Yine skandal, yeni skandal

>ahm@t<

>HayalperesT
Altın Üye
Reaction score
0
LYS2’de üç soru hatalı!..
Eğitimciler LYS2 Fen Bilimleri Testi’nin Kimya Bölümü’nde 3 hatalı soru saptadı. Basına dağıtılan soru kitapçığı ve cevap anahtarını inceleyen eğitimciler, 16. soruda verilen bilimsel verilerin yanlış olduğunu, 10. ve 12. sorularda ise iki doğru cevap şıkkı buldu.
3 HATALI SORU TESPİT EDİLDİ!
Vatan'ın haberine göre; Şifre skandalıyla sarsılan ÖSYM tarafından dün yapılan ve 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavı’nın son ayağı olan LYS2 Fen Bilimleri Testi’nin Kimya Bölümü’nde uzmanlar 3 tane hatalı soru saptadı. Basına dağıtılan soru kitapçığı ve cevap anahtarını inceleyen eğitimciler 16. soruda verilen bilimsel verilerin yanlış olduğunu söyledi. Yine kitapçıkta bulunan 10. ve 12. sorularda ise iki adet doğru cevap şıkkı olduğu belirtildi. LYS2’de hatalı olduğu iddia edilen soruları Uğur Dersaneleri Kimya Bölüm Başkanı Bedrettin Boyacıgil’le değerlendirdik. Boyacıgil, hatalı sorular dışında testin 15. sorusunda bulunan “pKa” bilgisinin de lise müfredatında bulunmadığını söyledi. İşte yanlış sorular :

16. soru: Al, Zn, H, Cu, Ag elementleriyle ilgili standart İndirgenme potansiyellerinin (eo) sıralanışı EAI3+/AI>EZn2+/Zn>EH+/ H2 >ECu2+/Cu >EAg+/Ag şeklindedir. Buna göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Zn çubuk, CuS04 çözeltisine daldırıldığında 2+çözeltide Zn iyonları oluşur.

B) Ag çubuk, HCI çözeltisine daldırıldığında çözeltide Ag+ iyonları oluşur.

C) Al çubuk, AgN03 çözeltisine daldırıldığında alüminyum çubuğun kütlesi artar.

D) Zn çubuk, HCl çözeltisine daldırıldığında çinko çubuğun kütlesi değişmez.

E) Cu çubuk, HCl çözeltisine daldırıldığında H2 gazı oluşur

Değerlendirme: Bu soruda verilen standart indirgenme potansiyellerinin sırası yanlıştır. Doğru verilseydi sorunun cevabı “A” seçeneği olurdu. Ancak öğrenciler verilen bilgilere göre değerlendireceğinden verilenlere göre dört doğru cevap vardır. Bu sorunun iptali gerekmektedir.

b21b4b24362017c1e026a2227a93795f.jpg

Doğru yanıt “E” seçeneği olarak verilmiştir. Fakat tepkime sonunda sistemin dengeye ulaşacağı düşünülürse “A” seçeneği de yanlış olur. Bu durumda sorunun iki doğru yanıtı olmuş olur.
013748742a97b98eee2a6c24cabb2bc8.jpg

‘D’ seçeneği kesinlikle doğrudur. Cevap da D olarak verilmiştir. Ancak, E seçeneğinde sıcaklık sabit olduğundan, Kd değişmez, bu durumda Kd’nin eşit olduğu hidrojen gazının derişimi de değişmez. Bu nedenle E seçeneği de doğrudur.

Ekli dosyalar

• lys.jpg
    lys.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 898
eee üstad yargının başında işletmeci,siyasetin başında kasap olursa

kimya sorularınıda edebiyatçının hazırlaması gayet doğaldır :)

altta kalanın canı çıksın :)

Hemen sokaklara dökülüp eylem yapalım.Facebooktan toplanırız :S :S

çocuğu okuyo olupta hala şifredir,yanlışdır skandalları bitmek bilmeyen ösym ye ne idüğü belirsiz birini atayan akp ye hala oy veren anne babalara oh olsun.hiç acımıyorum.

Diğerleri reziilkiti kabul ediyorum ama bakın bu skandal olabilir denebilecek cinsten.
Sadece kimya sorularını kontrol eden ve hazırlayanların işlerini savsakladıklarını gösteriyor o kadar.
Diğer skandalların yanında durum o kadar da feci değil.
3 soru biraz çok ama yinde ösym nin son zamanlarda yaptığı yaptığı kabul edilebilriliği olan nadir sınavlaardan.

Ama abi yuh artık ya! Sanki şimdiye kadar hiç hatalı soru çıkmadı değil mi..?!! Yazıklar olsun size be! Bu haberi bu şekilde sunana, mal bulmuş mağribi gibi atlayana!!!

3 soru yine iyi bence bu hükümet anca bu kadarını becerebilcek kapasitede. acaba bazı abilere ablalara vahiy gelmişmi onları araştırmak lazım

Ama abi yuh artık ya! Sanki şimdiye kadar hiç hatalı soru çıkmadı değil mi..?!! Yazıklar olsun size be! Bu haberi bu şekilde sunana, mal bulmuş mağribi gibi atlayana!!!

bundan önceki skandalları adam gibi değerlendirip ceza verseydiler ya da sizde kabul etseydiniz kimse kaale almazdı.... şimdi sızlanmayın boşuna...

bu kaçıncı hata veya yanlış her ne demek istiyosan bu kadar olana rağmen hala gidip bu lafları söyleyebiliyosan sana artık dicek bişi kalmamış iyi uykular...

şu kendini İSLAM'dan sanan dini gruplar vardı sorular vardır belki onlarda , onlara gitmiştir cevaplar.. :emzik

eee üstad yargının başında işletmeci,siyasetin başında kasap olursa

kimya sorularınıda edebiyatçının hazırlaması gayet doğaldır :)

altta kalanın canı çıksın :)

BUNLARI bizim millet istedi, çekecekler başka çareleri yooookkkkk...

ama abisi aşağıdaki haberi hiç okumadın mı =) akp yi savunacaz derken z.çtıkları b.kuda sıvamayın.asıl sizlere yuh dai.herşeye göz yumup hiç ses çıkarmıyorsunuz.bu mudur vatandaşlık,vatanseverlik ?

'Affedilir gibi değil!' - GAZETEVATAN.COM

ama abisi aşağıdaki haberi hiç okumadın mı =) akp yi savunacaz derken z.çtıkları b.kuda sıvamayın.asıl sizlere yuh dai.herşeye göz yumup hiç ses çıkarmıyorsunuz.bu mudur vatandaşlık,vatanseverlik ?

'Affedilir gibi değil!' - GAZETEVATAN.COM

Verdiğin haberi okudun değil mi abisi..? Orada muhabir:
-"ÖSYM’de birçok olayın üst üste geldiğine işaret edilerek, "Bunlar bir tesadüf mü yoksa başka bir nedeni olduğunu düşünüyor musunuz?" diye soruyor. Özcan'da:
-"Çoğu eski elemanların çalışmasından kaynaklı. Belki de insanlar çok uzun süre aynı işi yaptıkları için, hani işletmelerde ’körlük’ denilen birşeyden bahsedilir, yeni durumları ortaya çıkan problemleri görememek gibi birşey. Belki öyle birşey oluyor zannediyorum. Çünkü son Seviye Tespit Sınavı ile ilgili hata gerçekten o sınavdan sorumlu olan arkadaşın geçen sene sorduğu 75 soruyu hatırlayamamasından kaynaklanıyor. Yani ben düşünüyorum, ben hocayım üç sene, beş sene önce sorduğum soruyu hatırlıyorum nasıl oluyor da böyle çok önemli bir imtihanda bir hoca, yani testi yapan, ondan sorumlu olan bir hoca 75 sorunun daha önce çıktığını hatırlayamıyor. Ben bunda bir kasıt olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Böyle birşey olamaz. Bir hoca bir sene önce sorduğu hatırlar. Hele böyle önemli bir sınavsa Seviye Tespit Sınavı gibi, hatırlar. Yani 75 soruyu hatırlamamak gibi birşey olamaz. Affedilir gibi birşey değil."

Yani sizin düşündüğünüz gibi ortada bir "yapılanma" falan yok! Bütün bunlar Ali Demir'i istifa ettirmek için yapılan alavare dalavare, tabi anlayana. Anlamayana da davul zurna az.

polyanna aramızda!!!

polyanna aramızda!!!

O kadar laf ebesinin yanında bir tanede "pollyanna" oluversin. :)

Ayrıca röportajında bir diğer çarpıcı kısmı:

"- Sizce Ali Demir’in eksiği neydi?

Çok iyi ve çalışkan bir bilim adamı. Bence tek eksiği, iyi idareci olamaması. Cumhurbaşkanı da Başbakan da söyledi. Riski iyi yönetemedi. Kendisinden daha iyi performans beklerdik. İyi performans gösteremedi. Eğer iyi bir idareci olsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı. Kurumu sıfır noktasında teslim aldı. Ben kendisine de kurumda bir yeni kadroyla çalışması gerektiğini söyledim. Ancak art arda gelen sınavlarda aksama yaşanmasın diye hiç kadro değişikliği yapmadı. Yeni bir yapı kurabilirdi."

kaynak

Ben de girdim bu sınava ve bu 3 sorum boş.

Galata Kulesi'nin yerini bilmeyen adamlar soruları hazırlarsa sonuç budur.

ÖSYM ye güvenim yoktu YGS yüzünden. Benim şu saatten sonra erdoğana güvenme ihtimalim imkansızsa ÖSYM yi düşünemiyorum. Yazıklar olsun. Eğer bu 3 soru iptal edilmezse de bizden aldıkları sınav ücretleri falan da haram olsun.

TRT ye ne demeli herkes 2 yanlış 3 yanlış yaptım dedi Fen soruları cevaplanırken birisi de çıkıp bu soru hatalı demedi ne kadar ilginç. O 3 soru demek 300,3000 kişinin önüne geçmek yada geride kalmak anlamına gelen bir sınavda bu hatalar...

Ha bu arada kişiye özel kitapçık yok diyen ÖSYM, kitapçıklarda sadece üstünde resmimiz yoktu. Herkesin kendi kitapçık numarası vardı. Buna ne diyeceksin acaba.

sonuç önemli sonuç. ona buna sorular gönderirilir rüyasında soruları görmüş derler, sınvlarda şifre çıkar . ama sen gelmiş burda hala bişeyleri savunmaya çalışıyosun. senin yaptığın fanatiklik. azcık öz eleştri yapmayı bilin. bu hatayı senmi yaptın ki burda gelmişsin suçlu olanı suçsuz diye aklamaya çalışıyosun. 1 değil 2 değil. yakında kimse kaale almıcak seni böle boş beleş yazar durursun

b_clonel safmısın sen?
yoksa birilerinin adamımısın?

Verdiğin haberi okudun değil mi abisi..? Orada muhabir:
-"ÖSYM’de birçok olayın üst üste geldiğine işaret edilerek, "Bunlar bir tesadüf mü yoksa başka bir nedeni olduğunu düşünüyor musunuz?" diye soruyor. Özcan'da:
-"Çoğu eski elemanların çalışmasından kaynaklı. Belki de insanlar çok uzun süre aynı işi yaptıkları için, hani işletmelerde ’körlük’ denilen birşeyden bahsedilir, yeni durumları ortaya çıkan problemleri görememek gibi birşey. Belki öyle birşey oluyor zannediyorum. Çünkü son Seviye Tespit Sınavı ile ilgili hata gerçekten o sınavdan sorumlu olan arkadaşın geçen sene sorduğu 75 soruyu hatırlayamamasından kaynaklanıyor. Yani ben düşünüyorum, ben hocayım üç sene, beş sene önce sorduğum soruyu hatırlıyorum nasıl oluyor da böyle çok önemli bir imtihanda bir hoca, yani testi yapan, ondan sorumlu olan bir hoca 75 sorunun daha önce çıktığını hatırlayamıyor. Ben bunda bir kasıt olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Böyle birşey olamaz. Bir hoca bir sene önce sorduğu hatırlar. Hele böyle önemli bir sınavsa Seviye Tespit Sınavı gibi, hatırlar. Yani 75 soruyu hatırlamamak gibi birşey olamaz. Affedilir gibi birşey değil."

Yani sizin düşündüğünüz gibi ortada bir "yapılanma" falan yok! Bütün bunlar Ali Demir'i istifa ettirmek için yapılan alavare dalavare, tabi anlayana. Anlamayana da davul zurna az.

tabi canım akp zamanında olan tüm olumsuz gelişmeler ya tesadüftür ya komplodur tabi tabi.özcan ın da ne kadar yandaş olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.sen kimi kime anlatıyon dostum ?

O kadar laf ebesinin yanında bir tanede "pollyanna" oluversin. :)

Ayrıca röportajında bir diğer çarpıcı kısmı:

"- Sizce Ali Demir’in eksiği neydi?

Çok iyi ve çalışkan bir bilim adamı. Bence tek eksiği, iyi idareci olamaması. Cumhurbaşkanı da Başbakan da söyledi. Riski iyi yönetemedi. Kendisinden daha iyi performans beklerdik. İyi performans gösteremedi. Eğer iyi bir idareci olsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı. Kurumu sıfır noktasında teslim aldı. Ben kendisine de kurumda bir yeni kadroyla çalışması gerektiğini söyledim. Ancak art arda gelen sınavlarda aksama yaşanmasın diye hiç kadro değişikliği yapmadı. Yeni bir yapı kurabilirdi."

kaynak

ya ne bilim adamından bahsediyorsunuz ya ? adam makaleleri çalmış,öle prof olmuş.hırsızın,sahtekarın önde gideni.hocasını duymadınız mı ? profluk nere ali demir nere gibisinden bi laf etmişti tam hatırlayamıyorum.yahu savunduğunuz adamlara bakın ya ? ne kadar sahtekar,hırsız adam varsa hepsini bize karşı savunuyorsunuz ? hırsızdan,sahtekardan yana olmayın bari.yok performansmış yok riski iyi yönetememiş falan da filanda.geçiniz efendim geçiniz.

akp ve adamları ne kadar pislikleri varsa tüm kurumlarına virüs gibi bulaştırdı.

ama hiiiiiç acımıyorum.oh olsun.az bile bize bu yapılanlar.

bu arada ikili tartışmaya girmicem dedim girdim yine.

Geri