal sayesinde CHP kapısını kapatmıştır. CHP' de kan değişimi şart. Mustafa Sarıgül gibi bir adam gelirse CHP' de çok şeyler değişir, gerçek muhalif kimliğine parti bürünür. Ama Sarıgül de gelse CHP iktidar olamaz. Türkiye' deki Sol oy toplasan % 25' i geçmez.

Evet Baykalın bu tutumu güzel bir davranış.Diğer parti liderlerindende
aynı tutumu göstermesini temenni ediyarum.Ama CHP için diyorum
Sayın baykal kaldığı müddetçe partisine bir kazanç sağlamaz.
76 yaşında hadi kazandı diyelim ve iktidar oldu yaş 80 oldumu
ne yapacakki ...Artık geçlere yerini devretmesi lazım.Kedi içinde
demokrat, tabanının sesini dinleyen bir CHP bugünkü CHP den
daha başarılı olur.

Deniz Baykal 20 temmuz 1938 doğumludur yani bu gün 70 yaşında adamı iktidar yapıp 10 yıl yaşlandırdın yaa : )

Geri