3mr
£ м ρ α χ
- Reaction score
- 0
Windows kullanmadigim icin deneme imkanim yok belki bu yontemler isineize yarrar. Elinizin altinda GOOGLE var,biraz arastirin. Hangi yontemleri denediniz ki yardim istiyorsunuz ? Hazircilik yapmayin lutfen.Cozumunu arastirin,bulun,buraya ekleyin ki birilerininde isine yarasin. Oyun sorun vermeseydi konuya bu kadar yorum bile gelmezdi!!! ¨Indirdik Vesselam burda isim kalmadi daha¨ mantigi....
vista' da bir cok oyunu ve program, actıgınızda size admin muamelesi yapmadigi icin acılmaz(kanımca).bu programların ustune sag tıklayıp 'run as adminstator' (yonetici olarak ac) dedigimizde program sorunsuz olarak calisacaktir...
bazı oyunlar çalışmıyor programların da sorunları çıkmıyor değil
izin vermeyi kaldırmak için uac yi kaldırıyorum
bazı oyunlar çalışmıyor programların da sorunları çıkmıyor değil
izin vermeyi kaldırmak için uac yi kaldırıyorum
en akıllıca olan cozum bencede, her seferinde yonetici izni falan vermektense bu sekilde ayarlamak daha iyi...
Ben hiç uygulamıyorum onu. direk kurduktan sonra Bilgisayar yönetiminden Administrator kullanıcısını devreye sokuyorum(normalde devre dışıdır Administrator Kullanıcısı). Böylece sorunsuz olarak çalıştırabilyorum. uac devrede olsada
. en azından güvenlik merkezi hep yeşil oluyor
![]()
Burada sorun oyunlarda değil. Sorun işletim sisteminde de değil, aslında ortada bir sorun yok. Ortada bir eksiklik var o da Vista’da bulunmayan DirectX 9 eskiği.
Bildiğiniz gibi Vista’da DirectX 10 mevcut fakat 9 yok. Günümüz oyunları da DirectX 9 dosyalarını çağırmaya çalışınca hatalar meydana çıkıyor.
Bu arada bazı insanlar haklı olarak DirectX 9 ve 10′un sistemde bir arada bulunmasının sorun yaratıp yaratmayacağını soruyor. Sorunun cevabı basit. DirectX 9 ve 10′un çalışma sistemleri tamamen değiştiği için böyle bir sorun söz konusu değil.
Bu uygulamayı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.
Artık Vista’da çalıştıramadığınız oyun kalmayacak.
http://rapidshare.com/files/47513621/dxweb.rar.html