Baykal, rüşveti itiraf eden CHP'Lİ BAŞKANI ÇİZDİ
OY GETİRECEK MUHALEFET'E DEVAM
Son dönemde 'laiklik' ve 'rejim tehtidi' gibi soyut kavramlar yerine, yolsuzluk ve ekonomik gidişat gibi seçmenin ilgisini çeken konularda muhalefet yapmaya başlayan Baykal, çeşitli köşe yazarlarının ve kurmayarının 'bu yolda devam edelim' uyarılarına kulak verdi. Baykal ve CHP, peş peşe açıkladıkları yolsuzluk dosyaları ile AKP'yi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor.
RÜŞVET İTİRAFI İMAJ BOZDU
Tam bu dönemde CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet itirafları, CHP'yi zor durumda bırakmıştı. Eryılmaz'ın belediyede işleyen rüşvet çarkını bütün detaylarıyla anlattığı ses kaydının yayınlanması, yolsuzluk konusunda siyaset yapmaya başlayan Baykal'ın elini zayıflattı ve kamuyounda 'CHP de temiz değil' imajı oluştu. Ancak Baykal, bu konuda akıllıca bir strateji izleyerek 'Oy getirecek muhalefet' olarak adlandırılan muhalefet tarzı konusunda CHP'yi zora sokacak 'rüşvet itirafı' konusunda en doğru adımı attı.
YOLSUZLUĞUN PARTİSİ OLMAZ
CHP Genel Başkanı Baykal, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Prof. Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet konusundaki açıklamaları hakkında Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada, "Yolsuzluğun partisi olmaz. Yolsuzluğu kim yapmış olursa olsun, benim için fark etmez. Yolsuzlukların peşini bırakmam. Bir yolsuzluk varsa bunu yapan ister AKP'li, ister CHP'li, ister başka bir partili olsun ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Benim talimatım bu yönde olmuştur." diyerek, CHP olarak Eryılmaz'ın arkasında durmayacakları mesajını verdi.
ERYILMAZ'IN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ
Muzaffer Eryılmaz hakkında inceleme başlatılması talimatını veren Baykal, "Yolsuzluk konusunda siyasi parti farkı gözetmem. Hangi partiden olursa olsun üzerine giderim. Yolsuzluğu kim yapmış olursa olsun, benim için fark etmez. Ucu nereye dayanırsa dayansın yolsuzlukların peşini bırakmam. Benim ve CHP'nin yolsuzlukla mücadele anlayışı budur. Yolsuzluk yapan kim olursa olsun mutlaka hesabını vermeli ve yargı önüne çıkmalıdır" diyerek Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın üstünün çizildiği mesajını da verdi.
Kaynak